Роси търси баланса :)

Прескочи до:

04.11.15
00:10

Вторник, 3.11.2015

Храна:
- крекер* от пълнозърнеста спелта със слънчоглед и чиа
- 2 варени яйца* М с  крема сирене; малка глава задушено романеско с кашу и червен пипер
- 1/2 палачинка* от спелтови ядки*, яйца* и банан
- ризото* с манатарки; сирене; маслини; 2 царевични вафли с крема сирене; извара* с банан и какао*

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк до отказ
- През деня: колело
- Вечерта: трен

Трен (Долна част, корем):

коремни преси лакът-коляно - 3х50
руско извиване с топка 5кг - 3х30
клек с щанга - 12@щанга + 5кг; 8@щанга + 10кг; 6@щанга + 22,5кг; 6, 5@щанга + 25кг; 3@щанга + 27,5
мъртва тяга - 8@щанга + 10кг; 6, 6@щанга + 20кг; 4, 4@щанга + 25кг
бедрено сгъване - 4, 4, 5@40кг
прасец на машина - 6@50кг; 5, 5@60кг

- 5 мин. кростренажор; стреч

- Тренировката мина ок. Може би щангата днес ми тежеше малко повече от миналата седмица, но важното е, че не смъкнах тежестите. Започнах с коремни преси, защото стойката за клек беше заета. Клякаше едно момче, което много държеше да е с качулка докато изпълнява движението (giggle) Не можах и да загрея с кардио, защото нито един от около петнайсетте кардио уреди не беше свободен (shake) Изобщо вторник не е за зала.

- Днес нямах много работа и затова малко полешперих, четейки статии за инсулинова чувствителност и гликемичен индекс (wasntme) Ако успея да си прочета всичко набелязано, може да пусна обобщение на наученото със съпоставка с моя начин на живот и какво мога да подобря. Много ми се иска да го направя, защото ще ми е от полза, но не знам дали ще намеря време. Дано :)

05.11.15
10:26

Сряда, 4.11.2015

Храна:
- салата от 1 авокадо, риба тон, каперси и ким; пълнозърнест крекер със семена*
- круша
- стек от сьомга на скара с гарнитура от паста със зеленчуци; бяло вино
- дребен мъфин (подарък)

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х10 колелце за корем

- Вчера цял ден бях с мускулна треска :( Защо ли не се учудвам ;) Този път, обаче, беше стигнала и до прасците.

- Вечерта бях на заведение с колегите по случай разпадането на екипа (giggle) Много хубава храна :) Спестих си десерта, но вкъщи се оказа, че ме чака пак мъфин от колегата на мъжа ми (wasntme)

- За съжаление тази седмица не се наспивам добре. Пак не успявам преди 23.00 да съм в леглото и много ме е яд. Все нещо има да се върши (dull)

05.11.15
23:55

Четвъртък, 5.11.2015

Храна:
- пълнозърнест спелтов крекер* със семена
- омлет от 2 яйца* М и малко ементал; няколко маслини; чушка; крекер* като горния
- 1/2 палачинка* от 2 яйца* М, банан*, спелтови ядки
- банан*, 20г шоколад* 85%
- къри* от червена леща с пълнозърнест басмати; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: Не. Спах.

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 7, 6@2х8кг; 4, 4, 4@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 5, 4, 4@5кг
кофи - 8, 7, 8
хоризонтален скрипец - 4, 4, 4@40кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 2х50
коремни преси пръсти към пети - 2х50

-  20 мин кростренажор, стреч

- Не беше лоша тренировка, но ако си бях отпочинала като хората можеше да се види и напредък. Днес силата я беше хванала липсата :( Едно повторение напредък на набиранията. Честно казано вече ми се струва невъзможно да се науча без тази противотежест. Последната възможна е, а едвам изкарвам 4-5. На скрипеца успях да направя по 4, но четвъртите повторения не бяха особено чисти. Кофите както винаги са моята радост :)

- Днес един колега ме светна, че си поръчвал мандарини от Майорка. Отначало ми се стори малко налудничево, но се оказа, че той е ходил там и е бил в магазинчето и от там е разбрал, че правят доставки до тук. Били необработени и много вкусни. Утре щял да ми донесе една да опитам :) Поръчва си по 10кг и казва, че няма проблем със съхранението. Ако наистина са вкусни може и аз да пробвам. Излизат даже по-евтино отколкото тук и нямат доставка, а са необработени и сравнително пресни. В онлайн магазина им има и изгодни бадеми и авокадо. Ще помисля :)

07.11.15
11:09

Петък, 6.11.2015

Храна:
- пълнозърнест крекер със семена*; мандарина
- сладък картоф* на фурна със зехтин, куркума и къри; 1 варено яйце* М; около 20г бадеми*
- ябълка
- банан* + 3 фурми (след тичане, че бях изгладняла)
- навън: паниран карфиол с пъдпъдъче яйце; 2 картофени мъфина с гарнитура кестени и червено зеле; петифури; червено вино

Движение:
- Вечерта: тичане 4,85км за 30:50 (dull)

- Какво да кажа...Не съм доволна от тичането си :( Няма какво да го крия. От месец и малко насам все се въртя около 30 минути. Знам, че си смених отсечката, но все пак. Тази, по която тичам сега е само асфалт и на две места има стълби нагоре и надолу, които съответно минавам два пъти на отиване и на връщане. Това до някъде ме забавя, но пак си усещам, че съм по-бавна. Както и да е. Няма да мрънкам, а ще гледам да стана по-пъргава ;)

- Вечерята ми е така странна, защото бяхме на ресторант. Решихме да излезнем някъде, защото не знам откога не сме го правили и избрахме един, за който знаехме, че е много добър, но аз не знаех, че си е направо гурме ресторант. Май за първи път бях на заведение от такъв клас. Наистина храната беше невероятна...както и порцийките (giggle), но така е по такъв тип заведения. Не е за всеки ден, дори и за всяка седмица. Може би един път годишно (wasntme)

09.11.15
10:53

Събота, 7.11.2015

Храна:
- Нормална.

Движение:
- Доста разходка и събирне на слънчеви лъчи (sun). Времето беше страхотно.

Неделя, 8.11.2015

Храна:
- Нормална. Сутринта закусих нещо страхотно - топъл шейк от печена тиква, овесено мляко, лешников тахан  и малко канела (inlove)

Движение:
- Тичане: 4,7км за 28:35 мин. Тичах сутринта към 10:30 на гладно по старата си отсечка. Грееше слънце и беше невероятно. Затова явно ми се получи тичането :)

- Нямам кой знае какво за отбелязване. Доста неща имаше за вършене тази събота и неделя, а и като си позволих малко размотаване по слънцето в събота, времето ми се редуцира до още по-малко :( Мисля, че съм яко стресирана и трябва малко да се поуспокоя. Вчера се събудих в ужас в 7.30 сутринта. Мислех, че е понеделник и съм се успала и съм си изпуснала автобуса. Толкова се бях стреснала, че ми трябваха няколко минути да осъзная, че всъщност е неделя (tmi) После през целия ден само си повтарях колко много неща трябва да свърша и постоянно ми беше едно такова напрегнато. А реално почти нищо не е чак толкова важно.

