Спонсориран лог Pure Nutrition: Марин Маринов

Темата е заключена.
Прескочи до:

Така да направя малко представяне казвам се Марин Маринов (за тези които не ме познават). Работя седнал така че прекарвам по-голяма част от деня неподвижен. Има и изключения, но са редки. Тренировките ми са предимно функционални. Нямам точна програма не спазвам стриктни протоколи и за някой могат да се сторят малко хаотични. Симпатизирам на кросфита, но и има и неща които не ми харесват в него. Програмата или по точно схемата на трениране (понеже нямам програма) е разработена с помощта на Сашо (Джеймс Хигинс). Като подчертавам за да няма коментара, че тренирам сам и сам си нося отговорността за грешките... Освен Сашо приемам съвети и от други хора, като във форума има хора от които наистина може много да се научи, няма да изброявам имена, че ще забравя някой и ще се обиди :P. Ако някой пита за целите ми малко ще се затрудня да отговоря. Като цяло искам да развия силата си, издръжливостта си и разбира се визията. В момента съм 64кг., като с удоволствие бих качил и някой друг килограм, но сега лятото това не ми е приоритет. Между другото като споменах мерки, от вчера са качени в shapie. Освен тренировките в залите ще имам и бая странични занимания(или поне се надявам), но смятам да описвам всичко (други спортове и занимания).
1. Постиженията ми до момента е малко трудно да кажа. Понеже не правя постоянно проверки, но във форума в другия ми дневник  има разписани тренировките ми, така че който се интересува може да ги разгледа. Все пак не гоня покачване на определени килограми в определено движение а на цялостно покачване на силата и ако наистина се получи ще разберете.
2. Не спазвам конкретен хранителен режим. Стремя се да ям качествена храна(не винаги). Храня се на често и по-малко. Позволявам си да ям и голямо количество въглехидрати. Броя на храненията ми е между 3-7 на ден, като тука влизат и малки хранения от рода на плод или нещо сладко. Имам идея да вкарам 1ден с по-голям период на глад (фастинг). И един или два дни с по-малко количество въглехидрати, но ще видим.
3. Какво да очаквам от приема на добавките. Ми като цяло нямам кой знае какви очаквания. Досега също съм взимал, но никога не съм спазвал стриктен режим. Като се цяло се надявам на едно по-добро възстановяване. Поради малкото дни за почивка които си оставам , това е нещото което трудно постигам.
Добавките на които се спряхме с Pure Nutrition са:
BCAA BLAST (Диня)
Tribulus Terrestris
Power pak
Трибулус ще приемам по 2гр. всеки ден : сутрин с закуската - 1гр, и на ранната вечеря - 1гр. На моите килограми и цели смятам, че това е оптималния вариант.
Витамините ще приемам по-указание на производителя - 1пакетче сутрин със закуската.
БЦАА ще приемам всеки ден по 13грама. Като в не тренировъчен ще е разхвърлен към някой от храненията ми. В тренировъчен смятам да приемам 1 лъжичка (6,5гр) през деня и 1 лъжичка (6,5гр)преди или по-време на тренировка.
Като цяло приема им може и да се промени(основно много забравям :P), но ще описвам ако има промяна. С тях може и да приема някаква друга добавка, която също ще пиша, за сега само Omega 3 на NOW.
Малко снимки от вчера сутринта на гладно(затова съм малко спаднал):

Понеделник, 25.06.2012г.

Хранене:
7.20 - Овесени ядки, Половин кисело мляко, червена боровинка
13.10 - 3 кюфтета, зелева салата с моркови, лютеница, хляб
16.10 - Банан
19.30 - Сладък салам
21.20 - Свинска пържола, салата домати маслини сирене, хляб
23.20 - Половин кофичка мляко, 50гр. извара, мед
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 17.00ч. и една след тренировката 19.20ч.
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 21.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
студен чай(домашен) х0,5л.
нектар от праскови х0,3л
Тренировка:
18.40 - 19.20 - Раздвижване
- 5 мин. загряване и активации
- 5 мин. на крос тренажор
- 10 мин. бягане на пътека (около 2км)
- 70 броя повдигания на пръсти за прасец (вчера направих 60) цел - 100 на ден
- разтягане и малко на боксовия чувал
САУНА - 15мин
- студен душ след сауната
Бележки:
След вчерашната тренировка силна мускулна в прасеца и трапеца. Леко напрежение и в предното бедро. Прасеца ме удари след само 60 повдигания с амплитуда 2-2-2. Бях направил 50 сториха ми се малко и направих 60, но взех да усещам напрежение и добре че спрях. Днеска 70 бройки, но след 60 направо болеше.
Иначе беше интересно във фитнеса, личи си че сам електроинженер. Реших да бягам яко и така стигнах до 15км в час и в момента в който натиснах в копчето да мина 15то км. и тока на залата спря. След малко го пуснаха и аз пак напънах и тъкмо натискам копчето да мина пак 15км/ч и бам тока отново спря. Слиза инструктора и вика някой да не настъпва бягащата пътека отстрани (та не им издържат предпазителите (АП)) и до там с бягането :P…
Впечатления от добавките: С една идея по жизнен днес, но може и да е от това че взех да привиквам към новия режим с ранно ставане. За сега само това. Иначе ги взимам от днес сутринта.

Вторник, 26.06.2012г.

