Роси търси баланса :)

Прескочи до:

25.01.17
23:30

Сряда, 25.01.2017

Храна:
- спелтови ядки с гауда, мащерка и лъжичка мед
- 4 оризовки* с извара*; салата (червено цвекло, моркови, ябълка, лимон, орехи); ред домашен шоколад със сушено манго + още много наистина много храна (банан, сирене, още домашен шоколад, май и ябълка имаше...не знам)
- филия овесено-ръжен хляб* с доста сирене; банан; друго?
- 3/4 пица с моцарела и рукола; 1/2 парче тирамису

Течности:
- Вода - към литър и 1/2; 250мл чай

Добавки:
- Забравих ги

Движение:
Упражнения за мобилност

- Ох, днешният ден не е за описване. Нито откъм храна, нито откъм движение (dull) Както казах тази седмица доста ангажименти се събраха, а някои ще останат и занапред, така че ще трябва малко да си преустроя ежедневието в тези дни. Явно не съм свикнала и дадох на заето и познайте какво последва...да, хапване. Винаги като забия в задънена улица и ако пък не съм се наспала, заедно с това, набивам храна все едно ще си реша проблемите (dull) Както и да е. Важното е, че знам защо набивам и че не го правя от глад и лакомия :) От вчера насам с Маги сме нагоре-надолу и мъничето се побърка. Може и да е във фаза на растеж, защото другата седмица става на 3 месеца, но може и да е, защото й обърнах малко ежедневието с главата надолу. Вчера чакахме час и половина при една лекарка при положение, че бяхме със записан час. Аз се побърках от чакане, а за нея какво да кажа - накрая от дундуркане и мрънкане заспа от умора и спяща я преглеждаха. Абе изобщо на тази лекарка ми идеше да й набия едни ритници, но да не ставам груба :) Днес сутринта в 9:00 пък бяхме за първи път на бебешки масаж. Масажирах точно 30 секунди :) В останалото време носих, кърмих, успокоявах и се опитвах да наблюдавам все пак техниките за бебешки масаж :) Маги заплака първа. След това от емпатия започнаха още две други бебета и накрая имахме десет плачещи бебешора. Колко забавно :) Следобяд пък ходих на консултация в акушерската практика (там е и масажът всъщност). Исках да питам за проблема с приспиването. Разказах как приспивам по 2-3 часа и как малката сутрин се буди между 7 и 8 и после си доспива. Останалите майки и акушерката ме гледаха с очудване. Нито една майка нямаше бебе спящо по цяла нощ, а приспиването за всички е проблем. Общо взето се оказа, че се притеснявам за неща, които май са си нормални, но аз явно не ги намирам за такива :) И явно искам твърде много. Хем да спи по цяла нощ, хем и през деня ако може, а и да се приспива лесно :) Май наистина съм нахална ;) Пак го обърнах на БГ мама, но днес нямам нещо сериозно за споделяне в спортно и хранително отношение. А да - можех да плувам, но се чувствах ужасно скапана. Сутринта си навих часовника за рано само, за да си направя упражненията за мобилност. Направих ги, но умирах за сън и цял ден съм така. Пак аз съм си виновна. Детето спи по цяла нощ и сутрин има дрямка, но аз предпочитам да ставам рано (dull) Затова тази седмица явно ще се плува само веднъж.

26.01.17
23:23

Четвъртък, 26.01.2017

Храна:
- палачинка* (2 яйца*, банан,кокосови стърготини, какао*, кокосово масло)
- 1/4 пица от снощната (моцарела и рукола); салата* (червено цвекло, морков, ябълка, орехи, зехтин, балсамико); 1 варено яйца*; извара*
- извара с банан и малко рожков; 1 фурма
- супа* от пащърнак; 1 варено яйца*; сирене; маслини; кисела краставичка; ябълка

Течности:
- 1л вода; 850мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност + Трен

Трен:
- повдигане на дъмбели от хоризонтален лег - 4х12@2х5кг
- кофички на пейка - 4х10
- супермен - 4х12
- side plank hip lift - 4х12
- плитък клек - 4х30
- глутеус мост - 4х40
- напад-реверанс - 4х30 на крак

- Вече успявам да се задържа по-дълго в мост (sun) Онези упражнения, където се сгъваш на десет, обаче, си остават предизвикателство. Тренът ми отне 30 минути. Мисля, че се получи добре. Днес спестих разходката, защото пак беше клинч, а тази седмица се намръзнах доста. От утре се очаква затопляне :)

28.01.17
13:52

Петък, 27.01.2017

Храна:
- извара със спелтови ядки, маслини и 1 ч.л. мед
- 2 филии ръжено-овесен хляб*; сирене; ябълка; 20г шоколад*
- капучино; 4-5 сушени сини сливи*; 1 домашна обикновена бисквита (за опит)
- телешки гулаш* с тиква; салата* (фелд с портокал и дресинг от зехтин, портокалова кора, мед, чесън); сирене; банан

Течности:
- 1.5л вода; 500мл чай

Добавки:
- Май ги забравих...

Движение:
-  Сутринта: Упражнения за мобилност + Трен за ядро
- Следобед: Разходка 8км

Трен за ядро:
- планк от колене - х3 до отказ
- страничен планк - х3 до отказ на страна
- alternate arm leg raises - 4х10 със всяка двойка ръка-крак

- Вчера не ми остана време да си попълня дневника. Сутринта не направих и пълен трен за ядро, защото не ми отпуснаха време ;) Следобяд си направихме много хубава разходка по слънцето. Много бях заспала и много ми се пиеше капучино (blush) Не знам дали от него, но тази нощ не спах добре. Въртях се и се будих :(

- Ако се чудите дали може да се готви, танцува и пее с бебе едновременно, отговорът е да :) Вярно, накрая си леко луд и си говориш сам, но пък имаш хубава вечеря ;)

29.01.17
08:41

Събота, 28.01.2017

Храна:
- спелтови ядки с фета*, мед и мащерка; 3 сушени сини сливи*
- телешки гулаш* с тиква; сирене; 20г шоколад*
- капучино (без кофеин) + някаква малка сладка към него
- ябълка с 2 ч.л. сусамов тахан
- салата* (червено цвекло, гулия, моркови, орехи, зехтин, балсамико); 2 филии пълнозърнест хляб* от спелта; сирене; пуешко филе*

+ много опитване на крем Муселин

Течности:
- 1.5л вода; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: Плуване - бруст - 18х50м
- Следобед: Разходка 7км

- Вчера сутринта реших бързо да се възползвам от съня на малката и затова почти веднага след ставане отидох да плувам. Затова пък пропуснах упражненията за мобилност. Плуването се получи доста добре. Тъй като бях гладна, закусих срванително скоро преди да плувам, но явно съм уцелила количеството, защото не ми беше тежко.