Мнението беше редактирано от Роси на 09.11.15 11:58.

09.11.15
14:01

казано от Роси на 09.11.15, 10:53:

Храна:
- Нормална. Сутринта закусих нещо страхотно - топъл шейк от печена тиква, овесено мляко, лешников тахан  и малко канела (inlove)

Роси, това звучи страхотно. Непременно ще го пробвам - имам едно останало парче печена тиква в хладилника :)

[color=red]Имах си парчето печена тиква, ама има хора, които ми го изядоха :( Ама утре пак ще си купя тиква и ще си я опека!

Мнението беше редактирано от Zozo на 10.11.15 00:57.

09.11.15
16:40

Зозо, рецептата ми я даде една приятелка, но аз малко я промених по мой си вкус ;) В оригинала има печена тиква, круши, краве мляко и мед. Може да се добавят и бисквити. Моята тиква обаче беше достатъчно сладка и затова не си добавих мед и бисквити. С лешниковия тахан пък вкусът стана още по-невероятен :)

Мнението беше редактирано от Роси на 10.11.15 13:13.

Моята комбинация е от тиква, какао, стевия и кокосово мляко (или вода при липса на млякото). :D
Ужасни сте, сега ми се яде! :)))))))

09.11.15
23:37

Понеделник, 9.11.2015

Храна:
- 2 пълнозърнести спелтови крекера* със семена
- тиквички* на фурна с ементал, яйце и подправки; 2 варени яйца* М с Obatzda; чушка
- 1 крекер* от горните
- банан*
- супа* от печен карфиол с Чедър; маслини; сирене; червено винце; извара* с рожков и мед

Движение:
- През деня: Колело
- Вечерта: Тичане: 4,87км за 29:10 мин

- Днес тичането е даже малко по-добре от вчера (sun) Времето продължава да е толкова яко, но аз съм на работа :( Вечерта също беше топла и приятна за тичане :)

- Искам да отбележа, че от миналата седмица насам закуската ми е по-късно и по-малка. Засега съм зациклила на едни крекери, от които изяждам 1-2 към 9.00, но ще гледам да ги разнообразя с нещо по-интересно. Преди закусвах към 7.30, т.е. преди да тръгна за работа. Сега е като пристигна на работа. Печеля малко време сутрин и си изпитвам волята да поседя още малко гладна :) Засега се получава, защото се оказва, че всъщност не съм толкова гладна колкото си мисля, че съм веднага след ставане (wasntme)

10.11.15
00:59

казано от Роси на 09.11.15, 16:40:

Зозо, рецептата ми я даде една приятелка, но аз малко я промених по мой си вкус ;) В оригинала има печена тиква, круши, краве мляко и мед. Може да се добавят и бисквити. Моята тиква обаче беше достатъчно сладка и затова не си добавих мед и бисквити. С лешниковият тахан пък вкусът стана още по-невероятен :)

Имах си парчето печена тиква, ама има хора, които ми го изядоха :( Ама утре пак ще си купя тиква и ще си я опека!

Мнението беше редактирано от Zozo на 10.11.15 01:02.

11.11.15
00:03

Вторник, 10.11.2015

Храна:
- омлет от 2 яйца* М; задушено брюкселско зеле с малко масло; няколко маслини
- 1 крекер* от горните; огромна круша
- банан*
- салата* от червено цвекло, морков, ябълка, лимон; сирене; маслини; извара с рожков и мед

Движение:
- През деня: Колело
- Вечерта: Тичане: 4,90км за 29:30 мин

- Днес тичането е малко по-зле от вчера, но пък отново под 30 минути :) Истината е, че не ми е дошла някаква издържливост ей така, а вчера и днес яко се натискам и тормозя. Днес даже на два пъти ми мина през ума да спирам, но нали съм инат ;) Утре, обаче, е ден за почивка. Три дена тичане по ред, а имам и ангажимент след работа.

11.11.15
22:58

Сряда, 11.11.2015

Храна:
- малко парче домашен сладкиш (почерпка)
- салата* от риба тон, авокадо, каперси; 2 пълнозърнести спелтови крекера* със семена
- ябълка
- ябълка
- 4 царевични вафли* с извара
- киш* с блат от пълнозърнеста спелта*, босилеково сирене и домати; зелена салата със зехтин

*Разни: хапка кроасан, хапка сметана, хапка крема сирене....Докато приготвях вечерята си похапнах така да се каже (wasntme)

Движение:
- Само малко повече колело от обикновено

- Нямам нещо кой знае какво за отбелязване :) Днес малко повече храна ми се събра. Не знам и аз защо. Сигурно, защото е нетренировъчен ден ;)

12.11.15
23:13

Сряда, 12.11.2015

Храна:
- сандвич* от багета с орехи с маслинова паста и пушена сьомга; ябълка
- капучино
- огромна круша
- киш* с блат от пълнозърнеста спелта*, босилеково сирене и домати; маслини; сирене; 15г шоколад* 85%; извара* с кокос*, какао* и мед

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 3х планк до отказ

- И днес нямам кой знае какво да отбележа. Исках да тичам, но се отказах. Навън освен, че е студ има и непрогледна мъгла. Просто нямах желание :( Мислих да се раздвижа с нещо малко вкъщи, но и автобусът ми закъсня и се прибрах толкова късно, че пак се разубедих. Може и мързел да е де ;) Интересното е, че не съжалявам особено :D Утре съм на зала и се надявам да имам поне повечко сили :)

14.11.15
10:32

Петък, 13.11.2015

Храна:
-1/2 палачинка* от спелтови ядки*, яйца* и банан
- 2 варени яйца* М с извара с подправки; сладък картоф* на фурна с куркума и къри; брюкселско зеле*
- банан
- сладък картоф* на фурна с куркума и къри; извара с подправки; доста сирене + грозде

Движение:

клек с щанга - 12@щанга + 5кг; 8@щанга + 10кг; 6@щанга + 22,5кг; 5, 5@щанга + 25кг; 3@щанга + 27,5
мъртва тяга - 8@щанга + 10кг; 6, 6@щанга + 20кг; 5, 6@щанга + 25кг; 4@+27,5кг
прасец на машина - 6@60кг; 4, 4, 7@70кг
бедрено сгъване - 4, 4, 4@40кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
странични наведи с 10кг - 3х10 на страна

- 5 мин. кростренажор; стреч

- Получи се доста спокойна и приятна тренировка. Мисля, че малко повече ми тежеше от последния път (преди десет дена на 3.11), но пак дори имам лек напредък. Тягата с 25кг ми се получи доста добре и затова вдигнах на 27,5кг :) При прасеца също има лек напредък :)

- Не ми се пише повече. Събуждам се и чета за терор във Франция. Какво да кажа :x

14.11.15
22:32

Събота, 14.11.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, какао*, банан*, чиа
- 4-5 царевични вафли с крема сирене и хумус; маслини; сирене; 15г шоколад* 85%
- капучино; гофрета с малко пудра захар
- банан*
- наденички от сейтан с червено зеле и кнедли; грозде

Движение:
- Малко разходка и чистене

- Понеже отдавна не съм се оплаквала от мускулна треска: днес ми се ре-ве ;( Всичко ме боли. Този път дори и мускулите около кръста. Абсолютно дърво съм. Даже съм и кисела и зла (devil). Освен това ми се спи. Изобщо чувствам се все едно някой ми е откраднал батерийките. Това е - днес съм мрънкало!

