Малко по-агресивно трябва да подхождаш при turn-over-а(ваденето на лактите и ракването на гърди)....на 100 кила имаш височина като за хай-пул!!!...просто трябва да влезеш под нея...
Затова после клякахме само до 100(колкото си обърнал)...там всичко е наред...даже много наред:)
Мисли няколкото неща, които си говорихме, като обръщаш другия път, а на следващата тренировка пак ще погледнем детайлите...
За бягането...куче си голямо...:)...за последната отсечка на 100 метра няма да говоря, че ще ми падне реномето дееба:)...важното е, че бързо се вдигна след 1600-те метра!
Внимавай с ускоряването на тренировките-да няма джедайстване...и си ПАЗИ кръста...
Усетих, че ти харесаха кобилиците на стронгмените пред Раковски...можеш да предположиш като се видим другия път, след олимпийската част какво ще правим:))))
Умната и МНОГО благодаря за подаръците:)
Слушам!!! :))
05/12/11
Тренировка: Smolov Jr, 1-ва седмица (2-ри цикъл)
Стречинг, махове, активации
1. Повдигане от лег: 6х6х 75 кг;
2. Набирания раменен надхват: 5х СТ, +20 кг; 5х4х +30 кг;
3. L-Набирания: 3х5 повт;
4. Суперсерии:
а) Хоризонтално гребане на халки: 5х 8 повт;
б) Snatch с дъмбел: 5х5х 35, 30, 30, 30, 30 кг (на ръка);
5. Суперсерии:
а) Разгъване зад врат с дъмбел: 6х 20 кг; 4х6х 17,5 кг;
б) Бицепсово сгъване с щанга: 6х 40 кг; 4х6х 45 кг;
Стречинг на гръб/гърди
Хранене:
1. 6 яйца, сладко от ягоди, 1 Power Pak, 1 Ultra Omega-3;
2. 250 гр свински врат, 50 гр масло, лютеница;
3. 100-150 гр свински врат, 50 гр ориз;
——————Тренировка—————-
(Преди: 1 доза Black Jack, По време: 4 дози BCAA Blast)
—половин компот от малини;
4. 1 свински котлет, таратор, Ultra Omega-3;
5. 1 свински котлет;
Тренировката беше добра, имах енергия, отпочинал бях. Всичко си е нормално.
Днес бях обвинен, че нямам гръб и трябва да почна да правя тяга :))
Е, поне за 2-рото не съм съгласен :D
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 06.12.11 04:35.
07/12/11
Тренировка:
1. Повдигане от лег: 7х5х 80кг;
2. Преден клек: 5х5х 110 кг;
3. Напади: 4х6х 70 кг (на крак);
Храна:
1. 2 дози протеин, 90 гр лешници, 1 Power Pak, Ultra Omega-3;
2. 3 мексикански кюфтета = 300 гр;
3. 100 гр свинска плешка, 1 кисело мляко;
—————-Тренировка—————
(Преди: Доза Black Jack, По време: 4 дози BCAA Blast)
4. 150 гр свинска плешка, 1 таратор (1 кисело мляко БДС, зехтин...), (магнезий, цинк, родиола, Ultra Omega-3 - Всичко на Now);
Тренировката беше добра, клекът бе под паралела, със секунда задържане. Последните 2 серии си бяха истинска борба на последните повторения, а нападите накрая ме довършиха. Допълних стака от Healthy добавките, които от доста време съм набелязал. Картинката е завършена, единствено постоянство и желание трябват, а аз, като че ли, ги имам :)
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 08.12.11 01:52.
08/12/11
Нетренировъчен
Хранене:
1. 6 яйца, мед;
2. 150-200 гр свинска плешка;
3. 200 гр пуешко филе, 150 гр топено сирене, 2 Red Bull Light;
4. 150 гр пилешко филе,
+5-6 бонбона и хапка торта...