- Вечерта навъртях и няколко километра колело, защото трябваше извънредно да ходя за мляко, а се оказа, че близкия магазин са го затворили за около година и нещо. Затова трябваше да въртя до другия края на града. Самото мляко ми трябваше за крем Муселин, който правих за първи път и изобщо не знаех какво ще стане. Трябваше ми за бисквитената торта за рожденика в понеделник ;) Кремът се получи и то много добре и затова преядох с него докато сглобявах тортата (wasntme) Тежичък е, а беше в повече.

29.01.17
21:06

Неделя, 29.01.2017

Храна:
- 3 сушени сини сливи*; извара със спелтови ядки, маслини и 1 ч.л. мед
- 3 хапки бисквитена торта*; ябълка
- 2 мъфина* (пълнозърнесто пшеничено брашно, манго чатни, сусамов тахан, подправки); сирене; 20г шоколад*
- капучино (с кофеин) + парче сладкиш от авокадо и лимет с орехи (страхотен)
- супа* (корен от магданоз, пушено тофу); оризовки с топено сирене/извара; ябълка - план

Течности:
- 1.5л вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност
- Следобед: Разходка 7км

- Днес ме събудиха рано-рано - към 6.00. Реших, че ако до 6.30 не мога да заспя ще ставам. Станах в 6.40 и беше такооова спокойствие :) Направих си упражненията за мобилност, закусих на спокойствие и айде на готварския маратон. Следобяда семейна разходка по слънчице (sun)

- Не съм особено доволна от храната си. Твърде много сладко и въглен се получи :( Сутринта закусих рано и после по едно никое време преди обяд бях гладна. Не седнахме да обядваме, защото беше рано, а пък после бързахме да излезнем заради слънцето. Затова набързо скалъпих нещо с домашните мъфини и сиренето, а преди това се изкуших да опитам от мини бисквитената тортичка, която половинката ръфаше. На разходката пък минахме покрай най-яката пекарна в града. Няма да обяснявам какви кроасани, бриоши и сладкиши правят там. Избрах си поне малко по-здравословен вариант - суров с крем от авокадо. И такива имат ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 30.01.17 15:29.

30.01.17
16:39

Здравей, Роси!
Видях, че пиеш добавки на Допелхерц и реших да се включа. Не ти препоръчвам да ги пиеш. Изследване в университета ми е доказало, че са пълни с талк... Пих магнезия на Допелхерц 2-3 месеца, след което на изследване излезе, че имам липса което ме потресе..

30.01.17
21:17

Вики, за първи път чувам за такова нещо. Имаш ли линк към изследването? В интернет нищо не намерих.

Понеделник, 30.01.2017

Храна:
- крем* (1/4 авокадо, горски плодове, 1-2 с.л. извара*, ленено семе, няколко лешника); 4-5 сушени сини сливи*
- 3 резенчета ябълка
- телешки кюфтенца*; салата* (червено цвекло, ябълка, морков, зехтин, балсамико); кисело зеле*; 2 мъфина* (пълнозърнеста спелта, манги чатни, подправки); 20г шоколад*
- 2 парченца протеинов кекс*; йогурт*
- раклет с типов хляб; салата от горната; бисквитена торта*

Течности:
- Вода - към литър; чай - малко

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта:  Упражнения за мобилност + Трен за ядро
- През деня: Разходка 8км

Трен за ядро:
- планк от колене - х3 до отказ
- страничен планк - х3 до отказ на страна
- alternate arm leg raises - 3х10 със всяка двойка ръка-крак
- повдигане на коляно от седеж върху швейцарска топка - 3х12
- хиперекстензии на швейцарска топка - 3х10
- супермен - 3х12

- Пак станах рано (а не трябва, защото не се наспивам) и си направих упражненията и тренчето. Днес бях предвидила малък трен за ядро, защото съм на възстановителна гимнастика, но нещата се объркаха. Половинката забравил, че съм от 18.00 и се прибра в 18.15 :( Криво ми стана, но пък е рожденник и реших да не съм лоша ;) Дано да успея да ида някой друг ден тази седмица.

- На обяд ми е много храната, но пак бях прегладняла - много голяма пауза между закуска и обяд. Вечерята е супер мега калорична, но се води “празнична” :)

- Мисля да си купувам някакви ензими или пробиотици за храносмилане. Ако някой има препоръки да сподели, моля :) Ясно ми е, че трябва и подобрение на храната и се старая макар и да не се получава винаги.

30.01.17
21:53

Нямам линк, то е от моя университет. Мои колеги правят различни упражнения и изследват добавките. Не е официашно публикувано. По същия начин ние сме правили излседване на различни марки млека и хлебчета (такава катедра сме)

30.01.17
22:02

казано от Вики на 30.01.17, 16:39:

Здравей, Роси!
Видях, че пиеш добавки на Допелхерц и реших да се включа. Не ти препоръчвам да ги пиеш. Изследване в университета ми е доказало, че са пълни с талк... Пих магнезия на Допелхерц 2-3 месеца, след което на изследване излезе, че имам липса което ме потресе..

Талкът си е талк, но на усвояването на даден продукт влияят много неща и далеч не се отнася само до състава на хапа.
И аз нямам високо мнение за Допелхерц, но е редно да се има предвид и това.

30.01.17
22:07

А особено пък при магнезия - формите, които се продават, са десетина, а има само 2-3, които са с някаква прилична усвоимост и имат доказано увеличение на бионаличността след прием. Дозировката на повечето продукти също е съмнителна, а активните вещества са в символична концентрация.
Четете, преди да купувате, вместо да вярвате на етикети. Хранителните добавки в България като цяло не подлежат на никакъв контрол по отношение на твърдения за ефективност, безопасност, взаимодействия или каквото и да било друго, независимо колко се опитват фирмите да въведат клиента в заблуда, че си купува лекарствен продукт. Това означава, че потребителят сам трябва да се погрижи за здравето си, като е запознат с това какво купува, защо го купува, как да го приема и какво да очаква от него.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.17 22:09.

30.01.17
22:28

И не само магнезия им.. Допелхерц бяха основните добавки, които използвах и ми излезе дефицит на доста витамини и минерали, които уж си набавях чрез добавки. Отбелязвам, че усвоявам добре и нямам проблем със стомаха.
Просто изразявам мнение, което би могло да бъде полезно на Роси и съответно съм отказала да приемем точно тази марка. Въпрос на личен избор е :)

Мнението беше редактирано от Вики на 30.01.17 22:29.

30.01.17
22:29

Ако пиеш антагонисти, нормално.

30.01.17
23:19

казано от БПН на 30.01.17, 22:29:

Ако пиеш антагонисти, нормално.

