25.04.05
20:34
Пускам тая тема за да ми разясните кои са така наречените кисели плодове и да ми разясните стойностите им на Белтъци, Въглехидрати , Мазнини и т.н.
какви са тия кисели плодове,и на мен мие любопитно,за грейпфурти и лимони ли става въпрос?
25.04.05
23:54
малините май са от тях :roll:
Няма кисели, няма сладки, всички са фраш със фруктоза. Белтъчини дефакто нямат, както и мазнини. Но това не означава, че не са задължителни във всяка диета.
Вижте таблиците за хран. стойности.
26.04.05
17:50
няма ги в таблиците и затова питам бре човек :) а и да отбележа също че повечето храни ги нема в таблиците :wink:
10.05.05
17:53
кисели плодове:
портокал,герйпфрут,ананас,ягоди,лимони,киви,мандарини,кисели ябълки,кисело грозде,вишни,домати(да домати, просто са плод без захар)
начи ако искаш да си перфекционист, яж ги отделно, или поне не със сладки (банани,фурми,смокини,мускат грозде,сушени плодове, дини и пъпеши, тях пък задължително отделно)
не мога да ти кажа много, но по пътя на логиката би трябвало да съдържат органични киселини, които имат някакво очистващо действие, може би не точно отслабващо. по принцип всички плодове съдържат адски много вода, различните му там ензими,витамини,фибри,микроелементи, а въглехидрати си съдържат също да. белтъците и мазнините са със смешните да кажем от 0.2 до 1% или нещо такова. в крайна сметка като имаш доста голям дял вода, за всички други неща по колко остава? :)