Добър ли е този хранителен режим?

Прескочи до:

27.06.12
21:29

Снимките кво общо имат.За съвсем различни неща говорим,но все пак ти трябва да си прав....Та и аз съм спорел преди много  точно за това,но е хубаво да се приеме ..Та ако искаш гледай тези дето ядат по 3-4 хранения как са..

казано от Делев на 27.06.12, 21:25:

Всички защитинци на теорията че може да се яде по два пъти на ден изглждат като напълняли плувци никакава мускулна маса поне един които имаше некви мускули по себе си да беше писъл

Стига си се излагал вече. Това, че смяташ външният вид за качествено измерение на знанията казва достатъчно само по себе си.

SO

27.06.12
22:06

Ей го е най обидиния.Е кое да смятам вътрешния вид ли.В този форум всеки гледа да направи добър външен вид не съм срещал някой да иска да става добър по душа и да чете тук

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 27.06.12 22:07.

27.06.12
22:25

А нужно ли е някой да е 100 кг ripped за да има знания относно спорта? Тогава да не слушаме и rippetoe,защото например имал голямо шкембе и малки ръце и да се съветваме с някой тъпоглав летен билдър дето е взел 20 хапа от **** и е качил няколко см за няколко месеца....

казано от Teen Power на 27.06.12, 22:25:

Тогава да не слушаме и rippetoe,защото например имал голямо шкембе и малки ръце...

хаххахаха наскоро видях подобно мнение и не можах да повярвам на очите си :D

Делев, просто допусни, че някой случайно може да знае повече от теб. Можеш само да спечелиш.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 27.06.12 22:42.

27.06.12
22:55

Тогава да не слушаме и rippetoe,защото например имал голямо шкембе и малки ръце

Поне да беше дал някой който не кара хората да вършат глупости. ;)

Делев, във форума има хора, които не тренират за външен вид и изглеждат по-добре от теб и са на ЦХ (ако знаеш кво е тва). И са и по-силни. И по-издръжливи. Спри да се излагаш.

27.06.12
23:47

Делев изобщо не се излага.  Мисля, че мненията му имат тежест предвид големия опит

SO

28.06.12
08:37

казано от Ради Хаджирадев на 27.06.12, 22:41:

Тогава да не слушаме и rippetoe,защото например имал голямо шкембе и малки ръце...

Делев, просто допусни, че някой случайно може да знае повече от теб. Можеш само да спечелиш.

Аз нямам претенции да знам много,тебе там ли ти е комплекса да знаеш най много.Знам много малко и въпреки малкото което  знам ,съм направил достатчно и не само за мен  имам резултати при мен и при приятели при приятелки.Но както винаги става,темата се разводни,тръгнахме от 150 гр. месо и опряхме до кой какво знае.Май вие се излагате,че ме въртите от тука от там да ме затапите,няма ка да стане това,може да затапите някой който е чел и е забравил четенето или е чел измислените теми на Ради за митовете,яйца,честота на хранене,гликемичните индекси,и какво ще ставаш революционер на бодибилдинга ли,ще промениш мисленето само на децата с тия тъпотий дето си ги побликувал( даже незнам как са ти разрешили да ги публикуваш) .Опитвам се да спра спора но вие все така продължавате дая се излагате и го започвате.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 09:26.

28.06.12
09:54

Делев, не се опитваме да ти кажем, че не си прав или че твоята методика е грешна. Няма какво да си кривя душата, очевдино имаш резултати и е смешно ако някой каже, че нямаш. Това което се опитвам да кажа е, че разликата поне при мен, когато искам да се развивам (било то за мускулна маса или в моя случай по-скоро силата ми на халките), не е имало значение дали ям 2-3-4-5-6 пъти на ден, а по-скоро колко се раздавам на тренировките и колко качествена е храната ми като състав.

Опонирах ти, защото се подразних от това как беше супер категоричен, че повече от 150г месо на ядене не могат да се усвоят и КРАЙ : ) Както и че си убеден как всеки който е станал як, е станал такъв по традиционната схема с ядене по 6+ пъти на ден. Което просто не е вярно, има достатъчно хора, които са жив пример за това, че има и други начини и те не работят по-зле от този.