15.11.15
22:49

Неделя, 14.11.2015

Храна:
- шейк* от печена тиква, лешников тахан и овесено мляко
- 1 палачинка* (елдено, нахутено и кестеново брашно) - за опит
- зелена салата с дресинг*; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене;  маслини; малко грозде
- ябълков сок
- тиквена супа* с хрупкав нахут; извара* с рожков и мед

Движение:
- Трен

Трен (Горна част А , корем):

- 5 мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 15@15кг; 8@20кг; 6@25кг; 7@30кг; 3, 3@35кг
права лежанка - 12@щанга + 2,5кг; 8@щанга + 5кг; 6@щанга + 7,5кг; 2, 3@щанга + 10
едностранно гребане с дъмбел - 5, 5, 4@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 7@2х10кг; 1, 2@2х12кг
повдигане на краката от стенд - 3х15

- Тренировката беше горе-долу. Имам неочакван напредък на скрипеца :) При лежанката лек назадък - повторенията с 10кг бяха ужасно криви. Раменните също малко са назад - с 1 повторение, но пак е добре, че и това успях да направя.

- Някаква апатия ме е обзела и едвам се замъкнах в залата. Даже ми мина през ума да не ходя. Затова и не правих кардио - така или иначе ми е досадно, а днес и не ми се занимаваше.

22.11.15
21:49

Не съм писала цяла седмица, но и нямаше кой знае какво за писане. Не съм тренирала, защото първо нямах желание да тичам в тъмници и студове и второ - настинах и си пропуснах залите, за да си почина като хората. Хубавото е, че спах повече през цялата седмица и много ми се иска да се задържа така, защото за пореден път се убеждавам, че сънят е просто безценен. Затова и ще следва лека промяна в тренировките. Искам да си лягам по-рано и да ставам по-рано. Така се чувствам по-добре. По принцип аз си лягам късно и ставам рано, което ме убива. Затова съм решила за n-ти път да се постарая в това отношение. Да видим :) И да започна с описание на днес, защото днес най-накрая се чувствах здрава, наспана и наядена и нямаше какво да ме спре да се раздвижа :)

Неделя, 22.11.2015

Храна:
- топъл шейк* от печена тиква, овесено мляко, лешников тахан* и канела (май се превърна в неделна традиция ;))
- 2 мъфинчета* от пълнозърнеста спелта и манго-чатни* с крема сирене; маслини; сирене; 2 мандарини
- извара* с какао* и мед (малко по-голяма порция)
- предстои: супа* от червена леща и кокосово мляко + още нещо

*опитванки: хапка телешко кюфте*, 1-2 лъжици салата* от черен ориз и киноа

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк до отказ; 10-15 от коремните преси на Веси, които забравих как се казват (wasntme)
- Следобед: тренировка за цяло тяло

Трен:
- 5 мин кростренажор

набиране с успореден хват (@противотежест) - 8, 8, 8, 8@15кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10, 10@25кг
права лежанка - 10, 10, 10, 10@щанга + 2,5кг
раменни преси от седеж - 5, 4, 4@2х10кг
напади - 10, 10@2х10кг; 12, 12@2х8кг
румънска тяга - 10, 10, 10, 10@щанга + 5кг
плие - 12, 12, 12, 12@14кг
бедрено сгъване - 10, 10, 8, 10@25кг
странични наведи - 3х10@10кг на страна
коремни преси лакът-коляно - 2х50

- 15 мин кростренажор, стреч

- Ами какво да кажа...Много добре се получи :) Размазах се :) Просто обичам да се движа и това заседяване тази седмица ми дойде в повече. Даже снощи като някакво малко дете си мислех с нетърпение за днешната зала :) Ку-ку :)

- Да споделя и някои други неща. Тази седмица си получих подаръка за рождения ден - с около месец и и половина закъснение (giggle) Сега си имам от тези спортни гривни, които сега са супер хит (поне тук всеки втори вече е с подобна). Може да анализира съня - колко общо спиш и каква част от съня ти е “възстановяваща”. Не знам до колко е достоверно. Отчита и активност за деня, която вече мога да кажа, че не е особено точна. Явно засича активност като се движиш малко по-бързо, но например чистене, ходене пеш и подобни не ги засича като активност. Днес бях и в залата с нея и общо взето е засякла кростренажорите и движението при някои от упражненията. Другото, което има е “треньор”. Пускаш си едно приложение на телефона и ти показват упражнения, при които ти засича повторенията за време и те “надъхва” :) Вчера се позанимах и правих едно. Не беше зле. Хубави упражнения са подбрали - лицеви, клекове, напади, планк. Отделно има и приложения за тичане, каране на колело и плуване. Ако си сложиш гривната на глезена ти засича как тичаш, правилно ли е или не. Това още не съм го пробвала, но за да е абсолютно точно трябва да имам две гривни за двата крака :D Та така - нова джаджа за игра :)

- Пристигнаха ми и мандарините от Майорка (sun) Много са добри и определено си заслужава. В магазина са с около евро и нещо по-скъпи, обработени и не толкова пресни. Поръчах и авокадо, но от него не съм толкова доволна. Малко ми е дребно и твърде зелено (wasntme) Но няма да остане със сигурност ;)

- И последното нещо, което искам да отбележа е, че преди няколко дена ми се дояде месо. Докато се наканя какво да взема почти ми се отяде, но взех все пак вчера една кайма от достоверен източник и днес правих кюфтета на фурна. Не са лоши, но не ме кефят особено (dull) Може и да не съм ги направила добре де, но половинката твърди, че били много хубави :)

- Обичам да си водя дневника, но понякога пиша твърде много (blush)

Мнението беше редактирано от Роси на 22.11.15 22:05.

23.11.15
21:51

Понеделник, 23.11.2015

Храна:
- тортелини  със сьомга на фурна - това в един стол и беше просто отвратително - яко солено и мазно :(
- капучино
- 2 мандарини
- супа* от червена леща и кокосово мляко; маслини; 1 крекер* със семена; парченце сирене; банан

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б

- Ден без тренировка, но пък с такава мускулна треска от вчера, че ми се реве. Трябваше да стана в 5.00 и не съм се и наспала, а уж си обещах...Общо взето много кофти ден, за който не ми се говори. Настроенията ми в последните седмици варират не от друго, а от едни лоши неща, които се случват със скъп за нас човек. За съжаление явно вече негативното взима превес и на моменти аз лично се чувствам просто ужасно. Не ми се пише, но искам да отбележа, че ми влияе.

23.11.15
22:15

казано от Роси на 23.11.15, 21:51:

[color=green]
- Ден без тренировка, но пък с такава мускулна треска от вчера, че ми се реве. Трябваше да стана в 5.00 и не съм се и наспала, а уж си обещах...Общо взето много кофти ден, за който не ми се говори. Настроенията ми в последните седмици варират не от друго, а от едни лоши неща, които се случват със скъп за нас човек. За съжаление явно вече негативното взима превес и на моменти аз лично се чувствам просто ужасно. Не ми се пише, но искам да отбележа, че ми влияе.