Хранене:
7.20 - Овесени ядки, Половин кисело мляко, червена боровинка
12.10 - Пилешка дропсърма, крем карамел, хляб
17.40 - Кайсий, BCAA BLAST 1л.
20.40 - Сладък салам, BCAA BLAST 1л.
22.00 - Свинска пържола, салата домати маслини сирене, хляб
23.20 - Компот от ягоди, смелен в миксера
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 18.00ч. и една след тренировката 21.00ч.
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Black Jack - 2гр.(преди тренировка)
Напитки:
кафе х2
компот от ягоди х0,5л
Тренировка А:
19.30 - 20.30 - ФП (провалена)
- 10 мин. бягане на пътека бавно темпо
- 10 мин. загряване и активации
- OHS - 5@20, 3@40
- Клек 5@70, 3@90, 3@100, 2@110, 1@120, 1@130полвинка (тука трябваше и да обръщам)
суперсерия
- Кофички с тежест - 6@25, 3@40, 2@40, 2@40, 4@25, 3@25, 3@25
- Набиране с тежест - 4@25, 2@40, 1@40, 1@40, 3@25, 3@25
- една серия за бицарки с 12кг и Go home!
Към 9 - 70 броя повдигане на пръсти (страшна болка)
Бележки:
Бях се много надъхал за яка тренировка и както винаги нищо не се получава. Реших да си ходя в Рондо да се наклякам на воля. Даже реших да си взема бустер за пръв път до сега. Та реших с малка доза 2гр. за проба че на мен от кафе ми прилошава. Та пих го когато влезнах във фитнеса с идеята след загрявката да подейства 30мин. до 45 преди е според Pure. Обаче след бягането започнах да изпитвам лека болка в корема. Взех да клякам но болката се увеличи. Корема ми се наду и не можех на тежките да стегна колана. Та стигнах до 130 и се отказах да клякам реших да обръщам само. Но като обърнах един път 50кг прасеца направи реже(страшна мускулна в него) Та започнах кофичките и набиранията, но ми стана толкова тъпо и криво а и корема още ми беше подут да се ядосах и си тръгнах. Прибрах се вкъщи и корема ми беше минал даже реших да си стегна колана за проба, но нямаше следа от болка (даже успях да го стегна на последната дупка а това съм го правил много рядко)
Впечатления от добавките:
Започвам с Black Jack(мостра), за пръв път го пия вкус и разтворимост  добра. Не съм сигурен, но наистина си мисля, въпреки че преди седмица корема ми беше раздразнен дали от храна или от нерви, че подуването беше причинено от него. Като все още смятам че може да не съм си го оправил напълно. Иначе проблеми с стомаха съм нямал от 3,4 дена и се чувствах добре, болката изчезна около 1,30мин. след приема. За да съм по обективен ще дам още един шанс на бустера, но след седмица. Сега ще наблегна малко на по-качествената храна да видя как ще е корема.
BCAA BLAST - Изпих всички мостри в вкусове които получих. Като цяло всичките са хубави с много добра разтворимост. Най-много ми хареса динята и за късмет него си поръчах. Гроздето също ми допадна бая, но динята е с една идея по сладка. Като възстановяване още не мога да усетя. Доскоро взимах по-малки дози. Иначе мускулните за сега си ме държат както преди.
Pure Whey -  Все още не съм опитал всички мостри и вкусове, които получих поради това, че все още не съм направил няколко по сериозни подред тренировки. А и след като се оправи стомаха ми храната си ми е бая хубава. За тези които съм опитал нямам никакви забележки от страна на разтворимост. Вкусовите на всички ми харесаха. Най-вече на ваниловия сладолед беше уникален, въпреки че само него направих в мляко другите бяха във вода. От шоколадовите вкусове не съм опитал никой, като до края на седмицата смятам да поправя това. Ще се опитам и да запомня имената на вкусове за да не се изказвам така общо.
За другите все още нямам отзиви към възстановяване и прогрес.

head_hunter

26.06.12
23:13

казано от Марин Маринов на 26.06.12, 22:37:

BCAA BLAST - Изпих всички мостри в вкусове които получих. Като цяло всичките са хубави с много добра разтворимост. Най-много ми хареса динята и за късмет него си поръчах. Гроздето също ми допадна бая, но динята е с една идея по сладка. Като възстановяване още не мога да усетя. Доскоро взимах по-малки дози. Иначе мускулните за сега си ме държат както преди.

13 гр. са доста малко за ВСАА. Гледай да ги докарваш до към 20-30 гр. дневно. И специално за тези и вкуса диня - разтваряй ги във студена вода, че иначе имат много блудкав вкус ;)

При тежка тренировка ще са толкова. Ще вкарвам или допълнително протеин след тренировка или Хтенд още 7 или 13 грама зависи тренировката :)... Просто тия двете са уж като раздвижване.

head_hunter

26.06.12
23:45

Според мен трябва да караш на продукти на Pure Nutrition - нали за това е лога ;)
Протеина си е едно на ръка, храненето също, но идеята не е да взимаш само в тренировъчни дни по-големи дози, а през цялото време да са равномерни. Дните, когато почиваш възстановяваш най-много и няма логика да намаляваш дозите точно тогава (nod) /как ми липсва емотката с нормална усмивка, та се чудя със, какво да я замествам/

26.06.12
23:51

Според мен няма смисъл да слушаш head_hunter. Липса на всякакъв опит и информация. Обърни се към по-опитен и информиран човек. head_hunter го отпиши.

26.06.12
23:54

Нямам търпение Хеад да види глупавия  ти коментар...

Не бих се съгласил с Хед-хънтъра особено възстановяването. Имаш 8-10 часов прозорец след тренировка, където си най-”анаболен”, аз бих съсредоточил най-много суплементация тогава. Иначе относно БЦАА-то поне 25-30 грама...

head_hunter

27.06.12
06:50

казано от MartouSTI на 26.06.12, 23:51:

Според мен няма смисъл да слушаш head_hunter. Липса на всякакъв опит и информация. Обърни се към по-опитен и информиран човек. head_hunter го отпиши.