Добавки: Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola, Магнезий, цинк;
Хранене 3 беше към 18:00, 4 към 02:00 на следващия ден :), + 200 мл твърд алкохол;
09/12/11
Тренировка:
1. Повдигане от лег: 8х4х 85 кг;
2. Широка тяга (Snatch-grip deadlift): 5x5x 140 кг;
3. Суперсерии:
а) Набиране Chest-to-bar: 8,8,6,6,6;
б) Face-pull: 60кгх 8,8,8,8,8;
Стречинг малко
Хранене:
1. 100 гр свинска плешка;
2. Пилешка супа, Свински дроб по селски (200 гр дроб, кашкавал, чушки...);
3. 150 гр свинска плешка, лютеница
;
4. 2 дози протеин, 50 гр орехи
;
——————-Тренировка——————
(Преди: доза Black Jack, По време: 4 дози BCAA Blast)
5. 6 яйца, цедено кисело мляко с мед и орехи, магнезий, цинк, Ultra Omega-3, Rhodiola;
Тренировката беше протоколна, тая тяга яко ми натовари кръста, макар че беше нищо... Набиранията си тежаха. Ще го карам леко, че кръста ме предава малко по малко, ще се опитам да намеря време да му обърна сериозно внимание (това го приказвам от доста време...);
И все пак 8-ми декември беше супер, изкарах си идеално без да прекалея в никакъв аспект ;)
По-здрави!
10/12/11
Тренировка:
60 набирания в различни серии
Храна:
Много месо, някъде над килограм, 4 домашни яйца, компот, ябълки, тас кебат .... всичко това е домашно + стандартните добавки
11/12/11
Тренировка:
1.Суперсерии:
А) Повдигане от лег: 10х3х 90 кг;
Б) Гребане с дъмбел: 5х 35кг, 9х5х 40 кг;
2. Суперсерии:
А) Clean: 8x5x 80 кг;
Б) Планк: 8х1 мин;
Стречинг
Тренировката бе нищо особено, стремях се да не натоварвам кръста. Това гребане с дъмбел си беше жива аеробика :D, а планкът май по-скоро ме освежи, от колкото да ме натовари :D
Храна:
1. 250 гр свинско, тас кебап, половин компот от малини
2. 200 гр свинско, лютеница, ябълка, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, родиола;
—————-Тренировка——————
(Преди: Доза Black Jack, По време: 3 дози BCAA Blast)
3. 200 гр свинско, лютеница, 1 ябълка, Ultra omega-3, магнезий, цинк, родиола;
4. 2 дози протеин;
(Всичко е домашно);
12/12/11
Нетренировъчен
Храна:
1. 6 яйца, мед, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, Родиола;
2. 200 гр свинско, лютеница, ябълка;
3. 200 гр свинско, лютеница, ябълка;
4. 150 гр пилешко, 50 гр ориз, лютеница, дюла, Ultra Omega-3, магнезий, цинк, родиола;
(Единствено пилешкото и оризът не са домашни ;))
13/12/11
Тренировка
1. Повдигане от лег: 6х6х 80 кг;
2. Clean: 5х 80 кг, 3х 90 кг, 3х 100 кг, 4х3х 90 кг;
3. Суперсерии:
А) Набирания неутрален хват, chest-to-bar: 4х 6 повт;
Б) Snatch с дъмбел: 4х5х 30 кг (на ръка);
4. L-набирания, неутрален хват: 5х5 повт;
Стречинг
Хранене:
1. 6 яйца, мед, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, Родиола;
2. 200 гр свинско, лютеница, 50 гр масло, ябълка, половин дюла;
—————Тренировка—————
(Преди: Доза Black Jack, По време: 4 дози BCAA Blast)
3. 150 гр свинско, таратор (БДС мляко), Ultra Omega-3, магнезий, цинк, родиола;
Всичко е домашно без маслото и млякото.
3-ката на 100 кг беше следната: 1-во повторение ок горе-долу..., 2-рото беше на ръце, 3-то беше по-добро и 1-вото. Разкървавих си врата от тва обръщане :D
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 14.12.11 00:30.
14.12.11
11:30
Абе гледам, че не само ти го споменаваш, но какво значи БДС мляко !?
14.12.11
11:33
казано от Калоян Цонев на 14.12.11, 11:30:
Да си чувал за Български държавен стандарт ;)
казано от Витан на 10.12.11, 00:48:
2. Широка тяга (Snatch-grip deadlift): 5x5x 140 кг;
3. Суперсерии:
а) Набиране Chest-to-bar: 8,8,6,6,6;
б) Face-pull: 60кгх 8,8,8,8,8;
тъй тъй!!!
пробвай да смениш фейс-пул-а с лег...за 4-5 повторения...като 5-тото да е на кантар...
чест ту бар-а му сменяй хвата...една в над, една в под...
Като наякнеш, това ще ти стане една супер серия...5 тяги на 150кг., 5 набирания с 40+кг., 5 повдигания от лег на 110кг...5 пъти от това, почти без да спираш и си готов да почваш да тренираш:)
14.12.11
11:52
Викаш ей така леко :D На тягата Вито няма и да трепне, но тези набирания с лежанка ще го озорят много.
