Роси търси баланса :)

Прескочи до:

11.10.15
22:49

Благодаря ви за милите пожелания и да ви се връщат :)

Неделя, 11.10.2015

Храна:
- йогурт* с кокос и спелтови ядки (йогуртът с кокос е купешки и има нерафинирана захар, но ми е твърде сладък и няма повече да си взема)
- филе от такава риба (може и лъчеперка да се превежда) + зелена салата със зехтин; парче торта*; банан
- 4-5 фурми
- 3 царевични вафли с домашно кьополу (златната половинка днес го направи и ми иде да го изям цялото (inlove))
- енчилада* със зеленчуци; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- През деня: малко домакински истории
- Привечер: трен

Трен (цяло тяло):

- 5 мин кростренажор

набиране с успореден хват (@противотежест) - 10, 8, 9, 8@15кг
хоризонтален скрипец - 10@30кг; 10, 10, 10@25кг
лег - 10, 10, 10, 10@щанга + 2,5кг
раменни преси от стоеж - 6, 6, 5, 4@2х8кг
напади с дъмбели - 10, 10, 10@2х8кг
румънска тяга - 10, 10, 10, 10@щанга + 2,5кг
плие - 10, 10, 12, 12@12кг
бедрено сгъване - 10, 10, 10, 10@25кг
руско извиване с топка 6кг - 3х20
коремни преси пръсти към пети - 3х50

- 15 мин кростренажор бързо темпо

- стреч

- Много яка тренировка стана днес (sun) Реших да правя по 4 серии, защото иначе накрая щях да чакам мъжа ми да приключи с неговата тренировка (забрави си маратонките вкъщи и се връща да си ги вземе (giggle)). Можех и по-тежко да тренирам, но по-скоро бях в настроение за такъв тип тренировка и затова така реших :) Много добре се раздвижих.

- Вчера забравих да спомена, че след колебание до последно дали да ходя или да не ходя, се записах на едно състезание по тичане за 18.10. Организира се от града и се тича в стария град, т.е. само асфалт. Ще тичам на 4,070км. Има и 8 и нещо км, но не ми се напряга (wasntme)

Мнението беше редактирано от Роси на 11.10.15 23:50.

12.10.15
09:17

Честит рожден ден и от мен! :)  (cake)
По-добре късно, отколкото никога. ;)

И от мен така. :D
Всичко най-добро ти желая! :)

KA

12.10.15
10:47

:)) Честит рожден ден от мен :) Жива и здрава.

За първи път през живота си чувам 4,070. а още по учуден съм че са успели да сметнат 4.070 трасе :)

12.10.15
18:36

Мерси, мерси :) Много обичам закъснелите пожелания - все едно ми се удължава рожденият ден и още не съм на новата възраст ;)

kaloyan, разстоянията са странни, така е. Предполагам, че се дължи на факта, че тичането е в самия град и там са хванали няколко улици и са ги съединили в маршрут :)

KA

12.10.15
21:07

Супер, иди се позабавлявай, то си е приятно :) Досега си мислех че си в Лондон, а то се оказа че си на съвсем друго място  :)

12.10.15
22:44

Понеделник, 12.10.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, какао* банан, тахан*, Н2О)
- (на стол): китайски тънки прозрачни макарони със зеленчуци; малко салата
- 5 сини сливи
- круша
- 2 яйца* М на очи; сирене; маслини; филия ръжен пълнозърнест хляб* с кьополу + 1 царевична вафла със същото; парче сурова торта*

* + капучино и 3 бисквитки

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк до отказ
- През деня: колело

- Имам мускулна треска на...всичко и затова си спестих тичането днес. Надявам се утре времето да не е много зле и да ида, че трябва малко тренировка преди неделя (giggle)

Мнението беше редактирано от Роси на 12.10.15 23:46.

13.10.15
23:52

Вторник, 13.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, банан, какао, чиа
- (на стол): “шницел” от карфиол и сирене; задушени зеленчуци; малко салата
- 4 сини сливи
- круша
- супа* от пащърнак; маслини; сирене; филия ръжен пълнозърнест хляб* с кьополу; парче сурова торта* (последно и голямо)

* + 5 бисквитки

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 2х12 колелце за корем
- Вечерта: трен вкъщи

Трен:
- руски суинг - 3х50@8кг
- 5 кръга без почивка: 50 скока на въже + 10 клека@2х7кг на рамене

