02.07.12
23:28
Здравейте, фитнес маниаци.
За да не ви затруднявам, ще бъда кратък. От няколко месеца изпитвам силни болки в лактите докато правя френско разгъване. Реших, че ако започна да пия повече течности (вода, мляко и т.н.) ще се оправя, но уви не стана. Ежедневно пия вит. Ц+Е, които би трябвало да подпомогнат заздравяването им. Болката я усещам най-силно докато правя френското, но има и други упражнения, при които има болка. Френското сгъване е много важно упражнение за трицепса и според мен не бива да го пропускам.
Въпроса ми е, каква е причината за тази болка - слабите ми лакти или друга? И какво мога да направя да я предотвратя?
Всякакви съвети ще са ми от полза.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Ицо Русев на 02.07.12 23:39.
1. Френско разгъване, а не сгъване.
2. Най-вероятно си си попретоварил сухожилията - направи поне седмица почивка на трицепса и след това прави френско с по-малка тежест. Обикновено това става като се изсилиш прекалено с тежестта.
Всъщност, не бях тренирал от 2 месеца и днес като се завърнах в залата, същата болка усещах. Тренировката с по малка тежест е идея, но ефектът е различен.
03.07.12
00:13
Още преди години си спомням в една статия на Олимп, как Даръм Чарлз обясняваше да се прави движението при болки с по-отворени лакти навън или т.е. да не са успоредни предмишниците, а мислените им продължения да сключват ъгъл.
Разбира се, моето мнение е, че това упражнение може да го спреш за известно време, както и да пиеш нещо противовъзпалително. По-нататък като се възстановиш може да го правиш, както се опитах да ти го илюстрирам.
03.07.12
00:32
казано от Ицо Русев на 02.07.12, 23:28:
Френското сгъване е много важно упражнение за трицепса и според мен не бива да го пропускам.
Кое те кара да мислиш така?
А и дори да беше така, струва ли си да си раздробиш лакътните стави заради единия трицепс?
аз имах същият проблем специално и основно при френското разгъване и то когато се товарих с повечко тежест.Когато болките ставаха сериозни,просто го заместих с други упражнения и това.Не ти давам съвет какво да направиш ,а просто споделям мое решение ,а и аз подкрепям мнението на колегата по-горе,че заради едно упражнение не си струва да се травмираме :) Успех ти желая!(y)
казано от Сгазен Помияр на 03.07.12, 00:32:
казано от Ицо Русев на 02.07.12, 23:28:
Френското сгъване е много важно упражнение за трицепса и според мен не бива да го пропускам.
Кое те кара да мислиш така?
А и дори да беше така, струва ли си да си раздробиш лакътните стави заради единия трицепс?
Е, френското разгъване си е доказано едно от най-ефективните упражнения за изграждане на мускулна маса в трицепсите, не малко фитнес инструктори и специалисти са го казали. Относно лакътните стави, прав си - не си струва.
Мнението беше редактирано от Ицо Русев на 03.07.12 19:59.
казано от lubisma на 03.07.12, 08:44:
аз имах същият проблем специално и основно при френското разгъване и то когато се товарих с повечко тежест.Когато болките ставаха сериозни,просто го заместих с други упражнения и това.Не ти давам съвет какво да направиш ,а просто споделям мое решение ,а и аз подкрепям мнението на колегата по-горе,че заради едно упражнение не си струва да се травмираме :) Успех ти желая!(y)
Прав си! Благодаря! Решението явно ще е да го правя с по малко килограми..
04.07.12
18:54
С по-малко кила просто ще си увредиш лактите по-бавно.
Аз също имах твоя проблем, но това се получава когато не съм загрял добре и бързам да слагам многото тежести ...
Правех по принцип френското разгъване прав като първо упражнение .. но след като почнаха да ме наболяват го
сложих 2/3 ии преди това на скрипец правя като преди да почна да слагам загрявам добре иии правя 1/2 загряващи серии .. :)