Роси, ужасните неща са постоянно около нас. Когато е при близък човек, положението е още по-тежко. Помагаме с каквото можем и е важно да си носим новите дрехи :)

24.11.15
23:43

Вторник, 24.11.2015

Храна:
- 2 крекера* със семена
- 2 яйца* М с извара; салата* от киноа и черен ориз с авокадо
- 2 мандарини
- банан; няколко шам фъстъка; филия сухар - това като се прибрах и докато готвих, защото бях много гладна
- супа* от червена леща и кокосово мляко; маслини; хапка баничка* с рикота и праз

Движение:
- Сутринта: 25 мин велоергометър
- Вечерта: 3х планк

- Все още имам мускулна, но доста по-слаба :)

- Днес опитах новата схема - вело на гладно рано преди работа. Не ми е най-любимото занимание, но така ще имам все пак и някакво кардио през седмицата. За съжаление сутрин е също толкова студено и тъмно колкото и вечер и не си подавам носа навън за нищо на света :(

- За вечеря правих едни банички с рикота и праз, но реших утре да си хапна от тях тъй като съм на зала ;) За днес само доядох супата, но пък преди това нали си залъгвах глада с разни малки неща...

25.11.15
22:42

Сряда, 25.11.2015

Храна:
- 2 крекера* със семена
- 2 варени яйца* М с крема сирене; салата* от черен ориз, киноа и авокадо
- 2 малки крекера* + мандарина
- 2 банички* с праз и рикота; няколко маслини; сирене; червено винце; извара* с рожков и мед

Движение:
- През деня: колело, но по-малко от обикновено, защото сутринта бях с рейс, заради дъжда

- 5 мин кростренажор

клек с щанга - 12@щанга + 5кг; 8@щанга + 10кг; 6, 6@щанга + 22,5кг; 5, 5@щанга + 25кг
мъртва тяга - 8@щанга + 10кг; 6 @щанга + 20кг; 5, 5@щанга + 25кг
прасец на машина - 4, 4, 5@70кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50

- 15 мин. кростренажор бързо темпо; стреч

- Не се учудвам, че след като миналата седмица нищо не правих тази вече имам спад в силата. Не е много обаче ;) И на клека, и на тягата мисля, че можех да направя по 2-3 повторения с максималните тежести от предния път, но реших да не се лакомя, защото и на двете упражнения последните повторения бяха аха-аха и да ги изкривя грозно. Затова реших да оставя нещата така. Мисля, че техниката беше много добра този път. При тягата с 25кг отгоре дори хватът ми беше стабилен до край (sun)При бедреното сгъване и прасеца няма кой знае каква промяна. Само ми бяха малко по-трудни от предния път. Кардио не мислех да правя, защото ме доразбива след тяга и клек, но половинката имаше още упражнения и затова направих 15 минути.

- Когато затвориха предишния ми фитнес, много от хората от него се записаха в сегашния, защото предлага доста по-добри условия, а на същата цена. Та днес си правих коремните преси до викащо-пъхтящо-стенещия човек. Мисля, че и преди бях писала за този образ, който ходи с едни големи бели слушаки и много яко се надъхва и вдига шум като прави супер бързо клекове на смит машина без тежест и тряска лоста (giggle) Днес правеше коремни и пак се започна със стенанията. Ако човек слуша отстрани прилича на раждаща жена с мъжки глас :D Пак ме напуши смях и едвам си направих пресите до край (giggle)

28.11.15
10:27

Четвъртък, 26.11.2015

Храна:
- Помня, че през деня не беше кой знае колко зле, но вечерта стигнах дъното с една поръчана пица :x

Движение:
- Май имаше слънчеви поздрави сутринта, а през деня колелото. Като цяло много малко движение :(

- Сериозна мускулна треска на крака и гръб от сряда.

Петък, 27.11.2015

Храна:
- Събра ми се много хляб, защото не бях готвила и карах само на салата, хляб, сирене.

Движение:
- Сутринта: Не

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 8@2х8кг; 6, 6@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 4, 4, 4@5кг
кофи - 8, 7, 8
хоризонтален скрипец - 5@35кг; 3, 3@40кг
странични наведи@10кг - 3х10 на страна

-  15 мин кростренажор, стреч

- Приятна тренировка, въпреки че малко по-късно отидох. Естествено има спад в силата. Как да я задържа като през 1-2 седмици все нещо става и ми се объркват тренировки и планове :( Раменните ги правих с 9кг, защото десятките бяха заети. При набиранията четвъртите повторения едвам-едвам. Мисля, че се набирам доста с ръцете си, защото на тази машина успоредният хват е някак по-широк (shake) Кофите както винаги ме радват. При тях няма назадък ;) Скрипец - също лек спад.

- Последните два дни ми се събра много работа. В четвъртък се прибрах, продължих от вкъщи, а на другия ден бях в 7.30 в офиса. Искам да кажа, че не се бях наспала като хората, но това не ме разколеба да ида вчера до залата. Все пак това си е психическо разтоварване :) Нямах и време да готвя, а половинката не е тук, за да ме отмени и затова храната падна на ниско ниво. Но и аз съм си виновна. Не ми идва на акъла, че имам ядки, например, и мога от тях набързо да хапна. Като цяло тази седмица храната беше много зле. Бая тесто погълнах, но това да ми е грижата ;)

30.11.15
22:10

Събота, 28.11.2015

Движение:
- През деня: Много чистене и пазар
- Привечер: тичане 4,85км за около 30 минути. Не пиша точно време, защото ми се наложи да спра да моста. Имаше адски много хора и не можех да мина с тичане :)

- Много бавно тичах, защото не ми беше добре. Исках обаче малко движение на въздух.

Неделя, 29.11.2015

Движение:
- 2 часа разходка в бързо темпо.

- Първи ден от МЦ, съпроводено с доста неприятни болежки (dull)

Понеделник, 30.11.2015

Движение:
- Вечерта: вело 20 минути бързо темпо + кратка тренировка от апа към гривната - клекове, напади, планк, jumping jacks и лицеви за време.

- От миналата седмица имам огледало в цял ръст. Да, досега 2 години нямах, колкото и странно да звучи (giggle) Затова ето една снимка, макар и не съвесем в цял ръст :)

Мнението беше редактирано от Роси на 03.12.15 13:36.

Браво! Супер коремче!

02.12.15
11:05

Вторник, 1.12.2015

Храна:
- малък йогурт*
- палачинка* от банан*, 2 яйца* М и спелтови ядки
- салата* от риба тон, авокадо и лимон; 2 крекера* със семена
- 2 мандарини
- крекер* + маслини
- къри* от тиква с пълнозърнест басмати; маслини; малко сирене; банан

Движение:

- Вчера почивка, защото пак ставах много рано за работа и вечерта вече ходех спейки (dull) Ядох много пъти през целия ден...вечерта ме гонеше ужасен глад. Снощи уж си легнах рано (22.40), а днес пак съм изморена от сутринта :( Дано ми дойде малко тонус довечера в залата, че се чувствам като мекотело.

