казано от James Hinks на 22.01.13, 10:27:
Решението е просто, струва около 500 лв, и кеф ти кросфитър, кеф ти културист. Нарича се зала в къщи.
Единствената зала, я която съм вдигал яко и с кеф, беше в Пловдив:)))
И още повече, че излизаш от нея и си на тартанова писта.
Славко,
казано от slavko на 22.01.13, 10:19:
Боби си хейтва постоянно,
и
казано от slavko на 22.01.13, 10:19:
Говоря безпристрастно и обективно...
е меко казано странна комбинация от твърдения в две съседни изречения. Говори за по-различни източник и обект на хейтването, особено с оглед на изказванията ти по мой адрес в последно време. Нито съм се опитвал да те определям по някакъв начин, нито съм коментирал теб самия. Ако имаш да кажеш нещо за мнението ми, прекрасно. Моля те обаче да се въздържаш да коментираш мен. Както виждаш, досега дипломатично прескачам всичките ти argumentum ad hominem, които в последно време използваш всяка възможност да употребиш. Ще продължа да го правя и няма да им отговоря директно, разбира се, защото съм търпелив и толерантен. Само искам да ти намекна, че не това е начинът да се води цивилизован разговор.
И още нещо. Разликата между “тролене” и “хейтване” е тънка понякога, но я има и е достатъчно ясна. Ако не знаеш кое от двете правя в даден момент, можеш просто да попиташ. :)
А по темата.... Ако наистина ми пречеха кросфитърите и трибойците, много отдавна щях да съм се преместил да тренирам в друга зала. Използвах похват, наречен хиперболизация, за да покажа наличието на други (понякога - противоположни) гледни точки. Начинът, по който съм написал мнението, вкараните препратки към литературни произведения и това, че историята е във второ, а не в първо лице, го показват достатъчно ясно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.13 10:53.
Чети от първото изречение надолу. Може би не отделих добре абзаците. Не съм искал да те обиждам като цяло.
22.01.13
13:41
Аз на Славко му казах нещо за лятото и бъдещето като се видяхме преди няколко дни за малко, освен да присъединим Боби и нещата да станат големи :D
казано от slavko на 22.01.13, 11:00:
Чети от първото изречение надолу. Може би не отделих добре абзаците. Не съм искал да те обиждам като цяло.
:) 20 реда за две приказки - така е. Като ме хване словесната диария, край няма.
А по-горе наистина исках да покажа, че има различни гледни точки, не да се заяждам с кросфитърите или трибойците, с които всъщност ми е много приятно да тренирам. Извинявам се, ако е прозвучало така.
Човек трябва да преглъща някои дребни (а и не само) неудобства. Правата на индивида свършват там, където започват тези на другия.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.13 13:45.
22.01.13
14:36
Аз имам 2 спомена, от които до ден днешен винаги се съобразявам с останалите в залата, каквито и да са те, каквото и да правя аз.
1. При щангистите и трибойците на Славия, когато ходихме 2-3 момчета и се въртяхме на 50 кг лег, нямаше свободни лежанки и чакахме един Калоян (беше айрънмен тогава) да свърши някакви серии на 200-220 (по спомен). Той ни видя, пита ни защо чакаме и ни викна да правим с него. Всяка серия от 220 до 50 и обратно. Сигурно сме направили двойна тренировка, докато товарим и разтоварваме, но това е без никакво значение. Отнема секунди, помни се вечно.
2. Идентичен случай, с Винченцо Ангелов, 260 за него, 100 за мен - всяка серия Елейко-тата нагоре-надолу.
Всеки с номера си и нивото на толерантност. Но докато уредът / залата няма нотариален акт с твое име, следва да се съобразяваш.
Мите, Аз пък си спомням точно обратния случай.Едно време до боксовата зала на “Зала Фестивална” имаше и фитнес.От време на време тренирахме там с едно приятелче.Та една случка от там.Във фитнеса тренираше един двуметров и сто и тридесет килограмов “бодибилдер” и си правеше впечатление, най-вече с пъшкане.По едно време идва едно от момчетат трениращо в боксовата зала и пита дали някой не си е паркирал колата напречно на паркинга, защото го е запушил и не може да си тръгне и ако може да я премести.Гломия мъж отговаря, че ще я премести след като си свърши тренировката.След като попита няколко пъти дали не може да я премести по-бързо и изчака десетина минути се порточва следната сцена.Този двуметровия бива проснат на земята в несвяст и след това буквално влачен по коридора, за да си премести колата от паркинга.Та извода в случая, е че никога не знаеш кога ще ти приключи тренировката.
