Роси търси баланса :)

Прескочи до:

22.12.16
11:20

Green, мерси за включването! Аз съм скептично настроена към мултикукъра като чета рецептите от книжката му. Точно това със слагането и забравянето при голяма част от рецептите не е така, а напротив. Например рецептите за супи - винаги първо слагаш някакви зеленчуци да се запържат на програма за пържене, после добавяш бульон и избираш програма за варене. Тези две неща (запържване и варене) мога да си ги направя и в нормална тенджера. Единствено при по -прости неща за ядене, които изискват само една термична обработка, мога да си представя да сложа продуктите и да оставя машинката сама да готви. Например, има рецепти за някаква задушена риба, месо във вакуум или зеленчуци на пара.

Сряда, 21.12.2016

Храна:
- 2 палачинки* от овесени трици; йогурт
- лешници; банан
- 2 палачинки* от овесени трици; ябълка
- супа* от печен карфиол и чедър; сирене; 3-4 царевични вафли* с пастет* от пащърнак; 3-4 сушени сини сливи
- телешки суджук; 3-4 фурми
- супа* от печен карфиол и чедър; 1 варено яйце* М; сирене; 2 филии пълнозърнест хляб* от спелта; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: комплекс за ядро + предизвикателство
- Следобед: Разходка 5км

Комплекс за ядро (Седмица 2/Тренировка 2):
2 кръга:

- лакът-коляно от планк - х20
- plank hip dip - х15 на страна
- супермен - х10 със задържане от 10сек
- alternating plank toe tap - х20
- side plank hip raise - х10 на страна
- 90 degree reverse crunch - х20

Предизвикателство (Ден 6)
75 клека СТ

- Имам напредък с plank hip dip-овете - вчера успях да направя по 15 повторения на страна. Alternating plank toe tap го правих с изнасяне на крак встрани - така е начинът, който се върти най-много из интернет, до колкото виждам.

- Малко преди да родя започнах един курс в Coursera, на който завърших само първата седмица по обясними причини. От понеделник са пуснали курса отново и мога да продължа директно от втора седмица. Опитвам се от тогава да свърша нещо по него, но уви - не ми се получава. Много ми се иска да го изкарам, но не виждам как ще стане :( От една страна мозъкът ми е закърнял, а от друга разполагам с много малко време на спокойствие, в което мога да се концентрирам. Май по-добре да забравя...

Мнението беше редактирано от Роси на 22.12.16 11:53.

22.12.16
23:50

Четвъртък, 22.12.2016

Храна:
- каша* от овесени ядки, малко орехи, сушени сини сливи, чиа
- лешници
- топка моцарела; 2 варени яйца* М; маслини; 2 филии грилован патладжан (доста мазничък); банан
- банан с лешников тахан
- 3 парченца телешки суджук; 2 резена ементал
- пуешки шницел* на тиган; салата от червено цвекло, ябълка, морков, лимон; сирене; извара с рожков и мед; банан

Движение:
- Сутринта: 5 А + 3 Б + предизвикателство

Предизвикателство (Ден 7)
80 клека СТ

- Цял ден ме мъчи гърбът :( От една страна нещо се е схванал покрай кофти стойката при кърмене, а от друга сутринта като си правих клековете някакъв мускул се изметна или поне нещо такова усетих и от тогава имам болка в лявата част. Общо взето много напрегнат си усещам гърба.

- Постоянно съм гладнa :(

- Маги днес пак е доста неспокойна. Не знам какво й става, но в момента, в който я оставя легнала започва да плаче. Яде и по доста дълго време. Изобщо днес само съм я носила в слинга и кърмила и сега пак е киселяк :( Чудя се дали не си дояжда. Ох, и аз не знам. Утре може да въртя телефони.

Мнението беше редактирано от Роси на 23.12.16 11:23.

24.12.16
01:01

Петък, 23.12.2016

Храна:
- йогурт* с овесени ядки, чиа, малко орехи, сушени сини сливи
- лешници; ябълка
- къри от ориз, тиква, моркови и пащърнак; десерт от йогурт, овесени ядки и настъргана ябълка
- капучино (без кофеин)
- малко телешки суджук; 2 резена ементал; ябълка
- банан
- филе от сьомга на пара с подправки и орехи; салата - фелд, радичио, цикория, дресинг* (зехтин, ябълков оцет, портокалова кора, мед, сол, червен пипер)

Движение:
- Сутринта: комплекс за ядро
- Следобед: Разходка 8.6км

Комплекс за ядро (Седмица 2/Тренировка 3):
2 кръга:

- лакът-коляно от планк - х20
- plank hip dip - х15 на страна
- супермен - х10 със задържане от 10сек
- alternating plank toe tap - х20
- side plank hip raise - х10 на страна
- 90 degree reverse crunch - х20

Предизвикателство (Ден 8)
Почивка

- Днес гърбът ми е доста по-добре от вчера.