Именно.
Направих си труда да погледна какво съдържа ДОПЕЛХЕРЦ® АКТИВ МАГНЕЗИЙ 500 ДЕПО.
Съдържа магнезий и калций. Само че калцият и магнезият са антагонисти при много биохимични процеси в човешкото тяло. “Конкурират” се при усвояване. Това е и основната причина за магнезиев дефицит - сгрешеното съотношение между двата минерала в съвременната ни диета, в която калцият е с голямо преимущество. Да пиеш калций и магнезий едновременно е като да взимаш сода и оцет. А да ги продаваш значи само едно - шарлатания.
Отделно от това никъде не става ясно в каква форма точно е магнезият, а е добре известно, че някои от съединенията му са практически неусвоими.

31.01.17
20:41

Мерси за полезната дискусия! По принцип знам, че Допелхерц не е от най-реномираните фирми за добавки, но просто в последно време нямам много време да проучвам в тази насока и затова си ги взех. Витамините и Омега 3 пия от доста време. Магнезий на Допелхерц досега не съм пила. Бях чела във форума точно за усвояването му и различните му форми и пиех доста дълго на Now магнезиев цитрат. Тъй като беше по времето, когато спортувах доста по-интензивно от сега, определено забелязвах действието му при редовен прием. Сега мъжът ми пие магнезий, но точно от този на Допелхерц. Боби, къде видя, че има и калций? Сега погледнах кутийката и не видях в съдържанието.

Вторник, 31.01.2017

Храна:
- палачинка* (2 яйца*, печена тиква, коксово масло); 150г йогурт* с 3 сушени сини сливи*
- динкел с домати, крема и фета сирене; 2 варени яйца*; чушка; 20г шоколад*
- протеинов кекс* (яйца, банан, извара, горски плодове); 150г йогурт* с малко овесени трици, рожков и една фурма
- супа* (корен от магаданоз, праз, пушено тофу); 2 мъфина* (от вчерашните); малко сирене; кисело зеле* с няколко капки зехтин

Течности:
- Вода - към литър; 700мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Около обяд: Разходка 6км

Трен:
- лицеви опори от колене - 3х12
- pullover - 3x12@6-7кг
- side plank lift - 3x12 на страна
- напади - 3х20 на крак
- плитък клек - 3х30
- повдигане на крак настрани - 3х20@2кг
- глутеус мост - х80

- Добро раздвижване пак сутринта. Увеличих килограмите на pullover. Сглобих един по-тежък дъмбел. Мисля, че добро тренче се получи. Иска ми се малко повече пот и тръпка, но засега това е :) Около обяд излезнахме за разходка, От няколко дни температурите тук са положителни. Днес беше 8 градуса, но постоянно валя. Все пак разходка в дъжда е приятно нещо :) Връщанто даже беше малко по-натоварващо, защото минах да напазарувам и натоварих раницата и бебешката количка доста сериозно.

- Днес мъничето става на 3 месеца :) Голям пискун е напоследък. Само дрънка на бебешки и се усмихва всеки път като ни види или пък сутрин за “Добро утро” (sun) За три месеца разбрах, че не само аз трябва да възпитавам и уча, а и мен ме превъзпитават и учат :) Не се оплаквам, а напротив - харесва ми. Имам доста трески за дялане ;) Прикачам няколко снимки на дребсън. На тази с жълтия гащеризон е на 3 дни и медитира ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 02.02.17 15:57.

01.02.17
23:13

Сряда, 1.02.2017

Храна:
- 2 палачинки* от овесени трици с 2 ч.л. мед; 150г йогурт* с малко рожков
- панини с Парма шунка и рукола (навън)
- 2 мъфина* (пълнозърнеста спелта, манго чатни, подправки); свинска шунка (готвена); няколко маслини; 2 артишока; 20г шоколад*; ябълка
- 3-4 сушени сини сливи*
- омлет* от 2 яйца; салата* (фелд, портокал, дресинг*); няколко маслини; от горната шунка; ябълка

Течности:
- Към 1л вода; 250мл чай

Добавки:
- Забравих

Движение:
- През деня: Ходене 10км
- Вечерта: Плуване - бруст - 18х50м

- Днес беше непланиран и динамичен ден :) Сутринта трябваше да сме на бебешки масаж, но се оказа, че отпада. После с една друга майка решихме да ходим до пазара (от там е свинската шунка, която е страхотна, а не съм фен). От пазара у тях на чай. После пак обикаляне заедно из града и така се прибрахме в 15.30. Навъртях към 10км. Вечерта бях да плувам, но отидох малко по-късно от предния път през седмицата и беше фраш. По 4-5 човека в коридор. Аз съм и бавна и постоянно се притеснявах, че преча. Накрая отидох в коридора за охлюви да си направя последните 4 измъчени дължини. Като цяло много движение днес и съм доволна :) Храната не е на най-доброто ниво, но така се получи поради непланираните разходки и гости. Между закуската и обяда (панини) имах около 5 часа, а това за мен е доста. Панинито, разбира се, не ме наяде и затова си направих втори обяд-следобедна закуска вкъщи. Много добре се получи, защото беше около 3 часа преди плуването и не отидох нито гладна, нито току що наяла се.

03.02.17
12:55

Четвъртък, 2.02.2017

Храна:
- 2 палачинки* от овесени трици с 2-3 ч.л. мед; 150г йогурт* с малко рожков и 3-4 сушени сини сливи*
- супа*(корен от магданоз, праз, пушено тофу); 2 варени яйца* с крема сирене; 2 мъфина*; няколко маслини; малко кисело зеле с червен пипер; 20г шоколад*
- ябълка
- пилешко бутче* на фурна с масло; салата* (фелд, цикория, морков, сусам, зехтин, авокадо); 4 оризовки*
- банан

Течности:
- Вода - към литър; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност + Трен за ядро
- Следобяд: Разходка 5км
- Вечерта: Час и половина възстановителна гимнастика

Трен:
- планк от колене до отказ - х5
- alternate leg hand raise - 5x10 на двойка крак-ръка

- Вчера успях да си наваксам с възстановителната гимнастика, но ми излезе малко през носа :( Имаше курс от 20.00 до 21.30 и отидох, но като се върнах се оказа, че Маги малко е маймунствала с баща си. Сутринта също нямах много време за упражнения за ядро и затова скалъпих само това. Тъй като имах доста домакинска работа, направихме само кратка разходка в близката гора. Важно е да се излиза на въздух все пак :)

- Обядът ми се вижда малко повече от необходимото. Спестих си следобедната закуска, защото исках да вечерям рано заради гимнастиката. Ядох към 19.00, но като се прибрах към 22.00 пак бях леко гладна и изядох един банан.

