Въпрос за кафето - подходящо ли е преди тренировка?

22.06.12
15:06

По принцип преди тренировка си ям качествено за енергия, някакъв сложен въглехидрат + протеин (най-често месо), но въпреки всичко нямам много енергия, бих искал да опитам с някакъв стимулатор на нервната система, но не да купувам добавки, а например кофеинът в кафето четох, че е добре. По принцип кафенце хич не пия, нито сутрин, нито когато и да било, но май има полезни свойства, ако не прекаляваш с кофеина, демек 1 чаша кафе? Та какво мислите едно кафенце без захар добре ли ще е преди тренировка да гаврътна? И колко време преди трен., трябва ли да е на гладно и т.н.?

Темата беше редактирана от Petar Gogov на 22.06.12 20:04.

Подходящо е, да. Вече в зависимост от толеранса ти към стимуланти, ще ти е необходимо по-силно или по-слабо кафе. Щом не пиеш като цяло, значи едно двойно кафе ще те кара да летиш измежду уредите. :)

Кафето се усвоява средно за около 45мин., затова гледай да го изпиеш поне 30мин. преди преди тренировката.

Поздрави!

22.06.12
21:37

Няма ли да ми е много двойно кафе, да не ми се замая главата при положение, че не пия по принцип кафе и директно на двойно скоча? :D

казано от Petar Gogov на 22.06.12, 21:37:

Няма ли да ми е много двойно кафе, да не ми се замая главата при положение, че не пия по принцип кафе и директно на двойно скоча? :D

няма как да знаеш без да си опитал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1