Съвет - как да оформя тялото си и да задържа теглото си без глад?

16.06.12
19:45

Здравейте! Нова съм във форума ии бих искала да поискам малко съвети. От година и половина тренирам тае бо три пъти седмично. Чувствам се супер всеки път след тренировка и определено обичам да спортувам. Но от месеци обаче не си харесвам тялото изобщо..започнах тае бо с идеята да отслабна, да се стегна - общо взето с идеята да стана като модел :Д:Д (да абсолютно абсурдно, ноо няма значение чудя се на себе си :Д ). След половин година започнаха да ми се оформят мускули и това ми харесва - стига да не са големи. Но в момента изобщо не харесвам мускула на бедрата, който ми се е оформил и до известна степен ръцете си. Без изобщо да съм чела през цялото време си тренирах и ядях повечко - когато ми се яде, колкото ми се яде. Не съм била никога дебела, но отпусната, ниска и набита. На 16 години съм, висока съм 162 см и тежа 48 кг в момента. От 2 месеца се подлагам на какви ли не диети, започнах да си следя калориите и не привишавам 1200 на ден, напоследък и 700 не привишавам. Спрях за 2 месеца и да ходя на тае бо, защото съм с идеята, че и от упражненията ми се надуват и увеличават мускулите . Започнах само вкъщи упражнения и то само за корем и съм много доволна обичам си плочките :Д Но с тези ограничения и диети ми дойдоха и проблеми - трудно ходене до тоалетна по голяма нужда, умора, разсеяност, раздразнителност - изобщо всичките симптоми след като се намали необходимия калориен прием и се натоварва организма. Явно не мога да намеря подходящата за организма си диета ии не мога да издържам дълго на такива ограничения - забелязвам че 2-3 дни огранича ли се отслабвам колкото искам и съвсем малко да се отклоня веднага йо-йо ефект.. Не пия газирано, не ям пържено и тестено и пия по 2 литра вода на ден. Прочетох книгата за разделно хранене и смятам да започна така да се храня , а и на принципа - много често по много малко (след 6-7 часа вечерта не ии плодове до 4 часа). Малък проблем ми е и че имам вълчи глад на моменти и и да искам съвсем малко да хапна просот не мога да се спра и си похапвам, а после ми става гузно. :Д В момента отново си ходя на тае бо и продължавам да поддържам корема си във форма, но все още не мога да се примиря с бедрата си.. мажа се и с продуктите  на “Нивея” за стягане на фигурата. 
Като цяло имаше ефект цялото това гладуване.. от постоянните 51.6 сега съм 47, когато се събудя, и края на деня - 48.1. Бих искала да намаля бедрата и ръцете си - четох за сваляне на мускул и ще намаля белтъчините, но не искам да спирам да тренирам самия мускул, защото се чувствам отпусната. Аз принципно по-трудно се справям с бедра и задни части. Също така се притеснявам заради кожата си.. моята приятелка има много стегнато тяло и кожата й е сравнително по-стегната и по-тънка. А заради моята се виждам като дебела и с понижено самочувствие, особено до нея. ИТМ ми е 17-18% и знам, че може да ви се струва смешно всичко това, да много хора ми казват, че съм “ненормална”, но аз не се чувствам комфортно.
И бих искала да чуя съветите на всеки един от вас, относно сваляне на мускул, хранене и задържане на желани килограми без адски глад.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 16.06.12 22:06.

Ще постнеш ли снимка да ги видим тези големи мускули, защото се съмнявам, че от тае бо ще изградиш нещо впечатляващо. Отностно храненето - послушай тялото си щом имаш вълчи глад. Яж повече, не избягвай мазнините и яж по-рядко. Да стигаш до под 1000 калории не е добре..

16.06.12
20:55

Да, предположих, че може и грешно да ме разберете :Д изобщо не претендирам, че имам нещо впечатляващо, а че в моите очи седи грозно, а краката ми изглеждат сякаш са отпуснати - мога да кажа че си имам мускул, защото като си стегна крака се очертава и определено го усещам, а колко е впечатляващ не съм тази която да каже . За останалото.. просто искам да намаля размера на бедрата си http://prikachi.com/images/645/4899645t.jpg , http://prikachi.com/images/649/4899649Z.jpg , http://prikachi.com/images/661/4899661k.jpg , http://prikachi.com/images/665/4899665m.jpg

16.06.12
20:57

Ами да не е добре, но пък си качвам килограмите.. оставам си 51.6 и реших, че за да не поддържам все така мускула трябва да почна да ям по-малко и да не го захранвам..