- Днес Маги също е много по-добре от вчера. Всъщност днес тя изобщо не е бебето от вчера и ще се побъркам. Цял ден е супер спокойна и общо взето спи. Тъй като днес половинката е отпуска излизахме тримата и къде ли не ходихме - обядвахме навън, ходихме в един магазин, после пихме кафе и всичко това в центъра, до който стигнахме и се върнахме пеша. Маги къртеше през цялото време (shake) Както вчера се притеснявах защо е толкова неспокойна, днес се притеснявах защо е толкова спокойна. Няма угодия (dull). Просто на моменти мисля, че не си познавам детето достатъчно :( Чудя се дали не е имала някакъв период на растеж последните дни. Нещата, с които се сблъсках са доста сходни с това, което чета в една книга...Ще видим :)

25.12.16
11:48

Весела Коледа, мили хора! Бъдете преди всичко здрави и се обичайте! Всичко останало рано или късно си идва на мястото :)

Събота, 24.12.2016

Храна:
- каша* от овесени ядки, малко орехи, сушени сини сливи, чиа
- хапване от сушени плодове и плънка от ориз за чушки
- 3 резена сирене
- чушка, пълнена с ориз; 1-2 лъжици боб на фурна; парче питка с орехова разядка (орехи, чесън, зехтин); 2-3 лозови сармички; салата от червено цвекло, ябълка, морков, лимон и орехи; 1/2 парче ябълков сладкиш

Движение:
- Сутринта: 5 А + 3 Б + упражнения за тазово дъно  + предизвикателство

Предизвикателство (Ден 9)
100 клека СТ

- Мисля, че на последните клекове развалих техниката, защото усетих напрежение в коленете.

- Вчера денят мина в готвене и чистене. За първа година ни се налага да си организираме всичко сами за празника и затова имахме доста работа, но пък се справихме и то навреме :) Както се вижда храната ми през деня не е много читава, защото хапвах от тук и от там, но пък вечерта вечерята си беше като хората. Тъй като тази година ние си измисляме менюто, си позволих малко “фриволности” ;) Тиквеника заместих с Коледния ябълков пай от сайта. Много вкусен стана. Тъй като нямам стевия, сложих на вкус “Демерара”. Другото отклонение беше салатката от червено цвекло. Като цяло гледахме да си направим лесни и бързи неща, защото не знаехме как ще се справим с всичко. Вечерта мина чудесно, макар и без подаръци, но за какво са ми като си имам един 4-5 килограмов гукащ подарък (inlove)

26.12.16
11:16

Неделя, 25.12.2016

Храна:
- парче ябълков сладкиш*; 2-3 сушени сини сливи*
- лешници; банан
- 2 чушки* с ориз; 2 лозови сармички; 1-2 лъжици боб* на фурна; парче содена питка*
- парче ябълков сладкиш*; малко щолен
- чушка* с ориз; 2 лозови сармички*; 3 резена сирене; 1 варено яйце*; маслини

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство
- Следобед: Разходка 8.5км

Предизвикателство (Ден 10)
105 клека СТ

- Мързелив ден с приятна семейна разходка :) Хареса ми. Нямам друго интересно за отбелязване :)

Мнението беше редактирано от Роси на 27.12.16 10:25.

27.12.16
10:40

Понеделник, 26.12.2016

Храна:
- овесена каша* с настъргана ябълка, червени боровинки, малко бадеми, “Демерара”
- лешници; банан
- 3-4 хапки от някакво сладко печиво, което половинката си купи докато се разхождахме
- 2 чушки* с ориз; 2 лъжици боб* на фурна; сирене; извара* с рожков и мед
- чушка* с ориз; 2 варени яйца* с пастет* от пащърнак; маслини; салата* (фелд, радичио, цикория, дресинг*)

Добавки:
- А-Z Doppelherz
- Желязо, Йод, Фолиева киселина Doppelherz

Движение:
- Следобед: Разходка 4.6км

Комплекс за ядро (Седмица 3/Тренировка 1):
2 кръга:

- exercise ball crunch - x20
- swiss ball elbow oll out - x10
- swiss ball V-up with foot pass - x10
- swill ball 90 degree toe reach - x20
- swiss ball “Stir the pot” - х10 във всяка посока

Предизвикателство (Ден 11)
110 клека СТ

- Упражненията от новия комплекс отначало ми се сториха трудни, но що-годе се справих и още от вечерта ми се появи мускулна треска. Тази тренировка завършва с хиперекстензия на топка, но не успях да я направя. По-скоро щях да се пребия.