- За съжаление времето се развали много :( Навръщане бях с колело, но ме валя дъжд и се отказах да тичам. Затова направих малко раздвижване вкъщи колкото да вдигна пулса и да се разкърша ;) За съжаление утре залата ще отпадне поради ангажимент в работата. Засега прогнозата е, че няма да вали, така че се надявам поне да потичам. В четвъртък планирам да направя трен за цяло тяло, а в петък  пак тичане. Дано да мога да си изпълня плановете :)

KA

14.10.15
00:03

Мда, усеща се на север, стана си хладно, тук паднаха температурите някъде до към 6 градуса сутрин, вечер и през ноща. Още се живее де : ). В раницата имам водонепромокаеми които са много тънки и лесно се поместват, само слагам отгоре и супер : )

Поредният дневник, в който чета “Дано да не вали, за да мога да тичам.”  Когато вали, даже по-добре се тича ...

14.10.15
08:16

Зависи как вали :) Миналата седмица валя и тичах. Вчера обаче беше твърде силно, за да се навия. Невинаги ми е приятно...дори и с водоустойчивите дрехи :)

14.10.15
11:16

казано от Boby_ на 12.10.15, 09:17:

Честит рожден ден и от мен! :)  (cake)
По-добре късно, отколкото никога. ;)

Роси, и аз ти желая много щастие, много любов и само сбъднати желания (sun)

15.10.15
00:05

Сряда, 14.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, банан, какао, чиа
- (на стол): зеленчуково къри с нахут (това беше по-скоро нахут с пет прозрачни парченца зеленчук (fubar)); малко салата и задушени зеленчуци
- ябълка
- 120г кашу с червена боровинка (като видях колко калории е това и ми призля)
- супа* от пащърнак; маслини; сирене; редче черен шоколад* с бадеми; банан; извара* с рожков и мед

* + 5-6 бисквитки

Движение:
- Сутринта: Не. Много ми се спеше
- През деня: Колело
- Вечерта: Тичане 4,87км за 30:28 мин

– Не съм особено доволна от тичането, но това е положението. Имам отвратителна мускулна треска на вътрешната част на бедрата от суинговете. Винаги това е последствието от тях, а вчера бяха общо 150 (dull) Днес бях като робокоп и едвам изкачвах стълбите :D

- Храната ми последните дни е плачевна. Сънят също. Двете са свързани и за двете нямам сериозно оправдание. Цяла седмица съм на едно обучение и не ми се носи храна, защото искам да обядвам заедно с групата. Съответно ям в нашия “пет звезден” стол, където днес имаше тропащ полусуров нахут. За съня пак аз съм си виновна. Каквото и да правя все към 23.30 си лягам и докато заспя - още час, а на другия ден часовникът звъни в 6.00.

KA

15.10.15
00:13

Нещо ми се мерна че из Германия валяло сняг. Има ли такова нещо? Ти си на границата ама все пак : )

15.10.15
08:26

Не, сняг няма, но е кучи студ. Днес максималната е 7 :(

15.10.15
23:54

Четвъртък, 15.10.2015

Храна:
- много

Движение:
- малко

- Този пост не е за този форум. Трябва да призная, че днес от доста дълго време насам мързелът ме победи. Прибрах се по-рано, за да ходя на зала, седнах на дивана да отговоря на едно съобщение и си останах там (dull) Повече няма да се повтори. Предполагам, че малкото сън, кофти храната и фактът, че се тормозя за разни несъществуващи проблеми са допринесли за това. Няма кой друг да ми помогне освен самата аз, така че е редно по-скоро да се захвана :) Утре съм си взела отпуска, защото имам да свърша някои неотложни неща и се надявам да влезна и малко в час :)

- Видях дискусията за комплимента за възрастта в дневника на Нати и се сетих за една интересна случка, свързана с това. Мен също често ме смятат за по-малка. Не говоря за комплименти от страна на мъже или нещо такова, а примерно че са ми искали лична карта при покупка на вино или бира :D Зимата като си бях в София ми се случи следното: Возя се аз на 76 и слизам. След мен тръгва някакво момче и ме пита дали не искам да идем на кафе!? Аз се стреснах леко, защото се чудех сега пък този какво иска, а и не ми се случва всеки ден да ме канят непознати на кафе (wasntme) Чудих се как да реагирам и му казах, че не искам да ходя на кафе, колкото и грубо да прозвуча. Той ме пита: “Е, защо?”. Аз тръгвам да обяснявам как си имам приятел и т.н., но това май много не го впечатли. Тогава добавих “Освен това съм много по-голяма отколкото излеждам”. Той ми каза, че и той изглеждал по-малък и ме пита колко му давам. Почти уцелих - май казах 20, а той беше на 21 или нещо такова. Тогава му казах, че аз съм на 28 и в този момент младежът посърна :D Започна да ми се извинява как ме мислел за по-малка и избяга. За секунди се изпари (giggle) На мен ми стана ужасно смешно - чудех се да се кефя ли, че младежи на тази възраст ме заглеждат или да ми се свива сърцето, че моята възраст вече е плашеща :D

