24.06.12
20:31
Няколко думи за мен:
Ще се представя с няколко думи, за да имате някаква представа от опита ми. На 20г съм с ръст 175-6 см, в момента тежа 83кг. Винаги съм обичал спорта и съм тренирал колкото другите ми ангажименти са позволявали. В началното училище тренирах плуване 3 години. Като влязох в гимназията се прехвърлих на самбо, с което се занимавах 4 години (къде по-сериозно къде не чак толкова, успях да завоювам 1 бронзов медал на републиканско). С кандидастването и първите години в университета свободното ми време намаля и нямах възможност да продължа със самбото. Реших да опитам фитнеса. С фитнес се занимавам вече 2 години. Тренирам сам и общо взето съм самоук, съветвал съм се с хора от форума най-вече и други интернет източници. За 2 години от 72 кг станах 85-6 сега съм 83 като мазнините са си същите горе-долу, силата ми се повиши значително, но само толкова.
Защо искам да се занимавам с кросфит?
Аз съм непрофесионалист и тренирам за удоволствие. Мога да кажа, че фитнеса (силовите упражнения) ми се отдават и като цяло силата ми винаги е била на ниво. Идеята на кросфит е да се създаде един ултимативен атлет подготвен за всякакви ситуации ето тази реклама ми харесва. Дългото тичане и издържливостта като цяло винаги са ми били проблем, надявам се кросфит метода да ми помогне в това отношение.
Наскоро прочетох доста неща за кросфит и започнах да тренирам по следния начин:
19.06.2012 вторник
G Angie
50(100) pull-ups 09:50min
100 push-ups 05:28min
100 sit-ups 03:27min
100 squats 05:02min
tolal:23:47min
20.06.2012 сряда
WM колело 800м + легх10 0.75%BW (60kg) 5рунда
1.03:10m
2.02:44m
3.02:34m
4.02:16m
5.02:10m
12:57m
21.06.2012 четвъртък
GWM 20 коремни преси/15 пуш преси 0.5BW (40kg)/ колело 800м макс рундове за 20мин
5 рунда за 20:50м
23.06.2012 събота
M 12+8мин крос 4км
24.06.2012 неделя
WG Fran 13.16min
Молбата ми е да ми помогнете как да тренирам и да коригирате това, което правя/съм направил грешно. Накратко относно защо съм решил да структурирам тренировките по този начин: преди тренировка загравям леко 5-10-15 мин, след тренировка правя стречинг. Прочетох за методиката Г, В, М и структурирането на тренировките от сайта и се опитвам да ги следвам. Относно тренировката на 19ти: реших да видя къде съм и избрах комплекс от гимнастически упражнения, не се съобразих че трябва само 1 упражнение, само 50 набирания успях, другото е както си е от комплекса. За 20ти се пада ден за В, М и т.н.
Другото ми питане е щом 3+1 или 5+2 и структурирането на трениворките е както следва тренировките на деня са от разнообразни движения или това 3+1 и ден за кардио, после две движения и накрая от всичко е само за начинаещи.
Благодаря предварително!
От кой град си? И ако си от София- къде тренираш?
В хубава посока си тръгнал с четенето и тренировките, но нещата за които питаш са дискусионни и обемни, а дори и тук народа да се разпише на фермани не вярвам да извлечеш много полза от цялата работа. Трябва да го изпиташ на практика да видиш къде е твоята истина, къде можеш и трябва да натискаш, кое е безсмислено за момента... време трябва, правилни хора около теб. Абе на живо хем по-лесно, хем по-ефективно ще е.
Едит: видях, че си от Сф :) Гледай колко хора тренират из всички краища на София ти се чудиш откъде да го подхванеш.
И още нещо- ще разменяш тренировките нали? Защото от ежеседмичен регулярен Фран не мисля че има много смисъл
Мнението беше редактирано от jalokin на 24.06.12 21:21.
От Хаджи Димитър съм. Тренирам в един квартален фитнес, не е особено добър за кросфит, но върши работа. Ами да нали това е един от принципите на кросфита- тялото ти да не свиква с еднообразни тренировки.
П.С. И да не е много всеки съвет е от помощ дори и малка. Съгласен съм, че ако има опитен човек до теб е супер. Аз засега не съм имал подобен късмет и се справям доколкото са ми възможностите.
казано от flexman_adlct на 25.06.12, 00:33:
От Хаджи Димитър съм. Тренирам в един квартален фитнес, не е особено добър за кросфит, но върши работа. Ами да нали това е един от принципите на кросфита- тялото ти да не свиква с еднообразни тренировки.
П.С. И да не е много всеки съвет е от помощ дори и малка. Съгласен съм, че ако има опитен човек до теб е супер. Аз засега не съм имал подобен късмет и се справям доколкото са ми възможностите.
Здравей!
Няма да е зле да си организираш една разходка до София, да потренираш с треньор. Ще имаш само ползи от това.
И една забележка 3+1 и 5+2 не са задължителни - съвсем спокойно можеш да тренираш 1+1, например, докато навлизаш и се адаптираш към натоварването.
Успех!