- И вчера денят мина мързеливо, въпреки че успях да свърша и нещо, което съм запланирала от близо месец. Направих си крем за тяло. Съставките са кокосово масло, какаово масло, бадемово олио, масло от ший и малко лавандула като етерично масло. Всъщност самата смес я направих предната вечер на водна баня, но не ми остана време да я довърша. След това трябваше малко да се втвърди и да се избие с миксер, за да стане бяла и пухкава като крем. Това го направих вчера сутринта и мисля, че се получи доста добре. Оценявам срока на годност на около 6 месеца и се надявам да изхабя количеството до тогава - малко повече ми се получи. Може би, ако го съхранявам в хладилник ще издържи и повече.

- Пак забравих да пия вода.

Мнението беше редактирано от Роси на 27.12.16 10:42.

27.12.16
20:18

Вторник, 27.12.2016

Храна:
- овесена каша*  със сушени сини сливи, бадеми, кокосови стърготини
- лешници; банан
- 1 пълнозърнесто хлебче* с тиквени семки; 50г царевични вафли
- топка моцарела* със зехтин; 1 варено яйце*; маслини; малко овесена каша* (дояждане)
- ябълка
- банан
- телешки гулаш (ако стане) с кнедли; салата* (червено цвекло, ябълка, морков, лимон) и/или извара с рожков и мед

Течности:
- Вода към 1л + малко чай (Ужас!!!)

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Желязо, йод и фолиева киселина

Движение:
- Сутринта: 5 А + 3 Б + упражнения за тазово дъно
- Следобед: Разходка 7км

Предизвикателство (Ден 12)
Почивка

- Имам мускулна на корема от вчера.

- Нищо интересно за отбелязване днес.

Мнението беше редактирано от Роси на 28.12.16 00:51.

29.12.16
10:46

Сряда, 28.12.2016

Храна:
- овесена каша* със сушени смокини* и бадеми*
- топка моцарела*; 2 варени яйца* с пастет от пащърнак; маслини; банан
- капучино + ябълков щрудел; 1 лебкухен
- телешки гулаш* с 1 кнедла; салата* (червено цвекло, морков, ябълка, лимон, зехтин); парче царевичен сладкиш*

Течности:
- Малко над литър вода  + около 500мл чай

Добавки:
- Забравих ги

Движение:
- Следобед: Разходка 8км

Комплекс за ядро (Седмица 3/Тренировка 2):
2 кръга:

Предизвикателство (Ден 13)
130 клека СТ

- Вчера като трябваше да продължа с предизвикателството имах съмнения дали ще успея, но стиснах зъби и ги напраих тези 130 клека. А ще стават и повече (giggle)

- Храната я оплесках яко.

- Вчера имах и друго “предизвикателство”. Маги огладня навън и ми се наложи да кърмя на място различно от вкъщи. Аз съм си виновна де, защото предприех дълга разходка и не си давах зор. Ходихме до работата на половинката и седнахме в едно заведение наблизо (оплескване номер 1 - щрудел). Малката още там се ококори и я дундуркахме докато си тръгнем, което не беше много време, но достатъчно, за да осъзнае, че е гладна :) Чудих се дали да не кърмя там, но решихме, че е по-добре в офиса на мъжа ми - там имат нещо като кухня с диванче и е малко по-закътано. Ок, съгласих се. Ноооо не ми се получиха нещата :) Маги стана неспокойна и хич не се хранеше нормално, а само скърцаше и викаше и общо взето от петнадесет минути само пет се кърми, а в останалите викаше и се въртеше, а аз започнах да се притеснявам, че хората в съседното помещение чуват всичко това. И така набързо се изнесох, след което последва редовното пищене от обличане на космонавт и отново разтърсих сградата, и на бегом към вкъщи (dull) По пътя мъничето се успокои и вкъщи нещата си дойдоха на мястото, но явно съм я постресирала повече вчера :(