KA

16.10.15
00:47

Ооо ама и ти си малка явно :). Това с дивана е перфектно, недей така си вкарвай излишни психарии. Стига да не се прекалява, ни тренировките ще избягат, нито здравословната храна. Ако се сетиш живот и здраве колко още години има за здравословно хранене и трениране, ай кажи ми как да не удариш един чипс и 1-2-3-4 бири :) няма нужда от толкова .... Стриктните режими са до време ... то дори това е проблем-а на професионалните спортисти след като приключат.

17.10.15
11:41

@kaloyan: Аз съм на мнение, че трябва да се спортува възможно най-често и при всяка възможност като, разбира се, не се пренебрегва и адекватната почивка. Особено, когато става дума за човек със седящо ежедневие. Не ми е за първи път да се прибирам изморена или да усещам, че ме мързи, но по принцип винаги се закарвам до залата и след това се чувствам супер - разтоварена психически и освежена. Сигурна съм, че и в четвъртък, ако не си бях останала на дивана, щеше да е така, ама айде де :) Предадох се :) Не се самообвинявам, а просто си имам този принцип и го наруших :)

Петък, 16.10.2015

Храна:
- банан с тахан
- киноа с авокадо, каперси, сушени домати и малко зехтин; круша
- някакъв фреш от портокал, манго и маракуя
- извара* със спелтови ядки и стафиди
- спелтови спагети с босилеково песто; зелена салата; редче шоколад с бадеми

Движение:
- Сутринта: 3 А  + 3 Б; 3х10 колелце за корем
- Вечерта: трен

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х8кг; 8@2х8кг; 4, 4, 4@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 3, 4, 4@5кг
кофи - 7, 7, 6, 6
вертикален скрипец с подхват - 6@30кг; 3@40кг; 4@35кг; 2@30кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 2х50

-  10 мин кростренажор

- Що-годе добра тренировка. Малко ми е криво, че при положение, че бях отпуска се озовах в залата чак към 19.00 и имаше нотка на бързане, а това много го мразя. Просто не си прецених добре времето като почнах да чистя вкъщи и стана много късно. За самата тренировка: липсата на редовни силови тренировки си казва думата - раменете пак са назад, а тъкмо бяха напреднали. Последно съм успяла да направя 2 повторения с 12кг, а вчера едвам избутвах 10кг :( При кофите също съм намалила повторенията - толкова успях. Трябваше да правя хоризонтален скрипец, но той е твърде вървежен сред мъжете и не се доредих. Затова отидох на вертикалния, където беше и мъжът ми. Хвана ме, че не го правя правилно - не дърпам достатъчно ниско (wasntme) Затова набързо от 40кг се върнах на 30кг (giggle) Поне си взех поука :) И последно искам да кажа, че това което си причиних със суинговете във вторник отдавна не съм си го причинявала :D Не само в сряда, но и в четвърък едвам ходех. Вчера все още имах мускулна, макар и не толкова тежка.

Мнението беше редактирано от Роси на 17.10.15 11:50.

Има едни нахални младежи на по 18, дето преследват какички, много ги мразя, много са нахални наистина, а всъщност аз самата си падам и аз по по-дърти ЛОЛ, така че, вземи го като комплимент хах

17.10.15
23:10

Събота, 17.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, банан, какао, протеин
- 4 царевични вафли* с кьополу*; доста сирене + грозде
- капучино
- круша
- 2 яйца* М на очи; червено винце; салата: рукола със запържено резене и портокал; плодова салата от манго и банан с вино Мадейра (ех.... (inlove))

Движение:
- Цял ден напред назад по домашни задачки.

- Днес нямам нищо интересно за споделяне, освен че шофирах като пълен идиот, но за това не ми се говори - много болна тема е.

18.10.15
01:42

казано от Роси на 17.10.15, 11:41:

...Трябваше да правя хоризонтален скрипец, но той е твърде вървежен сред мъжете и не се доредих. ...