- В някой дневник прочетох нещо за алуминий в храните. Отбелязвам си да проуча темата. Статиите за инсулинова чувствителност още си седят непрочетени .

03.12.15
13:01

Сряда, 2.12.2015

Храна:
- 1/2 ябълка със сусамов тахан*
- къри* от тиква и домати; ементал
- 2 мандарини
- 4-5 фурми (след трен)
- 2 яйца* М на очи; маслини; салата* от червено цвекло, морков, ябълка, лимон, зехтин и слънчогледови семки; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: Не. Спах.

- 5 мин кростренажор

къси коремни преси - 50
клек с щанга - 12@щанга + 5кг; 8@щанга + 10кг; 6@щанга + 22,5кг; 7@щанга + 25кг; 4, 3@27,5кг
мъртва тяга - 8@щанга + 10кг; 6 @щанга + 20кг; 6@щанга + 25кг; 4@щанга + 27,5кг
прасец на машина - 4, 4, 4@70кг
къси коремни преси  - 2х50

- 15 мин. кростренажор бързо темпо; стреч

- Добре се получи вчера :) Имах сила и айде пак крачка напред с 2,5кг нагоре на клека и тягата. В последните седмици така се движа - крачка напред- крачка назад. От +25кг към +27,5кг и обратно. Това е, защото все нещо ми се обърква в плановете или на моменти заменям силова с по-лека тренировка, защото не се чувствам в кондиция. Последното не знам колко правилно е и дали не трябва просто да се натисна (shake) Техниката беше ок. Имам забележка за кръста при последните серии на клека. Нещо се изкривих и го усетих натоварен. Сякаш не ми беше достатъчно стабилен поясът. При тягата хватът ме предаде на последните серии. На бедреното сгъване тези 40кг още не мога да ги преборя (dull) Накрая пак кардио, защото половинката имаше още да тренира. Днес съм Пинокио :)

05.12.15
20:09

Петък, 4.12.2015

Движение:
- Сутринта: Не.
- През деня: Колело.
- Трен

- 5 мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 15@15кг; 8@20кг; 7@30кг; 2, 3, 3@35кг
права лежанка - 10@щанга + 2,5кг; 7@щанга + 5кг; 6, 7@щанга + 7,5кг; 3, 3@щанга + 10
едностранно гребане с дъмбел - 4, 4, 5@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 3, 3, 3@2х12кг
коремни преси с повдигнати крака - 2х50

- 10 мин кростренажор

- Горе-долу. Бях сдухана от работата и ми беше едно криво през цялото време (dull). Разбира се, има лек спад в силата, но не е фрапантен. Скрипец с 35кг ми е ужасно тежък и не бяха идеални дърпания. Лежанка - става. Гребане - както винаги лявата страна е по-слаба. Раменни - десятките бяха заети и затова започнах директно с 12ките. Много тежат, но съм направила с едно повторение на серия повече от предния път :) Но много тежат и е ужасно ужасно трудно. Днес съм естествено с мускулна.

Събота, 5.12.2015

Движение:
- Сутринта: Тичане 4,73км за 28:27 мин
- През деня: Малко ходене + колело.

- Днес отидох да тичам към 9.00. Исках по-рано - към 7.30, но и тогава все още е тъмно, а на мен ми се тича по светло. Беше много приятно, въпреки мъглата и студа (sun). Просто обожавам да тичам на открито. Спокойствие, почти никакви хора (освен останалите тичащи, но и те не бяха много). Изобщо - рай. Бих го нарекла зареждане :)

08.12.15
23:39

Неделя, 6.12.2015

Движение:
- Трен

- 5 мин кростренажор

клек с щанга - 12@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 12,5кг; 7@щанга + 25кг; 6@27,5кг; 4, 3@щанга + 30кг
мъртва тяга - 8@щанга + 12,5кг; 6@щанга + 22, 5кг; 6@щанга + 25кг; 6, 4@щанга + 27,5кг; 3@щанга + 30кг
бедрено сгъване - 6@40кг; 2, 2@45кг
прасец на машина - 8@15кг; 6@25кг; 4@40кг
коремни преси лакът-коляно - 2х50

- 10 мин. кростренажор бързо темпо; стреч

- Въпреки че не се бях наспала добре, все пак си личеше, че съм по-отпочинала отколкото през седмицата. Имах доста сила, но съм имала и доста по-добри дни. Затова смятам, че покачването на работните тежести се дължи по-скоро на това, че се натиснах и престраших. Има какво да се желае откъм техника, но се надявам да ги задържа така и тази седмица :)

- Правих прасец на една друга машина. Ето такава. Повече ми харесва от другата, на която не мога да намеря в момента картинка.

Понеделник, 7.12.2015

- Почивка. Само сутринта се раздвижих с 3 поздрава А + Б. Имах мускулна от неделя, но не толкова силна, за колкото се бях приготвила (wasntme)

- За уикенда си бях намислила едни неща за готвене, но не ми остана никакво време. Трябва да се подготвя за един уъркшоп за следващата седмица, а времето напредва :( Затова в понеделник вечер се “наградих” с готвене :) Правих едни нови бананови палачинки - мънички от банан, яйца, смлени бадеми, кокосово брашно, канела, джинджифил. Стават малки, пухкави и питателни :) Нямам снимка, защото ги изядохме за закуски и междинни (wasntme) Освен тях, след като четох в дневника на Венцислава за шоколад, какаова паста и т.н., реших, че е крайно време и аз пак да опитам да си направя шоколад. Стана доста по-добре вкусово от преди, защото следвах една рецепта за количествата. Това, което не се получи обаче, отново, е външният вид :( Имам формички за шоколад, излях в тях сместа, но когато тръгнах да го вадя (след денонощен престой в хладилника) се залепи за долната им част. Обяснявам си го с това, че не съм разбъркала идеално какаовото масло с меда и какаото и те са се утаили в центъра на формичката, където точно е залепнал шоколадът. Тъй като сместа беше повече, излях и по малко във формички за мъфини. Те се получиха по-приятни за окото ;) Прикачам и малко снимки.

Вторник, 8.12.2015

- Движение: Тичане 4,85км за 29:25 мин

- Добре се получи :) Пак зареждащо, въпреки, че беше по тъмно и вечерта. Нямаше обаче мъгла :)

- Днес пък правих крем сирене от кашу - снимка долу. Последните дни нещо не ми се яде нормално сирене, което е много странно, защото аз съм същинска мишка. Карам на яйца, зеленчуци, ядки и разни такива.

- А да. Премерих се днес на кантара вкъщи. Не знам защо, но съм 48,3кг, а все ми се струва, че ям доста. Иначе съм към 49 и нещо.

Мнението беше редактирано от Роси на 08.12.15 23:40.

19.12.15
12:51

Както и преди съм казвала, обичам да си водя дневника. Затова независимо какво се е случило и всякаквите гадости, с които животът ни замеря, продължавам :) Ще започна от вчера, че ако трябва да описвам всичко от 8.12 до сега ще стане много дълго.