30.12.16
10:48

Четвъртък, 29.12.2016

Храна:
- ябълка* със сусамов тахан* и малко канела
- лешници; банан
- 3 резена сирене; 3-4 парченца телешки суджук
- Roobar; около 50г печени бадеми
- 3 царевични вафли*
- 2 бъркани яйца* М с масло; сирене; извара* с рожков и мед

Течности:
- Вода - малко нас литър + 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Следобед: Разходка 6км

Предизвикателство (Ден 14)
135 клека СТ

- Вчера беше много динамичен ден и затова храната ми е тип “щипни от тук и боцни от там”. Нямах време за нормален обяд. Чак на вечеря половинката като се прибра ми направи яйца, но да си кажа честно, бях поизгладняла и дояждах яко със сирене и пак си бях гладна. Въртяха ми се  и мисли за шоколад (wasntme)

30.12.16
23:13

Утре не знам дали ще имам време да си попълня нещата за днес, затова сега :) Днес се върнах година назад и си прочетох какво съм написала за отиващата си 2015. Радвам се, че 2016 за мен беше определено една в пъти по-добра година. Може би за първи път изпращам година, изпълнена с толкова приятни емоции. Освен най-голямата емоция, за която непрекъснато ви надувам главите тук, си имам и други по-малки, но пък важни за мен, които правят картинката още по-пъстра (sun) Пожелавам си 2017 да е поне толкова добра колкото изминалата :)

На всички съфорумници пожелавам преди всичко здраве, много спортни, лични и професионални успехи! Весело посрещане на новата година!

Петък, 30.12.2016

Храна:
- овесена каша* с настъргана ябълка, канела и малко “Демерара”
- лешници; 1/2 банан
- крем супа* от праз; сирене; малка филия пълнозърнест хляб* от спелта; банан
- капучино; фокача
- извара* с рожков и мед; ябълка
- крем супа* от праз; пълнозърнест хляб* от спелта; 2 плочки шоколад* 85%

Течности:
- Пет капки вода  и 1 чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:

Комплекс за ядро (Седмица 3/Тренировка 3):
2 кръга:

Предизвикателство (Ден 15)
140 клека СТ

- Днес ми е ревлив ден и не искам да изпадам в подробности, за да не се превръщам в мрънкало :) Храната е тестяна и също не ме кефи особено, но са ми слаби ангелчетата днес и малко го карам през просото. Лека и спокойна вечер!

02.01.17
12:38

Събота, 31.12.2016

Храна:
- Не си спомням точно

Течности:
- ?

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:

Предизвикателство (Ден 16)
Почивка

Неделя, 1.01.2017

Храна:
- баница, сладкиш от нахутено брашно, виенски шницел, салата

Течности:
- Към 2л вода + 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Предизвикателство

Предизвикателство (Ден 17)
150 клека СТ

- Започнах новата година със 150 клека ;) Добро начало :) Иначе няма кой знае какво движение от последните дни. Беше студено и не излизахме вчера.

- Както в петък писах, беше ми много ревливо и продължи така. Някакъв хормон ме е треснал здраво. Никога не съм била толкова зле :( Сега гледам да се събера и да подкарам пак напред. Дано се получи :)

- Не съм доволна особено от храната си, но каквото такова. Поне беше домашно приготвена.

02.01.17
22:27

Понеделник, 2.01.2017

Храна:
- палачинка* от жълтък и 2 белтъка, банан и овесени ядки* (в масло)
- лешници; ябълка
- банан
- малко антипасти (остатъци); сирене; 1 филия и 1 краишник ръжен пълнозърнест хляб*; извара с рожков и мед
- таи къри* с пиле и зеленчуци и оризови спагети; ябълка

Течности:
- 1.5л вода + около 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + 2 пъти: 15 скачащи клека + 20 curtsy lunge (напад-реверанс?)
- Вечерта:  Трен със СТ

Трен СТ (Фаза 1/Седмица 1/Трен 1):

3 пъти:
- скачащ клек - х15
- напад-реверанс - х20 (с редуване)

3 пъти:
- напад с ритник напред - х15
- напад-реверанс - х10 (с редуване)
- plank push-up - х10

3 пъти:
- скачащ напад - х12 (с редуване)
- напад-реверанс - х10 (с редуване)
- side plank hip dip - x10 на страна