03.02.17
22:03

Петък, 3.02.2017

Храна:
- 1 палачинка* от овесени трици с крем* от извара, какао* и 1 ч.л. мед; 4 сушени сини сливи*
- две бъркани яйца* с масло и малко крем фреш* (станаха невероятни); 2 резена от свинската шунка; мъфин* (пълнозърнеста спелта, манго чатни, подправки); салата* (червено цвекло, морков, ябълка, гулия, зехтин, балсамико)
- мъфин* като горния; 120г йогурт с рожков и 2 фурми*; парче бисквитена торта*
- ориз* с праз и гъби; салата* като горната; сирене; 3 маслини; банан; 20г шоколад*

Течности:
- Малко над 1л вода; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: Трен
- Следобяд: Разходка 8.5км

Трен:
- повдигане на дъмбели от хоризонтален лег - 3х12@2х7кг
- кофички на пейка - 3х10
- едностранно гребане с дъмбел - 3х10@7кг на страна
- side plank hip lift - 3х15 на страна
- клек СТ - 3х30
- напад-реверанс - 3х30 с редуване
- глутеус мост на един крак - 3х15 на крак

- Сутринта пропуснах упражненията за мобилност, а и много се чудих дали изобщо да тренирам или да не се  опитам през деня. Все пак се самонавих и станах и добре, че го направих, защото през деня нямаше да има как. Вече тренирам с малко по-тежки дъмбели. Имам едни сглобяеми и всеки е по около 7кг. Реших да правя и нормални клекове, защото ми писна от тези плитки бабешки. Не мисля, че е толкова фатално. Отдавна не бях правила глутеус мост на един крак и днес задните бедра гръмнаха :) Тренът ми отне 25-26 минути.

- След разходката следобяд бях много гладна. Беше ред на следобедната закусчица, която трябваше да е мъфин и йогурт. После, обаче, реших да преместя останалите 2 парчета торта в по-малка чиния, за да не заемат място в хладилника и ги гледах гледах и не устоях (wasntme) Ми аз я правих тази торта, а само един път съм хапнала. Половинката цяла седмица си носи по едно парче. Както и да е. Не биваше, но какво да се прави. Поне е изцяло домашна. Дори и бисквитите сама си правих и са пълнозърнести с мед. Сега за вечеря реших да пробвам мултикукъра, защото не ми се дава възможност да готвя. Намятках всичко в него и честно казано идея си нямам ще има ли вечеря или не ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 04.02.17 09:31.

04.02.17
22:42

Събота, 4.02.2017

Храна:
- каша* (спелтови ядки, ленено семе*, фета*, мащерка, мед)
- ориз* с праз и гъби; сирене; маслини; пуешко филе; кисело зеле* с малко зехтин и червен пипер; 20г шоколад*
- капучино
- ябълка* със сусамов тахан*
- салата* (манго, рукола, зелена, биволска моцарела, зехтин, балсамико, червен лук); 3 филии пълнозърнест хляб* от спелта с крема сирене; пуешко филе*; маслини; йогурт* с банан и рожков

Течности:
- Към 1л вода; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; Упражнения за мобилност
- Следобяд: Разходка 7км
- Вечерта: Плуване - бруст - 20х50м за 45мин

- Днес ме събудиха в 6.00 и затова станах в 6.30. Много добре се получи, защото беше голямо спокойствие и се раздвижих много приятно за начало на деня (sun) След това успях дори са покрия доста домакински задачи, до които не стигам от няколко дни. Следобед - разходка, а вечерта - размазващо плуване. За мен си е размазващо, не гледайте времето ми ;) Беше също много приятно, защото събота вечер не всеки му хрумва да иде да плува ;)

- Храната може би е в повече. Най-вече вечерята, но ми е след плуване и ме гони един глад :( Нямаше как да се наям само със салатата. Още мога, но не искам :)

05.02.17
00:47

Роси, има ли причина да не папкаш много месо, някаква определена цел ли имаш? Зачетох се няколко дни назад, наблягаш на мъфини, салати, палачинки, плодове и сладичко, разбира се, преплетени в много вкусно звучащи комбинации и рецепти. Виждам на 2-ри си хапнала едно пилешко бутче :) Може да не разбирам много, но ми се струва, че ако смениш поне едно хранене да е с повечко месце и мазнинки, ще си сита и няма да ти се хапват по-горе изброените. (sun)

05.02.17
09:58

казано от rallito на 05.02.17, 00:47:

Роси, има ли причина да не папкаш много месо, някаква определена цел ли имаш? Зачетох се няколко дни назад, наблягаш на мъфини, салати, палачинки, плодове и сладичко, разбира се, преплетени в много вкусно звучащи комбинации и рецепти. Виждам на 2-ри си хапнала едно пилешко бутче :) Може да не разбирам много, но ми се струва, че ако смениш поне едно хранене да е с повечко месце и мазнинки, ще си сита и няма да ти се хапват по-горе изброените. (sun)

Здравей, Рали :) Не, нямам някаква цел с неяденето на месо. Просто не обичам особено и ако го ям често, например всеки ден, много бързо ми омръзва. Последните дни така ми се получи менюто, защото исках да ям малко повече богати на фибри неща, защото пък тях ги бях забравила преди това и сякаш имах проблеми с храносмилането (или поне аз така си мислех). Затова включих и йогурт. Сега съм ок, но пък храните богати на протеин са ми малко, както ти забелязваш. Преди около две седмици започнах да се опитвам на всяко хранене да имам от трите макронутриента като в закуските да има малко повече протеин и проблемът с огладняването го нямаше. Така че имаш право с това, което казваш, но аз все губя баланса някак ;)

05.02.17
10:39

Страхотна си, ще ти се получат нещата!

05.02.17
20:55

Неделя, 5.02.2017

Храна:
- каша* (спелтови ядки, ленено семе*, фета*, мащерка, мед)
- кълцано пуешко с подправки (Нещо като гирос. Запържих го в зехтин); сладък картоф със зехтин на фурна; малко кисело зеле* с червен пипер; 20г шоколад*
- Ох...много бисквити с шоколад и кокос и кантучини (tmi)
- боб* на фурна; сирене; маслини; салата? - план

Течности:
- Малко нас литър вода; 250мл чай

Добавки:
- Забравих

Движение:
- Следобяд: Разходка 5км

- Неделя - ден на готвача :) До към 13.00 летях в кухнята, за да направя неща за няколко дена напред. Днес не можах да стана рано и малко се притеснявах дали ще успея да си наготвя всичко, защото следобед имахме среща, а пък половинката искаше да иде на фитнес. Все пак мъничето се оказа много благосклонно и заспа само и аз успях да наготвя :) Следобяд след разходката нашите познати ни дойдоха на гости, а след като си отидоха аз им изядох почерпката .... от лакомия. Много ме е срам :( Не закусих следобедно с нещо протеиново, както си бях намислила, а бях поизгладняла, защото беше минало много време след като обядвах. Затова нападнах бисквитките и кантучините. Половинката ме изгледа укорително и попита защо не хапна нещо нормално, а се тъпча със сладко. Ми какво да отговоря - защото съм лакомия. Както и да е...Яд ме е, че ей така на моменти съм като някакво ку-ку.

