27.07.12
07:44
Здравейте!
Търсих информация в гугъл, както и в сайта иии - разбира се - открих, но беше недостатъчна и неясна, за това ще отправя въпроса си, пък се надявам, че тук ще се намери кой да ми отговори кратко и ясно.
От повече от месец съм на хр. режим с ОКБ и бааавно, но славно, свалям килограми. Разбира се и тренирам - силово (във фитнеса, както и вкъщи) и кардио (най-често скачане на въже).
Обаче имам проблем. 168 см съм висока, около 59 кг (започнах диетата на 61-2кг). С диетата свалям сантиметри от бедрата, от талията, но прасците ми не помръдват! Те са 38 см в момента и по време на диетата непрекъснато варират 38-9; 38-9.. и така до безкрай! Искам да сваля сантиметри от тях, но просто нищо не се получава. Била съм и на по-строги диети, пак не се получаваше. Тъй като не съм привърженик на традиционното, скучно кардо, обикновено тренирам само ХИИТ тренировки, най-често с въженце, тъй като ми е любимо. Тренирам по схемичката - 3 дни кардио, редувайки ги с 3 дни силова и веднъж почивка. В кардио дните правя 2 тренировки обикновено, всяка е по около 20 мин, едната винаги е сутрин, на гладно.
Въпроса е - възможно ли е от скачането на въже да не мога да смъкна см от прасците? Направо ми се вижда нереално една жена да трупа маса в прасец от КАРДИО тренировка (dull) ... Казвам “трупа”, защото по-скоро качвам сантиметри :D
Къде бъркам? Да спра ли да скачам? :(
Темата беше редактирана от Kath на 27.07.12 07:46.
27.07.12
07:52
При прасците голяма роля играе генетиката и са такава мускулна група, че ако ти е заложено да са малки - трудно ще ги направиш големи, и обратното. Но разбира се като всеки мускул и те се тренират, кръвоснабдяват по време на тренировка и т.н. и е нормално след като си скачала на въже да се напомпат и да станат по-големи на обиколка. Кога ги мериш?
Какво те притеснява, ако е мускул, ако са стегнати и изглеждат добре?
Аз съм 170 висока и прасците са ми 42.5.
казано от veronique на 27.07.12, 07:52:
При прасците голяма роля играе генетиката и са такава мускулна група, че ако ти е заложено да са малки - трудно ще ги направиш големи, и обратното. Но разбира се като всеки мускул и те се тренират, кръвоснабдяват по време на тренировка и т.н. и е нормално след като си скачала на въже да се напомпат и да станат по-големи на обиколка. Кога ги мериш?
Какво те притеснява, ако е мускул, ако са стегнати и изглеждат добре?
Аз съм 170 висока и прасците са ми 42.5.
Мерси за включването.
Меря ги сутрин обикновено.
Притеснява ме, че май не е само мускул... Някак си - не изглеждат добре. Аз не искам кльощави крака, просто искам да намаля процента подкожни мазнини, които за жалост си ги има, а под тях вече е и мускула, който очевидно, по една или друга причина, съм развила - дали заради скачането, дали заради ген... не знам.
Просто съм в “чуденка” кое да променя, за да “побутна” малко положението.. Откъм диета вече няма накъде (какво ли не съм опитвала..), за това търся грешката в тренировките...
Ако скачаш на въже от дете, възможността да си привикнала към това упражнение е твърде голяма. Т.е. надали с него ще качиш или свалиш нещо, то за теб е станало неизменна част от живота, да речем грубо като ходенето.
Затова избери друго упражнение, като например надигането на пръсти, експериментирай. Прави го на един, на два крака, с тежести и без. Не знам кое от всичките би имало ефекта, който желаеш, възможно е и никое, тъй като генетиката наистина предопределя размерата и формата на прасците в огромна степен. Това са едни от най-натоварваните мускули в ежедневието и поради тази причина - най-приспособими към него. Освен да експериментираш с други упражнения, не знам какво би ти помогнало да оформиш.
ПП: гледайки снимките ти в профила, смея да твърдя, че прасците ти са доста пропорционални за тялото ти! Не се плаши от размера и от факта, че метърчето показва 38 см. Важно е как изглежат, не колко са големи. И 70 кг да си, ако изглеждаш така, както на снимките - да му мисли само този, на когото ще му се налага един ден да те вдига ;) Остави цифрите на хора без въображение и с комплекси ;) Успех!