Формула

DA

29.04.05
22:03

Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже:
66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.)

някои би ли ми обяснил това  и също така да ми каже колко калории са ми нужни за моята възраст (14) и колко да сваля за да се получи отрицателен калорииен баланс  :roll: а също и как се смята калориите
в дадено ядене например пише 50kcal на 100мл и дали това е много  :roll:

PS

01.05.05
17:23

Това са формулите на Harry`s Benedict. Според мен са доста точни. Те ти изчисляват бмр. Тоест калориите, необходими да поддържаш живота нормално. Ако искаш да сваляш мазнини намали с 500кал получения резултат. Така ще принудиш организма ти да посегне на мазнините за енергия. След около две седмици очаквай видим резултат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1