СГ

16.06.12
22:00

Охх, ти направо ме гътна с тия постове и тия снимки!
1. Недохранването, освен, че е опасно, скапва метаболизма и кара тялото да складира всяка калория в плюс, до която може да се докопа. Свалянето трябва да бъде постепенно, за да няма  йо-йо ефект, за който ти сама спомена. Не виждам нужда да отслабваш, достатъчно слаба си. Направи си свестен хранителен режим, в раздел хранене има доста информация, която да ти помогне.
2. Не забелязвам някакъв чудовищен мускул, който да те кара да изглеждаш зле. “ниска и набита” - откъде я извади тая златна реплика, ей :D ?!
3. Ако кожата ти е леко отпусната, то вероятно е заради рязкото сваляне. В тази връзка намаляването на белтъчините не е много добър ход, даже напротив. С времето ще се постегне ( нямам предвид ден и половина - два :D, липсва ти минимално търпение! ).
4. Вземи се в ръце, за да не си скапеш тялото!
5. Готини плочки:)!

16.06.12
22:17

Аами, в сравнение с някои момичетата на моята възраст, които са 2-пъти по-слаби в краката, и малко или много ми влияят, се виждам като слон честно :Д Ии съм една от нисичките, затова така се определих :Д Много съм скептично настроена към тялото си и се опитвам да изглеждам стегната и във форма, но не прекалено мъжко. И да определено ми липсва тъпрение, но с наближаването на датите за плаж изперквам. Да, след два месеца започвам да осъзнавам, че с глад нищо няма да стане, ии ще се опитам да си създам нормален хранителен режим. Но един треньор ми каза, че ако не искам да захранвам мускула, трябва да намаля въглехидратите, въпреки че не е препоръчително за растящ организъм. Няма съвсем да ги изключа, но ще ги намаля. :Д Благодаря за отговора и за плочките ^^

16.06.12
22:35

не ти изчетох първия пост, че нещо дълъг ми се видя :)

видях че говориш за калории - но калориите са важни от каква храна идват, а не колко са. (т.е. важно е и колко са, но това е друга тема)
приеми че 2000 калории от солети, чипс и шоколад не са равни на 2000 калории от пържоли, яйца и челенчуци :)

краката ти изглеждат добре, а тоя мускул трябва да е точно там...и дори по-развит :)
всъщност изглеждаш слаба (на снимката в цял ръст) и няма от какво да се притесняваш.

прочети из форума има интересни и полезни неща.

Изглеждаш си отлично. Мое мнение. Не намерих статията за жените, но се надявам да разбереш какво имам предвид.
Бих ти препоръчал тази статия  http://www.bb-team.org/articles/3674_bigoreksiya-modernata-bolest

Успех!

Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 17.06.12 09:01.

17.06.12
09:47

Куцат ти позите за показване на бедра :D.

Опитай  да застанеш така иначе няма как да добием представа за размери и развитие.

СГ

17.06.12
12:48

казано от N N на 16.06.12, 22:17:

Аами, в сравнение с някои момичетата на моята възраст, които са 2-пъти по-слаби в краката, и малко или много ми влияят, се виждам като слон честно :Д Ии съм една от нисичките, затова така се определих :Д Много съм скептично настроена към тялото си и се опитвам да изглеждам стегната и във форма, но не прекалено мъжко.

Като горд собственик на зашеметявящите 156 см мога да кажа следното:
Ако имаш два пъти по-слаби връстнички, те вероятно са някакви скелети (не ми се вярва, обаче)
По-ниска съм от теб, но не се комплексирам от това ( е, разтуптява ми се сърцето като видя обувки на 12 см токове, амаа..), в каквото и тяло да напъхаш комплексите, резултатът никога не е привлекателен.
Не се сравнявай с моделите, нищо добро няма да излезе от това. Гледай на тялото си такова, каквото е и се стреми да постигнеш най-доброто с него . Да приличаш на еди-кого си не е добра отправна точка.
Забелязала съм, че на тоя свят има достатъчно мъже(момчета май е по-подходящо в твоя случай), които си умират за миньончета(blush).
Добре изглеждаш, забавлявай се на моренцето, че някои други сме на работа цяло лято и ще го гледаме само на снимки!:D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1