22.06.12
22:21
Здравейте,имам накакъв спомен че май писах подбна тема,но не съм напълно сигурен(пуста памет) :).
Та така имаме дилемата,да изберем.
Дали да стоим гладни за определен период(3-4 часа) или да посегнем към junk food.
Тук има едно определящо обстоятелство,че няме възможност да си носим или купим какъвто и друг вид по-приемлива храна.
Идеята на въпроса е точно в тези хипотетични условия.
И още един интересен въпос:
Ако по някаква причина сме стояли гладни например 4-5 часа.Тялото изпада в режим starving.
Можем ли тогава да си позволим малко чиит?
Дали в този момент,тялото може да усвои по-съшият начин бързите въглехидрати,както след тренировка.Без те да се складират,като мазнини?
22.06.12
22:22
Глад...
Ама все ми е чудно как не можеш да си пъхнеш 20-30 бадемчета в джоба...
22.06.12
23:22
Изборът между глад и джънк зависи от човека, времето (което му е необходимо за да се добере до желана храна) и вида храна, която му е на разположение - много пъти за джънк се определя нещо съвсем нормално за хапване като пицата например.
А как по-точно правиш разлика между режим “starving” и режим “глад”?!
Зависи какви са ти целите.. Ако искаш да сваляш, няколко часа глад не са проблем, даже биха имали положителен ефект, стига да наваксаш след това с колкото е нужно, без да преминаваш сметнатите калории за деня.. Ако искаш да качваш, хакаш калории до припадък, независимо от какъв източник са.. С едно чийт хранене нищо няма да оплескаш.