Съвети за (не)рязко сваляне на килограми придружено със стягане (без да се качва мускулна маса)

20.06.12
14:50

Здравейте,
Аз съм на 25г., висока съм 179 см., тежа 105 кг. Преди години си правих тест в метаболитната клиника в София и се оказа че 66% от тялото ми са мускули и кости и въпреки всичко в бедрата съм много пълна, дори започнах да качвам на ханш и талия (бедра 76см, талия 104см. ханш 94см.). (добре, че съм висока, защото думата “едра” щеше да е заменена с “дебела”)
До момента няколко пъти съм правила НВД режими наблюденията ми са, че от него свалям най-много. Преди две години бях стигнала до 83кг. за 6 месеца (бях свалила 22кг.). Тогава не пиех Л-карнитин и не правех кардио тренировки - просто ходех колкото е възможно повече пеша, но в края на деня едва ли съм ходила повече от 3км.

Днес отново съм амбицирана да сваля, но този път искам да стигна до максимума, който би бил здравословен за мен - между 76 и 80кг. (това прочетох като информация из всевъзможни калкулатори за излишни мазнини и тн.)
В момента ходя на фитнес и приемам Л-карнитин с Хром пиколинат. Забелязвам, че ми се яде драстично по-малко, но жаждата за вода е огромна, изпивам почти по 5 литра на ден.
Основният ми въпрос е каква фитнес тренировка да правя - една или повече групи мускули да тренирам(с каква продължителност-повторения, тежести), да редувам ли различни групи мускули, само кардио и аеробни упражнения ли да правя за начало и до кога? В дните, в които почивам да правя ли някакви упражнения вкъщи или в парка?

За момента не мисля за фитнес инструктор защото като видях момчето, което води тренировки в моя фитнес - изглежда не се съобразява с възможностите на хората, които идват при него и ми се струва, че ги насилва доста и ще ги прави бъдещи олимпийци.
А и ако исках нещо подобно щях да тренирам вкъщи гледайки Р90Х :)

Надявам се да не съм сбъркала мястото на темата, ако съм - моля да ме извините.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1