радикулит

27.06.12
15:36

Здр. на всички. от доста време не съм писала и за съжаление се налага да пиша точно в този раздел.
и така към края на миналата есен започва да ми изтръпва прасеца и се наложи да отида на невролог. след ренгенова снимка ми откриха следната купчинка от заболявания на гръбначния стълб- остерохондроза, лумбализация и спина бифида, както и възпаление на седалищния нерв. за щастие няма /още/ херния. предписаните инжекции ми помогнаха само временно, както и малко по късно разни хапчета за отпускане на мускулатурата и лечение на възпалението. общо взето симптомите се изразяваха в лека тъпа болка в дясната част на кръста и то само когато се наведа неестествено. допълнително имах доста силна болка по хода на нерва в областта на ябълката и горната част не бедрото. седенето беше истинско изтезание - сякаш си сложил корав камък на стола и седиш на него.
единственото което ми помогна беше мазането с диклак гел и леженето върху ел. възглавничка. болките продължиха през по голямата част от зимата и чак преди месец два намаляха до степен при която дискомфорта само леко се “обажда” - предимно когато е студено или вали. и чак сега от 2-3 седмици се нормализира.
сега обаче много ми се иска да се върна към тренирането, но много ме е страх да не се раздразни нерва отново. някой има ли идея за упражнения които мога да правя или такива които са забранени и не трябва да правя. въобще до колко мога да се занимавам със спорт при наличие на горните изменения в прешлените.

28.06.12
12:59

Да слагаш електрическа възглавница (топла) на нещо възпалено е доста лошо :)
По-скоро направи обратното, слагай лед.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1