Запитване за менюто

07.07.12
00:43

Здравейте! :) Исках да ви попитам това меню дали е подходящо за да отслабна. Незнам дали е РБД или НВД ?! Дават го за НВД , но има доста въглехидрати според мен , защото съм виждал и други менюта , в които няма почти никъкви въглехидрати (ориз , картофи плодове след обяд , няма такива работи ;/ ). Вие сте :)        А... на 14г.съм    58кг    162см :)
Закуска:
-100 гр. препечен пълнозърнест хляб.
-3 белтъка + 1 жълтък
- цял плод или чай
10 часа - 50 гр. ядки (по възможност сурови)
Обяд:
-50-100 гр. ориз (варен)
салата
-150 гр. печено (варено) пиле
16 часа - 50 гр. ядки (по възможност сурови)
Вечеря:
-салата (голяма)
-150 гр. месо

Ден 2
Закуска:
-порция макарони
-100 гр. сирене
-чаша фреш от грейпфрут (или цял плод)
10 часа - кофичка нискомаслено кисело мляко
Обяд:
- 200 гр. пиле (печено или варено)
- 200 гр. зеленчуци
- 1 препечена филийка пълнозърнест хляб
16 часа - кофичка кисело мляко
Вечеря:
-салата  зеле с лимон
-200 гр. печена риба

Ден 3
Закуска:
-100 гр. препечен пълнозърнест хляб
-50 гр. кашкавал
чай
1 яйце
10 часа - плод (банан, ябълка, цитрус)
Обяд:
-200 гр. картофи (печени или варени)
-200 гр. месо ( без колбас)
-чаша фреш от грейпфрут (или цял плод)
16 часа -50 гр. ядки (по възможност сурови)
Вечеря:
-салата
-купичка кисело мляко

Ден 4
Закуска:
-300-400 гр. прясно мляко с овесени ядки (мюсли)
чай
10 часа - цитрусов плод
Обяд:
-2 парчета  кашкавал
-200 гр. ориз със зеленчуци
Вечеря:
- салата зеле, краставици, домати с лимон, без сол (на корем)

Ден 5
Закуска:
- 50 гр. препечен пълнозърнест хляб
- 4 белтъка + 1 жълтък
- чаша фреш от грейпфрут (или цял плод)
10 часа - кисело мляко
Обяд:
- 200 гр. пиле (печено или варено)
- 1картоф( печен или варен)
16 часа - чаша фреш от грейпфрут (или цял плод)
Вечеря:
-салата с домати и краставици
-150 гр. месо

Ден 6
Закуска:
- купичка кисело мляко с овесени ядки (мюсли)
10 часа - 1 банан
Обяд:
- 200 гр. печено или варено месо
- салата от зеле и моркови
- 2 варени картофа
Вечеря:
-200 гр. риба
- зелена салата с лимон

Ден 7
Закуска:
- 100 гр. макарони на фурна
- 100 гр. обезмаслено сирене
10 часа - 50 гр. ядки (по възможност сурови)
Обяд:
- 200 гр. пиле
- салата с домати и краставици
- 2 препечени филийки пълнозърнест хляб
16 часа - плод
Вечеря:
-салата от зеле ,домати , краставици с лимон

07.07.12
10:14

Това, ако е НВД аз съм ...
Според мен е хранителен режим м/у ВВД и РБД, клонящ към ВВД.
Но нека оставим настрана това. Според мен си прекалено малък, за да почваш какъвто и да е било хранителен режим. За бога, само на 14 години си - тепърва имаш да се развиваш още + това като гледам и килограмите, които си посочил, не разбирам защо имаш основание да искаш да отслабнеш. Все пак, ако толкова много искаш да спазваш някакъв хранителен режим, препоръчвам ти просто да спреш пърженето, всякакви junk-foods, газираното и т.н. Препоръчвам ти да започнеш и някакъв спорт, в твоята възраст тялото се развива с невероятна скорост, спортът може само да ти помогне. Тук слагам едно голямо “НО” - под спорт не разбирай фитнес - говоря за футбол, волейбол, баскетбол и т.н.
Вече като пораснеш още, живот и здраве, ако имаш още желание и време разбира се, се насочвай към хранителни режими, програми и т.н. Но това вече като станеш на 18 години, а най-добре на 21-22, когато организмът ти е спрял да се развива.

07.07.12
10:51

Здрасти! Еми попринцип аз ходя да бягам на стадиона в нас си правя някои упражнения (коремни преси , набиране , лицеви и кофички) и попринцип ходя да карам колело на дълги разстояния с един клуб . :) Смисъл спортувам и то отдавна. Мерси за съветите ! :)

07.07.12
10:53

На тези години е похвално, че все пак си събрал доста информация сам. За което браво.

На 14 години всякакъв вид диети и режими биха ти се отразили ЗЛЕ ! Нямаш нужда от режим, а от физическа активност.
Не намалявай енергоприема, а увеличи енергоразхода. С други думи ако приемаш много калории стреми се да ги изразходваш.
Хапвай си всичко ! Разнообразно и в адекватни количества. Нито да се тъпчеш до пръсване, нито да стоиш гладен.
Всички формули за пресмятане на калориините нужди в интернет са за възрастни !!!!!!
Никой не се е наел да направи такава формула за подрастващи, защото при тях нещата са много по различни.

Ако искаш да се стегнеш и да се развиеш добре просто спортувай.
Яж полезни и разнообразни неща, ходи по стълбите, играй футбол, карай колело или каквото друго ти хрумне.
И ще видиш, че за няколко месеца активен начин на живот ще получиш желаните резултати.

Дали с диета или със спорт, резултатите идват с времето, и с двете не става за седмица, две.
Просто трябва да отделяш време и желание.

Пожелавам ти успех.

П.П
Въглехидратите са незаменим източник на енергия, и необходим ресурс за много процеси в тялото, в никакъв случай не трябва да са 0 !!!! Във всеки режим, дори НВД са необходими. Просто при НИСКО ВД ги свеждаш до минимум който пак казвам не е НУЛА.
Въглехидратите са горивото на мозъка !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1