За набиранията се съгласявам...той е тежко момче...
Но лег-а му е кекав за тази физика...затова да набляга на него:)
Мнооооооого ми напомня за моята физика...сравнително големи бедра и рехави рамене и гърди:)...затова трябва да се БУТА, над-пред-под глава:)
14.12.11
16:44
казано от Преслав Додев на 14.12.11, 11:33:
казано от Калоян Цонев на 14.12.11, 11:30:
Да си чувал за Български държавен стандарт ;)
Не бях ;)
14/12/11
Тренировка:
1. Повдигане от лег: 7х5х 85кг;
2. Преден клек: 5х8х 80 кг;
3. Клек преса: 5-6 серии до 5x 260 кг + Десо :Д;
Хранене:
1. 5 яйца, 1 Кисело мляко БДС с лъжица мед, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola;
2. 2 дози протеин, 1 ябълка;
3. 350 гр суджук, кьопоолу;
——————Тренировка—————-
(Преди: доза Black Jack, По време: 4 Дози BCAA Blast)
4. 250 гр суджук, кьопоолу, 50 гр сирене, 1 ябълка Ultra Omega-3, Rhodiola, цинк, магнезий;
Болки в кръста и подут ляв глезен(!??!?!). Адско недоспиване и умора. Пих един Stacker тъпкан с Йохимбин и кофеин и в комбинация с доза BLack Jack 5 часа по-късно (21:00) издържам някак си на претоварването и болките...
Лошо е, когато умът иска едно, а тялото друго.
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 15.12.11 20:51.
Виж ми профила във Фейс-а...има една прекрасна, кратка статийка...
Тялото като те дърпа към леглото...отиваш и лягаш...а не да се изнасилвате един друг:)
Мнението беше редактирано от slavko на 15.12.11 21:57.
Четох я специално, Славко... Моето не става с едно спане, но все пак ще има сериозно отношение по въпроса. То и без това тренировките ми отиват към аеробика :D
15/12/11
Нетренировъчен:
Хранене:
1. 2 дози протеин, ябълка, 90 гр лешници. Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola;
2. 300 гр кашкавалено роле;
3. 200 гр свинско, масло, лютеница;
4. 200 гр свинско, таратор (БДС мляко), ябълка, Ultra Omega-3, Rhodiola, цинк, магнезий;
16/12/11
Тренировка:
А1. Повдигане от лег: 8х4х 90 кг;
А2. Набирания с тежест: 4х4х 25 кг, 4х4х 20 кг;
Б. Гребане на долен портален скрипец с една ръка, прав: 5х8х 60 кг (на ръка);
В. Разтваряне за задно рамо със задържане: 4х8х 7,5 кг;
= тотална аеробика
Хранене:
1. 2 дози протеин, ябълка, Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola;
————————Тренировка————————-
3. 200 гр свинско, лютеница, 1 компот, Ultra Omega-3, Rhodiola, цинк, магнезий;
4. Гювече със свинско, масло, кашкавал, лютеница и т.н.;
17/12/11
Нетренировъчен
Хранене:
3. 2 свински котлета с масло и лук, 50 гр сирене БДС, ябълка;
4. 2 свински котлета с масло и лук, таратор, Ultra Omega-3, Rhodiola, цинк, магнезий;
18/12/11
Тренировка:
A1. Повдигане от лег: 10х3х 95 кг;
А2. Набиране: 4х4х 25 кг, 4х4х 20 кг;
Б. Тяга на един крак: 4х8х 40 кг (на крак);
В1. Бицепсово сгъване: 4х5х 50 кг;
В2. Разгъване с дъмбел зад врат: 4х6х 17,5 кг (на ръка);
2. 6 яйца, масло, сирене, кьопоолу;
——————Тренировка—————
3. 6 яйца, сирене, масло, кьопоолу, ябълка, Ultra Omega-3, Rhodiola, цинк, магнезий;
4. ???
Много сила имах на тренировката, набиранията бяха мощни, почивките малки (1-2 мин мааакс). Тренировките продължават да бъдат тотална аеробика... Седмицата я изкарах на стимуланти - Stacker + Black Jack… Те ме спасиха...
По-здрави!
