11.07.12
15:31
Здравейте! Поразрових се във сайта и форума и ми стана доста интересно. Видях, че много хора търсят мнение и помощ именно тук, за това реших и аз да се посъветвам с вас.
Аз съм момиче на 21 години съм и тежа около 44 килограма, след като започнах да правя Insanity и да спазвам някакъв режим на хранене, а преди това бях около 50 кг., което винаги ми се е виждало много, защото съм доста ниска - едва 157. Започнах да ограничавам приетите калории и най - вече сладкото, пърженото и тестяното, защото това са ми големите слабости.
На ден ям по 4 -5 пъти, като сутрин най - често ям мюсли с обезмаслено прясно мляко и по - рядко някакви плодове. На обед наблягам на месо (най - вече пилешко, но в редки случаи и свинско), старая се да ям и повече риба, както и някакви манджи от сорта на боб, грах, тиквички(не пържени, естествено) и много рядко кафяв ориз. За вечеря се старая да ям само зеленчуци, понякога плодове или кисело мляко, а следобед към 3 - 3:30 ям някакви плодове.
Мястото от където най - много искам да сваля са краката, защото никога не съм си ги харесвала, и дори сега, когато изглеждат по - добре от преди пак не съм напълно доволна.
Ще съм много благодарна ако ми кажете някакви упражнение или просто изразите мнение относно диетата и упражненията които правя. Благодаря предварително :)
11.07.12
21:54
Мястото от където най - много искам да сваля са краката, защото никога не съм си ги харесвала, и дори сега, когато изглеждат по -
Не си само ти,но и 90% от женското население ;) ,а по темата http://www.bb-team.org/fitness/exercises/buttocks виж тук има добри упражнения,но за мен най-доброто е клек да и за жени става ;) ,а диетата ти така като гледам на нвд ми прилича,но не мога да кажа не си я написала подробно.Бих те посъветвал да видиш РБД
Успех
11.07.12
22:32
Увеличи калориите!
На обяд спокойно можеш да хапваш повечко въглехидрати, наблягай на месото и зеленчуците вечер, но недей да се оставяш на плодове или зеленчуци на вечеря!
За крачетата - клек с тежест + разните машинарийки за крака в залата. Ако не ходиш там - интервално тичане, колело.
Не съм сигурна, че е добра идея да сваляш - килограмите ти изглеждат добре за височината ти. По-скоро се стреми да направиш някой друг мускул, не да отслабваш. От там идва стегнатият вид, не от определени килограми.
пОздрави
Благодаря много за коментарите. Наистина и аз забелязвам, че повечето жени, които са писали тук споменават за проблема с краката :D
А що се отнася до килограмите сега съм доволна от тях и не искам да свалям повече, просто искам да си задържа сегашното тегло, но ме е страх, че ако увелича яденето и калориите просто ще си върна старите килограми.
Има разлика дали ще качиш килограм под формата на мазнина или на мускул ;) Важното е не колко килограма си, а как изглеждаш.
Абсолютно съгласна съм, защото има момичета, които тежат повече, но изглеждат по - слаби за това и аз съм на мнение, че килограмите не винаги са основен фактор. Именно за това вече искам да спра да свалям или да качвам, защото в момента съм между 43 -44 кг. и не мисля, че е особено добра идея да свалям още. За това бих искала някой да ми каже по какъв начин трябва да се храня, за да си задържа килограмите, като си продължа с тренировките и прибавя няколко упражнения за краката ;)