Хайдееее пак изсипа мозъчната си диария публично. От кога разни недоразвити момиченца дават мнение, кой има опит, каква информация дава и до, колко е полезна при положение, че интелекта и познанията му са, като на маймуна със забавено умствено развитие? Недей да съдиш за хората по себе си, защото това, че ти имаш нещо рядко и кафяво във главата, не означава автоматично, че при всички е така, а при някои хора същото пространство е запълнено със нещо сиво и нагънато от съвсем различен материал.
Достатъчно е човек да погледне единствената тема, която си пуснал във форума, че да му стане ясно, какъв “капацитет” стои за ника ти. Човек казващ, че работещата доза глутамин е пет грама, ВСАА по четири грама дневно. Само не знам родителите ти защо не са те сменили за маймуна.
Всъщност си чудесен пример за човек със малко мозък и голяма уста.

казано от Тедо на 26.06.12, 23:55:

Не бих се съгласил с Хед-хънтъра особено възстановяването. Имаш 8-10 часов прозорец след тренировка, където си най-”анаболен”, аз бих съсредоточил най-много суплементация тогава. Иначе относно БЦАА-то поне 25-30 грама...

Тедо, прочети ми пак поста и ми кажи, къде съм казал, че трябва да намали приема в тренировъчен ден. Казано по-простичко имам в предвид, че деня след тренировка е също толкова важен за възстановяването. За дозировката също съм написал конкретно. Ако искаш можем да поспорим и по двата въпроса, които съм засегнал в предния си пост.
Обикновено намаляване на добавките във последващия ден се прави от хора, които пестят добавки, а не смятам, че случая трябва да е такъв при един лог, където акцента е поставен именно върху добавките и ефекта от тях ;)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 27.06.12 07:15.

Мила

27.06.12
13:52

казано от Марин Маринов на 26.06.12, 23:20:

При тежка тренировка ще са толкова. Ще вкарвам или допълнително протеин след тренировка или Хтенд още 7 или 13 грама зависи тренировката :)... Просто тия двете са уж като раздвижване.

В 13 гр БЦАА (2 дози) пудра има общо 8 гр Л-Валин + Л-Изолеуцин + Л-Леуцин, ако включим глутамина стават 10 гр, което значи поне 4 дози от BCAA Blast, като за теб Марински. ;)

Само където и мен 20 грама ме възстановяват оптимално, но съм с 20 кила по тежък от него :)

Мила

27.06.12
14:00

Ем Деско, аз съм колкото него и пия по 15 грама, пък нито ММ е повече от неговата, нито тренировките ми са по-тежки от неговите. (фактора храна също е определящ за възстановяване, да ) Аз по-скоро се включих в допълнение към първия пост на Хед_Хънтъра, че тези 13 гр пудра не са са точно 13 гр БЦАА и ми се струва, че Марински не е забелязал това.
Пък и ако трябва да бъдем откровени в 4 дози са 16 гр БЦАА (без глутамина)
Както си е решил, така нека си ги пие. :)

Мнението беше редактирано от Мила на 27.06.12 14:03.

Навремето само майка ми викаше Деско, а сега всички.... :(

Мисълта ми е, че манията по-добавките, малко преувеличават дозировките. Факт е, че се сещам за поне 10 човека, които се възстановяват достатъчно с 10 г бцаа. Тук идват разбира се и редицата фактори като вида на тренировките, пласебото, организъм, храна, сън, дразнители, болестни състояния. Идва и другия въпрос, доколко са ефективни валинът и изолевцинът, защото от това, което съм чел на тях се придават само антикатаболни свойства, а леуцинът е този, който върши “истинската” работа.

Знам, че има редица твърдения, изследвания и т.н. Но хайде да не правим всичко, което казва Поликин (за 20-те грама левцин) или, което ни казват производителите. А нека вземем и обратната страна на пласебото. Ти си убедена, че ти трябват 20 грама бцаа, за да има ефект и наистина да се възстановяваш само с 20 грама, защото според теб 10 грама не са ок, но това се дължи само, защото ти го мислиш. Марински може да е убеден в обратното и да се възстановява с 10 грама бцаа. Сега въпросът е Марински ли и прав или Мила от Марс. Много въпроси и само идеи. В суплементацията няма нищо категорично, което да надхвърля собствените ни очаквания и представи, или тези които ни налагат.

Пийс милейди.

Мила

27.06.12
14:32

Аз не чета Поликин.
Не съм дори чела изследвания за работещите дози относно БЦАА, някак си индивидуално ми се струва.
Не съм казвала, че 20 гр работят, а 10 гр няма да работят. Поста ми беше допълнение към по-горните сметки.
Няма за какво пийс, аз попринцип се обърнах към Марин...
Както казах, нека си ги пие както знае, от чисто любопитство питам за дозите.

head_hunter

27.06.12
20:51

казано от Десо на 27.06.12, 13:55:

Само където и мен 20 грама ме възстановяват оптимално, но съм с 20 кила по тежък от него :)

Дайте да приключим иначе лишения от смисъл спор, че при такива дозировки се подхожда с идеята “да има” ;) Нали се прави спонсориран лог, та да няма после “ама дозите бяха минимални” или някой да се изцепи в последствие, че според логовете 13-15 гр. го възстановяват, а него не.
Нали уж се мъчат хората да направят подобрение на предишните логове и да се отстранят грешките при тях?
Какво им пречи да бухат на максимум, та нали вносителя или производителя /тук вече ми е мътно/ ги плаща, та от друга страна сега им е паднало :D
Сега видях, че дозата им е 6.5 гр. (giggle) Там обаче не става ясно, какво още съдържа до въпросните 6.5 гр., че както и да го смятам по етикет съставките излизат 5062.5 мг. (nbye)
Етикета във магазина на бб-тийм също е сбъркан, защото пише Дози в опаковка  77 g ± (tmi)
Другото, което знам от опита си със добавките е, че или се приемат по етикет, когато пробваш нещо ново за да видиш, работи ли това нещо според производителите и описанието на етикета или във завишени дози, когато си разбрал, че това на етикета по една или друга причина не работи при теб в описания на етикета вариант. :P
Според препоръките на магазина, трябва за оптимални резултати да се приемат 2 дози - преди тренировка и след тренировка, сутрин и между храненията, което ако го смятаме по 6.5 гр. идва приблизително към 32.5 гр. във тренировъчни дни и приблизително 26 гр. във не тренировъчни дни /приблизителното е заради изписаното “между храненията, а те варират/.
п.п. Само давам съвети според вижданията си и не ангажирам никой със мнението си ;)

Сряда, 27.06.2012г.

