19.07.12
12:49
В един от дамските дневници спонтанно се оформи приятно отклонение от темата в посока домашни любимци. Отделям мненията тук, за да може да е по-приятно и удобно.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.07.12 12:56.
18.07.12
14:50
Яснооо... иначе веднага мога да те насоча към подходящ източник на кот. :)
Ей го моето звероподобно:
(inlove)
Puppy, понеже обичаш котки ще си позволя и аз да ти покажа моя бенгалски мачарок (sun)
Мнението беше редактирано от June101 на 19.07.12 13:45.
Puppy, понеже обичаш котки ще си позволя и аз да ти покажа моя бенгалски мачарок (sun)
(hug) (h) (sun)
18.07.12
15:30
June101, рядко симпатичен младеж! (sun)
Откраднаха ми го... надали съм изпадала в по-голяма депреси след покушението над Письо.
Баси живота. Това ми е последната котка.
Письо е голям красавец! Но хора всякакви, не искам дори да си представям как бих се чувствала, ако моя Дундьо изчезне някой ден. А би ли споделила каква порода е Письо? Много ми прилича на бирманска, но може и да се бъркам?
Письо е голям красавец! Но хора всякакви, не искам дори да си представям как бих се чувствала, ако моя Дундьо изчезне някой ден. А би ли споделила каква порода е Письо? Много ми прилича на бирманска, но може и да се бъркам?
Сестра ми имаше котка Джорджи, сиамец, 10 годино по-късно си взе още една котка - лилав кърл пойнт и естестевно Джорджи я налази - Письо и другите му 3 братчета и сестричета са резултатa на тази любов. Буквално 2 седмици след като се родиха и баща им кво е гонил, и аз не знам из двора, но падна в кладенеца... а тогава кво беше... сестра ми си пусна 1 седмица отпуска си спомням.
Затова и не раздадохме всички котенца.
Вчера се сетих за това и сега се задълбочиха едни подозрения към едни съседи, изруди и мисля да има отмъщение скоро време, няма да оставя нещата така - Blood for Blood!
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.07.12 11:07.
Вчера се сетих за това и сега се задълбочиха едни подозрения към едни съседи, изруди и мисля да има отмъщение скоро време, няма да оставя нещата така - Blood for Blood!
Подкрепям те!
Този красавец го заслужава!
Ето го и моя котарак
Мнението беше редактирано от The Reem на 19.07.12 12:31.
19.07.12
12:58
(wave)
19.07.12
13:01
Ето още няколко кадъра на Фара... от времето, когато беше пигмей. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.07.12 13:02.
Страхотна тема, обичам животните.. <3
Това е Лео, на снимките е малък.. вече е на 9 месеца. <3
Мнението беше редактирано от Ellie на 19.07.12 13:14.
Това беше единствената поза в която можех да го хвана без да мърда! :D
Като торнадо е, няма спиране. :D
19.07.12
13:48
Гумена рибка :D
След ремонта не смея да взема нищо, като се сетя за всичките поразии, които правят докато са малки - предпочитам дете да си направя. Гледах до скоро пред блока улично коте, но го отровиха /човека да пали свещички да не го набарам/. Странното е, че се социализира без да съм го искал /който гледа или е гледал котки ще ме разбере/, като нямам обяснение за кучешкия манталитет да ме изпраща до трамвая и т.н. Това е третото ми умряло животно, преди това съм имал две кучета, които си умряха от старост. Вече животно няма да имам - трудно ще ми понесе да се случи нещо със него.
И моята първа и незабравима любов, няма втори като него!
В лице ;) невероятно прилича на котаракът на родителите ми (който за съжаление вече не е между живите)...и цвета му е същия.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.07.12 13:59.
Тоя рижав звяр не ме оставяше да спя. Ако не му отделя място при мен под чаршафа, си го дърпаше сам и ми лягаше на лицето...
Мнението беше редактирано от cocobutt на 19.07.12 14:00.
19.07.12
14:02
Ето го и моя юнак :) Още е малък, но е доста луд ;)
човека да пали свещички да не го набарам
Като бях малък на село имахме котета - няколко, едно от тях беше слепичко по рождение. То ми беше любимец. Имаха навик обаче котетата да обикалят по чуждите къщи и веднъж се бяха намъкнали в мазата на един комшия...злобен дядка. Той ги издебнал, но двете котенца, които виждаха, успели да избягат. Приклещил е само слепичкото и...го е полял с вряла вода...Не искам да си мисля как се е мъчило горкото...Няколко седмици (май бяха около 2 месеца) по-късно дядката умря. Помня, че баба ми беше казала, че който посегне на котка, лошо нещо ще го застигне. Не вярвам в такива работи, но знаеш ли все пак...
Не знам как ще се приеме това, което ще кажа, но на мен ми е по-жал за животно, отколкото за човек.
Като бях 5 клас и едни момчета от даскало удушиха едно коте на дърво.