3 пъти:
- лицеви опори - х5
- катерач - х15
- bicycle crunch - х20

Предизвикателство (Ден 18)
155 клека СТ

- Днес започнах със следващата част от тренировъчната програма за раждали, която намерих преди време. Първата беше 3-4 тренировки за корем на седмица + разходки. Сега следва редуване на ден с упражнения със собствена тежест с ден с упражнения за корем. Шест дни в седмицата е така и продължава 4 седмици. Ще видим до къде ще я добутам :) Разходките за мен, разбира се, си остават. Предизвикателството също. Днешната тренировка я започнах сутринта, но не ми се получи, защото мъничето имаше нужда от внимание и нямаше как да я оставя. Затова вечерта се пробвах и ми отне малко по-малко от половин час. Доста пот се изля, а не съм правила някои упражненията със зададените повторения, а по-малко. Лицевите опори, например, са 15, а аз правих само 5, защото толкова избутвам засега като хората. Вече имам мускулна на Дто, но си я обяснявам с клековете. И те вече си казват думата с тези бройки :) Мисля, че имат и някакъв стягащ ефект вече или поне така ми се иска ;) “Пораженията” от бременността може би понамаляват, но много по-бавно от колкото ми се иска (dull) Основните проблеми са бедрата и коремът, а имам и нещо като паласки, които никога не съм имала. Общо взето не се харесвам, но работя по въпроса да се харесам :)

- Днес най-накрая заваля сняг. Знам, че бързо ще се стопи, но дано не ми развали разходките (wasntme)

03.01.17
20:57

Вторник, 3.01.2017

Храна:
- банан с 2 ч.л. лешников тахан
- лешници; ябълка
- салата* от риба тон*, авокадо, зехтин, балсамико; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с пастет* от босилек и домати; банан;’ 3 сушени сини сливи
- мъфин* (овесени трици, кашу, фурми, рожков)
- таи къри* от пиле и зеленчуци с оризови спагети

+ няколко парченца сладък картоф на пара

Течности:
- 1л билков чай; 500мл чай за кърмачки; вода - към 500мл

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + Комплекс за корем

Комплекс за корем (Фаза 1/Седмица 1/Трен 2):

2 пъти:
- double crunch - x10
- flutter kick - x20
- oblique crunch - x20
- butterfly crunch - x20
- 90 degree reverse crunch - x20
- plank push up - x10
- plank thrust - x20
- spiderman plank jack - x20

Предизвикателство (Ден 19)
160 клека СТ

- Тренировката от вчера се оказа много добра..или аз много слаба (giggle) Днес съм с мускулна треска, с каквато не съм била от много отдавна - разбирайте, че не мога да ходя. Най-силна е в долната част - Д, бедра, прасци. Като робокоп съм. На гръб и корем също имам, но по-слаба. Днешната тренировка беше също натоварваща, но по-кратка и лека.

- Днес пропуснах разходката, защото ми беше много студено, но всъщност май не беше толкова студено (wasntme) Сутринта водих Маги на имунизация и като се прибрахме ми беше толкова студено, че реших, че може да не излизаме днес. После изгря слънце, но тя пък така открърти, че не исках да я будя и така слънчевата част от деня си замина. Поне и аз се възползвах от необичайния й следобеден сън и полегнах за час :)

04.01.17
21:22

Сряда, 4.01.2017

Храна:
- 2 мъфина* (овесени трици, банан, рожков, фурми)
- ябълка
- къри* от вчерашното (дояждане); 4-5 телешки кюфтенца*; сладък картоф на пара с подправки; банан
- извара* с рожков и мед; няколко печени бадема; 4 сушени сини сливи*
- крекер* от спелта със семена; 2-3 царевични вафли*; 3-4 сушени кайсии*
- гъбена супа*; сирене; ябълка

Течности:
- 1.5л вода; 1/2л чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: 15 Minute Workout
- Следобед: Разходка 5.6км

15 Minute Workout (Фаза 1/Седмица 1/Трен 3):

Засичат се 15 минути на таймер и до където се стигне със следните упражнения:

jumping jack - x50
коремни преси (при мен къси) - х50
jumping jack - x45
клек СТ - х45
jumping jack - x40
коремни преси (при мен къси) - х40
jumping jack - x35
ходещи напади (при мен редуващи се) - х35
jumping jack - x30
клек СТ - х30
jumping jack - x25
лицеви опори -х25 - направих 3х5 с малки почивки
jumping jack - x20
скачащ напад - х20
jumping jack - x15
скачащ клек - х25
jumping jack - x10
bicycle crunch - x10
jumping jack - x50 - стигнах до тук
бърпи - х5