- Яде ми се боб, а все избягвам заради Маги, но тази седмица реших да си направим, пък ще видим. Сега ми го готвят ;) (inlove)

- Много ми се иска утре да направя малко по-интензивна тренировка, но ще видя :) Да дойде утре , че всеки ден ми е различен ;)

- Edit: Поздрав с това, което слушаме в момента :)

Мнението беше редактирано от Роси на 05.02.17 20:58.

06.02.17
18:00

Понеделник, 6.02.2017

Храна:
- палачинка* (2 яйца*, банан, кокосови стърготини, коксово масло); 120г йогурт*
- фритата* (варена киноа, тиквички, сушени домати, яйца, пармезан, подправки); 1/2 авокадо; салата* (цвекло, морков, ябълка, балсамико, зехтин)
- протеинов кекс* (яйца, банан, извара, смлени лешници); 120г йогурт*
- боб* на фурна; филия хляб*; сирене; маслини; салата* (фелд, цикория, портокал, зехтин, мед); ябълка

Течности:
- Вода - малко над литър; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Следобяд: Разходка 8км
- Вечерта: Възстановителна гимнастика

Трен:
- лицеви опори от колене - 4х12
- pullover - 4x12@6-7кг
- супермен - 4х10
- side plank lift - 4x12 на страна
- редуващи се напади - 4х40 на крак
- глутеус мост - 3х50
- глутеус ритник - 3х20 на крак

- Желанието ми за интензивна тренировка изчезна, тъй като приспивах до 2.00, а аз самата заспах сигурно час по-късно от нерви. Изключително обезкуражаващо е (dull) Все пак мисля, че успях да се раздвижа добре сутринта, а и разходка имаше в хубавото време. След час съм на гимнастика, която е до 20.00 и затова сега попълвам.

Мнението беше редактирано от Роси на 07.02.17 10:12.

07.02.17
10:17

Допълнение за възстановителната гимнастика снощи:

Правихме упражнения с такива възглавнички. Голямо предизвикателство се оказаха и доста се поизморих. Първо, ходене върху възглавничката. После се включват и ръцете. Упражнения на един крак върху нея. Клекове върху нея. Слагахме си ги и на главите си и трябваше да се движим без да паднат. Справих се, но ми беше нужна много концентрация и яко се препотих. Общо взето много ми допадна :)

Мнението беше редактирано от Роси на 07.02.17 10:25.

07.02.17
22:41

Вторник, 7.02.2017

Храна:
- крем* (ок. 1/8 авокадо, малини, извара, чиа, няколко лешника)
- омлет* от 2 яйца*, малко ементал, масло; кафяв ориз* с праз и гъби; салата* (цвекло, ябълка, морков, зехтин, балсамико); 3 резена сирене*; 20г шоколад*
- протеинов кекс*; 130г йогурт с банан и рожков
- 2 варени яйца* с малко крема сирене; кафяв ориз* като горния; 2 резена сирене*; кисело зеле* с малко зехтин и червен пипер; голяма ябълка

Течности:
- Вода - 750мл; 750мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Следобяд: Разходка 4км + 3х30 клек СТ и 2х20 повдигане на крак настрани с 2кг

Трен:
- планк от колене до отказ - х2
- нормален планк до отказ - х3
- alternate leg hand raise - 4x10 на двойка крак-ръка
- повдигане на коляно от седеж върху швейцарска топка - 4х10 на крак
- хиперекстензии на швейцарска топка - 3х10

- Много ми се спи днес. Снощи приспиването беше бързо, но мен нямаше кой да ме приспи и се вътях сигурно 2 часа :( Днес малко като парцал. Разходката беше кратка - само до една ясла и после нямах особено желание. Само вкъщи малко клекове правих.

08.02.17
18:53

Сряда, 8.02.2017

Храна:
- крем* (ок. 1/8 авокадо, малини, извара, чиа, няколко лешника)
- омлет* от 2 яйца*, малко ементал, маслини, масло; кафяв ориз* с праз и гъби; маслини; кисело зеле* с малко зехтин и червен пипер; 20г шоколад*
- 2 мъфина* от овесени трици, ядки и фурми; около 100г извара с рожков
- банан
- яхния* от динкел, боб, домати, спанак; сирене; маслини; филия овесено-ръжен хляб*; ябълка; банан; 20г шоколад

Течности:
- Вода - 750мл; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Следобяд: Разходка 6км
- Вечерта - Плуване - бруст - 18х50м

- Планирам да плувам днес и затова сега попълвам. Както всяка сряда - много динамично. Сутринта бебешки масаж, който мина доста по-добре от очаквантото. После ходих до пазара с количката, а следобяд се престраших да излезна и със слинга. Досега само вкъщи съм го ползвала, защото Маги е спокойна в него. И навън беше така :) Ходихме на кафе с други български майки. Изобщо не знаех, че има толкова в града. Беше интересно :)

- Това упражнение хич не ми върви. Голямо съм дърво на него и почти никакъв прогрес не виждам.

- Edit: Басейнът беше по-пълен и от миналата сряда :( Все пак се получи прилична тренировка. Преди да ида бях гладна и затова - банан. Като се прибрах бях много гладна и затова изпуснах края с храната. Мисля, че като цяло за деня ми е био малко количеството и затова така се получи.

Мнението беше редактирано от Роси на 09.02.17 09:10.

10.02.17
11:40

Четвъртък, 9.02.2017

Храна:
- Какво ли не

Течности:
- Вода - към 1.5л

Добавки:
-Забравих ги

Движение:
- Разходка 8.5км

- Предната нощ пак не можах да спя. Не знам какво става, но в рамките на една седмица ми се случва вече 2 или 3 пъти да не мога да спя. Не заради малката, а просто се въртя, мисля и съм ужасно неспокойна. Сряда срещу четвъртък беше ужас. Сигурно към 2 час сън имах :( Това, разбира се, се отразява на цялостното ми състояние. Никакво желание за нищо, никакъв тонус и глад за какво ли не. Вчера ударих дъното с един лайън и едно баунти. Такива неща не съм яла от не знам кога (tmi) Имаше още много други неща, но поне с качество. Сутринта пак трябваше да ставаме рано и след това съчетах пазаруване с разходка и така навъртях 8.5км. После реших да не излизаме повече. Първо беше студено и гадно и второ - толкова ми се спеше, че нямах никакво желание. Не успях да спя през деня, но полежах малко с дребната и успях да поизчистя вкъщи. Пак е нещо :)

- Една от големите ми грижи преди да родя беше какво ще правя сама по цял ден с бебе толкова време. Без никакви контакти, без нищо. Не знам как се получи, но в момента социалният ми живот кипи :) Почти всеки ден съм някъде и се срещам с много и различни хора. Преди също се срещах, но доста по-рядко. Не съм свикнала на толкова бъбрене и срещи и да си кажа честно интровертът в мен на моменти е изморен и се бунтува и иска да си седи сам :) Май ще трябва да орежа някои от ангажиментите (wasntme)

- Днес съм по-наспана и тренирах даже интензивно, както искам от известно време. Но за това по-късно :)

Мнението беше редактирано от Роси на 10.02.17 14:08.