Роси, в такива случаи се редувайте. Няма вариант, в който да не се доредиш :)

18.10.15
20:37

Неделя, 18.10.2015

Храна:
- смути* от манголд, киви, банан, чиа, H2O
- 1 малка “палачинка” от спелтови ядки (не стана палачинка, защото се разпадна и затова я изядох); сирене; маслини; 2 царевични вафли; грозде
- 5 фурми (преди състезанието)
- чашка с нещо като фанта лимон; 20г черен шоколад* с череша и чили (това след състезанието ;))
- предстои: киш с извара, лук и сушени домати; зелена салата; малко червено винце (wasntme)

Движение:
- За днес основното движение е тичането на състезанието: 4,070км за 21,46 мин

- Откъде да започна....Ми отначало :) Последните дни ме е обзела такава апатия и толкова не ме интересува нищо, че почти забравих, че днес съм на състезание :x Трябваше да си напомням на няколко пъти :) Отделно времето е отврат - цял ден вали и е студ и общо взето нямах грам желание да ходя да тичам. За мое щастие се оправи малко  преди състезанието, че даже и слънчице се показа за няколко минути :) Тръгнахме ние към града. Стигаме и виждам, че някакви хора вече тичат. Аз съм голяма паника по принцип и веднага реших, че както не ми е пукало за нищо съм си пропуснала старта и яко се притесних. Оказа се, че преди мен са тичащите на дълго разстояние и още не са приключили :) После стартира и моята група. Отначало си давах яко зор, изпреварих доста хора, но при втората обиколка вече силичките ми ме напускаха и едвам едвам го давах. Накрая обаче имах финален спринт :) Не мислих, че съм тичала кой знае колко бързо, въпреки че като стигнах финала се проснах от умора. Като погледнах резултатите се оказа, че съм на 7мо място от 36 жени (sun) Знам, че всичко зависи от това каква ти е конкуренцията и куп други фактори, но е факт, че това е най-добрата ми скорост до момента. Досега толкова бързо не съм тичала :) Ако сложим и мъжете съм някъде по средата, но аз нали се състезавам с жени, а и ми е по-кеф да знам, че съм 7ма ;) Та така - след състезанието яко ми се вдигна настроението. Много е зареждащо - хора, музика :) Ето и няколко снимки (заради спринта ми накрая половинката не могъл да ме хване как минавам финала :D)

Мнението беше редактирано от Роси на 19.10.15 23:34.

19.10.15
23:40

Понеделник, 19.10.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, банан, какао, чиа, лешников тахан, Н2О)
- 2 спелтови палачинки* с извара*; 1 варено яйце* М
- 4 сини сливи
- 6 фурми
- киш* със сушени домати, сирене и лук; зелена салата със зехтин; мъфин (подарък); малко винце

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк; 2х50клек СТ
- Вечерта: тичане 4,90км за 30:50 мин

- Е няма как и днес да припкам като вчера :) Не се бях и наспала. Важното е, че не валя и отидох да потичам на въздух. Хич не ми харесва как вече само по тъмно тичам. Вечер е студ и тъмница като се прибера и понякога едвам се навивам да тръгна. Важното е да се навивам де ;)

KA

19.10.15
23:55

Ехаа много браво :) не съм ти видял пост-а от вчера,  “7мо място от 36 жени” ае ти си момиче още де :). Аз ти казах че ще е хубаво, винаго след това е приятно и може спокойно да си изпиеш една бира или чаша червено вино. Даже времето да беше скапано пак щеше да ти е кеф :)
Сега ще се зарибиш и не може се спреш с това тичане :) лоша работа. Е къде са “Ето и няколко снимки ” аа ? :)

20.10.15
23:38

@kaloyan: Момиче на 30 годинки (giggle) Да, и аз се учудих на седмото място, защото нито отидох с някакви очаквания, нито имам спортен хъс :D Иначе по тичането отдавна съм зарибена, а отскоро и по подобни състезания. Пролетта бях за първи път на подобно и много ми хареса. Затова сега се записах и есента :)

Вторник, 20.10.2015

Храна:
- банан със сусамов тахан*
- парче киш* със сушени домати, лук и сирене; 1 варено яйце* М; няколко чери домати
- ябълка
- какао* с кафява захар
- 3 царевични вафли* с извара + шепа маслини
- огретен* от алабаш и моркови; малко камембер с грозде

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х10 колелце за корем

- Днес реших да почивам, защото утре ми е ден за зала и щеше много да ми стане без никаква почивка от неделя. Отделно цял ден съм |-) Едвам гледам. Затова сега лека и мека :)

Мнението беше редактирано от Роси на 21.10.15 11:10.

