29.07.12
00:43
“Великият Йордан Йовчев го направи - влезе на финал!”
Да честитим успеха на един велик българин, велик спортист и велик човек. Да стискаме палци и да му пожелаем успех и във финала!!!
29.07.12
08:20
Той вече успя. Класира се. Това му беше целта. Един невероятен атлет. Между другото играе с пукната кост на китката. Абе изобщо страшна воля, заслужава само адмирации -:). Преди състезанието пускаха на публиката филм/учебник как се изпълняват основни гимнастически упражнения и познайте на кой изпълненията бяха показани (само на Йордан Йовчев). След това го представиха като първия гимнастик, който се явява за 6 път на Олимпийски игри -:). Много гордост, многооооо...
29.07.12
09:04
Най-голямата гордост и мотивация на България, наред с другите ни спортисти, които ни славят по цял свят, въпреки “приказните” български условия!
Крайно време е съдиите да си върнат лихвите и да му окажат нужното уважение.Златния медал му принадлежи.Респект.
29.07.12
10:11
Toй го направи.Направи най-трудното,направи това за което се бореше.Той знае как да победи гравитацията,той знае как да победи себе си,той е една жива легенда! Респект !
А на мен ми е тъжно за Йордан Йовчев, седеше с побелелите коси сред младежите от другите страни. Другите страни се борят за отборни медали, ние разчитаме на един човек!
Тъжно ми е, че се дават милиони за футболисти които пият само по кръчмите и пляскат мацките.
Тъжно ми е, че тези футболисти имат фенове, а за Йордан Йовчев или друг спортист всички се сещат само като се покаже по телевизията.
Тъжно ми е, че Йордан Йовчев е голям и след тази олимпиада никой държавен чиновник няма да се сети да се дадът пари за зали за гимнастика, щанги или какъвто и да е друг спорт извън футбола!
Тъжно ми, че на Давид Гета и Тиесто има 20 000 човека публика и жулят амфетки с ред бул.
Мен пък не ми е тъжно! Аз не виждам нищо друго освен причина за национална гордост в белите коси на Йовчев. Не разбирам защо винаги трябва да се стремим да изместваме фокуса към политика или оплакване колко ни е тежко състоянието. Ще има време това, но защо това трябва да почва от сега - не може ли просто искрено да се зарадваме в такъв момент, че сме българи (и без това поводите за това се броят на пръстите на едната ръка), пък другото - майната му.
Еми не ми е тъжно! Щастлив съм! Обвинете ме сега в липса на съпричастност към нещастието на българския спорт!
едит: Не ми тъжно и като знам ситуацията в нашия волейбол и като гледам как размазваме домакините във волейбола, в чийто отбор са инвестирали милиони!
Мнението беше редактирано от Петър на 29.07.12 13:29.
29.07.12
12:27
На мен ми е тъжно, че няма кой да замести Йордан Йовчев, че не се влагат пари за масов спорт, че спорта в днешно време е “лукс”, който могат да си позволят само хора с пари. Тъжното е, че за да отиде дете да тренира нещо - независимо дали ще вдига тежести във фитнеса, дали ще тренира лека атлетика или бокс - трябва да има пари. Докато държавата не предостави условия за всички младежи да спортуват, ще пращаме само по 60 човека на олимпиада.
браво на Йордан Йовчев!
каквито и суперлативи да кажем за него, все ще са слаби!
29.07.12
12:36
Най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев получи своята „минутка признание“ от Международната федерация по гимнастика (ФИГ). ФИГ публикува кратък клип с ключови моменти от кариерата на българския национал, както и интервю на български език, направено в залата, в която се подготвяше за Игрите в Лондон на базата на стадион „Раковски“.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T-Sk2lCAdt0
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 29.07.12 18:38.
29.07.12
12:43
От масов спорт не се печели, затова кой е луд да влага пари?
Йовчев бе обсипан от предложения за работа в Щатите и се ядосваше, че тук и в двете големи зали в София зимата е студ, пролетта и есента тече от дъждовете и е влага, а лятото - задух. Но нито предаде родината си, нито плю против богатите, а се зае да направи хубава зала, където да даде знанията и опита си на другите.
Иначе в НСА отдавна не могат да съберат деца за паралелка по гимнастика, докато едно време се чудеха какво да ги правят толкова много.
А за масовия спорт сме виновни всички ние, ние сме масата. Само дето сме като всички българи на масата - караме се и се делим...
Затова преди да хейтнете следващия път плажен билдер, лостаджия, тичащ с километри, неклякащ или там който не тренира по вашия начин се замислете не сте ли част от голямата машина, погазваща масовия спорт.
Йовчев показва какво е да си атлет не само на халките, но и в живота. Но животът е нещо различно от лайкване, хейтване и хвалене по форумите...
29.07.12
12:47
Йордан Йовчев е просто БОГ!!! Снощи като го гледах настръхвах (bow)
казано от Oranje на 29.07.12, 12:43:
От масов спорт не се печели, затова кой е луд да влага пари?
Йовчев бе обсипан от предложения за работа в Щатите и се ядосваше, че тук и в двете големи зали в София зимата е студ, пролетта и есента тече от дъждовете и е влага, а лятото - задух. Но нито предаде родината си, нито плю против богатите, а се зае да направи хубава зала, където да даде знанията и опита си на другите.
Иначе в НСА отдавна не могат да съберат деца за паралелка по гимнастика, докато едно време се чудеха какво да ги правят толкова много.
А за масовия спорт сме виновни всички ние, ние сме масата. Само дето сме като всички българи на масата - караме се и се делим...
Затова преди да хейтнете следващия път плажен билдер, лостаджия, тичащ с километри, неклякащ или там който не тренира по вашия начин се замислете не сте ли част от голямата машина, погазваща масовия спорт.
Йовчев показва какво е да си атлет не само на халките, но и в живота. Но животът е нещо различно от лайкване, хейтване и хвалене по форумите...
Най-вероятно в щатите доста по-лесно щеше да стане от ‘богагите” и да може за нула време да си създаде зала.
Ама както казва 1 баба от блока ми. “То свикнало да се мъчи”
Юлката пак пише в апокалиптични си стил, все едно не знае за какво става на въпрос...Ми това си заслужаваме и ще си берем гайлето бе...
Сигурно тия българи които сега вдигат под други флагове не са опитали всичко за да останат в БГ и са отишли да вдигат на майната си от ексцентричност...
29.07.12
14:54
Плувайки срещу течението се е доближил до извора и на мъдростта и на професионализма.Така че не бързайте с опортюнистичните си тези.
Мнението беше редактирано от donsir на 29.07.12 15:02.
29.07.12
15:08
Наистина невероятен атлет и човек!!! Няма смисъл да го определяме като родолюбец, патриот и какво ли не още.. Тези, които избягаха да се състезават под друг флаг също няма как да виним. И те са хора, никой не си троши кокалите за без пари. Й. Йовчев е избрал да остане тук, за което съм сигурен, че ще остане в историята с няколко идеи пред другите атлети.
Ще му е много, много тежко на финала, но се надявам чудото да стане. От другите в осмицата знам само Chen Yibing, който е ИЗРОД, другите са ми някакви нови имена... някой да е успял да ги гледа по някоя телевизия/в нета, защото аз нищо не намерих?
Мнението беше редактирано от Voyager на 29.07.12 17:45.
06.08.12
16:28
Евала на Йовчев, дано и в управлението на федерацията да е така добър както в самата гимнастика.