Хранене:
7.20 - Овесени ядки, Половин кисело мляко, червена боровинка
12.10 - Свинска вратна пържола във някакъв сос, малко ориз, малко картофи, хляб
17.40 - Кайсий, банан
20.00 - Сладък салам, BCAA BLAST 1л.
21.10 - Свинска пържола, омлет с извара, салата домати краставици маслини сирене, хляб
23.00 - Чай с мед
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 10.00ч., една по време на тренировка и една след тренировката - 20.00ч.Общо 3л. (19-20гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 21.20
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
чай х0,5л
Тренировка:
18.30 - 19.20 - Бълдърска (ръце)
- 10 мин. въртене на колело
- 10 мин. загряване и активации
суперсерия
- Вдигане на з-лост за бицепс - 12@20, 10@30, 10@35, 8@40
- Френско - 12@20(5), 10@30(5), 10@35(5), 7@40(5)
в скобичките са допълнителни 5броя избутвания с голяма скорост
суперсерия
- Бицепсово сгъване с дъмбели - 12@15, 12@15, 14@15, 13@15 (на ръка)
- Разгъване за трицепс зад врат с дъбел - 12@12,5, 10@12,5, 13@12,5 (на ръка)
Кофичка за трицепс около 20 броя веднага концетрично за бицепс с 8кг, и пак кофичка за трицепс
Разадаптация - повдигане на краката от вис 2х20 и няколко броя
- повдигане на пръсти - 80броя (голяма болка не мога да вдигна напълно нагоре)
- малко разтягане
Бележки:
Тренировка за ръцете. Малко ми беше тъпо че вчера не успях да тренирам както трябва и се чудих днес какво да правя. Та реших да раздвижа ръцете. Иначе утре пак си смятам да тренирам. Раздвижих се и се по напънах на тия ръце. Не съм ги тренирал самостоятелно от бая месеци. Но забелязах интересен факт. Направих цяла тренировка за ръце. Почти не съм почивал упражненията ги правих едно след друго. Всичко беше около 15мин. И въпреки това чувството беше все едно не съм тренирал. Не се изпотих, не чувствах умора в ръцете, даже и напомпване, въпреки че на ръката ми се появи вени на места на които не знаех че имам(като лозови пръчки :D). След тренировката се възстановиха за отрицателно време. Не знам, но вече такива по-изолиращи тренировки не само че не могат да ме задъхат, но и леко не ги усещам като натоварване.
Впечатления от добавките:
Тука ще напиша, че съм съгласен с всички по-горе коментари. Но ще и изложа няколко мой виждания може и да се грешни.
1. Ако приемам дози специално на БЦА по описания начин на кутията ще стигнат за по-малко от 15дена. За краткия срок смятам, че няма да усетя максимално положителните ползи.
2. Избора на дози всеки от нас си го избира сам.
3. Аз разсъждавам от малко по-различен ъгъл. Аз смятам че храната е най-важна и добавката е само добавка. Тоест аз се стремя да възстановявам с храната и с добавката само да допълня. Така че и без добавка да съм добре ако сложа 5 грама Бца ще ми е само в + ако сложа 10 още по голям +, но плюс. Обаче има нещо че ако сложа 20 грама може и да стане - (като подчертавам далеч съм от мнението че БЦА то вреди, просто в един момент ползите може да станат -)
4. Друго, хранителните добавки (спортни такива) са за подпомага не на спортисти и то активни. Една тренировка в залата за 1 час е далече от идеята за активен спортист. Забелязал съм че много от форума се взимат на сериозно с по, 3, 4 тренировки в седмица по 1 час. Ако аз с 1 час подпръцване (да ме извиняват) трябва да взимам дози като на Поликин (или и други видни треньори препоръчват),  тогава колко трябва да взима човек, който цял ден работи хамалска, земеделска или подобна работа. А какво остава за активите спортисти техните и не искам да си представя.

27.06.12
22:48

казано от Марин Маринов на 27.06.12, 22:40:

3. Аз разсъждавам от малко по-различен ъгъл. Аз смятам че храната е най-важна и добавката е само добавка. Тоест аз се стремя да възстановявам с храната и с добавката само да допълня.

Абсолютно съгласен. В този ред на мисли - защо не увеличиш малко белтъчините? Реално погледанто имаш не повече от 2 основни хранения, съдържащи протеин.
Горното не важи в случай, че тези 2 хранения не са конски с по 400 мръвка...

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 28.06.12 21:09.

28.06.12
19:55

казано от Марин Маринов на 27.06.12, 22:40:

18.30 - 19.20 - Бълдърска (ръце)

 

И ти ли бе, Марине... Това ще да е от добавките да знаеш :p

казано от Lyubomirr на 27.06.12, 22:48:

Абсолютно съгласен. В този ред на мисли - защо не увеличиш малко белтъчините? Реално погледанто имаш не повече от 2 основни хранения, съдържащи протеин.
Горното не важи в случай, че тези 2 хранения не са конски с по 400 мръвка...

Съгласен, но не ми се ядът нито месо нито яйца в тая жега. Много криво. Мога да изкарам само на плодове, но си хапвам де...

Четвъртък, 28.06.2012г.