23.10.15
14:18

Сряда, 21.10.2015

Храна:
- Не си я спомням вече, но си беше нормална безджънкова храна :)

Движение:
- Сутринта: Не. Спеше ми се и спах.

Трен (Горна част А , корем):

- 5мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 15@15кг; 8@20кг; 6@25кг; 3, 5@30кг
права лежанка - 12@щанга + 2,5кг; 8@щанга + 5кг; 6@щанга + 7,5кг; 5, 3@щанга + 10
едностранно гребане с дъмбел - 6@14кг; 5, 4, 4@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 5@2х10кг (пейка без облегалка); 3@10кг (стоеж); 4, 3@10кг (пейка с облегалка)
коремни преси лакът-коляно - 3х50
повдигане на крака от стенд - 3х15

- 20 мин кростренажор бързо темпо

- стреч

- Тренировката мина прекрасно, защото бях отпочинала. Усещах, че имам сила и затова лежанката се получи много добре. Най-накрая някакъв прогрес (sun). Раменете са слаби, но се надявам да ги възстановя в следващите седмици :)

Четвъртък, 22.10.2015

Храна:
- Не ми се описва, защото не я и помня точно, но като цяло добре с 2 малки изцепки: 1 крокодил и 2 ръжени полуфабрикатни хлебчета. За крокодила нямам извинение, а за хлебчетата - да - нямаше ннищо за ядене и не можех да сготвя поради ВиК проблеми и натрупващи се със секунди съдове.

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк
- Вечерта: тичане 4,8км за 28:08 мин.

- Тичането мина много добре. Прибрах се по-рано заради горните битовизми и затова тичах по старата си отсечка :) Днес трябваше да ми е ден за зала, но ще я направя уикенда, защото не съм наспана. До 1.00 снощи сме се занимвали със сглобяване на сифон и проби за отпушване на канал и накрая днес дойдоха и го отпушиха (dull) Аз обаче не съм в кондиция. Даже и кафе пих.

Мнението беше редактирано от Роси на 23.10.15 14:34.

25.10.15
22:09

Петък, 23.10.2015 + Събота, 23.10.2015
- Няма да описвам храна, защото си я спомням отчасти. Нищо кой знае какво. В събота имаше доста движение под формата на разходки и пазар, защото имахме малко задачи за отмятане.

Неделя, 25.10.2015

Храна:
- смути* от манголд, киви, банан, мед, Н2О; малко парченце ръжен хляб със сушени плодове
- тиквена супа* с тиквено олио и тиквени семки; сирене; 1/2 шоколадов мъфин* от кестеново брашно; 1 круша
- 1 мъфин* от горните
- тиквена супа както по-горе; сирене; маслини; грозде

*имам и доста опитванки от сместа за мъфините ;)

Движение:
- През деня: домакински истории

Трен (Долна част, корем):

клек с щанга - 12@щанга + 2,5кг; 8@щанга + 7,5кг; 6@щанга + 15кг; 6@щанга + 22,5кг; 4, 4@щанга + 25кг;
мъртва тяга - 10@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 12,5кг; 3, 6@щанга + 25кг;
бедрено сгъване - 4, 4, 3@40кг
лег преса (просто опит)  -10@29кг, 10@45кг
странични наведи@10кг - 3х10 на страна

- 5 мин. кростренажор; стреч

- Тази тренировка последно съм я правила на 9.10, т.е. бая отдавна. Затова и нямах големи очаквания, но се получи доста добре.  При клека няма промяна, но на тягата вдигнах тежестта с 2,5кг. Все пак на  последните повторения хватът ми изпускаше :( Прасец не правих, защото машината беше заета. Опитах лег пресата, която се оказа много странна - не се отблъсква платформата, а сам трябва да се отблъскваш назад. Нещо не ми хареса.

- Днес правих едни веган мъфини, които си бях харесала от една книга. Инересното е, че са с кестеново брашно, което за първи път опитвам. Много специфично е на мирис и придава интересен вкус. Не станаха лоши, но са ми твърде сладки. Отгоре са с какови зърна :)

- Отново ще започна с опитите за ранно лягане, което за мен значи преди 23.00. Да видим колко ще се задържа :)

Мнението беше редактирано от Роси на 25.10.15 23:29.