19/12/11
Нетренировъчен
Хранене:
1. 6 яйца, 50 гр масло, 50 гр сирене БДС, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola;
2. Домашна супа от пуйка, пуешко филе, задушени зеленчуци в масло, 30-40 гр домашно сирене;
3. Домашна супа от пуйка, пуешко филе, задушени зеленчуци в масло, Rhodiola, Цинк, сирене;
4. Пуешко филе, задушени зеленчуци в масло, ябълка, Ultra Omega-3, магнезий;
20/12/11
Тренировка:
1. Повдигане от лег: 6х6х 85 кг;
2. Набирания, раменен подхват: 5х +15кг, 5х + 30кг, 3х +35, + 40 кг, +35 кг, 3х3х +30 кг;
3. Clean: 3х3х 80 кг;
4. Гребане с дъмбел: 3х8х 40 кг (на ръка);
Стречинг
Хранене:
1. 2 дози протеин;
——фреш от грейпфрут и портокал
2. Домашна супа от пуйка, пуешко филе, задушени зеленчуци в масло, ябълка, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola;
3. Пуешко филе, задушени зеленчуци в масло, сирене БДС, ябълка;
———————Тренировка——————-
4. 6 яйца, 50 гр домашен суджук, 30-40 гр домашно сирене, компот, Ultra Omega-3, Rhodiola, магнезий, цинк;
Тренировката мина добре, от 3-те набирания на 40 кг 1-вото беше лигитимно, другите до носа някъде... Все пак си е напредък. Тази седмица е най-тежката от Смолов до сега, но според мен няма да има никакви проблеми. На clean леко, че кръстаааа......
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 21.12.11 00:12.
21/12/11
Тренировка:
1. Повдигане от лег: 7х5х 90 кг;
2. Преден клек: 5х10х 80 кг;
3. Суперсерии:
а) напади: 3х10х 30 кг (общо дъмбели, повторения на крак);
б) гоблет клек: 3х20х 15 кг;
Лек стречинг
Хранене:
1. 100 гр суджук, кисело мляко БДС, 1 Power Pak, Ultra Omega-3, Rhodiola;
————-50-60 гр лешници—————
2. 2 дози протеин, ябълка, 30-40 гр лешници;
3. 60-70 гр суджук, 50 гр сирене, кьопоолу, лютеница, таратор (БДС мляко);
———————Тренировка———————-
4. 2 свински котлета, кьопоолу, кисело мляко БДС с лъжица мед и орехи, Ultra Omega-3, Rhodiola, магнезий, цинк;
Последна седмица Смолов.... килограмите почнаха да стават сериозни (хаахааа, за мен имах предвид :)). Кръста се държа добре, то оставаше и сега да ме предаде, направо щях да се пенсионирам... Black Jack отново ме спаси, че с тия 3 часа сън..... Желанието преди всяка тренировка е на макс! Караме напред (до колкото можем)!
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 22.12.11 00:53.
06/01/12
Време беше за ъпдейт.
Краят на цикъла дойде, двойният Смолов приключи, с него и добавките. Равносметката е следната: поради проблеми с кръста не успях да покрия това, което исках аз, а плановете бяха нов рекорд на тяга, преден клек, обръщане и лежанка. Единствено лежанката успях да подобря - от 2 повторения на 100 кг - сега 1х 115! Това е огромен напредък за мен. Остава да затвърдя работните кг около 100-те. От тук нататък пътят е само и единствено Напред и Нагоре! Приготвил съм някои неща за ревютата, да видим дали ще станат.
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 06.01.12 00:45.
25.01.12
01:52
Драсни моля те ревю за БЦАА бласта и Блек джака :)
Ревю на спонсорираният ми лог от Pure Nutrition
Продуктите на Pure Nutrition, които използвах, бяха BCAA Blast, Black Jack, Power Pak. Приемът продължи около месец и половина, през който следвах доста интензивна (за мен) програма за покачване на сила. Ще започна ревюто си от от най-трудния усещане продукт, а именно:
Power Pak
Това е един наистина комплексен продукт. Тръгваме от витамините, през минералите, омега мазнините, екстрактите от билки и стигаме до така наречения Fruit and Vegetable Blend. Единствената модификация, която направих към продукта е да добавя допълнително едно драже Ultra Omega-3, от друго нямаше нужда.
Ефект: 9/10
Оценката тук е много субективна... Слагам висока оценка поради няколко факта: 1) Профилът на самият продукт е добър; 2) Периодът, през който го приемах беше изключително натоварващ за мен, с много изпити, кариерно развитие, стрес и т.н..... и все пак не успях да се разболея нито веднъж. Един или два пъти бях на границата, но всичко се размина с повечко сън и силна храна. Да не се разболявам през зимата за мен е изключително важно и този продукт съм сигурен, че имаше огромна роля в това.