Хранене:
7.20 - Овесени ядки, половин кисело мляко, червена боровинка, кайсии 3 броя
12.10 - Пилешко филе с някакво сосче, картофено пюре, 1 филийка препечен хляб
17.50 - Сладък салам, малко шоколад, кайсий, BCAA Blast 1л.
22.20 - Свинска пържола, омлет с извара, салата домати краставици маслини сирене, хляб
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 18.00ч., една по време на тренировка и една след тренировката - 21.00ч.Общо 3л. (19-20гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.20
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
Тренировка Б:
20.10 - 21.20 - ФП
- бягане 10мин.
- загряване  и активации 10мин
4кръга
1.Преден Клек - 6@70, 5@80, 4@80, 6@70
2.Тяга - 5@100, 5@100, 5@100, 5@80
3.Набиране с широк хват с тежест - 5@20, 5@20, 5@15, 5@15
4.Набиране с супиниран хват с тежест - 4@20, 4@20, 5@15, 4@15
5.Кофички с тежест - 7@25, 6@25, 5@25, 6@25
6.Лег с хват на ширина на раменете - 6@60, 5@60, 5@60, 5@60
7.Обръщане с Пуш преса - 5@50, 4@50, 4@50, 4@50
8.Суинг - 20@16, 18@16, 17@20, 17@16 (до вертикала)
9.Отскок на височина - 15, 15, 16, 15 - от място
10. Отскок напред - 15, 15, 15, 15
- 85 повдигания на пръсти (почти без болка вече)
- разтягане
Бележки:
Нямах желание за тренировка. Даже се чудих дали да ходя да тренирам. Тръгнах към залата с нежелание, но нарочно по късно да избягам от трафика на прииждащите “летни” билдъри. Никаква умора в ръцете все едно вчера не съм ги тренирал. След първия кръг взеха да се получават нещата. Дойде ми желанието за трениране. Паднала ми е силата на набирания предполагам от голямата почивка(заради възпалението на лактите от Ботевите и после от комлекса с 100 набирания) и заради многото бройки които правих на кипинг. Леко на тясното се усети умора в трицепса иначе щях да сложа малко по-тежка щанга. Доволен съм.  Е надявах се Италия да падне, но пък така или иначе нямам фаворит така че няма проблем. Да победи по-добрия. Аз обаче може и да не харесвам Италия ам ще взема да заложа за тях, последния път като ги подгониха за уредени мачове станаха световни. :). Те май нарочни си подгонват преди някой форум... :)
Впечатления от добавките:
Нямам нови впечатления. За утре за закуска съм приготвил единия от шоколадите заедно с овесените и кисело мляко. Ще пиша дали ми е харесало. А това БЦА(диня) е уникално вкусно. Не ми трябва степ. Пия си го със страшно удоволствие.

Петък, 29.06.2012г.

Хранене:
7.20 - Овесени ядки, половин кисело мляко, червена боровинка, малко извара, 10гр. Протеин Pure Whey (шоколадов кейк) (бая шоколадови бонбони до към обяд)
12.10 - 2 шишчета(пилешко и свинско), печени картофи, малко ориз и зелева салата,  1 филийка препечен хляб
19.10 - Варена царевица, вафла с фъстъци, малко стафиди и малко сурови ядки
22.00 - Мноооооо скара,3 вида салати(не ги знам), една чаша вино, хляб
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 17.30ч., и една преди лягане около - 24.00ч.Общо 2л. (13гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
вино х1
студен чай (домашен) 1л
Тренировка :
- 90 повдигания на пръсти
Бележки:
Ден почивка. Не бях почивал от 7дни. Е то не че и бяха толкова натоварващи. Днеска нямаше тренировка, но 1,30ч. шофиране ме умори даже повече. Мускулни няма.
Впечатления от добавките:
Интересно поредни дни след тренировка мускулна треска няма. Усещам в някой части леко напрежение в мускулите, но е само това. Наистина това количество БЦА , като че ли ме възстановява доста добре. Утре смятам малко бегови и ще разбера как е след тях. Че след бягане после цялото тяло ме боли. ;)

Събота, 30.06.2012г.

Хранене:
10.00 - Препечени филии с масло и саламче
14.30 - Лазаня, айран
17.10 - Сладолед
20.30 - Протеин (Шоколадов кайк) Pure Whey
22.00 -Скара,сиренце с червено пиперче, кашкавал;, салам, салата домати и краставици, бира - 2л. 200гр. - Узо
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 13.00ч.,
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
бира х2л
Узо х200гр.
студен чай (домашен) 1л
Тренировка :
- 100 повдигания на пръсти
18.30 - 20.00 -  малко бадминтонче и малко изпълнения на дузпи, Джит бол с топка. 
Бележки:
Бяха ме оставили да пазя къщата и приятелите разбраха, че съм сам и се за форми сбърка. Малко ми развалиха плановете за почивка и тренировки. Но пък беше весело и се забавлявах ме. Цъкнах ме малко бадминтонче по 2ки. И вечерта алкохола дойде малко повече. 1,5л (твърд алкохол) и 4 галона бира за 4ри човека.Лягане към 3 чеса вечерта в горе долу добра кондиция. Имаше малко киснене в басейна през деня и малко повечко кафета. :)
Впечатления от добавките:
Pure Whey (Шоколадов кайк) - Много приятен вкус хареса ми. Добра разтворимост. Направих го във вода докато подготвях салатите и скарата за вечерта. :)

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 01.07.12 22:05.

Неделя, 01.07.2012г.

Хранене:
10.30 - Принцеси с шунка и кашкавал и кафе с мляко
14.00 - Татарско кюфте, препечени картофи, домати, краставици, сиренце, хляб
18.00 - BCAA Blast
20.30 - Лазаня
23.00 - Сладък салам и кайсии + BCAA Blast
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 18.00ч., и една към 23.00 Общо - 2л. (13гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 21.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
студен чай 0,5л
Тренировка :
- 100 повдигания на пръсти
Бележки:
Много тежък ден. Рано ставане и много умалял. Цял ден като парцал. Оправяне на багаж пътуване и така. Вечерта гледане на мача. Даже го заложих да видим да ли ще познаем :P
Впечатления от добавките:
Няма

02.07.12
09:25

казано от Марин Маринов на 01.07.12, 22:04:

1,5л (твърд алкохол) и 4 галона бира за 4ри човека.