10.02.17
20:58

Петък, 10.02.2017

Храна:
- кокосова палачинка* (2 яйца*, банан, кокосови стърготини, какао*, кокосово масло); около 130г йогурт*
- 2 варени яйца* с извара*; маслини; салата* (червено цвекло, морков, гулия, ябълка, лимон, зехтин); 20г шоколад*
- капучино без кофеин (навън)
- 1.5 - 2 филии овесено-ръжен хляб* (дояждах и затова не знам колко е) с извара*; ябълка
- яхния* от спелта, боб, спанак, домати; сирене; пуешко филе*; 2 мандарини

Течности:
- Към 1л вода; 200мл чай

Добавки:
- Забравих ги

Движение:
- Следобед: Разходка 6.5км

Трен

3 пъти:
- скачащ клек - х15
- напад-реверанс - х20 (с редуване)
- plank jack - x15

3 пъти:
- напад с ритник напред - х15
- plank push-up - х10

3 пъти:
- скачащ напад - 20, 16, 20 (с редуване)
- side plank hip dip - x10 на страна

3 пъти:
- лицеви опори - 6, 6, 6
- катерач - 15, 20, 15
- bicycle crunch - 20, 20, 30

- Днес сутринта много ми се спеше и се чудех дали да ставам и да правя нещо, но все пак се навих. Знаех, че после ще се чувствам по-добре :) От една седмица ми се тренира по-интензивоно и реших днес да раздвижа кръвта, защото вчеря бях голям парцал и нищо не правих, а и тази нощ спах що-годе добре. Тренировката я направих за 28 минути като ми беше доста трудно. Мислех, че вървя доста по-бавно и ще излезе над 30. От първия път, когато съм я правила, съм сложила малко повторения отгоре на скачащите напади. При тях и при скачащите клекове бедрата ми направо ще гръмнат. Доволна :) И на лицевите имам по една бройка отгоре. Катерачът мисля да го пропускам - все още имам някакъв дискомфорт в долната част на корема.

- Храната бива май :) Имам плюс 2-3 домашни крутона за една супа, т.е. хляб запържен в масло. Хлябът трябваше да е към обяда, но се оказа, че съм го забравила и го изядох за следобедна закуска.

Мнението беше редактирано от Роси на 10.02.17 21:17.

12.02.17
10:08

Събота, 11.02.2017

Храна:
- 4-5 сушени сини сливи*; извара* със спелтови ядки, маслини, мариновани домати, мед* и няколко ядки кашу
- супа* от пащърнак; сирене; 3 филийки ръжен хляб*; пуешко филе*; банан; 40г шоколад*
- капучино; голяма бисквита
- палачинка с пуешко, фета и домати
- суши

Течности:
- Към 1.5л вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Следобед: Разходка 11.5км

- С риск да стана досадна с моите бебешки истории - петък срещу събота не спахме почти цяла нощ и тримата. Мъничето не можеше и не можеше да заспи. Чак към 4.00 се кротна и после към 8.00 пак беше будна. Затова вчера нямам никаква тренировка. Просто не намерих нито сили, нито желание. Имах и страхотна мускулна треска на цялото тяло от петък. Днес съм доста по-добре, но нещо съм яко сдухана и хич нямам желание за нищо. Можете да го наречете скатаване :)

- Храната беше доста, но дори и за това не ми пука особено. Хубавото е, че въпреки неспането и желанието за излежаване, излязохме и бяхме 4-5 часа навън. Навъртяхме 11км из града и в парка. Изнесохме Маги нелегално в Швейцария (wasntme)

13.02.17
18:04

Неделя, 12.02.2017

Храна:
- каша* (спелтови ядки, фета, мед, мащерка); 3 сушени сини сливи*
- супа* от пащърнак; 3 половинки цикория запечени с шунка “Серано” и ементал; 3 филийки ръжен хляб* с орехи; банан с лешников тахан*
- телешко кълцано с басмати

+ още доста неща макар и домашни

Течности:
- Към 1л вода; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Не. Само вкъщи шетане. Използвах си  двата свободни часа за вана и малко сън. Не ходих да плувам (dull)

- Нищо интересно за отбелязване, а и няма време. По-късно или утре :)

14.02.17
10:16

Понеделник, 13.02.2017

Храна:
- крем* (авокадо, извара*, горски плодове, чиа)
- руло* “Стефани”; салата* (червено цвекло, гулия, морков, лимон, зехтин); ръжен хляб* с орехи; 40г шоколад*
- протеинов кекс* (яйца*, извара*, какао*, банан, лешници); около 120г йогурт*; банан
- кълцано телешко* с подправки и басмати; салата* (фелд, портокал, дресинг*); ябълка

Течности:
- Вода - не; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Преди обяд: Разходка 5км
- След обяд: Разходка 9км
- Вечерта: Възстановяваща гимнастика

Трен за ядро
- 5х планк до отказ (засякох - на около 50 секунди спирам)
- 5х подобие на bicycle crunch (от гимнастиката го знам)

- Гимнастиката вчера беше по-лека. Правихме по-статични упражнения. Главно за връзките около тазобедрените стави, както и за разтягане на илипсоаса. Добре беше за завършек на деня :)

- Събра ми се доста ходене, защото излизахме два пъти с малката. Първо сутринта на кафето за родители, а следобед - да разгледам последната ясла. След яслата реших да я разходя, за да има малко следобеден сън и така се навъртяха километри. Иначе времето беше много кофти - мрачно и студено.

17.02.17
10:31

Вторник, 14.02.2017

Движение:
- Следобяд: Разходка 8-9км

Трен:
- лицеви опори - 8, 7, 7, 6
- кофички на пейка - 10, 10, 10, 10
- супермен - 10, 10, 10, 10
- ножица за корем - 4х30
- side plank lift - 4х12 на страна
- клек СТ - 4х30
- глутеус мост на 1 крак - 4х20 на крак
- side leg lift - 3х20 на крак

- Тази тренировка ме уби. Не че беше тежка за изпълнение, но в сряда не можех да се мръдна от мускулна треска, а вчера все още имах. Най-силно засегнати бяха задните бедра, Дто, гръб и рамене. Подозирам и, че некачественият сън е допринесъл за недоброто възстановяване.