Поздрави : )

SO

28.06.12
10:04

Един път да ти харесам тона и да се съглася донякъде(методика не е моя).И когато даваш съвети на някой който иска да тренира с железа не с халки,му обясни че ти се храниш така щото не държиш на мускулна маса ,а на издражливост и пъргавина както е и при Кольо. Поздравии дано вече я приключим

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 10:12.

28.06.12
10:19

*introducer

Едно е мнението ти да има тежест, друго е да говориш вярни неща. Например, аз твоите мнения многи ги ценях, но от както написа, че Мария тренира и се храни най-добре от всички жени във форума и ти пропускам мненията....

*Делев

Готов съм да се обзаложа, че ако пробваш с две хранения на ден, няма да свалиш мускулна маса, аз съм пробвал, а ти? Надявам се да се вписвам в категорията ти за не толкова хилав.... и да, пробвал съм със 7+ хранения на ден, сега съм на 3 и съм по-тежък и по-силен. Вярно, че еволюирах в тренировките си, но не трябваше ли да се стопя?
Ти си този, който е с промит мозък. Ако се замислиш малко и си свалиш капаците, ще разбереш. Но ти се утешаваш с резултатите си и си общо взето в т. нар. “comfort zone”. Трудно се излиза от нея. А доказателства научни и практически има много. Дали ще гледаш на тях като на реклама за WC телешоп си е твоя работа...

SO

28.06.12
11:58

Коя е тази Мария че немога да се сетя сега да вида какво съм  писъл

28.06.12
12:00

Introducer имах предвид, не теб, освен ако нямаш 2 акаунта ;)

казано от Делев на 28.06.12, 08:37:

... или е чел измислените теми на Ради за митовете,яйца,честота на хранене,гликемичните индекси,и какво ще ставаш революционер на бодибилдинга ли,ще промениш мисленето само на децата с тия тъпотий дето си ги побликувал( даже незнам как са ти разрешили да ги публикуваш)

Всичко, което съм написал е вярно и съм го доказал. Не съм първият, който говори за тези неща, нито съм последният. Не забравяй и думата “митове”, която не случайно е избрана. Ако някой може - нека докаже, че не съм прав, но приемам само валидни, научни аргументи. Не такива от типа на “аз съм по-як от теб, следователно аз съм прав”.

П.П. Прочети пак какво Voyager ти е написал. Не ти казваме, че с твоя метод няма да се постигнат резултати. Очевидно е, че се постигат, а и ако се замислиш това НЕ противоречи на това, което ние казваме за количество белтък, честота на хранене и т.н. Въпросът е, че и с друг метод, по-лесен и по-рационален, може да се стигнат целите.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 28.06.12 12:05.

SO

28.06.12
12:06

казано от Витан на 28.06.12, 10:19:

*introducer

Едно е мнението ти да има тежест, друго е да говориш вярни неща. Например, аз твоите мнения многи ги ценях, но от както написа, че Мария тренира и се храни най-добре от всички жени във форума и ти пропускам мненията....

*Делев

Готов съм да се обзаложа, че ако пробваш с две хранения на ден, няма да свалиш мускулна маса, аз съм пробвал, а ти? Надявам се да се вписвам в категорията ти за не толкова хилав.... и да, пробвал съм със 7+ хранения на ден, сега съм на 3 и съм по-тежък и по-силен. Вярно, че еволюирах в тренировките си, но не трябваше ли да се стопя?
Ти си този, който е с промит мозък. Ако се замислиш малко и си свалиш капаците, ще разбереш. Но ти се утешаваш с резултатите си и си общо взето в т. нар. “comfort zone”. Трудно се излиза от нея. А доказателства научни и практически има много. Дали ще гледаш на тях като на реклама за WC телешоп си е твоя работа...

Ясно не съм аз
Няма как да ме накара някой да ям по два пъти на ден,да изяждам цялата храна за деня,знам какво става получавам газове от неосвуеното месо когато  е над 200 грама чувствам се подут тежък и ми е криво около 1,5 часа след ядене това е пълно безумие.Иначе да,един който  има малко повече мускул по себе си да даде мнение

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 12:07.

