23.06.12
17:23
Здравейте , от доста време ходя на фитнес , правя разнообразни тренировки за гърди и рядко ме хваща мускулната треска.
От време на време когато на ходя на зала , тренирам в нас. Нямам дъмбели. Само лицеви опори и кофички. Вчера например тръгнах да си правя домашна тренировка , направих 5 серии лицеви опори с раница върху мен с 10кг , щях да продължа с кофички но ме ангажираха и прекъснах. Е днес от тия 5 серии лицеви , не мога да се движа , страшна мускулна треска на предно рамо , гърди , и като поемам дълбоко въздух пак усещам лека болка , нормално е според мен.
Та въпроса ми е как ме хваща от тия 5 серии лицеви , а във фитнеса с 10-12 серии тежко - не ме хваща.
Извинявам се ако въпроса Ви се струва глупавичък.
Тялото ти е привикнало към тренировките във фитнеса. Колкото и да са разнообразни предполагам че правиш основното като лежанка, наклонена, кофички може би флайс и кросоувър и колкото и да разнообразяваш реда им в тренировката, повторения, тежести и т.н. едно упражнение като лицеви опори се явява “ново” за тялото ти и го натоварва по различен начин. Много хора подценяват лицевите опори, което е жалко защото ако не са в топ5, то със сигурност са в топ10 на най-добрите упражнения.
казано от instructor на 23.06.12, 17:23:
Здравейте , от доста време ходя на фитнес , правя разнообразни тренировки за гърди и рядко ме хваща мускулната треска.
От време на време когато на ходя на зала , тренирам в нас. Нямам дъмбели. Само лицеви опори и кофички. Вчера например тръгнах да си правя домашна тренировка , направих 5 серии лицеви опори с раница върху мен с 10кг , щях да продължа с кофички но ме ангажираха и прекъснах. Е днес от тия 5 серии лицеви , не мога да се движа , страшна мускулна треска на предно рамо , гърди , и като поемам дълбоко въздух пак усещам лека болка , нормално е според мен.
Та въпроса ми е как ме хваща от тия 5 серии лицеви , а във фитнеса с 10-12 серии тежко - не ме хваща.Извинявам се ако въпроса Ви се струва глупавичък.
Ами тези 5 серии лицеви ги правиш с почти цялото си собствено тегло+раницата с тежестите. Най-добре напиши какво правиш в залата за гърди: упражнения,брой серии и повторения,а може и използваната тежест във всяка серия.