22.01.13
15:15
казано от Olegs на 22.01.13, 14:51:
Мите, Аз пък си спомням точно обратния случай.Едно време до боксовата зала на “Зала Фестивална” имаше и фитнес.От време на време тренирахме там с едно приятелче.Та една случка от там.Във фитнеса тренираше един двуметров и сто и тридесет килограмов “бодибилдер” и си правеше впечатление, най-вече с пъшкане.По едно време идва едно от момчетат трениращо в боксовата зала и пита дали някой не си е паркирал колата напречно на паркинга, защото го е запушил и не може да си тръгне и ако може да я премести.Гломия мъж отговаря, че ще я премести след като си свърши тренировката.След като попита няколко пъти дали не може да я премести по-бързо и изчака десетина минути се порточва следната сцена.Този двуметровия бива проснат на земята в несвяст и след това буквално влачен по коридора, за да си премести колата от паркинга.Та извода в случая, е че никога не знаеш кога ще ти приключи тренировката.
И как бива проснат в несвяст? Кой удря първи?
казано от Lachezar Tomov на 22.01.13, 15:15:
Лъчо, удрял ли те е боксьор?
22.01.13
16:06
казано от slavko на 22.01.13, 15:39:
Ще си позволя да те поправя. Удрял ли те е добър боксьор. ‘Щото мен са ме удряли 5-6 , ама само един успя да ме събори (е , вярно го направи , като за всичките 5-6 , ама тва друг въпрос..) . Пък нито се бия много , нито имам голяма толерантност към удари :)
22.01.13
16:13
казано от Rasengan94 на 22.01.13, 16:06:
Ще си позволя да те поправя. Удрял ли те е добър боксьор.
И аз ще си позволя да те поправя - удрял ли те е лош боксьор (devil) :D
Добрия няма да те удря, ще си поговори с тебе и ще ти влезе в положение... :)
22.01.13
19:34
Значи писах, че това са разсъждения, не искам да образувам голяма дискусия...прибирам се днес и +25 нови коментара, браво бе. :) Кьорава работа, ама карай.
.
Ъпдейт:
Днес раздвижване със собствено тегло, че щях да тренирам на фитнес, ама адски здраво се напуших с трева и пури (смесих ги) и реших да отпочина, спах следобед 4 часа и затова храната е леко дефицит, сега наваксваме.
Около 90 набирания с различни хватове (държане на три пръста основно), над 100 лицеви и около 70 кофички, разно разтягане, това-онова.
Утре на макс.
Мнението беше редактирано от lordinario на 22.01.13 19:35.
казано от A.W.E.I.T на 22.01.13, 19:34:
Значи писах, че това са разсъждения, не искам да образувам голяма дискусия...прибирам се днес и +25 нови коментара, браво бе. :) Кьорава работа, ама карай.
Айде, айде, не ми казвай, че си си мислел, че коментарът ти няма да предизвика отзвук...;)
Мнението беше редактирано от Петър на 22.01.13 19:38.
22.01.13
19:40
Естествено, че очаквах някои хора да споделят някои неща, но общо 35 коментара множко ми се виждат. (бяха 700 или 701 когато го написах, сега са около 735).
казано от Lachezar Tomov на 22.01.13, 15:15:
Да не прозвучи като самоизтъкване, ама е по темата .. С единичен десен прав, като по учебник, счупих чене и цепнах брада за 6 шева. В своя защита ще кажа, че човека беше с нож и той ме нападна първи :)
Мнението беше редактирано от Kirilov на 22.01.13 23:48.
Тая статистика за пичките нема общо. Хич не ги грее дали си здрав, лабав, нисък, висок, дебел или там квот и да е. Цялата работа е да си поискаш и да си пич, а не да мислиш, че тряа заслужиш мацките с плочки или прическа.
Мъжа е мъж защото има характер, а не защото вдига тежко или е нацепена батка. Има жени дето с усмивка дърпат 200 кила тяга и имат плочки ама това не ги прави мъже(някой от тях може би се надяват де, други просто го правят защото им е тръпка), това просто ги прави здрави. Така и никой няма да стане повече или по-малко желан заради плочките, тягата, лежанката или обиколката на ръката си. Познавам жени които ще сцепат от бой 90% от посетителите на форума в които влизам и аз, а пък са омъжени за най-обикновени мъже и мъжете са си глава на семейството. Тези жени също така са и изключително женствени, а не са крехки, нежни фиданки. Тялото ти не те прави човекът който си, то е просто един преносител на душата и характера, и вече ти го моделираш според твойте виждания и желания за комфортен живот.
Човек като се захване с тежестите просто почва да пренебрегва някой аспекти на живота които принципно сближават хората, а и добива някаква гордост на свръхчовек все едно всеки ден изцерява по едно онкоболно дете.