28.06.12
12:08

Не е безумие, пробвал съм го. Аз пък се подувах от честите хранения. Така можем да си играем до утре.

SO

28.06.12
12:12

казано от Витан на 28.06.12, 12:08:

Не е безумие, пробвал съм го. Аз пък се подувах от честите хранения. Така можем да си играем до утре.

Такова нещо за пъви път чета през живота си чесно

28.06.12
12:15

Е да де, за това ти говоря, робуваш на стара информация като цяло.

28.06.12
12:20

казано от Делев на 28.06.12, 12:06:

Иначе да,един който  има малко повече мускул по себе си да даде мнение

Делев, стига де...тамън човек си каже “ей, появи се някой по-корав от старата школа” и то излезне, че си съвсем от старата школа - все едно спориш а бабичка от пейката пред входа...Аз ям макс 2 пъти на ден, ако ям по много и от всичко - качвам, ако не ям по много и от всичко - свалям(но не свалям мускул).

28.06.12
12:22

Цялата история води до извода:
Всеки си изгражда режима според ежедневието,..:
Един може да си носи кутии с него,еми носи си..
Друг не може да си носи,но пък прави компромис и си носи.
Трети не може да направи компромис и не си носи.
Четвърти(Третия влиза в това число) си плющи 2-3 пъти на ден стабилно.
Пети си плющи само вечер вкъщи.

Според мен всичките тези режими работят,въпроса е всеки да намери най-правилния за него,съчетан удачно с начина му на трениране и поставените цели...
Аз моя избор съм си го направил! ;)
Остава по-трудното...а всички знаете,какво е най-трудно във всеки един режим ;)

Мнението беше редактирано от Jikata на 28.06.12 12:23.

SO

28.06.12
12:23

казано от Ради Хаджирадев на 28.06.12, 12:02:

Въпросът е, че и с друг метод, по-лесен и по-рационален, може да се стигнат целите.

Да може да се постигнат целите,но не с такава голяма успевяемост,може би задоволителна от гледна точка на претрупаното с задачи ежедневие,НО когато един човек реши да се занимава сериозно със себе си ще постигне много повече,много по качественно и за много по кратко време от  двуразовите хранения които предлагаш ти.
И заключение метода ти на хранене е добър за хора с много малко свободно време БИ дал резултати но с много по ниска успевяемост от почестите и малки дози храна.Аз също не го отричам напълно но не го препоръчвам.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 12:29.

SO

28.06.12
12:28

казано от James Hinks на 28.06.12, 12:20:

казано от Делев на 28.06.12, 12:06:

Иначе да,един който  има малко повече мускул по себе си да даде мнение

Делев, стига де...тамън човек си каже “ей, появи се някой по-корав от старата школа” и то излезне, че си съвсем от старата школа - все едно спориш а бабичка от пейката пред входа...Аз ям макс 2 пъти на ден, ако ям по много и от всичко - качвам, ако не ям по много и от всичко - свалям(но не свалям мускул).

:D:D:D стара стара колко па да е стара,аре майната му само неискам да се караме за глупости.

28.06.12
12:31

Делев,
изглеждаш невероятно на снимките, поздравления!
Не мога да разбера как повтаряш постоянно, че по-различни от твоя начини, се получават незадоволителни резултати, нито си чел, нито си пробвал, ужас- до какво може да доведе десеткратно хранене на ден по 100г. пилешко, макар и усвоено на 200%...

казано от Делев на 28.06.12, 12:23:

казано от Ради Хаджирадев на 28.06.12, 12:02:

Въпросът е, че и с друг метод, по-лесен и по-рационален, може да се стигнат целите.

Да може да се постигнат целите,но не с такава голяма успевяемост,може би задоволителна от гледна точка на претрупаното с задачи ежедневие,НО когато един човек реши да се занимава сериозно със себе си ще постигне много повече,много по качественно и за много по кратко време това което двуразовите хранения предлагаш ти.
И заключение метода ти на хранене е добър за хора с много малко свободно време БИ дал резултати но с много по ниска успевяемост от почестите и малки дози храна.Аз също не го отричам напълно но не го препоръчвам.