26.10.15
23:49

Понеделник, 26.10.2015

Честит празник на всички именници! Аз си имам двама важни Митковци в моя живот и затова си пожелавам да са ми живи и здрави! :)

Храна:
- банан със сусамов тахан
- 4 елдени палачинки (2 с маслинова паста и варено яйце + 2 с извара и варено яйце); чушка; чери домати
- какао* с кафява захар
- огромна ябълка
- 4 фурми
- наденички от сейтан; зелена салата със зехтин; сирене; маслини; грозде; 20г шоколад* 85%

* + 3 бисквитки за деня

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 3х планк
- Вечерта: тичане 5км за 30:46 мин

- Бедра, гръб, Д - всичко е в мускулна треска от вчера. Едвам се движа. Жива-умряла отидох да тичам, защото така съм си запланувала за тази седмица. Мускулната треска не може да ме спре, но тези тъмница и студ, в които се прибирам, яко ми спъват мотивацията :(

- Снощи си легнах точно в 23.00. Сега имам точно 12 минути отново да го постигна :)

Мнението беше редактирано от Роси на 26.10.15 23:50.

27.10.15
22:56

Вторник, 27.10.2015

Храна:
- банан със сусамов тахан
- 3 елдени палачинки с извара и варено яйце; няколко моркова
- мъфин* (от домашните с кестеново брашно)
- 4-5 царевични вафли
- карфиол* на фурна със сметаново-горчичен сос; сирене; маслини; 20г шоколад*

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х колелце за корем; 40 напада СТ  - редуване по 10 на крак

- Днес почивка и ден за готвене, защото утре е ден за зала :) Затова и нямам нищо интересно за отбелязване. Мускулната почти мина :)

28.10.15
23:52

Сряда, 28.10.2015

Храна:
- банан* със сусамов тахан*
- капучино + 3 бисквити (dull)
- 50г лешници*; 5 царевични вафли
- мъфин* от моите си
- 1/2 палачинка* от банан, 2 яйца* М и спелтови ядки
- карфиол* на фурна от снощния; сирене; маслини; извара с рожков и мед; 20г шоколад*

*май имам още 1-2 бисквити

Движение:
- Сутринта: 3 А  + 3 Б; 3х планк

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 5, 4, 5@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 4, 4, 4@5кг
кофи - 8, 6, 7, 8
хоризонтален скрипец - 6, 6@35кг; 3, 3@40кг
коремни преси пръсти към пети - 2х50

-  20 мин кростренажор, стреч

- Тренировката мина добре. Последно съм я правила преди десет дни - на 17.10 като тогава замених хоризонталния с вертикален скрипец. При раменните, набиранията и кофите имам лек напредък под фомата на увеличени брой повторения - с 1-2 нагоре. Рамената не си ги чувствам така слаби както миналата седмица. Ако се задържа така постоянна с тежките тренировки, може и да видя истински напредък :) При скрипеца няма напредък. 35кг ми тежат. 40г ми тежат още повече и мисля, че не изпълнявам движението напълно правилно с тях. Затова се чудя дали да не върна на 35кг.

- Храната днес е кофти с тези тъпи бисквити :( Не знам защо, но сутринта към 10.30 така яко ми се доспа и изгладнях, че просто автоматично си направих капучино и излапах 3 от бисквитите, които седяха точно централно пред мен. Цяла седмица имам обучение и ми се налага да съм постоянно концентрирана, а тогава щях направо да заспя върху лаптопа. Снощи уж си легнах рано. Сутринта си закусих като хората. Не знам на какво се дължи. Това ми е “извинението”. Носих си и домашен мъфин, но ето, че не го изядох него, а го запазих за по-късно (wasntme)

29.10.15
22:35

Четвъртък, 29.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, банан и какао*
- омлет от 2 яйца* М; чушка; домат
- 2 ябълки
- леща; сирене; маслини; кисело зеле с малко зехтин и червен пипер; 2-3 кисели краставички

* + 5-6 бисквитки :x

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б
- Вечерта: тичане 4,9км за 30:27 мин

- Малко по-добро тичане от понеделник :) Днес времето беше кофти и валя, но вечерта спря за мое щастие. Друго съществено за отбелязване няма. Лека вечер :)

Мнението беше редактирано от Роси на 29.10.15 23:04.