Тамън си викам, пича си е пийнал и гледам, че сте били бая народ :D
И земи напъни щангите, че само пикаеш добавките :P

02.07.12
09:29

Вечерта гледане на мача. Даже го заложих да видим да ли ще познаем

мразиш италия - спечелил си начи :Д
тия направо ги разсипаха, аз пуснах ** евро ( за италия да стане шампион) че имах останали в акаунта, и още на полувремето ми се доплака :Д

Че спечелих спечелих, но то и за Италия бях пуснал. Това че ги мразя не значи че не се подсигурявам.

Понеделник, 02.07.2012г.

Хранене:
07.20 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, червена боровинка
12.20 - 2 кебапчета, 1 кюфте, картофена салата, зеле и моркови, хляб
20.40 - Сладък салам + BCAA Blast
21.50 - Лазаня, салата домати и краставица
23.00 - BCAA Blast + мед
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 2л.(13гр. lime) по време на тренировката, една след тренировка и една към 23.00 Общо - 4л. (26гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х2
Тренировка :
19.20 - 20.20 - Crossfit
- 10min. на Крос тренажора
- 10min загряване и активации
- Изхвърляне и ОХС (след едното веднага другото без да пускам щангата)- 10@10, 5@20, 3@30, 2(3)@35, 2(3)@40, 1(3)@45
- Изхвърляне без почивка - 4@40, 5@35

“Cindy” -  * 5 Pull-ups,  * 10 Push-ups,  * 15 Squats
As many rounds as possible in 20 min
Моят резултат:
14.04.2012 - 9.30мин. - 12рунда.
02.07.2012 - 19.50мин - 27рунда + 5набиране +10 лицеви + 5клека (направо си го броя 28)
Реших да се пораздвижва днеска та си казах най-накрая да го направя. Нагласих си Ipod на 20мин. таймера. Друг път го нагласям на рундове по 1мин, но така се съобразявам с минутата и установих че е грешка. Реших да не гледам времето. Правих го на лост на портален скрипец с огледало пред него (бая яко като се гледаш) на 10-15см по-висок от вдигнатите ми ръце. Та малка почивка на 5,8,10 рунд. След това се отпуших раздишах на 15 и на 20 реших да видя до къде съм стигнал с времето(идеята ми беше че остават сигурно около 1 или 2 мин и да натисна за 22-23 рунда) Поглеждам и гледам 6мин и 40 секунди. И май ми изигра лоша шега или умората яко ме налегна. Темпото ми падна и се си повтарях дишай имаш време. На 28рунд при клека реших да погледна времето гледам 00:00 и викам времето ми свършело и спрях и се загледах с малки цифри че остават още 20сек. Щях да си завърша клека.
П.С. - Клековите бяха до долу(даже смятам повече от нужното), гледах ги в огледалото набиранията бяха също супер, лицевите на края леко се издупвах, но това беше последните 2,3 рунда.

- 100 повдигания на пръсти
Бележки:
Цял ден много ми се спи продължава от вчера, едвам стигнах до работа. След кафетата се стабилизирах. След работа 30 мин си полегнах да възстановя преди фитнеса. Добра тренировка за раздвижване. Доволен и леко неочакван резултат. Другото не очаквано е че има и къде да намаля времето.
Впечатления от добавките:
Днес си намерих една мостра на BCAA blast (lime) и си направих за преди фитнеса. Много освежаващ и приятен вкус, много ми хареса. Разтворих 13гр. в 450мл. вода, стана много приятно и освежаващо.

Вторник, 03.07.2012г.

Хранене:
07.20 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, червена боровинка, малко протеин, царевица
12.20 - Свинска пържола, малко варен ориз, картофено пюре, хляб
16.00 - Фастъчки
22.00 - Лазаня, шишче, салата домати и краставица, царевица
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 2л.(10гр.) по време на тренировката, една след тренировка. Общо - 4л. (20гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
чай х2
Тренировка А2:
19.30 - 20.30 - ФП
- 15 мин на бягаща пътека
- загряване и активации
Суперсерия - 10х1
А. Тръстър на смит машина - 3@50, 2@50, 60, @65, 65, 60, 60, 55, 55, 55
Б. Тяга -  3@100, 3@100, 110, 115, 115, 115, 110, 105,, 105, 105
Суперсерия - 10х1
Б.Лег на смит машина- 3@65, 2@70, 75, 80, 85, 85, 80, 80, 80, 80
В.Обръщане - 3@48, 2@53, 58, 63, 63, 63, 58, 58, 53, 53
- 20броя  тоес то бар
- 100 повдигания на пръсти
разтягане
Бележки:
След вчерашното Синди краката много зле. Мускулна в краката, гърба, дупето, гърдите и отново възпалени лакти. Тия набирания направо ги правят на нищо. И така днешната тренировка се получи много яка при положение мускулните трески.  На лега и на тръстърите изпитвах болка и спад в силата заради треската. Обръщанията бяха супер, много сила. Смятах да пробвам около 70кг но ме заболя ръката и реших да не напъна на максимум. Повдиганията на краката  20 броя, не ми издържа хвата(заради изморените ръце), иначе реално 30 броя ще направя тия дни ще видя колко ми е макса там :)
П.С. - Ванка това бива ли?
Впечатления от добавките:
Няма

Сряда, 04.07.2012г.