Чакай, чакай, чакай... Никъде, ама никъде, не съм препоръчвал двуразово хранене. Най-малкото, че аз самият не мога да си изям храната на 2 пъти. Аз казвам, че от 3 (айде добре, ако искаш и 2) хранения нагоре - е все тая колко са. Т.е. 3 дава същия ефект на 6 и т.н.
Това, което казваш - че резултатите ще са по-лоши просто по никакъв начин не е вярно. Просто нямаш аргумент. Кое точно ще попречи на резултатите ако ядеш по-малко пъти? Термичният ефект е еднакъв, БМР е еднакъв, усвояването е същото. Няма компонент, който да попречи за постигане на същите резултати.

SO

28.06.12
12:36

казано от Joyplovdiv на 28.06.12, 12:31:

Делев,
ужас- до какво може да доведе десеткратно хранене на ден по 100г. пилешко, макар и усвоено на 200%...

....До затъпяване ли:D, ама как наскача целия форум отгоре ми,почвам да си мисля че наистина съм тотално затъпял и неориентиран с последните иноваций на храненто при спортисте.
Разберете какви са протеиновите нужди на тялото ви. Никога не консумирайте повече протеини от необходимото. И никога не консумирайте по-малко.
Разпределете дневното количество храна равномерно през деня, на три основни, но не обилни, и две леки хранения.
Никога не допускайте интервалът между две хранения да надхвърля пет часа. (Най-добрият момент за ядене е тогава, когато все още не сте гладни.)
Избирайте бедни на мазнини протеини.
Избирайте благоприятни въглехидрати (богати на целулоза зеленчуци и плодове).
Избирайте мононенаситени мазнини.
Старайте се да не консумирате повече от 500 г на едно хранене или 100 калории на лека закуска. Ако нуждите ви от протеини са особено високи , ще тря¬бва да включите повече от три основни яденета на ден.
Моите разбирания са тези,в моите книги пише такива неща и подобни,аз си позволявам според метаболизма си да се отклконя леко ,за мен 4 хранения на ден са границата за активно спортуващи

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 12:55.

28.06.12
13:02

Как разбра колко протеин ти трябва точно  и колко усвояваш,много ми е интересно..Сигурно по 2 гр при качване и по 3 гр при сваляне нали..Знаем ги,знаем ги..Интересно е как спори човек без опит за това което спори ,тоест без опит с т.нар. периодично гладуване,още по-интересно е ,че без да пробва знае какво ще стане,ванга се прероди..

28.06.12
13:07

Как разбра колко протеин ти трябва точно  и колко усвояваш,много ми е интересно..Сигурно по 2 гр при качване и по 3 гр при сваляне нали..Знаем ги,знаем ги..Интересно е как спори човек без опит за това което спори ,тоест без опит с т.нар. периодично гладуване,още по-интересно е ,че без да пробва знае какво ще стане,ванга се прероди..

Дай да те видим теб как изглеждаш,след като ги знаеш нещата толкова...аман от плъхове,обичащи да ритат някой паднал!
Иначе мисля,че казах как се обобщава всичко това:Всеки си решава сам за себе си,важен е резултатът накрая.

казано от Jikata на 28.06.12, 12:22:

Цялата история води до извода:
Всеки си изгражда режима според ежедневието,..:
Един може да си носи кутии с него,еми носи си..
Друг не може да си носи,но пък прави компромис и си носи.
Трети не може да направи компромис и не си носи.
Четвърти(Третия влиза в това число) си плющи 2-3 пъти на ден стабилно.
Пети си плющи само вечер вкъщи.

Според мен всичките тези режими работят,въпроса е всеки да намери най-правилния за него,съчетан удачно с начина му на трениране и поставените цели...
Аз моя избор съм си го направил! ;)
Остава по-трудното...а всички знаете,какво е най-трудно във всеки един режим ;)

28.06.12
13:09

Да ритам някой паднал,чуваш ли се,бе момче?? :))

28.06.12
13:13

Превеждам думите на Жиката - под натиска, Делев, може би, осъзна, че е възможно да има и други също толкова работещи режими и остъпи позиция. Тук идваш ти с остър тон. Ненужно.

