11.07.12
18:30
Здравейте,
На 23 години съм, 168 - 50 кг. Не се чувствам особено добре в кожата си и искам да кача поне 5 кг. Освен това за известно време бях обездвижена и сега имам проблеми и с целулита..
Искам да започна по-засилени фитнес тренировки, за да се изчистя и за оформяне на мускулатурата. Но имам бърз метаболизъм и предполагам, че ще са ми нужни хранителни добавки, от които нямам абсолютно никаква представа. Знам че има безброй разновидности, но все пак някой дали би могъл да ме насочи за нещо по-конкретно? Дали ще е добре да пия протеини или аминокиселини, гейнър или някаква комбинация?
Благодаря.
11.07.12
21:46
Слава богу,че не съм жена и нямам целулит ;) ,а иначе аз те съветвам да не насочваш към добавки на този етам по скоро виж тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi щом си с бърз метаболъм пробвай ввд да видиш как ще ти се отрази,но с хранене,тренировки и много “пот” всичко се постига!
Успех
11.07.12
22:13
Тук може би трябва да се изкажа.
Скъпа съфорумничке, първо - добре дошла и поздравления за смелостта да започнеш нещо ново.
Минала съм по този път (на качване на килограми) и какво да ти кажа - много приятен и ползотворен път!
Ето няколко съвета за начало:
1. Хапвай по 4-5 пъти дневно.
2. Приемай по 1, 1.5 г протеин на телесен килограм (пример: 50кг - 50-80г протеин дневно).
3. Включвай в храненето си всякакъв тип храна - зърнени, млечни, месни продукти, плодове и зеленчуци, ядки, олия.
4. За да увеличиш калоричността на храненията, приемай по-високомаслени продукти, както и растителни мазнини.
5. Тренирай силово 3-4 пъти седмично.
6. Давай си време за почивка (това включва и достатъчно сън, и дни без тренировки).
7. За да обогатиш храненето си, можеш да приемаш добавки под формата на витамини и рибено масло.
8. Елиминирай негативния стрес и се насочи към приятни емоции-хубава музика, приятна компания, разходки навън.
Айде успех от мен.
12.07.12
22:37
Много благодаря за съветите!! :) Наистина ми е омръзнало хората около мен да мислят, че гладувам по цял ден, за да приличам да “манекенка”.
Сега остава да си взема протеин и почвам да тренирам ;)
Да, целулитът е голяма напаст. За съжаление не е единствената женска напаст, от която няма мърдане, но това е вече друга тема :Д
казано от Olia Atanasova на 12.07.12, 22:37:
Сега остава да си взема протеин и почвам да тренирам ;)
А защо всъщност смяташ за необходимо да си вземеш протеин на прах?
Количеството, препоръчано по-горе (50-80 грама) се набавя от храна ужасно лесно.
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 13.07.12 01:13.