Проблем с дясна ръка помощ

26.07.12
04:38

Здравейте от доста време (минава бързо) вероятно половин година ако не и повече имам много странен проблем с дясната ръка и по-точно китката в началото проблема беше безчувственост около палеца и показалеца , ходих до пирогов(травматолог) и исул(невролог) в пирогов ми се направи снимка и ми казаха че китката изглежда здрава и като цяло ръката посъветваха ме за всеки случай да сложа шина за 1 месец и казаха също така да отида на невролог, та отидох и на невролог където също не беше нищо сигурно вероятност на запушени или възпалени нервни канали или нещо такова д-рката ми препоръча хапчета та болката отшумя за известно време след това близо 1-2 месеца да кажем болката се появи във китката но този път точно в китката ,катоо беше дори по-сериозен не можех даа легна за лицева опора или да се подпирам по определени начини (при лягане за лицева опора, китката се отпускаше и не можех да се подпра само при големи усилия) та след като проблема не мина от иззползването на 121231 крема за възпаление и т.н. отидох при специалист в болницата за спортни травми дианабад като и там доктора ми направи снимки на двете китки и ми каза че не е сигурен какво точно ми има, също така отбеляза че сухожилието на показалеца е изтънено, та болката си продължава и до сега което е доста голям проблем за мен като се има на предвид че съм 18 годишен и сега е момента да развивам тялото си, в безизходица съм като цяло ии доста се отчаях ако трябва да съм честен подлагах я и на физиотерапия също така, причините за тази/тези травми може да са само 2 според мен паднах на китката по време на футболна тренировкаа или канадска борба с един колега в работа, за друго нещо не се сещам да съм направил нещо и да съм усетил болка едва ли не това се появи от нищото, и на масаж я подложих същото като масажистката каза че имало нещо разместено малко не можело да се намести ( :Д :Д), като тя е близък човек и не ми го е казала с някаква материална цел да изкара пари или нещо такова... доста текст изписах може и да има нещо ненужно но се опитах да те запозная със ситуацията.. бих се радвал много ако можете да ми препоръчате нещо или да изразите мнение :(... ще съм ви много благодарен... поздрави Демитър Богданов

26.07.12
12:05

Намери си читав невролог и си направи ядрено-магнитен резонанс. Ако снимките, които са ти правили, са рентгенови, то по тях трудно може да се направи точна диагноза.

26.07.12
12:29

Благодаря за отговора, ще се радвам да чуя и други мнения :)

27.07.12
01:41

А има ли изтръпване на пръстите, които спомена (да ги чувстваш като на иглички)? Ако има вероятно се касае за синдром на карпалния канал, не е страшно, но това трябва да го потвърди добър невролог, искай да те изпрати на електромиография (ЕМГ, това е изследване на проводимостта на нервите с микроток). Имах подобен проблем, но при мен изтръпваха палеца, показалеца и средния пръст на двете ръце. И противно на очакваното не се предизвиква от силово натоварване, падане,удар или травми, а от банални ежедневни често повтарящи се дейности, които предизвикват микротравми в китката. Странното е, че причинител № 1 е работа на компютър в неправилна поза на ръцете или без ортопедична подложка на мишката. Във всеки случай трябва да се произнесе специалист и да се отстрани причината, а лечението на симптомите е второстепенно.
Поздрави и успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 28.07.12 11:39.

28.07.12
13:28

Значи контузията е доста стара ии сега в последно време започнах да тренирам ръката и започна и изтръпване като според мен вече всичко е почти ясно и става за нещо неврологично като само трябва да се разбере какво е .... защото при повечето положения на ръката не чувствам болка най-вече като легна за лицева опора само тогава..

28.07.12
14:26

казано от Veso Pervazov на 27.07.12, 01:41:

...добър невролог, искай да те изпрати на електромиография (ЕМГ, това е изследване на проводимостта на нервите с микроток).

Проблема ти е неврологичен, да, но има механична причина за него. Без значение е дали е от стара травма или периодично повтарящи се микротравми. Получава се калциране и уплътняване на карпалния канал (вътрешната страна на ръката откъм дланта, в областта и малко над китката) в резултат на което се притиска медиалния нерв. На ЯМР или рентген увреждане на нерв няма как да се види, ЕМГ-то измерва каква е проводимостта на импулси на нервите в засегнатата област и показва има ли увреждане или не. Така че пак ще повторя: намери си кадърен невролог и искай ЕМГ.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 28.07.12 14:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1