Петък, 18.12.2015

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б
- Вечерта: трен (sun)

Трен

- 5 мин. кростренажор

набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 8, 8, 8, 8 @15кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10, 10 @25кг
раменни преси (стоеж) - 10, 7, 7, 6 @8кг
напади с дъмбели - 12, 12, 12, 12 @2х8кг
румънска тяга - 12, 12, 12, 12 @малък лост + 10кг
бедрено сгъване - 7, 10, 10, 10 @25кг
къси коремни преси - 3х30

- 10 мин, кростренажор; стреч

- Бях доста изморена, а и по стечение на обстоятелствата не бях стъпвала в залата от неделя (13.12). Все пак се получи приятна тренировка. На първата серия бедрено сгъване леко ми се схвана прасецът и затова спрях на 7. Румънска тяга с малък лост, защото големият беше зает. Днес вече мускулната е налице :) Все още не е кой знае колко силна, но очаквам да се засили до края на деня.

Събота, 19.12.2015

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; тичане 4,71км за 29:15мин
- През деня: предстои разходка и малко домашни задължения

- Излезнах пак да тичам днес сутринта. Ми много е приятно. Нищо, че е мъгла. Такова спокойствие няма :) Тази седмица това ми е третото тичане. Другите две бяха вечер към 20.00 и бяха горе-долу със същото темпо. Освен тях имам и една импровизирана тренировка в хотелска стая (giggle) Състоеше се от 6 кръга по 10 лицеви опори и 20 клека СТ. Така горе-долу спасих положението с движението за тази седмица ;) Утре тръгваме към София, така че пак ме чака обездвижване, но това е положението.

22.12.15
09:39

Неделя, 20.12.2015

Движение:
- 50 клека СТ

Понеделник, 21.12.2015

Движение:
- трен

- 5 мин кростренажор

набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 12@20кг; 8@10кг; 3, 2, 2@без (само седалка)
права лежанка - 12@щанга + 2,5кг; 8@щанга + 5кг; 6, 5, 6@щанга + 7,5кг
едностранно гребане с дъмбел - 4, 4, 4@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 6@2х10кг; 3, 3@2х12кг

- 5 мин кростренажор

- Неделя и понеделник - път с кола и съответно по цял ден седене на едно място. Затова и кръстът ми се схвана (dull) Вчера като пристигнахме брат ми ми каза, че щял да ходи вечерта на зала и предложи и аз с него. Отидох, въпреки че бях леко изморена от пътя, но нали съм луда. Та тренирах в една сравнително нова зала до нас, която не знаех. Доста приятна - има си всичко и има много място. Машината за набиранията позволява смяна на тежестта само през 10кг, което според мен е доста. Няма как и да се регулира с по-малки тежести. Нищо, засега ми е трудно само със седалка да се набирам, така че ще изкарам. Лежанката беше ок. Мисля, че не съм назаднала много. Последният път най-голямата ми тежест е била 10кг на щангата. Вчера не ги натоварих, въпреки че си направих добре повторенията със 7,5кг. Проблемът е, че щангата може да се оставя на две възможни нива - едното е много ниско (като легне човек и носът му почти опира в щангата (giggle)), а второто - малко по-високо от нормалното и затова ми е трудно при връщането на тежестта на стойката. Гребане - ок. Както винаги лявата страна е по-слаба. Раменна преса - 12ките тежат все още доста, но 10ките съм ги затвърдила и вече без проблем правя с тях 5-6 повторения, дори след малко по-голяма пауза в тренировките :)

24.12.15
09:43

Вторник, 22.12.2015

Движение:
- Само малко разходка

Сряда, 23.12.2015

Движение:
- трен

Трен (Долна част , корем):

- 5 мин кростренажор

клек - 12@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 12,5кг; 7@щанга + 25кг; 6@щанга + 27,5кг; 3@30кг
тяга - 8@щанга + 12,5кг; 7@щанга + 22,5кг; 5, 4@27,5кг
бедрено сгъване - 6@40кг; 4, 4,@45кг

- 10 мин кростренажор; стреч

- Предвид трите часа сън и малкото храна, на които бях мисля, че се получи доста добра тренировка. Даже съм очудена, че клекът ми не е мръднал от последния път насам - 6.12 :) Тягата също се получи доста добре, но хватът ме отказа да сложа още 2,5кг, за да стигна +30кг, както миналия път.

- До последно се чудих дали да ходя на зала, защото бях абсолютен парцал. Трябваше да станем доста рано, за да се редим на опашка в КАТ :( Бяхме там  7.10 и приключихме в 13.10 (headbang) Нямам думи за цялата галимация, през която трябва да мине човек, за да си пререгистрира колата. Както и да е. Затова трябваше да се става рано, а предната нощ не знам какво стана, но се ококорих в 3.00 и изобщо не можах да заспя. Четох книжка до 5 и нещо и малко по-късно вече трябваше да се става :(

- Стига толкова мрънкане за моите си глупости :) Искам да пожелая на всички ви една топла и уютна Бъдни вечер с любими и близки хора! И нека Коледа ви донесе, това което наистина сте си пожелали :)

01.01.16
19:52

Честита 2016 година, приятели :) Нека бъде по-добра и по-успешна за всички ни!

Ще започна с кратко обобщение на 2015 от моя гледна точка. В личен план първата половина на годината беше наистина страхотна. Толкова, че обещаваше цялата да си остане такава. За съжаление нещата не се развиха така и последните месеци бяха може би едни от най-тежките, които съм имала до сега. В крайна сметка животът ни даде много, но и ни взе - бих казала много повече. Затова си пожелавам 2016 да е по-добра и с по-малко горчивина. В професионален план не знам дали да се оплаквам. Истината е, че яко си скъсах Дто от работа, което на моменти ме изкарваше от релси. Надявам се поне да се оцени подобаващо ;)

Но нека да влезна в тематиката на дневника или по-точно как се разви годината в спортен план :) Истината е, че тук вече нещата определено са само в добра светлина (sun) Преди всичко искам да благодаря на Сашо или James Hinks, който март месец ми състави програма за силови тренировки. На кратко - започнах с клекове с щанга без тежест, набирания и кофи на машина, лежанка без тежест. Сега клякам с щанга + 30кг, правя кофи без помощ от машината и мисля, че ако продължа да тренирам така редовно (при мен даже редовно е силно казано, защото съм имала и доста паузи поради една или друга причина), ще мога скоро и да се набера без помощ ;) Не искам да си мисля какво е щяло да бъде, ако съм била по-редовна, защото и на това, което до сега съм постигнала се радвам. Най-вече на това, че видях, че с постоянство и желание може да се постигне много :) Същото важи и за тичането, което преоткрих през изминалата година. В момента може да не ми е най-голямата сила, но си имах своите възходи през лятото :) Така, през 2015 може да се каже, че открих своя начин за активен живот - такъв, който ме кара да се чувствам добре физически, не ме пренатоварва и същевременно ми доставя удоволствие. С две думи - тичане + тежести :) Пожелавам си 2016 също да е изпълнена с толкова много спорт, а ако може и повече :)

Както винаги се отплеснах с писането :) В последните дни не сядам много често пред компютъра, но причините са все хубави - време със семейство и приятели, разходки, спорт. Ходя на фитнес, когато се отвори прозорче време между излизания. Държа си 50кг на клека и затова вчера бях като робокоп, а предния ден след тренировката щях да заспя докато бяхме на гости у кумувете ни (giggle) Толкова се бях размазала преди това в залата. В следващите дни не знам дали ще намеря време за писане, защото този път решихме с половинката да излезнем и малко извън София. Резервирахме си мини СПА почивка преди да си заминем и вече я чакам с нетърпение :) Не съм ходила на подобно място от 7-8 години.