Хранене:
07.20 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, малко протеин
12.20 - Картофи с пилешко месо домати, питка хляб, цедено кисело мляко със сладко
17.00 - Банан
22.00 - Карначета, шишчета, хляб. салата домати и краставици
23.20 - Малко джанки
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) по време на тренировката, една след тренировка. Общо - 2л. (13гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 22.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х2
зелен чай х1
Тренировка:
18.30 - 19.20 - Раздвижване
- 10мин. на крос тренажор
- загряване и активации
Въртене на диск 15кг с дръжки 3
15 на ляво и дясно, 15 изхвърляния, 10 за трапец и 10 въртене на диска като волан
20 на ляво и дясно, 20 изхвърляния, 10 за трапец и 10 въртене на диска като волан
25 на ляво и дясно, 25 изхвърляния, 10 за трапец и 10 въртене на диска като волан
- 100 повдигания на пръсти
суперсерия
1.хиперекстензии - 20, 15
2. повдигане на краката от стойка - 20, 15
- разтягане
Бележки:
Голяма мускулна по цялото ряло, като роБот съм. Едвам се движа, та затова си рекох да се пораздвижа малко. Хвата ми почти изтърваше диска. Между отделните кръга си почивах към 30сек до 1мин. Имам още към 10 дни тренировки в този фитнес и се махам, че се изнервям само с тия уреди. Иначе тренировката добре се получи поне се пораздвижих малко.
Впечатления от добавките:
Няма

Забравих да си кача нар . . .анските снимки от снощи. :Това е 30мин след тренировката. По време на нея беше по страшно. :P

04.07.12
23:20

Вена, за кое дали бива? Тия тръстъри на смит машина неам идея как стават...? Бе ти си “меткон сюнгер” всичко бива :D
BMW-то твое ли е?

Да ти кажа бая си влизат тия тръстъри на смит машината. Малко кофти докато се свикне. BMW не е мое, там се бях спрял. Това сюнгер ми е нещо като птица :D ама ще си го приема за комплимент, че си готЯн. :)

04.07.12
23:36

Сюнгера е гъба, която поема много повече от обема и теглото си вода... сметай къф комплимент е това :P

Четвъртък, 05.07.2012г.

Хранене:
07.20 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, малко протеин
12.20 - Пиле с ориз, хляб
17.40 - Нектарина
21.20 - Карначета, шишчета, хляб. салата домати и краставици сирене
23.10 - Половин кофичка мляко, бял шоколад и млечен шоколад
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) преди лягане Общо - 1л. (6.5гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 21.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
зелен чай х1
Тренировка:
Няма
- 100 повдигания на пръсти
Бележки:
Имах идея да правя малко корем с колелото, но ме домързя, пък и ми се промениха плановете за луикенда. Та си запланувах яки тренировки с натоварване на корема. И така днеска съм хайляк. Нещо ме подгони голям глад и смятам да ям бая сладко тази вечер. Ако има промяна ще я допиша.
Впечатления от добавките
Няма

Петък, 06.07.2012г.

Хранене:
07.10 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, малко протеин, праскова, бял шоколад(ЛЗ)
12.20 - Пиле с пържени картофи, хляб
18.20 - Луна (Шоколадов десерт)
20.30 - Карначета, шишчета, хляб. салата домати и краставици сирене
24.00 - Две бисквити, две парчета шоколад натурален, 3 фурми
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(10гр.) по време на тренировка и една след. Общо - 2л. (20гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с късното ядене в 23.00
Power pak - 1 пакет със закуската
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х2
зелен чай х1
Тренировка Б3:
22.20 - 23.10 - By Animal
10мин загряване
4 рунда от:
  1. Пръсти към лоста - 20; 12; 13; 8;(на квадратен профил)
  2. Набиране на халки - 7; 6; 7; 5
  3. Лицеви опори + БГ торба - 12; 15; 12; 8
  4. Кофички на халки  - 8; 6; 7; 5;
  5. HSPU - 8; 6; 7; 6
  6. Суинг с БГ торбата - 15; 14; 10; 10;
  7. Сгъване за бицепс с БГ торбата експлозивно - 20, 10, 11, 10
  8. Въртене на БГ торба - 20; 15; 10; 10 на всяка страна;
  9. Американски подскоци с БГ торба - 10; 10; 8; 10
  10. Борцови подскоци с БГ торба - 10; 10; 10; 10
  11. Спринт - 2 х 20 м.
- 100 повдигания на пръсти
Бележки:
По план днеска трябваше да правя друго. Но понеже се прибрах нямах условията и затова правих модифициран (скалиран) вариант на тренировка by animal(Сашо). Бях бая умалял без желание за трениране. Време намерих много късно вече ми се спеше и почти се бях отказал. Щях да я оставя за утре, но понеже утре съм запланувал друго, а и като се познавам много вероятно нищо да не правя я правих посред нощ :D. Поради тази причина не си дадох много зор. Въпреки това си беше доста тежко. Щом малко остана да си върна вечерята, но нямаше как да не тренирам на пълен стомах. Най-много ми отидоха ръцете поради квадратния лост за пръсти към лоста. После едвам държах халките.  Интересното, че мога по 2 та 3 пъти повече бройки на някой от упражненията. Но така подредени е абсурд.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 07.07.12 00:17.

Събота, 07.07.2012г.

