Болка в прасеца

17.06.12
20:37

Здравейте,

Някъде около 15 дена насам бягам на стадиона всеки ден и мисля даже цяло лято да бягам, но възникна проблем. Откакто почнах да бягам, след като направя около 50 м. sprint, даже и по-малко, усещам болка в прасеца. При леко бягане нямам този проблем, но се усещам ‘лека’ болка. Направих си почивка 5 дена, но няма резултат. Някакви съвети?

Сам го каза: “Някъде около 15 дена насам бягам на стадиона всеки ден ...”
Футболистите,лекоатлетистите,спринтьорите да не бягат от 15 дни та не са се оплакали ? Прасеца ти е все още слаб и постепенно с времето ще свикне на натоварването,а тези 5 дни почивка за тази мускулна група,според мен е абсурдно (лично мнение).

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 17.06.12 20:44.

17.06.12
22:50

И на мен ми се е случвало това. Не му обръщай внимание, ще ти мине съвсем скоро :)

Много е натоварването ! Бягай през ден,примерно:Понеделник,Сряда,Петък и уикенда почивка.

За да не пиша нова тема, да попитам и аз  - при мен болката е точно под прасеца на десния крак, между задната и вътрешната част на крака и подозирам, че може да е някое сухожилие. Появи се след като смених техниката на бягане с по-правилна (преди набивах петите). Започва да ме боли по средата на бягането (някъде след 10 минути) и ме боли няколко дни след това. Може би трябва да си дам по-дълга почивка или да разгрявам по-старателно.

Мнението беше редактирано от Александър Петков на 28.07.12 11:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1