Сряда, 15.02.2017

Движение:
- Следобяд: Разходка 11км

Четвъртък, 16.02.2017

Движение:
- Сутринта: Разходка 5км

- Храната не я описвам, защото беше много и не я помня. Качествена, но много. Постоянно дъвчене на нещо. Даже подозирам, че с това угояване последната седмица съм си върнала един от свалените килограми.Нямах желание нито за тренировки, нито за нищо. Дори не ми се излизаше. Насила го правих заради мъничето. Не знам какво ми става :( Освен цялата тази апатия имам и болки в коленете. Досега никога не съм имала такъв проблем, но в момента не е особено приятно като клякам или правя напади. Не знам какво и как съм им прецакала. Общо взето последните дни съм като стара баба. Днес уж съм по-добре, но като гледам как се меня ден за ден не знам до кога ще е :) Извинете ме за мрънкането!

- От известно време се чудя дали да не си сменя името на дневника, но всеки път мисля, че е все по-точно и точно. Явно така ще си остане :)

17.02.17
20:25

Петък, 17.02.2017

Храна:
- извара* (Quark) с овесеи ядки, маслини, мариновани сушени домати, лешници и кленов сироп (счупих буркана с меда)
- салата* от авокадо, риба тон, зехтин, балсамико; 6 оризовки; маслини; 20г шоколад*
- банан
- някаква тестена закуска с ванилов крем с шоколад (не съм я искала, но не ми се разправя сега историята покрай нея)
- йогурт*
- леща яхния* с пуешки вурст*; сирене; маслини; 1 и 1/2 ръжен пълнозърнест хляб*; ябълка

Teчности:
- Вода - към 1л; 700мл чай (хибискус + мента)

Добавки:
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz A-Z
- Mg

Движение:
- Следобяд: Разходка 7км

Трен:
- планк - 5х до отказ
- bicycle crunch (като от гимнастиката) - 5х30
- упражнение за корем от гимнастиката (ляга се по корем, гълта се корема и колената се повдигат нагоре с редуване - не мога по-добре да го обясня (dull))- 3х до отказ
- напади СТ - 7х10 на крак
- глутеус мост - 3х50

- Днес успях да стана рано и тренирах, но по-леко с акцент върху корема. Много искам този пояс да го заздравя, но не работя достатъчно по въпроса. Доста по-добре е от след раждането, но има много да се желае. Правих напади, въпреки болките в коленете. Може би не трябваше.

Мнението беше редактирано от Роси на 18.02.17 09:35.

19.02.17
10:57

Събота, 18.02.2017

Храна:
- извара* (Quark) с овесени ядки, маслини, мариновани сушени домати, кашу и мед
- леща* яхния; пуешки вурст*; малко свинско филе; сирене; филия ръжен пълнозърнест хляб*; 20г шоколад*
- капучино (без кофеин)
- ябълка* с 2 ч.л. сусамов тахан*
- зеленчуци с тофу на уок + басмати; сладкиш

Teчности:
- Вода - към 1.5л; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz A-Z
- Mg

Движение:
- По обяд: Плуване - бруст - 20х50м
- Следобяд: Разходка 4км

- Вчера към упражненията за мобилност включих още няколко за мобилност на таза, пак от блога на Инес.

- Плуването мина добре, но като се прибрах установих, че съм си забравила банския на душовете. Много тъпо. Обаждах се вчера и днес пак трябва да звънна. Дано да са го намерили, защото ми е супер удобен и любим и не искам да се занимавам да си търся нов.

- Вечерта имахме гости, които ни готвиха :) Голям лукс ;)

- Реших, че като допия витамините на Допелхерц , няма да си взимам други. Мисля да продължа само с Омега 3, магнезий и фолиева киселина като ще видя каква марка да си взема. Ако изхождам от това, че се храня сравнително балансирано май засега не ми е особено необходим допълнителен прием на витамини.

- Днес, за съжаление, не съм се наспала :(

19.02.17
21:00

Неделя, 19.02.2017

Храна:
- каша* от овесени ядки, фета*, малко кашу, 1 ч.л. мед, мащерка
- мусака* (телешка кайма*, тиквички, гъби, морков, чушка и заливка от йогурт, яйца и ленено семе); сирене; маслини; 30г шоколад*
- капучино* (с кофеин)
- мусака* от горната; салата* (червено цвекло, ябълка, гулия, морков, зехтин) - план

+ опитване на смес за шоколадов сладкиш и смес за мъфини

Teчности:
- Вода - към 1л; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz A-Z
- Mg

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност + 4х планк до отказ
- Следобяд: Разходка около 6км

- Днес станах рано, правих упражненията за мобилност и малко планк и след това мислех, че мога да започна да готвя, но уви - познайте кой се събуди :) След като я нахраних много ми се спеше и просто заспах и така до 9.30. Затова малко ми се объркаха плановете за готвене за седмицата и ще трябва да карам на прима виста. Всъщност можехме да понаготвим повече, но във вторник ще ходя при колегите с малката и трябваше да подготвим сладкиши. Такава е практиката - като се роди бебе се представя и се носи домашен сладкиш. Изпекохме два и една доза мъфини. Успяхме и да излезнем на разходка, защото хубавото време не бива да се изпуска. Взех си банския от изгубени вещи на басейна :)

Мнението беше редактирано от Роси на 19.02.17 21:27.

20.02.17
22:24

Понеделник 20.02.2017

Храна:
- каша* от овесени ядки, фета*, малко кашу, 1 ч.л. мед, мащерка
- пуешки шницел с панировка + пържени картофи + малко зелена салата с дресинг (навън)
- 150г йогурт; банан
- мусака* от вчерашната; сирене; ябълка

+ чипс от червено цвекло; 5-6 бисквити с шоколад и няколко крекера от спелта със сусам

Teчности:
- Вода - към 1л; 250мл чай

Добавки:
- Mg

Движение:
- Сутринта: Трен
- През деня: Ходене около 10км
-  Вечерта: Възстановителна гимнастика - упражнения на табуретка

Трен:
- лицеви опори - 7, 6, 7
- супермен - 3х10
- pullover - 3x15@7кг
- колелце от колене - 2х10 със зор
- планк до отказ - 1х до 55сек и 1х до 1мин и  4сек
- напад-реверанс - 3х20
- плие - 20@7кг; 2х20@5кг

- Сутринта нямах много време и затова пропуснах мобилностите. Направо трен като мисля, че се получи добре. Коленете ми са доста по-добре, но не напълно. При нападите не ме боляха, но при плието - малко. Затова и взех по-леките дъмбели след първата серия. Иначе не липсваше движение през деня. Общо взето много разходки и дундуркане :)

- Не съм доволна от храната. Хич!

Мнението беше редактирано от Роси на 21.02.17 09:42.