В заключение треа си пич и ше връзват. И парите не пречат :D
Хората са го казали по-просто “Мъжете гледат, жените слушат”. Важното е какво говориш. Ама ако знаеш какво да говориш и имаш плочки пак си по-напред от тоя, дето само знае какво да говори ;)
Пари и внимание – това иска жената. Само две неща, но изпълнени с богато съдържание. Пари, за да харчи без лимит и внимание, за да се чувства щастлива и обичана.Това за плочките само показва кой с каква цел е в фитнеса.Комплексирана работа.
23.01.13
09:32
казано от Jon Snow на 23.01.13, 02:16:
Познавам жени които ще сцепат от бой 90% от посетителите на форума в които влизам и аз
Тая приказка е като от оня унгарски филм “Линда” :D Ти няма как да го знаеш, щото не си бил роден тогава :)
Знаеш ли колко такива познавам и аз, ама един нетрениран, обикновен селянин ги приспива с шамар. Не пиши глупости, силата на мъжа макар и нетрениран и силата на жената дори и свръхнатренирана не могат да се сравняват ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.01.13 09:32.
23.01.13
09:36
казано от James Hinks на 23.01.13, 09:32:
Познавам жени които ще сцепат от бой 90% от посетителите на форума в които влизам и аз
Не пиши глупости, силата на мъжа макар и нетрениран и силата на жената дори и свръхнатренирана не могат да се сравняват ;)
Ееее Джеймс, ако жената знае карате и кунг-фу?! Тогава кво става с този селянин? :Д
То тва е като жените и парите...все още се чудя на това. Ако повечето жени непрекъснато търсиха само пари, тогава повечето мъже нямаше да имат жени, нали?
Жени всякакви, мъже всякакви, но преди всичко, жената иска стабилен партньор до себе си, и да, това означава стабилно финансово положение, което не е равно на много пари.
Мнението беше редактирано от Мила на 23.01.13 09:37.
23.01.13
09:52
казано от Мила на 23.01.13, 09:36:
Не пиши глупости, силата на мъжа макар и нетрениран и силата на жената дори и свръхнатренирана не могат да се сравняват ;)
Ееее Джеймс, ако жената знае карате и кунг-фу?! Тогава кво става с този селянин? :Д
Мила, знаеш ли каква е разликата от “знае” до “може” ;)
Аз говоря за случая “може” :)
Тая приказка е като от оня унгарски филм “Линда” :D Ти няма как да го знаеш, щото не си бил роден тогава :)
Знаеш ли колко такива познавам и аз, ама един нетрениран, обикновен селянин ги приспива с шамар. Не пиши глупости, силата на мъжа макар и нетрениран и силата на жената дори и свръхнатренирана не могат да се сравняват ;)
Да бе да...не видя ли снощи в “Отмъщение” Аманда кво го направи оня убиец с белите коси? ;)
Бе най-близкия пример до ума за жена която най вероятно ще натръшка доста мъже е Станка Златева. Има си разни машини.
На тренировките по бойно самбо имаше едно момиче което правеше някой от момчетата смешни направо.
Мъжа е силен това е ясно, природата ни го е дала, но мъжа не е мъж заради физическата си сила, а заради силата на характера.
23.01.13
10:33
казано от Jon Snow на 23.01.13, 10:27:
Бе най-близкия пример до ума за жена която най вероятно ще натръшка доста мъже е Станка Златева. Има си разни машини.
На тренировките по бойно самбо имаше едно момиче което правеше някой от момчетата смешни направо.
Мъжа е силен това е ясно, природата ни го е дала, но мъжа не е мъж заради физическата си сила, а заради силата на характера.
Интересно, какво разбираш под “силата на характера” и как това отличава мъж от жена!?
23.01.13
10:34
Ааааа, Аманда - Линда само като свалеше сабото и престъпниците отпадаха- нали за този сериал говорим :)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 23.01.13 10:34.
казано от Jon Snow на 23.01.13, 10:27:
Дрън-дрън. Всичко е изцяло на физическа основа - или викаш при неандерталците устойчивостта на стрес е определяща при племенните формирования...
В интерес на истината, и не говоря само за психологически изследвания, а от чисто битийна гледна точна, т.нар “сила на характера” при мъжа напоследък (а и не само напоследък), за мое най-голямо съжаление, се превъзхожда от същата при жената. Казано по друг начин, устойчивостта на стрес при жените е по-висока отколкото при мъжете, което определя и по-добрата им адаптивност...
Света ни е все по малко физически. Повечето хора я се сбият 1-2 пъти в живота си я не. Натам вече всичко си е до в какви среди попаднеш.
От човек до човек има разлика, но моите наблюдения са, че повечето жени подложени на стрес стават истерични, невротични и в крайна сметка се опитват да избягат от отговорност при евентуална грешка.