Предизвикателство (Ден 20)
Почивка

- Сутринта все още имах ужасната мускулна треска и петнадесет минутното тренче ми беше ад. Отделно не бях спала много...И все пак почти до край го добутах, но това, защото реших да правя по-малко лицеви. 25 на куп ми се вижда за момента блян :)  Сега вечерта съм с по-лека мускулна, но утре идва пак предизвикателството, та яко да ми е  дупе (giggle)

- Както се зарекох да не отпадат разходките, май баш ще си отпаднат в следващите дни, защото се задават студове от -10 и май няма да се престраша да излезна с малката :( Днес беше 1 градус, но пък имаше вятър и пак я мислих през цялото време.

Мнението беше редактирано от Роси на 04.01.17 22:00.

05.01.17
21:36

Червъртък, 5.01.2017

Храна:
- 1 мъфин* (овесени трици, банан, рожков, фурми); банан
- лешници; ябълка
- крекер* от спелта
- топка моцарела с малко зехтин; сладък картоф на пара; 2 варени яйца* М с пастет* от босилек и домати; банан; 4 сушени сини сливи*
- 2 бъркани яйца* с масло; салата* от червено цвекло, ябълка, орехи, сушени кайсии, зехтин и балсамико; мандарина

Течности:
- Към 1л вода; 500мл билков чай; 500мл чай за кърмачки

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + Swiss Ball Circuit
- Късен следобед: 5х планк върху швейцарска топка до отказ; малко лицеви опори за оправяне на техниката

Swiss Ball Circuit (Фаза 1/Седмица 1/Трен 4):

- swiss ball squat and reach with twist - 3x10 на страна (при мен - 20 редуващи се)
- swiss ball lunge - 3x10 на крак (при мен обикновени редуващи се напади за простосмъртни )
- swiss bal V-up with foot pass - 3х10
- swiss ball ab roll-out - 3х10 (правих elbow roll out по погрешка, но и то си заслужава)
- swiss ball pike - 3х10 (това го пропуснах - не съм дорасла)
- swiss ball bird dog - 3х10
- swiss ball superman - 3х10

Предизвикателство (Ден 21)
180 клека СТ

- Такаа..днес не съм особено доволна от тренировката, защото видях колко съм кекава. Горе се вижда какво съм правила.Напад на топка изобщо не можах - изключително трудно ми е. Нищо не става и трябва да хвана и да го упражнявам само това движение, за да стане. Pike-ът изисква доста здравички коремни мускули, които при мен липсват на този етап. Гледах филмче как точно се изпълнява и препоръката беше да се започне от планк върху топка. Затова следобяда като имах малко време направих няколко до отказ. Те поне ми се получават макар и да не издържам много дълго. Правих и лицеви, защото се снимах и не ми хареса как ги правя. Сега май са малко по-добре, но 3 наведнъж (giggle) И тук слабият пояс си казва думата според мен.

Мнението беше редактирано от Роси на 05.01.17 21:55.

06.01.17
20:13

Петък, 6.01.2017

Храна:
- овесена каша* с настърана ябълка, канела, малко “Демерара” и орехи - двойна порция
- 4 резена сирене; 2 крекера* от спелта със семена; 3-4 сушени кайсии
- 2 банана
- парче тарта* (блат - пълнозърнест пшеничен; плънка - рикота и домати); няколко коледни сладки; мандарина
- парче тарта*; 3 коледни сладки

Течности:
- Около 1л вода и около 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + трен

Трен СТ (Фаза 1/Седмица 1/Трен 5):

3 пъти:
- скачащ клек - х15
- plank jack - x15

3 пъти:
- напад с ритник напред - х15 на крак
- напад-реверанс - х10 на крак
- plank push-up - х10

3 пъти:
- скачащ напад - х12 (с редуване)

3 пъти:
- лицеви опори - 6, 4, 4
- катерач - х12 (само 2 пъти)
- bicycle crunch - х20

Предизвикателство (Ден 22)
185 клека СТ

- Днес още имах мускулна на Дто и за да не минава по-скоро си я удължих със 185 клека и тренчето от понеделник ;) Пак бях вир вода. Откакто започнах в понеделник с тези тренировки, осъзнах колко ми е паднала издържливостта. Нищо, надявам се да я подобря малко, за да се върна и към бягането скоро :) Много ми се бяга, но искам още малко да изчакам, а и сега така или иначе бая застудя. От последната поредица упражнения повторих катерача само 2 пъти, защото ми се появява някаква болка ниско в корема и реших да спестя движението в последния кръг.

