18.06.12
09:42
Здравейте,
Преди няколко седмици попитах как да постигна стегнат задник; получих много добри съвети и резултатът вече е видим :) Правя повечето препоръчани упражнения - тези, които мога да правя вкъщи без уреди и тежести; продължавам ежедневно 10 км с кростренажора и започнах да клякам в серии по 20 всеки път, когато се сетя (поне 15 пъти на ден). Отначало имах мускулна треска, която премина и се чувствах много добре - тонизирана и енергична. Изглежда обаче не съм правила клека както трябва, защото на 2-рата седмица започнаха да ме болят коленете. Изчетох всички материали по темата и най-вече тези “Как да НЕ клякаме” и вече внимавам как го правя. Проблемът е следният: когато ме заболяха за първи път спрях с упражнението и изчаках да ми мине. Това стана за ден-два. После започнах отново и гледах да го правя както трябва, но все още има дискомфорт - не точно болка, по-скоро напрежение или слабост. Какво да правя и къде бъркам? Клякането е новост за мен, а аз започнах не постепенно, а изведнъж и по много - има ли бройка или интервали, през които да се правят сериите, които са препоръчителни? Аз работя в офис и по цял ден съм седнала, та клякането ми идва чудесно за раздвижване и тонизиране - прекалила ли съм и как да продължа? Задникът ми е предоволен и не е готов да се откаже от толкова ефективно стягащо чудо:) ПОМОЩ!!!
Здравей,както сама си се досетила дискомфорта в коленете е заради неправилната техника ,с която си започнала да клякаш ,а и с много повторения.1-2 дни не са достатъчно ,за да ти минат коленете,недей да клякаш поне 4-5 дни ,за да отшуми напълно дискомфорта и няма да имаш проблеми .Занапред просто се старай да клякаш с добра техника :)
Дано:) Благодаря за успокоението! Че на такива страхотии се начетох... А с колко серии (по 20) да започна, когато ми мине? Или ако го правя правилно няма как да се претоваря?