Секс и тренировки за мускулна маса. Моля за съвет!

25.06.12
01:51

Здравейте,от скоро се занимавам с фитнес и се стремя към качване мускулна маса.
Имам няколко вредни навици и няколко други.
Имам приятелка и редовно правим секс,някои приятели се бъзикаха,че ако не спра секса няма да видя големи резултати,разрових се и в интернет по темата,но не намерих задоволителен отговор... та въпроса ми е,ако нямаля секса или примерно ако изобщо не правя,ще имам ли по-добри резултати,в смисъл дали ще имам повече сила и дали ще качвам по-лесно маса така?
Какво мислите,пречка ли е секса в стремежа за качване ?

Вредните ми навици са,че всяка седмица в петък и събота излизам насам натам по клубове/дискотеки и си пийвам по 1/2 алохолни напитки и паля по някоя друга цигарка,за алкохола и цигарите съм почти сигурен,че малко или много пречат на качването на килограми,но колко точно,надявам се вие да ми кажете,трябва ли да се лиша от тях напълно,струва ли си,колко по-добри резултати ще имам без тях и т.н.

Тренирам от 1 месец,на 20 години съм,висок съм 178,тежа 62 килограма,от които много малък процент мазнини,не искам да се хваля,но винаги съм си бил релефен,дори преди да почна да тренирам,явно е от ген-а...

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Ivaylo Ivanov на 25.06.12 01:53.

25.06.12
02:17

За алкохола и цигарите не мога да си кажа мнението защото рядко пия или пуша. Секса определено ще ти пречи, ако го правиш преди тренировка, това е което съм забелязал, иначе по друго време си е ок. Как можа да си помислиш

казано от Ivaylo Ivanov на 25.06.12, 01:51:

или примерно ако изобщо не правя

в името на мускулната маса.. Естествено в състава на спермата влизат разни протеини и ако правиш всеки ден ще окаже влияние на прогреса ти, а и сигурно има още куп биохимични реакции, които се надявам да ти обяснят в темата, защото и на мен ми стана интересно.

Мнението беше редактирано от dani на 25.06.12 02:22.

25.06.12
06:26

за бога, хора, не се вманиачавайте...
прави си секс колкото пъти искаш, храни се добре и тренирай, и резултатите няма да закъснеят :)

25.06.12
21:32

ако искаш да ти кръшкат,спри го :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1