26.06.12
17:43
Здравейте , реших да си взема такъв колан за кръста понеже аз попринцип си имам леки проблеми в кръста , а сега тренирам силово - основно клекове , обръщания , гребания , че и тяга. Истината е ,че не разполагам с много пари и гледам да я някой евтин - до 30 лева. Гледах в метро имаше такъв кожен от типа дето са по-тесни на корема и по-широки отзад. Сложих го , стегнах го , но като клекнах и не беше стабилен , смисъл че отгоре не ми прилепваше на кръста , ами стоеше хлабаво.Друго което забелязах беше , че при клек самият колан се вдига нагоре и не пази добре кръста.Отделно ,че като беше кожен и стоеше много дървено.Какво мислите за тези ,които не са от кожа (не знам как се водят , но съм виждал такива) .Стоят едни по-меки и по-гъвкави .Какво да гледам при избор на тренировъчен колан ? Нормално ли е за всички колани да не прилепват плътно за кръста и да се вдигат нагоре ?
Вземи си на марка МУСАШИ.Добри са!
Мнението беше редактирано от NiKolay на 26.06.12 17:50.
26.06.12
21:15
Колегата ти е казал вярно. Марката Мусаши имат хубави колани. Техните са кожени и са доста стабилни. Обаче да ти кажа е добре да идеш в някой магазин за фитнес стоки и да премериш на място някой колан, защото е важно на теб да ти пасне добре и да ти е удобен. По въпроса ти дали е нормално да се вдига нагоре като правиш клекове - не е. Хубавите кожени колани ти прилепват плътно на кръста и като правиш клек или тяга трябва да стои стабилно и да ти държи добре кръста. Проблема може да е от това, че самия колан не е много хубав или от факта, че ти не го поставяш или притягаш добре.