- Днес съм много гладна. Снощи си легнах леко гладна, но не исках да ям преди лягане. Сутринта се събудих гладна, тренирах и вече бях озверяла. Може да се дължи и на недоспиването. Тази нощ ме будиха в 4.30, а бях свикнала по цяла нощ да си спя. Маги, според мен, е много добро бебе - през деня е що-годе спокойна. Не спи, но мога да я оставя да си се занимава сама до мен с нещо, а аз да правя нещо. През нощта спи непробудно по 7-8 часа. Има само един проблем, който ужасно ме гложди и тормози напоследък - не мога да я приспивам вечер. Става или с люшкане и носене, или с кърмене и аз все се притеснявам, че ако я свикна така, няма отвикване. Четох какво ли не, говорих и с една приятелка с момиченце на почти същата възраст. Мненията са толкова различни - едни твърдят, че е хубаво възможно най-рано детето да привикне да се приспива само, други казват, че до 6-7 месеца бебетата имат нужда само от близост и няма как да привикнат към нещо. Адски раздвоена съм и не знам какво да правя. Уж бях решила да я уча да се успокоява сама, сега пак не знам. Лягаме си към 22.30 и до 1.00 се приспиваме. Може би е грешка и, че толкова късно лягаме...

- Продължавам с домашната козметика :) Свърши ми кремът за лице и сега си забърках един ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 07.01.17 21:48.

06.01.17
20:19

Роси, моята пикла е същата. Съвсем от скоро започна да заспива сама, смятаййййй ;) На 1 год.и 3 мес. е нали. Просто децата са различни. С баткото нямах такива грижи, но тая дребната направоооо ;)
И все още вечер като се буди понякога я вземам да я гушкам и така заспива по-лесно. А и така и аз дремя някак си :D
Здрави да сме само!

06.01.17
20:21

Веси, тъкмо ти писах лично :) Да, може би твърде много ги мисля нещата.

07.01.17
21:47

Събота, 7.01.2017

Храна:
- банан с 2 ч.л. лешников тахан*
- салата* (червено цвекло, гулия, ябълка, морков, лимон, орехи); 3 филии хляб* от спелта; доста сирене; малко маслини; сушена кайсия* и сушена смокиня*
- банан
- огретен* от пащърнак с яйца, сирене и бразилски орех; маслини; салата* от горната; извара* с рожков и мед

Течности:
- 1.5л вода; 1/2л чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта:  Предизвикателство + 15 Minute Workout

15 Minute Workout (Фаза 1/Седмица 1/Трен 6):

jumping jack - x50
коремни преси (при мен къси) - х50
jumping jack - x45
клек СТ - х45
jumping jack - x40
коремни преси (при мен къси) - х40
jumping jack - x35
jumping jack - x30
клек СТ - х30
jumping jack - x25
лицеви опори -х25 ( при мен 5, 3, 4)
jumping jack - x20
скачащ напад - х20
jumping jack - x15
скачащ клек - х25
jumping jack - x10
bicycle crunch - x10
jumping jack - x50 - стигнах до 30
бърпи - х5

Предизвикателство (Ден 23)
190 клека СТ

- Шестата тренировка принципно е с бебешка количка или бебе в слинг, но я замених с петнадесетминутната поради две причини - първо не излизах и второ някои от упражненията или няма как да ги направя, или не ми допадат особено. Може, обаче, да се направи подобна тренировка с упражнения без бебе, но нямах време да я мисля. Както и да е. Днес за петнадесет минути малко по-зле от предния път - стигнах само до 30 jumping jack-a, но довъших за една минута отгоре цялата тренировка - така или иначе бях скапана. Нямаше накъде повече да се скапвам (giggle) Предизвикателството няма какво да го коментирам - Дто ми от 100 нагоре вечно се подпалва. Утре е почивка и от предизвикатлество, и от тренировки. Ден за готвене :)

- Сутринта излезнах с колелото за малко до пазара и така се намръзнах, че реших да се залостим вкъщи цял ден и да не излизаме. Беше около -10, а мен, както не карам сега редовно колело, ме беше страх по снега. Други години съм ходила и в по-кофти време с колело на по-голямо разстояние. 

Мнението беше редактирано от Роси на 07.01.17 22:07.