23.01.13
11:08
Това е техника на оцеляване/успех/постигане на целите - маска - често няма много общо с характера ;)
23.01.13
11:09
Удрял ме е човек на кокаин, 40кг по - лек от мен. Счупих му челюстта /не от умение, несъзнателен лакът/, той го разбра на другия ден. Удари ме, защото го дразнеше суитчъра ми на manowar и беше предрусал. Досега не ми се е случвало толкова да подразня с нещо нормален човек, че да ми се нахвърли, а аз самият не нападам първи. Случвало ми се е да разтървавам биещи се и на два пъти спрях хора да бият баба ми по митинги, че тя много се пали :) Учудих се, защото ако си 130кг и да кажем боксьорът е 65кг това все пак е много голяма разлика. Ако е като Кубрат Пулев, всичко е очевидно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.13 11:20.
23.01.13
11:19
казано от Jon Snow на 23.01.13, 10:48:
Света ни е все по малко физически. Повечето хора я се сбият 1-2 пъти в живота си я не. Натам вече всичко си е до в какви среди попаднеш.
От човек до човек има разлика, но моите наблюдения са, че повечето жени подложени на стрес стават истерични, невротични и в крайна сметка се опитват да избягат от отговорност при евентуална грешка.
Според мен жените в България имат повече сила на характера от мъжете, предвид, че са поставени в по - лоша среда при работа, често до тях има ориенталец, който не им помага, а им пречи, понякога и бие, гледат децата без много помощ, а и раждането си е 100% усилие, което не им се признава. Затова и момичетата учат много по - усърдно и дисциплинирано от момчетата и работят повече, за да се наложат. Да съзнаваш, че си по - слаб физически и да живееш в общество, в което това все още е най - важното нещо изисква доста сила на волята, за да не те отчае.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 23.01.13 11:30.
“Истеричността” и “невротичността” нямат нищо общо със “силата на характера”. Последната е комплекс от темпераментни и личностни качества, едната част от които - темпераментните, са генетично обусловени. И точно тук везните, за съжаление, се накланят в полза на жените, заради онзи “проклет” майчински инстинкт, който им осигурява в пъти по-висока степен на адаптивност спрямо мъжете. Мъжете сме яки, тромави, ригидни (обратното на адаптивни) създания, чиято основна роля е осигуряване на физическото оцеляване на семейството.
П.С. Изнасям се от дискусията, че спамът стана страшен
Мнението беше редактирано от Петър на 23.01.13 11:36.
23.01.13
11:36
казано от Lachezar Tomov на 23.01.13, 11:19:
Да съзнаваш, че си по - слаб физически и да живееш в общество, в което това все още е най - важното нещо изисква доста сила на волята, за да не те отчае.
Въобще не съм съгласен, че е най-важното, дори и че е важно да си силен физически в днешно време. Виж ако беше казал силен финансово повече щеше да има смисъл.
23.01.13
11:42
Да не говорим, че въобще не е нужно човек да е надрусан, за да го издразни суичър на manowar
23.01.13
11:48
казано от Момчил Ганев на 23.01.13, 11:36:
казано от Lachezar Tomov на 23.01.13, 11:19:
Да съзнаваш, че си по - слаб физически и да живееш в общество, в което това все още е най - важното нещо изисква доста сила на волята, за да не те отчае.
Въобще не съм съгласен, че е най-важното, дори и че е важно да си силен физически в днешно време. Виж ако беше казал силен финансово повече щеше да има смисъл.
Имам предвид, че у нас живеем в джунгла без никакъв правов ред голямата физика носи големи финанси, вместо обратното.
23.01.13
11:50
казано от perseverance на 23.01.13, 11:42:
Да не говорим, че въобще не е нужно човек да е надрусан, за да го издразни суичър на manowar
Чак дотам, че да нападне с ритник в главата непознат човек, с когото никога не е обменял и дума, който седи и си пие бирата с компания от приятели? И който е значително по - едър. Този си го получи, а после на морето и инвалид е станал, като е нападнал някой по - лош от него, проболи са го с ножа, където не трябва.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 23.01.13 11:51.
Manowar са яката работа...
Айде чак такива аномалии 60оки да свалят 130 не съм виждал...
Но на 80 да събаря трима-четирима към 100 съм бил свидетел. Ченето мускули няма.
И а стига сме клепали на Ванката дневника, че виж как негодува:)
Мнението беше редактирано от slavko на 23.01.13 11:51.
23.01.13
12:03
Приятел ти в кой свят живееш ?Май не е в реалния ?Хората тръгват да се бият само дето си му отнел предимството на кръстовището или че не си го пуснал да мине преди тебе .Говорим за държава като България ,където всеки втори се взима на сериозно и си мисли ,че е някой .А всъщност е никой !!!
23.01.13
12:40
Стига сте писали тука ве, ше ви разбия.
Мнението беше редактирано от lordinario на 01.03.13 01:42.
23.01.13
13:03
Пишете, пишете...не мое да му е айляк дневника :D