Цена 10/10
Не мисля, че има нужда да коментирам цената, 40 дни при цена 49 лв - изключително конкурентен продукт.
Странични ефекти 10/10
Никакви.
BCAA Blast
Аз съм изключителен фен на аминокиселинните продукти. Суплементният ми стак на първо място включва здравословни добавки, на второ място аминокиселини и чак накрая се нареждат предтренировъчните продукти.
В BCAA Blast са съсредоточени, по мое лично мнение, най-ключовите съставки, единствената модификация, която направих бе добавката на Beta Alanine. Приемах 4 дози по време на тренировка с около 5 грама Beta-Alanine. Впечатленията:
Вкус Fruit Punch 10/10
Вкус Grape 9/10
Уникален вкус! Налагаше ми се да разтварям 4 дози в 1,5 литра вода и въпреки че беше наистина сладко, не беше толкова натрапчиво. Моят фаворит бе Плодовият пунш, наистина ми хареса. Сега изпиването на 1,5 литра чиста вода по време на тренировка си е почти мираж. Никакъв послевкус!
Ефект 9/10
Оценката за ефект си я вадя от доста фактори, тъй като да „усетиш” аминокиселинен продукт си е чисто изкуство и само тези, които изключително добре познават тялото си и имат богат опит с най-различен вид добавки, могат да бъдат обективни. Спрямо Xtend и Purple Wraath ми е фаворит, макар да се различават до известна степен в профили. Съдя от ролята им на интратрейн продукти (за каквата цел ги използвах). Чувствах се много по-освежен, по-съкратени почивки, почти никакви мускулни трески. Нека все пак отдадем заслуга за голяма част от тези ефекти на черешката на тортата (3-тият продукт), но все пак това са чисти аминокиселини в идеален за мен профил.
Странични ефекти 10/10
Не усетих.
Цена: 10/10
500 гр – 51 лв. Посочете по изгодни аминокиселини на прах, за да ги сменя.
Black Jack
Това определено е черешката на тортата за мен. В началото на своят стак обявих, че търся онези 10 % мотивация на моята, която ще ми донесе необходимия хъс, желание и в главата ми да бъде единствено тренировка, тренировка, тренировка. Е, бях изненадан...
Вкус 8/10
Плодов пунш – беше си супер, разтварях доза и половина в 200-300 мл вода и ги „гаврътвах” на бързо. Никакви забележки. Давам 8 от 10, просто поради факта, че Bcaa Blast беше много добро в този показател.
Ефект 10/10
Не мога да го сравня с нищо подобно. Пробвал съм мостри от каквито и да е предтренировъчни матрици и т.н. Нищо общо за мен. Любимата ми част от тренировката беше.... пътя към залата. Със слушалки в ушите, изпил доза и половина, аз усещах, че имам силата да направя невъзможното. Протоколът, който следвах, изискваше 3 минути почивка... 30-60 сек като че ли ми изглеждаха по приемливи. Дори след тежък ден, със/без спане, с учене, изпити – тренировката в 9 вечерта си беше константа за мен, а тежестите вървяха нагоре.
Напомпване 6/10
Напомпването никога не ми е било приоритет, нито съм го усещал от азотни бустери, нито пък правех напомпващи серии. Слагам тази оценка, защото може би някъде там из прашните рафтове има продукт, който наистина има такъв ефект върху мен. До сега не съм го намерил.
Странични ефекти 7/10
Не съм имал спешни набези до тоалетната, както при всички други аналогични продукти. Оценката е такава, главно за да предупреди колегите, които смятат да използват този продукт. Той наистина е силен! Само веднъж пробвах 2 дози и мисля, че заспах към 3-4 сутринта... Вдига адреналина осезаемо, а с него скача и пулса.
Цена: 10/10
Отново в дух с останалите продукти.
Обобщение:
Направеното ревю от мен е с чисто практическа насоченост. Не видяхте анализ на единичните съставки, тъй като съм написал това, което съм усетил и в което съм сигурен. Беше труде период, в който дори имаше и контузии (доста тежки), но силата бе запазена, а тази на повдигане от лег скочи с 15 %, на военна преса с повече, все упражнения, традиционно слаби за мен. Смело преоръчвам този стак. Килограмите ми се увеличиха с 1-2, но после възвърнах старите, тъй като храненето ми варираше, а и аз не търся покачване. Надявам се съм бил полезен.
Поздрави,
Вито
Мнението беше редактирано от Витан на 31.01.12 01:12.