Затова пожелавам на всички приятни оставащи почивни дни и успешно начало на новата година :)

10.01.16
21:17

От четвъртък съм обратно на въртележката, но ми трябваше време да се поокопитя :) На СПА почивката се размазах и после два дена бях като охлюв. Тренировки имаше в понеделник, петък и днес. В понеделник мога и да не я броя, защото беше в залата на хотела, която беше просто смешна. Най-големите дъмбели - 5кг и аз правя по 20-30 напада, че да се понатоваря уж малко повече (giggle) В петък вече си бях в мойта си зала и се раздвижих с тренировка за цяло тяло. Малко силата я нямаше, но добре се раздвижих и вчера имах приятна мускулна треска тук и там :) Ето и отчета за днес:

Неделя, 10.01.2016

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, какао*, банан, чиа
- тиквена супа*; филия пълнозърнест спелтов хляб* с пастет* от домат и сусам; сирене; 1/2 портокал
- 1 мини палачинчица (банан, бадеми, кокосово брашно, яйце); Roobar
- гъбена супа*; сирене; 2 царевични вафли* с доматен пастет*; 1/2 портокал; извара с рожков*

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б
- Следобед: трен

- 5 мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 15@15кг; 8@20кг; 6@30кг; 3, 3@35кг
права лежанка - 10@щанга + 2,5кг; 8@щанга + 5кг; 6@щанга + 7,5кг; 3, 3@щанга + 10
едностранно гребане с дъмбел - 5, 5, 6@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 6@2х10кг; 2, 2, 2@2х12кг
коремни преси с повдигнати крака - 2х50
коремни преси на римско столче - 30, 20, 30
повдигане на краката от стенд - 15, 10, 10
висене на лост - 4х до отказ

- 15 мин кростренажор; малко стреч и мачкане с ролер

- Отидох без особени очаквания за тази тренировка, защото не съм я правила от около 2 седмици. Получи се, обаче, много добре (sun) Сила имаше. Даже не беше спаднала ;) Нямам напредък от предния път, но нямам и назадък, което е важно ;) На раменните преси в началото половинката ми помагаше да си кача дъмбелите на раменете, защото просто не мога да си ги кача сама. Ще трябва да мисля нещо. Завърших с висене на лост, защото този хват трябва някак да се позасили. В петък едвам си направих нападите с 10кг дъмбели, защото просто не ми издържаха ръцете.

- За Коледа получих фоум ролер или нещо подобно. Релефен цилиндър за масаж, но височината май му е по-малка от тази на нормален фоум ролер. На етикета пишеше, че е нещо за масаж за хора, занимаващи се с йога. Последните дни си се помачквам и бая боли, но е приятно ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 12.01.16 23:38.

11.01.16
20:50

Понеделник, 11.01.2016

Храна:
- банан* със сусамов тахан*
- омлет от 2 яйца* М с рукола; 2 моркова
- 2 ябълки
- гъбена супа*; сирене; спелтов хляб; 30г шоколад* 70%; 2 оризовки

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х планк до отказ

- Имах си план за домашна тренировка след работа, но поради непредвидени обстоятелства не стигнах до него. Иначе ми се тича, но откакто съм се прибрала само вали, а днес се появи и силен вятър :( Дано скоро малко утихне, пък дъжда, ако намалее, мога и да го прежаля ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 12.01.16 23:38.

12.01.16
23:37

Вторник, 12.01.2016

Храна:
- капучино
- салата* от боб, авокадо, босилек, лимон, сушени домати и малко зехтин за вкус; пълнозърнест крекер* със семена
- портокал
- 2 палачинки* дребосъчета; 4 фурми
- гъбена супа* (последна порция); сирене; няколко хапки от обедната салата; извара с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х10 колелце за корем

Трен (Долна част , корем):

- 5 мин кростренажор

коремни преси пръсти към пети - 3х50
повдигане на краката от стенд - 15, 10, 12, 10, 10
клек - 12@щанга + 10кг; 8@щанга + 15кг; 7@щанга + 25кг; 4, 4@щанга + 27,5кг
тяга - 8@щанга + 15кг; 4, 4, 4@щанга + 25кг
бедрено сгъване - 6@35кг; 4, 4@40кг

- 10 мин кростренажор; стреч

- Както се вижда направих си упражненията за корем за 2 години напред. Чаках за клек (dull). Всички са решили да ходят на фитнес от началото на годината (защо ли ;)) и затова залата се пръска по шевовете, а не е малка. Като цяло не съм особено доволна от тренировката. Този път отидох с очаквания и те бяха да мога да си задържа клека с 50кг и тягата с 47,5кг. Да, ама не. Не се чувствах изморена или изтощена. Просто ми тежеше щангата и това е. Отделно като знам, че има чакащи хора и все се притеснявам и бързам и не правя нещата на 100%. На бедреното сгъване пък ми се схвана прасецът на първата серия. Не много, но леко неприятно. Там също съм с назадък. Изобщо, направих една крачка напред и сега правя една назад, но така е като не съм изрядно редовна. Предната ми тренировка с клек и тяга е била на 29.12.2015, т.е. миналата година ;)

13.01.16
22:16

Сряда, 13.01.2016

Храна:
- сладък картоф* на фурна с къри и куркума; 2 варено яйца* М с маслинова паста
- капучино
- портокал
- 7 фурми
- спелта с романеско, чери домати, лук и босилек; сирене; 20г шоколад

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б
- Вечерта: вело 30 минути; 4х планк до отказ

- Искам да тичам, но това време просто ме отказва. Продължава да духа ужасен гаден силен студен вятър :( Поне спря да вали и днес бях с колело, въпреки че не беше особено приятно. Затова скалъпих вкъщи малко кардио. Добре се получи де...с хубава музика в ушите преживявам и кардиото на уреди ;)

- Много сладко ядох.

16.01.16
00:03

Четвъртък, 14.01.2016

Храна:
- 2 крекера със семена*
- макарони с доматен сос; някаква зелена салата с кубчета бяло сирене
- 2 малки парченца сладкиш
- спелта* с романеско, домати и босилек; пълномаслена извара* с рожков и мед; банан

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко мачкане с ролера

- Цял ден съм седяла...Бях на една конференция на около 400км от тук и денят ми мина там и в отиване и връщане до там. Станах в 4.30 :(

Петък, 15.01.2016

Храна:
- ябълка със сусамов тахан*
- на стол: зеленчукова лазаня; салата моркови и зеле
- капучино
- 2 мандарини
- 2 палачинки* дребосъчета; 4 фурми
- салата* от риба тон, рукола, авокадо, лимон и малко зехтин; маслини; сирене; банан; 40г шоколад

Движение:
- Сутринта: Не

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 10@2х7кг; 6@2х8кг; 4, 4, 4@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 6, 3, 4@седалка(5кг)
кофи - 8, 7, 7, 8
хоризонтален скрипец - 4, 4, 4@35кг
повдигане на краката от стенд - 15, 14, 12

-  15 мин кростренажор, стреч

- Добра тренировка се получи, но явно съм заслабнала. Пак мъка с раменните от стоеж. Десятките пак тежат. Тези от седеж са ми по-лесни. При набиранията за момент помислих, че имам голям напредък ;) Направих 6 поредни само със седалка. После направих опит без нея, но не стана. Не успях да се набера :( Затова продължих пак с помощ. Да видим до кога. Кофите са ок. На хоризонталния скрипец имам назадък, но не се изненадах. Така или иначе 40кг бая ми тежаха преди.