Хранене:
10.10 - Сандвич с топено сирене салам кашкавал, малко сушени кайсии
13.20 - Риба, домашен хляб и диня
16.20 - Шоколадови бисквити, шоколад
21.00 - Пилешка, свинска пържола, пилешко бутче, хляб домашен , салата три вида, бира, студен чай, торта
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(10гр.) по време на тренировка и една след. Общо - 2л. (20гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с късното ядене в 23.00
Power pak - 1 пакет с обяда
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
3в1 х1
мляко с нес х1
студен чай(домашен) х1л
Тренировка:
18.20 - 19.30 - Home
10мин загряване
- Скачане на въже Малко опити за DU няколко успешни.
- въртене на БГ торбата 15 на ляво, 15 на дясно, 10 изхвърляния
- Изхвърляне, ОХС, Напади - 5@10, 5@20, 5@30, 3@38, 3@38 (без да пускам щангата)
Дроп серия изхвърляне - 9@38, 4@38
- въртене на БГ торбата 15 на ляво, 15 на дясно, 10 изхвърляния
- Малко опити за силово на халки, малко силови с отскачане, малко силови от земя (прогресии разни)
- Скачане на въже DU няколко успешни.
- малко на боксовата круша
- 100 повдигания на пръсти
Бележки:
Бях запланувал днес и да бягам, но се отказах. То валя и дъжд разкали и така. Тренировка само в къщи. Тази тройка от упражнения без пускане на щангата над главата много яко се получава. За пръв път ДУ без да ми се удря въжето. После влезнах и в серия 1Ду +1нормално и така 10 пъти. Не знам вий така ли ги правите, но не мога последователно ДУ поне още не мога. Мъчене на силовото. Още съм далеч от него, но напредвам. От земя вече ми се получава, както и с отскок. На боксовата се заиграх малко повече, че си по-обелих кокалчета, но няма проблем. След това малко релакс в басейнчето. Вечерта РД на майка. Хапване пийване и така.

Неделя, 08.07.2012г.

Хранене:
10.30 - Сандвич с топено сирене, свинска пържола, кашкавал, малко сушени кайсии и нормални кайсии
13.20 - Супа пилешка с картофи, Ориз с пилешко месо, хляб
15.40 - Шоколадови бисквити, шоколад
18.30 - Торта, диня
21.40 - Ориз с пилешко месо, салата домати и краставици
23.00 - Половин кофичка кисело мляко, малко плодове от компот
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(10гр.) по време на тренировка и една след. Общо - 2л. (20гр)
Tribulus Terrestris - 1 със закуската, 1 с вечерята в 21.40
Power pak - 1 пакет с обяда
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
3в1 х1
кафе х1
Тренировка:
9.30 - 10.00 - Run
- загряване
- 4К - 19мин (с линк към sportypal)
- 4х100м - Спринт (последния беше около 50м нямах сила)
- малко разтягане
Бележки:
Станах рано да ходя да бягам. Но пак окъснях. Страшна жега. Започнах да бягам с много добро темпо. Но още след 4тата обиколка взе да ми пари под краката. Взеха да ме болят пръстите оказа се че съм направил мазоли(а бягам с маратонки за бягане). Жегата беше непоносима до 2к темпото беше добре около 8.30мин. Но след това не издържах на жегата на 3К спрях да походя малко около 100метра и 4К се отказах. Просто в тази жега не става за бягане. Бягането на гладно то май и затова леко ми прималя. След малка почивка установих, че ми се вдърви прасеца. След всеки ден тренировка за прасеца от едно бягане и отказа. При бягането усетих лек дисконфорд в рамената от вчерашните мъки на силовите. След бягането малко къщна работа обрах(бране на кайсии). Следобед релакс. Вечерта пътуване към Пловдив и така...
Сложил съм нови измервания в shаpia от днес. Сигурно утре ще кача и нови снимки.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 08.07.12 22:50.

Понеделник, 09.07.2012г.

Хранене:
7.20 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, малко протеин, извара
12.20 - Принцеси с шунка и кашкавал
17.40 - Кайсии
20.20 - Ориз с пилешко месо, салата домати и краставици, праскова
23.00 - Ягоди, кайсии
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(6,5гр.) към 18часа
Tribulus Terrestris - 1 с вечерята в 20.30
Power pak - 1 пакет с вечерята
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х2
Тренировка:
Няма
Бележки:
Смятах да направя едно комплексче си харесах но ме хвана мързела и се отказах. Ще го оставя за по-нататък. Цял ден много умалял. Изобщо не бях в кондиция днеска. Тая жега много ме мори. Цял ден много умалял и ми се спеше. А и май и кафетата ми дойдоха много. То тялото като си иска почивка няма да го изсилвам. Тия жега наистина са отвратителни.

Вторник, 10.07.2012г.

Хранене:
7.20 - Половин кофичка мляко, овесени ядки, малко протеин, извара
12.20 - Дреболии, две филии хляб
17.40 - Кайсии
21.50 - Пилешка супа, Свинска пържола,малко Дунавия(сирене), салата домати и краставици
23.20 - Кайсии
Добавки:
BCAA BLAST (Диня) - 1л.(10гр.) по време на тренировка и една след Общо 2л(20гр,)
Tribulus Terrestris - 1 сутринта и 1 вечерта с вечерята
Power pak - 1 пакет с вечерята
Omega 3 на Now - 2бр. с вечерята
Напитки:
кафе х1
Тренировка А:
19.40 - 21.00 - ФП
- 15 бягане на пътека
- 10мин. загряване и активации
суперсерия
А. Преден клек на смит машина - 3@80, 3@80, 2@85, 2@85, 1@90, 1@90, 1@90, 3@70, 3@70, 3@70
Б. Обръщане изтласкване - 3@50, 3@50, 2@55, 2@55, 1@60, 1@63, 1@63, 1@63, 1@63, 1@63
Суперсерия
А. Лег - 3@80, 3@80, 3@80, 3@80, 3@80, 3@80, 2@80, 2@80, 2@80, 3@80
Б. Мъртва тяга - 3@100, 3@100, 2@110, 2@110, 2@110, 2@110, 2@110, 2@110, 3@100, 3@100
- 100 броя повдигане на пръсти за прасци
- 15 броя присти към лост
- разтягане
Бележки:
Добра тренировка. Много съм доволен.

10.07.12
23:46

Клякаш на смит машина а ще правиш обръщания, ти сериозно ли ?
Уж правиш 130 лег, а правиш някакви 2 ки на 80 ?

Мнението беше редактирано от Madboy на 10.07.12 23:49.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1