Защо тичаш по 4,9 км, ами не 5 примерно? :D

31.10.15
10:10

@Кико: Просто до там, до където тичам са толкова или поне така ми показва SportsTracker-a на телефона. Ако потичам още малко до вкъщи може и да станат 5, но по принцип малко ме понамързява (wasntme)

Петък, 30.10.2015

Храна:
- банан; 2 филийки ръжен хляб с ядки и сушени плодове
- (навън с колегите): смесена салата с панирано сирене; ябълков щрудел с ванилов сос
- ябълка
- 1/2 палачинка* от банан, спелтови ядки и 2 яйца М*
- леща*; малко сирене; 3-4 царевични вафли; извара с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х10 колелце за корем. Опитах 1-2 пъти и от стоеж, но бях много крива :D

Трен (Долна част, корем):

клек с щанга - 12@щанга + 5кг; 8@щанга + 10кг; 6, 6@щанга + 22,5кг; 6@щанга + 25кг; 3@щанга + 27,5
мъртва тяга - 8@щанга + 10кг; 6@щанга + 15кг; 6@щанга + 22,5кг; 4, 5@щанга + 25кг;
прасец на машина - 6@40кг; 5, 5@50кг
бедрено сгъване - 4, 4, 4@40кг
къси коремни преси - 3х50
повдигане на краката от стенд - 3х15 на страна

- 5 мин. кростренажор; стреч

- Тренировката мина доста добре :) На клека реших, че мога да вдигна тежестта след като успях да направя 6 чисти повторения с 25кг. С 27,5кг ми тежеше и на третото повторение вече ми трепереха краченцата. Затова до тук :) При тягата може би има малко повече сила, но тъй като на +25кг хватът ми все още не е много здрав, реших да не се изсилвам с качване на килограмите. При бедреното и прасеца имам качване с 1-2 повторения на същите килограми. Като цяло чистото време за движенията не е много, но винаги, когато правя тази тренировка отива адски много време в разтоварване и натоварване на щангата :(

- Вчера имаше здравен ден в работата. Предлагат се безплатно различни прегледи - очен, кръвни изследвания и подобни. Аз се бях записала за кръвни, защото тук не е много лесно да ида и да си изискам да ми направят, ако нямам някаква основателна причина или не съм над 35 години (dull). Затова се възползвам. Също бях и на някакъв кардиоскен - нещо като ЕКГ - окабеляват те с 4 кабела за 2 минути и ти анализират работата на сърцето и колко си фит. Даже накрая има 3D картинка на сърцето ти - как изглежда и как би трябвало да изглежда и някакви такива. Не знам колко е достоверно :) Както и да е. Всичко ми е наред и в норма :) Фит нивото ми е 9 от 10. Питаха ме дали спортувам и какво. Отговорих им и те казаха, че е много добре и да продължавам така. Така мисля и да направя :)

- И да отбележа, че вече съм с мускулна от вчера. Клекът и тягата никога не прощават :)

31.10.15
19:02

Събота, 31.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, банан и какао*
- пълнозърнесто хлебче от спелта с крема сирене с разни неща; сирене; маслини; грозде; някакъв странен сушен плод, който взех от пазара за опит, но мъ забравих дори и немското име. Прилича на сушена круша
- капучино
- грозде
- предстои: ще готвим веганско индийско с приятели. Ще има басмати към него и май някакъв сос от соево кисело мляко, който може и да пропусна. За десерт: тиквеник от нас :)

Движение:
- Чистене, пазар и малко разходка.

- Имам зверска мускулна треска от вчера (dull)

- И имам едно притеснение, което може и да е безсмислено, но нека споделя, ако някой има мнение по въпроса. Както споменах в предния пост изследванията са ми ок. Всичко е в “зелените” граници. Днес като си прибирах резултатите при тези от минали години, направих сравнение и има една стойност, която от 2011 година насам само расте. Това е кръвната захар. 2011 е била 70 mg/dL и от тогава до сега все се е покачвала като стойността от вчера е 99 mg/dL, a оптималните стойности са под 100. Нямам нищо друго, с което да си го обясня, освен ядене на много сладко. И малко ме е шубе следващия път като ида да не съм минала и 100 ml/dL :( Затова трябва да мисля за начини за намаляне на захарта. Ясно е, че не е малко в моето меню - плодове, сладки неща си имам от време на време, сушени плодове, които са яко захар. Имам си редовно нещо захарно, макар и в малки количества. Та затова съм леко сдухана, че въпреки, че се чувствам ок и се грижа за здравето си, пак има нещо накуцващо. А може и да съм хипохондрик ;) Мнения?

Мнението беше редактирано от Роси на 31.10.15 19:03.

