Липса на резултат от тренировките и храненето - съвети?

18.06.12
20:45

Здравейте!

Пиша ви, защото съм тотално обезсърчена.

Проблема ми е следния: Като за начало ще кажа че съм на 20 години и тежа около 50-52 кг. Винаги съм била спортна натура и съм се стремяла да се поддържам във форма, но въпреки усилията ми никога не мога да постигна желания резултат, а именно да се изчистя и да придам малко релеф на тялото ми(и предимно в зоната на краката и дупето ,защото горната част на тялото ми е много слаба) .

Истината е, че виждам че не съм толкова далеч от това, но въпреки кардиото, аеробиката и упражненията (които от април месец правя в домашни условия) просто не се получава.

Не ям сладко сигурно от година и половина, също така и пържено под никаква форма, похапвам хляб от време на време но гледам да не прекалявам.

Имам предчувствието обаче,че объркването се получава от това, че не мога да си разпределя храненията равномерно през деня ( апак и да бъда честна аз съм студентка и бюджета с които разполагам не е особено голям) .

Преди 2 години и повече даже имах доста стабилно целулит по бедрата, но сега въпреки че е намаляло значително просто си стои с излишната мазнина ...

Дайте ми някакъв съвет какво да предприема ,защото съм мислила много варианти като добавки например, но все още не съм се решила :( От къде според вас идва проблема :?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.06.12 23:00.

18.06.12
21:32

аз не съм почнала да тренирам от април, тренирам от доста преди това... просто от април почнах в домашни условия

казано от mimzityy Ivanova на 18.06.12, 21:32:

аз не съм почнала да тренирам от април, тренирам от доста преди това... просто от април почнах в домашни условия

като за начало направи всичко възможно да задържиш това което си постигнала до момента , за да се адаптира тялото . В последствие ще ти бъде по-лесно да изчистиш излишното и да постигнеш желаните резултати. В никакъв случай не се отказвай . Успех!!!
П.С ако искаш качи някоя снимка да видим дали наистина има нещо кой знае какво за чистене , може и да си въобразяваш , често срещано е особено при дамите

18.06.12
23:12

Ти си си перфектна :* като искаш да качиш оправи си калориите, направи си ги 2000 някъде или по-добре си ги сметни

Мнението беше редактирано от Слави NoName на 18.06.12 23:12.

19.06.12
23:29

Според мен не тренираш достатъчно интензивно и прекаляваш с честотата на тренировките. Тенденциите в момента гравитират около схващането за  HIIT (High Intensity Interval Training). С две думи кратка тренировка (30-40 мин.), но напълно изтощаваща с интензитет и натоварване и малки почивки между упражненията. Също така HIIT набляга на задължителната нужда от възстановяване като основен фактор за постигане на резултати. Ако искаш да се орелефиш ще трябва да помислиш за арматурата. Трябват ти мускули, които да изгорят мазнините, а такива няма да направиш с ежедневно кардио. Според създателя на теорията концепцията: “колкото повече - толкова повече” е неправилно схващане, създадено, за да служи на консуматорското общество, в което е много по-изгодно за бизнеса да си купиш карта за ежедневни тренировки, отколкото за 10 посещения месечно да речем и всички в тази индустрия работят в такава насока.

На кратко - тренирай много тежко и много бързо и си почивай достатъчно. Ако 2 дена не са ти достатъчни, за да се възстановиш - почини си 4, това няма да навреди на формата ти, а напротив - ще ти помогне да я запазиш и превъзстановиш.

Мога да ти препоръчам тренировки тип табата - те са напълно приложими в домашни условия ползвайки някой онлайн таймер. Също така Zuzana Light или конкуренцията bodyrock.tv e много удачен вариант за домашни тренировки.

20.06.12
17:23

Ако става въпрос за целулита - 10 антицелулитни масажа ще свършат много добра работа.

Мнението беше редактирано от Smile на 20.06.12 17:24.

20.06.12
17:52

казано от Ivan Germanov на 19.06.12, 23:29:

Според мен не тренираш достатъчно интензивно и прекаляваш с честотата на тренировките. Тенденциите в момента гравитират около схващането за  HIIT (High Intensity Interval Training). С две думи кратка тренировка (30-40 мин.), но напълно изтощаваща с интензитет и натоварване и малки почивки между упражненията. Също така HIIT набляга на задължителната нужда от възстановяване като основен фактор за постигане на резултати. Ако искаш да се орелефиш ще трябва да помислиш за арматурата. Трябват ти мускули, които да изгорят мазнините, а такива няма да направиш с ежедневно кардио. Според създателя на теорията концепцията: “колкото повече - толкова повече” е неправилно схващане, създадено, за да служи на консуматорското общество, в което е много по-изгодно за бизнеса да си купиш карта за ежедневни тренировки, отколкото за 10 посещения месечно да речем и всички в тази индустрия работят в такава насока.

На кратко - тренирай много тежко и много бързо и си почивай достатъчно. Ако 2 дена не са ти достатъчни, за да се възстановиш - почини си 4, това няма да навреди на формата ти, а напротив - ще ти помогне да я запазиш и превъзстановиш.

Мога да ти препоръчам тренировки тип табата - те са напълно приложими в домашни условия ползвайки някой онлайн таймер. Също така Zuzana Light или конкуренцията bodyrock.tv e много удачен вариант за домашни тренировки.

Определено ще пробвам това. Като се поразрових намерих доста интересни неща, които ме заинтригуваха.  А иначе цялата работа не е заради целулита, просто ако се намали още няма да се оплача.  Ще пробвам дано този път имам напредък :) Мерси за съветите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1