- Малко размисли и страсти на тема “Спорт и хранене” :):
  -> По принцип зеленчуци и сирене си пазарувам от седмичния пазар в събота. Гледам да купувам месни неща и си имам щандове,
които редовно посещавам. От известно време насам обаче обмислях вариант, с който да си спестя това време в събота. Не че е  много, но понякога хич не ми се става рано само заради пазара (той е само преди обяд). Отделно всеки петък сядам и правя списък  какво ще готвя и съответно какво да купя. Това също си отнема време. Потенциално решение отдавна имах, но не го бях опитвала до тази седмица. В едно село наблизо има ферма за био земеделие - отглеждат сезонни зеленчуци, ябълки, имат крави и продават мляко и сирене. Предлагат и други неща, но тези ме интерсуват най-вече. Има май и био месо, но само няколко пъти годишно и с предварителна поръчка. Та тази ферма предлага така наречения “зелен сандък”. Имат няколко вида такива сандъци и всяка седмица в тях има различни сезонни неща. Могат да ти ги доставят ежеседмично или на по-рядко пред вратата. Отделно можеш да си добавиш други неща в тях. Накратко казано - онлайн фермерски магазин. По принцип имат и щанд на пазара и съм си купувала неща. Отделно съм минавала и покрай фермата им с колелото през лятото. Затова не са ми напълно непознати и отдавна обмислях да се абонирам за сандъка и го направих миналата седмица и тази получих първия. Засега останах доста доволна. В смисъл зеленчуците са си много пресни и хубави (става въпрос за едно къдраво зеле, полска салата и една друга зимна типична за тук). Отделно поръчах и йогурт и пълномаслена извара и ме спечелиха. Особено с изварата. Такава дори от био магазина не съм си намирала. Затова мисля да мина сега на този план. Да видим до кога :) Така решавам и какво ще готвя на базата на съдържанието на сандъка и сякаш не го мисля толкова. Дано и занапред да си задържат качеството, но аз не мисля, че ще се опитат да лъжат нещо.

-> Вече постът е ужасно дълъг, но не мога да не споделя как днес моите колеги за малко да ме освидетелстват, защото съм “тренирала мускулите си”. Всичко тръгна от разговор с един колега, който ходи да тича от време на време. Той тръгна да разправя как като не тича известно време, мускулите му не се тренирали и после затова му било много трудно пак да тръгне да тича. Някакви такива ги дрънкаше и аз го питах защо не си тренира мускулите като няма възможност да тича (като сега при тези температури). И той ми се изсмя и ми вика “Е ти да не би да си ги тренираш”. И аз му казах “Ми да”. И тогава останалите двамата започнаха да се смеят. Ама защо съм ходела на фитнес, ама аз сигурно съм ходела с някой и затова ходя редовно иначе нямало да ходя и някакви такива. Опитах се да им обясня ползите от тренировки с тежести, но това беше нещо като разговор на два абсолютно различни езика. Смяха ми се и т.н., но на мен не ми пука особено :) Става въпрос за колега, който е над 100кг и много често има проблеми с кръста. Спорт - никакъв. Изхранване - с боклуци. Свободно време - яко компютърни игри. Другата е колежка, която също цял живот не е имала досег със спорта и постоянно има здрвословни проблеми. Едвам се качва по стълбите, заради болки в коленете. Взима не знам какви хапчета за кръвно. И още не знам какво. Но повече няма да се опитвам да водя разговори на тази тема. Да си трошат главите. Нали са си техни ;)

16.01.16
11:46

Здравей! Стана ми интересно за тези зелени кутии, би ли споделила от къде ги поръчваш ;)
Иначе за колегите ти смятам, че можеш да ги оставиш да си мислят каквото си искат. Доста често хората които искаме да живеем здравословно и да спортуваме, за да сме здрави освен добре изглеждащи оставаме неразбрани, оставаме вманиачени, оставаме смешни, но ти знаеш че накрая ще се чувстваш добре, а те ще се задъхват по стълбите и ще пият хапчета за високо кръвно... ;)

17.01.16
11:53

Здравей, Sanya :) Поръчвам си сандъка от тук, но мисля, че това ще ти е от полза, само ако живееш в Германия някъде около Bodensee. Ако е така, пиши ми да се запознаем ;)

Събота, 16.01.2016

Храна:
- йогурт* с банан, какао*, спелтови ядки
- 2-3 царевични вафли*; сирене; 2-3 маслини; банан
- капучино + бисквита с карамел (dull)
- готварска (веган) вечер с приятели: тайландско къри от оризови спагети и тофу; едни хапки от запържен лук в панировка от нахутено брашно и подправки; салата с горчичен дресинг; малко шоколад 70% с кафе;  1-2 чаши ябълков сок

Движение:
- Сутринта: тичане 4.85км за Х мин
- През деня и вечерта: доста ходене, защото взимахме разстоянията пеш, а не с колела, заради снега

- Бях се зарекла, че ако уикенда не вали дъжд и няма вятър ще излеза да тичам. Е, имаше доста сняг и температурата беше отрицателна, но нямаше вятър и дъжд :) Докато се наканя да излезна към 10.00, започна да вали бая силно. Не съм тичала от 19.12 и това, естествено, си каза думата. Много тромава :( Отделно не съобразих да си сложа лещи, а тръгнах с очилата. Съответно през повечето време нищо не виждах и ги чистех (или по-скоро размазвах) с ръкавици през 5 минути. На телефона ми също му стана студено и реши да се рестартира. Затова и времето не си знам, но клони към 30 минути, а може и отгоре. Та, искам да кажа, че не беше едно от най-приятните ми и успешни тичания :D Поне навън беше много красиво с този сняг и малко му се насладих :)

- Ям много. Трябва да спра да си угаждам. Вчера капучиното и бисквитата не бяха нужни. Вечерта преядох, но просто се получи много къри и трябваше да си сипем по още една порция (wasntme)

- Втори пореден месец ПМС започва да ме мъчи доста по-рано. Около 2 седмици преди цикъла :( По принцип 5-7 дена по-рано започва. Мъчението се изразява в ужасно чувствителни гърди, които болят и като наближи става най-неприятно. И преди съм го имала този проблем, но не толкова силно изразен и не толкова от рано. Затова се чудя на какво може да се дължи. Сега пак от началото на миналата седмица съм така, а от вчера даже и другите “екстри” на ПМС се появиха и съм много крива (dull).

17.01.16
12:59

Ох извинявай, пропуснала съм че живееш в Германия (giggle) Благодаря все пак ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1