21.02.17
20:37

Вторник 21.02.2017

Храна:
- кварк* с овесени ядки, 2 мариновани сушени домата, маслини, няколко ядки кашу, 1 ч.л. мед; 4 сушени сини сливи
- банан; мусака* от предните дни; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; маслини; сирене*; 40г шоколад*; 150г йогурт* с рожков
- капучино (с кофеин)
- пилешко с листно цвекло и моркови; басмати; ябълка - план

Teчности:
- Вода - към 1л; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Mg

Движение:
- Следобяд: Разходка 9км

Трен за ядро
- 3х планк до отказ (55, 50, 55 сек)
- bicycle crunch - 2x30
- упражнение за корем от гимнастиката - 3х до отказ

- Днес съм с ужасна мускулна треска - Д, бедра, гръб и трицепс. Пак, обаче, мисля, че се дължи по-скоро на недобро възстановяване (в случая кофти сън предната нощ) отколкото на това, че съм се натоварила супер мега много. Тъй като сутринта трябваше да бием дълъг път до работата, правих само мобилности и малко ядро. Следобяда не бях планирала разходка, но се получи и то доста дълга, а и свърших разни малки задачи покрай нея :)

- Обядът е малко повече от необходимото, но стигнах до него чак към 14.00, а бях закусила към 8.30 и затова бях озверяла. Капучино - знам, че става вече често, но просто не съм на себе си без нормален сън и ми трябва малко подсилка. Не мисля, че Маги се влияе много, а и аз не се наливам.

- Измерих се не на гладно, следобяд, след капучино - 49.8. Явно миналата седмица е имало някаква водна задръжка и все пак съм смъкнала още малко. Прилагам за кратко две снимки. Не съм толкова стегната колкото искам, но и не съм толкова мазна колкото не бих искала да съм ;) Коремът ми все още не се е свил, но явно става бавно.

Мнението беше редактирано от Роси на 22.02.17 22:22.

22.02.17
22:32

Сряда 22.02.2017

Храна:
- овесени ядки* с овче сирене, 1 ч.л. мед, мащерка
- банан;  3 спелтови крекера* със сусам
- 1/2 плосък бял хляб със сусам; сирене; кисело зеле* с малко зехтин и червен пипер
- тортила с овче сирене и чери домати; ябълка
- супа* от печен карфиол и чедър; варено яйце*; маслини; филия ръжено-овесен хляб*; извара с рожков, мед и кокосови стърготини; банан

Teчности:
- Вода - към 1.5л

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Mg

Движение:
- Вечерта: Плуване - Бруст - 20х50м

- Сутринта не успях да стана рано, защото и предната нощ беше с малко сън, а сутринта бяхме на бебешки масаж. Реших да спестя разходката днес, защото ми се видя студено и ветровито, а то пък взе че се затопли по-късно. Както и да е. Поне успях малко неща да сготвя вкъщи, че да има свястна храна. Храненето на прима виста не ми се получава хич. Днес имам хиляда теста. Поне ходих да плувам, въпреки че много, ама много, ме мързеше. След това се чувствах доста по-добре :)

23.02.17
22:28

Четвъртък, 23.02.2017

Храна:
- овесени ядки* с овче сирене (малко повече от обикновено, защото имах да дояждам), 1 ч.л. мед, мащерка
- 2 тортили с овче сирене, пуешко филе*, чери домати; 1 варено яйце*; салата* (червено цвекло, ябълка, морков, балсамико, зехтин); 20г шоколад*
- лате
- 2 малки парчета протеинов кекс*; 150г йогурт*
- супа* от печен карфиол и чедър; сирене;  кисели краставички; филия овесено-ръжен хляб*; банан

+ 3 малки червени портокала (разпределени през деня)

Teчности:
- Вода - към 1л; Чай (хибискус и мента) - 200мл

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Mg

Движение:
- Следобяд: Разходка 8км

Трен:
- 5х планк до отказ
- 5 пъти: 5 лицеви опори + 10 скачащи клека
- 5 пъти: 5 лицеви опори + 10 динамични напада

- Нещо не ми се занимава с дълги тренове. Малко плагиатствах от дневника на Веси. Мисля, че се получи добре. Коленете вече са почти наред.

- Днес температурата тук стигна 19 градуса. Да, беше хубаво и слънчево колкото и да не е нормално. Утре ще е 6 градуса и ще вали...зззз. Следобяда си направихме добра разходка. Алпите се виждаха сравнително ясно :)

24.02.17
19:52

Петък, 24.02.2017

Храна:
- малък червен портокал*
- кварк* с овесени ядки, маслини, 2 сушени мариновани домата, 1 ч.л. мед, няколко ядки кашу*; 2 сушени сини сливи*
- омлет* от 2 яйца* с масло; басмати (доста, защото беше за дояждане); 3 резена сирене*; салата* (червено цвекло, морков, ябълка, балсамико, зехтин); банан; 2 реда шоколад*
- 2 мандарини
- голяма ябълка* с 2 ч.л. сусамов тахан; 3 фурми*
- супа* от печен карфиол и чедър; сирене*; 2 филии овесено-ръжен хляб* с маслинова паста; банан; ред шоколад*; 3-4 сушени сини сливи*; няколко хапки крем от авокадо, малини и кварк

Течности:
- Ужасно малко вода и ужасно малко чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Mg

Движение:
- Преди обяд: Разходка 6км
- След обяд: Разходка 7.5км

Трен

jumping jack - x50
bicycle crunch- х50
jumping jack - x45
клек СТ - х45
jumping jack - x40
bicycle crunch - х40
jumping jack - x35
ходещи напади (при мен редуващи се) - х35
jumping jack - x30
клек СТ - х30
jumping jack - x25
лицеви опори - 3х5 с малки почивки
jumping jack - x20
скачащ напад - х20
jumping jack - x15
скачащ клек - х25
jumping jack - x10
bicycle crunch - x10
jumping jack - x50 - стигнах до тук
бърпи - х5

- Днес реших малко по-интензивна тренировка да направя и се спрях на 15 Minute Workout, която правих преди време. Събрах се в 15 минути и някакви секунди. Вместо коремните преси правих bicycle crunch както го знам от възстановителната гимнастика. Може и да не е bicycle crunch, но аз така го наричам, защото на това ми прилича :) Изпотих се добре и се раздвижих добре :) През деня също имах две доста дълги разходки заради пазар, така че днес мисля, че откъм движение нещата са доста добре. Храната може би е малко повече от необходимото (wasntme)

- Това искам да го отбележа от една седмица и все забравям: кварк = извара в моя дневник, въпреки че знам, че не е едно и също. Тук няма извара като тази в България, а само Quark и затова ям това. Видях в дневника на Fallen, че си го пише кварк и затова и аз почнах така. В крайна сметка и йогуртът не е кисело мляко, а го пиша йогурт.

- Не мога да се науча да пия вода. Все забравям. И чая си забравям. Сипвам си го, оставям си чашата някъде и после съм забравила.

Edit: Вечерята се оказа доста по-голяма от това, което си бях запланувала. Мъчи ме ужасен глад за....всичко.

Мнението беше редактирано от Роси на 25.02.17 08:54.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1