11.07.12
02:39
Здравейте нов съм тук и не знам дали заглавието на темата е много правилно, но нека да бъде променено ако не е.
Искам да помоля да отговарят само хора които са по напреднали в тази област.
На 18 години съм, висок около 1.88-1.89 и съм с тегло 65 килограма. Слаб и висок хмм ;дД, но това е всичко до гените ям доста, но не качвам.
Започнах да се занимавам със уличен фитнес сериозно от около седмица седмица и нещо. Преди също съм тренирал, но от дъжд на вятър ако отида ей така със някой приятел на лостове и за компанията правя и аз със него, но съм решил да тренирам сериозно. Проблема ми е, че се чудя още каква програма ще е най-подходяща за мен. Много съм гледал и напреднали и не и горе доло си имам някаква напредстава каква програма да си изградя, но не знам дали е правилна. За сега програмата ми е следната
От 7 дни в седмицата правя 1 ден почивка а останалите 6 дена просто редувам през ден няколко вида упдажнения.
Единият ден е насочен само на лоста:
1во упр: набирания с широк хват(кокото е по силите ми естествено) от пред. 5х5
2ро упр: набирания с широк хват(кокото е по силите ми естествено) зад гръб. 5х5
3то упр: набирания за бицепс с раце поставени на нивото на раменете. 5х5
4то упр: рацете една до друга хваната в 2те посоки(не знам дали ви стана ясно но... :Д) и редувам сяко повторение от различната страна на лоста. 5х5
Другият ден е насочен само на кофичките:
1во упр: кофички с по тесен хват за трицепс 3х10
и кофички с по широк хват за гърди 3х10
2ро упр: на успоредката се качвам на единият лост (всеедно след силово и горе) и се помпя за трицепс 5х5
3то упр: руски кофички 5х5
4то упр: пак на успоредката се качвам в позиция за правени на кофички, но с повдигане на краката за корем и по точно долна преса.
Искам да се извиня ако някой работи съм ги обяснил малко неандерталски, но часът в момента е 2:30 и :D
Целта която имам е да направя релеф, но наистина да стои красиво този релеф и да сега ще кажете, че трябва много време и постоянство и правилно хранене. Тези неща ги знам. Като цяло съм доста запознат със уличния фитнес, но искам да си изградя една доста хубава програма.
Също така за малко да забравя. Тези упражнения които правя през тези дни, кога мога да включвам и лицевите опори защото от тях също има много голям ефект, но за сега на този етап не съм започнал с тях, но до няколко дена 2-3-4 ще им дойде времето
Благодаря за отделеното време и се надявам да отговарят само сериозни хора. :)
Темата беше редактирана от Калоян Павлов на 11.07.12 02:44.
11.07.12
19:06
Като гледам прилично си ги подредил нещата в програмата засега. Лицевите опори е добре да ги включиш примерно в деня с кофичките защото се натоварват сходни мускулни групи. Другото което можеш да включиш са коремни преси, вдигане на краката от вис. Това можеш да го навреш при деня на лост.
Иначе като тренираш постоянно с времето ще направиш релеф и ще се оформиш и изчистиш добре. Храната ти е важна, ама си писал че се ориентираш там в нещата. Ако искаш можеш да си опишеш храненето за ориентация и евентуални съвети.
11.07.12
20:36
Аз бих сменил набиранията зад врат с такива с тесен надхват (ръцете една до друга).
Също така започни да правиш прогресии за някое упражнение, преди началото на силовите упражнения, примерно стойка на ръце, везна, планк.
Тренирай не повече от 4 пъти седмично. Храни се добре, като напреднеш в повторенията сложи тежест и я увеличавай с времето.
Може да си вземеш рибено масло от аптеката или магазин за добавки, на тялото ти ще му дойде добре.
Мнението беше редактирано от Извън Земно на 11.07.12 20:38.