Цял живот не ме слуша главата, е, след този случай ми назначиха 10 посещения на детска педагогическа стая.
Причината: Купих си спрей и през голямото междучасие хванах единия бастун и го напръсках в очитеи и го ритах, откараха го в болницата, не се крих, разбира се, аз си знам, че за себе си бях права. Родителите му го преместиха в друго училище, сега мисля е в затвора за кражба на коли.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.07.12 14:16.
Не знам как ще се приеме това, което ще кажа, но на мен ми е по-жал за животно, отколкото за човек.
И на мен.
Оф сега се сещам, преди доста години си гледахме с едни приятели едно куче с около 10 кутрета пред блока. Имаше някакъв дядка който един ден пъхна всичките кученца в един чувал и ги уби.
След доста време същото куче отново роди и този път едно циганче ги изтезаваше по всякакъв начин. :(
Много гадно ми става като видя блъснато куче/котка/птица или каквото и да е по улиците.. Миналият месец някакъв простак караше бясно и мина през един гълъб. :/
- предпочитам дете да си направя.
Най-добрия домашен любимец :D Закарахме малката преди няколко дни малко на планина при баба си и дядо си и сега с жената сме като мухи без глави из вкъщи.
19.07.12
14:30
и аз да се разпиша сред коткарите...
19.07.12
14:32
Купих си спрей и през голямото междучасие хванах единия бастун и го напръсках в очитеи и го ритах, откараха го в болницата
Е, аз само ги ритам :D
19.07.12
14:35
Вече животно няма да имам - трудно ще ми понесе да се случи нещо със него.
За съжаление животните имат сравнително много по-кратък живот от човека (т.е. най-често срещаните домашни любимци). Когато човек вземе решение да си вземе животинка, то задължително трябва да приеме, че един отвратителен ден ще види как дните на приятелчето му свършват. Уви... А често животинките са най-верните ни и доверени приятели.
...през голямото междучасие хванах единия бастун... сега мисля е в затвора за кражба на коли.
Ето едно чудесно доказателство за това колко уместно беше да се инкриминира насилието над животни. Нещата са свързани.
И на мен.
Оф сега се сещам, преди доста години си гледахме с едни приятели едно куче с около 10 кутрета пред блока. Имаше някакъв дядка който един ден пъхна всичките кученца в един чувал и ги уби.
След доста време същото куче отново роди и този път едно циганче ги изтезаваше по всякакъв начин. :(
Много гадно ми става като видя блъснато куче/котка/птица или каквото и да е по улиците.. Миналият месец някакъв простак караше бясно и мина през един гълъб. :/
Жив ли е дядката? Цигането там ли е?
Август месец съм във Варна, може да измислим някоя Вертоломеева нощ...
СОЛОМОН - Искам да ти гушкам котката, честно!!!! Баси шефската котка :D
19.07.12
14:43
и аз да се разпиша сред коткарите...
капитан на кораб. :Д
Това е Бари..и не,не е умрял,просто спи :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 19.07.12 14:53.
сега с жената сме като мухи без глави из вкъщи.
Правете ново! :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.07.12 15:00.
Правете ново! :D
Още не сме се донаситили на старото :D Пък и още не сме преодоляли уплахата. :D
19.07.12
15:18
Няколко седмици (май бяха около 2 месеца) по-късно дядката умря. Помня, че баба ми беше казала, че който посегне на котка, лошо нещо ще го застигне. Не вярвам в такива работи, но знаеш ли все пак...
То да си го стига, но аз искам да му се разпиша първо, пък после, каквото ще да му се случва /подозирам, че направо ще се радва на такъв завършек/. Подозирам, че във такъв момент ще мога да бъда много изобретателен (swear)
Вече животно няма да имам - трудно ще ми понесе да се случи нещо със него.
За съжаление животните имат сравнително много по-кратък живот от човека (т.е. най-често срещаните домашни любимци). Когато човек вземе решение да си вземе животинка, то задължително трябва да приеме, че един отвратителен ден ще види как дните на приятелчето му свършват. Уви... А често животинките са най-верните ни и доверени приятели.
Точно това са причините.
п.п. Redalex - на около 6-7 годинки ли е?
Последното ми беше същия красавец.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 19.07.12 15:19.
Тц,тц,тц, June101, твоят ОБИЧА ли водата? Моят ме правеше на мармалад само като го доближа до душа...
Мнението беше редактирано от Петър на 19.07.12 16:01.
Тц,тц,тц, Божее, June101, твоят ОБИЧА ли водата? Моят ме правеше на мармалад само като го доближа до душа...
Да, обича водата.Като види течаща вода и сам се бута под нея :) Още преди да го вземем бяхме чели,че имат малко диво в жилката и проявяват нетипичен за котките интерес към водата :D Голямо шоу става във ваната (nfun)
И още от малък се научи да пие вода от чешмата :D
Мнението беше редактирано от June101 на 19.07.12 15:47.