SO

28.06.12
13:14

казано от Teen Power на 28.06.12, 13:02:

Точно нищо не написа чесно,мислех си че щом си толкова компетентен и нагъл щеше да знаеш как си изчислиш дневната доза белтъчини.Шото е ЕЛЕМНТАРНО.Вземи се поинтересувай как става пише го навсякъде...имаш и интернет

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 13:15.

28.06.12
13:21

казано от Витан на 28.06.12, 13:13:

Тук идваш ти с остър тон. Ненужно.

За което се извинявам,но колкото продължава тази безсмислена дискусия,толкова много повече се изнервям,за което не се извинявам,защото е неизбежно.... Пък ако другите целят сила издръжливост и тн..Аз не целя (така де ,вече не целя,до преди 3-4 месеци и аз това целях) това,а крайната цел е мм-то максимално чист бла-бла,ял съм по 10 пъти на ден,ял съм по 2 пъти на ден,имам база сравнение.Не съм 100 кг ripped,но целите ми са подобни,може би в най-добрия случай ако е natural

28.06.12
13:23

казано от Делев на 28.06.12, 13:14:

казано от Teen Power на 28.06.12, 13:02:

Точно нищо не написа чесно,мислех си че щом си толкова компетентен и нагъл щеше да знаеш как си изчислиш дневната доза белтъчини.Шото е ЕЛЕМНТАРНО.Вземи се поинтересувай как става пише го навсякъде...имаш и интернет

Да не знам,научи ме master :)) Искам да чуя от теб,остави за исчисленията съм чел достатъчно

SO

28.06.12
13:23

Ако водите заседнал живот, ще имате нужда само от 0,5 г протеини на фунт Един фунт е равен на 0,454 крехка телесна маса, за да я поддържате. Ако вдигате тежести всеки ден или спор¬тувате по два пъти на ден, ще ви бъде необходимо двой¬но по-голямо количество (1 г протеини на фунт крехка телесна маса). Между тези две крайности съществуват още няколко категории. Ако тежите значително над нормата (с повече от 30% телесни мазнини за мъжете и 40% телесни мазнини за жените), значи сте прину¬дени, носейки собствените си килограми, да се зани¬мавате с лека форма на вдигане на тежести по двайсет и четири часа в денонощие, така че си сложете фактор 0,6. (Тази, подобна на вдигане на тежести активност при пълните хора, е причина обикновено те да имат пове¬че крехка телесна маса от слабите. Хората с наднор¬мено тегло просто имат нужда от по-голяма мускулна маса, за да носят тези добавъчни килограми. За не¬щастие, те имат също така далеч по-големи количест¬ва от мазнини.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 28.06.12 13:30.

28.06.12
13:27

Аз искам ти да ми кажеш,а не да копираш.. :)

SO

28.06.12
13:28

казано от Teen Power на 28.06.12, 13:27:

Ако се наложи да ти казвам, няма да ти много приятно.Изнервяш темата.

28.06.12
13:29

Много ще ми е приятно,излей си душата ;) Не ме вълнува особено

28.06.12
13:39

Забележете обаче нещо. Делев си има някакви простички принципи, които си следва дълги години, вдига си системно и не се обременява с разсъждения около това дали е прав или не.

Което ме кара да си мисля, че е много по-важно да си постоянен в това, което правиш (а не да си сменяш режимите през 2 седмици и да се чудиш защо нещото не работи)... стига това нещо да е в рамките на здравия разум.

Колкото до храносмилането и усвояването и дали то може да бъде ефективно както при 6, така и при 1-2 хранения на ден, тук голямо значение има съставът на храната. Ако на един път се наядеш с твърде разнородна храна, разбирай зърнени храни, плодове, зеленчуци, мазно месо, сирене... не правиш добра услуга на стомаха си. При две хранения на ден с по-еднородна храна - сирена, масла, мазни меса, зеленчуци - картинката на усвояването ще е много различна.

Нарича се адаптация :)

28.06.12
13:50

казано от Teen Power на 28.06.12, 13:27:

Download, спри се де... ;)
Да не ти кажа в кой форум ти е мястото...(devil)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1