Доколкото знам, оптималние стойности са измерени на гладно, поне 8 часа преди това не се яде.  Така че, освен, ако не си гладувала 8 часа преди да тий аизмерят, стойността не е реална. По време на деня и след хранене е нормално да се покачи до 140.  Пише го в интернет. :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 31.10.15 19:11.

31.10.15
19:23

Винаги е мерена на гладно рано сутрин :) Последно ядене предната вечер към 21.30.

01.11.15
14:05

Според мен на този етап нямаш повод за притеснение.
Сладкото наистина е нещо, което не е зле да намалиш (включително плодовете), но не е определящият фактор. Най-важна е инсулиновата чувстителност, а има доста начини, по които можеш да й влияеш.

01.11.15
14:36

Роси, при такива изследвания, особено за кръвна захар, е добре да НЕ консумираш много сладки неща в деня преди изследванията и да спреш храненето около 12 часа преди да ти взимат кръв.
Ако се притесняваш, нищо не ти пречи да си пуснеш само кръвна захар другата седмица :)

02.11.15
10:17

Кико, Боби, Зозо, благодаря ви за отзивите. Истината е, че малко се бях филмирала в събота и наистина няма място за притеснение. Видях и, че в четвъртък преди изследването съм набивала сериозно бисквити :) Все пак ще е добре да намаля сладкото в менюто си и да се поинтересувам за инсулиновата чувствителност. Даже намерих тази статия, която доста достъпно обяснява нещата. Ще се поровя и за още, както и за ГИ на различните храни, за да си го имам на ум :)

Неделя, 1.11.2015

Храна:
- смути* (листно цвекло, манго, банан, ябълков сок, чиа)
- 2 филийки спелтов пълозърнест хляб с крема сирене; сирене; маслини; тиквеник*
- 3-4 сурови бонбона* + шепа грозде
- ризото* с манатарки; червено вино

*Може да има и по някое бодване от други или същите неща е допълнение, но не си спомням

Движение:
- Трен

Трен (Горна част А , корем):

- 5 мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 15@15кг; 8@20кг; 6@25кг; 4, 5, 5@30кг
права лежанка - 12@щанга + 2,5кг; 8@щанга + 5кг; 6@щанга + 7,5кг; 3, 3, 3@щанга + 10
едностранно гребане с дъмбел - 5, 5, 5@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 7@2х10кг; 2, 2@2х12кг
руско извиване с топка 5кг - 3х30

- 20 мин кростренажор бързо темпо; стреч

- Горе-долу добра тренировка. На скрипеца малко повече повторения от предния път, но все още не мога да вдигна тежестта. Лежанката беше по-зле. Направих по-малко повторения и непрекъснато ми се спеше и се прозявах. Направо си мислех да я използвам по предназначение и да си полегна (giggle) При гребането има малък напредък, но лявата страна си остава по-слаба от дясната (dull). На раменете отново им се връща силата. Пак съм на 2 повторения с 12кг както преди няколко седмици. Чудя се дали някога ще ги мина (wasntme)

- Цял ден ми беше едно такова отпаднало, въпреки че се бях наспала. Оказа се, че цикълът е решил да подрани с няколко дена. Затова и днес съм още по-голям парцал :(

02.11.15
21:39

Понеделник, 2.11.2015

Храна:
- банан* със сусамов тахан*
- парче сладкиш за почерпка
- киноа* с авокадо, сушени домати, малко зехтин, босилек; 2 варени яйца М*
- 1 пълнозърнест крекер* от спелта със слънчоглед и чиа
- ризото* с манатарки; сирене; маслини; 4-5 сурови бонбона*; голяма порция извара с какао и лъжичка мед

Движение:
- Сутринта: Не. Много ми се спеше.
- Вечерта: Пак не. Утре мисля да ходя на зала, защото няма да мога в сряда и затова се пазя (giggle)

- Горна част - гипс.

- Почти цял ден ме боля коремът като до следобяд беше почти непоносимо (dull) Стисках зъби. Имам ли избор :) Не ми потръгна и с намаляването на сладкото. Гони ме ужасен глад, а и аз не се старая, а си угаждам.

- Сега трябва да правя втори вид сурови бонбони, защото ще нося утре в работата на мястото на Харибо. Дадоха ми една празна кутия и ми казаха, че мога да я напълня с каквото си искам :)

- Искам да си легна рано. Много ми се спи |-)

Мнението беше редактирано от Роси на 03.11.15 11:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1