08.01.17
21:44

Неделя, 8.01.2017

Храна:
- овесена каша* с бадеми и сушени смокини
- мъфин*(киноа, яйца, маслини, кисела краставичка, доматен сос)
- голяма порция бистра зеленчукова супа* с картоф и морков; доста сирене; маслини; филия хляб със семена; 2-3 сушени смокини*; банан; 4 плочки шоколад*...може и още нещо да има. Бях ужасно гладна
- огретен* от пащърнак с яйца и сирене; салата* (фелд, цикория, радичио, портокал, дресинг*); кисели краставички; ябълка

Течности:
- Малко над литър вода; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Привечер: 5 А + 4 Б; малко разтягане

Предизвикателство (Ден 24):
Почивка

- Днес беше доста по-топло от вчера - около нулата и затова реших да се поразходим на мрачното време. Малко свеж въздух винаги е добре. Накрая заваля суграшица, а обувките ми се оказа, че пропускат вода колкото джапанките ми и се прибрах с абсолютно мокри краци :( Заради разходката имах голяма пауза между закуската и обяда и бях много гладна. Затова е и дългият списък с какво ли не.

Мнението беше редактирано от Роси на 09.01.17 20:33.

09.01.17
20:43

Понеделник, 9.01.2017

Храна:
- ябълка с 2 препълнени ч.л. сусамов тахан* и канела
- капучино
- бистра зеленчукова супа*; сирене - към 100г; маслини; 3 мъфина* (киноа, яйца, маслини, кисели краставички); банан
- ябълка
- малко парче хляб* от кокосово брашно (кокосово брашно, яйца, мед, кокосово олио)
- зеленчуци на фурна със зехтин; просо с малко зехтин; сирене; извара* с рожков и мед; 3 сушени смокини

Течности:
- Към 1л вода + 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + Комплекс за корем
- Около обяд: Разходка 6км

Комплекс за корем (Фаза 1/Седмица 2/Трен 1):

2 пъти:
- double crunch - x10
- flutter kick - x20
- oblique crunch - x20
- butterfly crunch - x20
- 90 degree reverse crunch - x20
- plank push up - x10
- plank thrust - x20
- spiderman plank jack - x20

Предизвикателство (Ден 25)
220 клека СТ

- След сто седемдесет и някой си клек имаше бебе-пауза. Не беше голяма - 2-3 минути. После набързо завъртях и двата кръга за корем. Както се хвалех преди два дена, че Маги е добро бебе, от вчера е решила да ме прави на маймуна и хич не мога да я оставя за мъничко дори в шезлонга.

- Правих някакъв кокосов хляб, или по-скоро кекс, но не много сладък. Добре се получи и мисля, че е идеален за закуска.

Мнението беше редактирано от Роси на 10.01.17 18:28.

10.01.17
22:16

Вторник, 10.01.2017

Храна:
- кокосов хляб*; ябълка
- бистра зеленчукова супа*; 3 мъфина* от киноа; към 70г сирене; няколко маслини; банан
- 50г микс ядки и сушени плодове; ябълка
- омлет* от 2 яйца и масло; сирене; филия хляб със семена и ядки; банан

Проблемът е, че още съм гладна.

Edit: Ядох още банан и 3 фурми.

Течности:
- Към 1.5л вода и 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + трен

Трен СТ (Фаза 1/Седмица 2/Трен 2):

3 пъти:
- скачащ клек - х15
- plank jack - x15

3 пъти:
- напад с ритник напред - х15 на крак
- plank push-up - х10

3 пъти:
- скачащ напад - х14 (с редуване)

3 пъти:
- лицеви опори - 5, 4, 4
- bicycle crunch - х20

Предизвикателство (Ден 26)
225 клека СТ

- Още малко ми остава от предизвикателството и приключвам. Честно си казвам, много ме мързи да ги правя тези клекове, но съм се хванала вече :) Тренировката я свърших пак за малко под 30 минути. Пропуснах пак катерача в последния сет упражнения. Лицевите май се подобряват.

- Първата играчка на Маги - кърпа. Кокосовия кекс и пица-мъфините от киноа.

Мнението беше редактирано от Роси на 12.01.17 20:35.

10.01.17
22:36

Роско, относно тия мъфини - киноата в какво състояние я слагаш в сместа? Сурова, кисната, варена?

11.01.17
10:18

казано от karfi4ka на 10.01.17, 22:36:

Роско, относно тия мъфини - киноата в какво състояние я слагаш в сместа? Сурова, кисната, варена?

Варена. Ето рецептата :) Слагам маслини, кисели краставички и доматен сос и подправям с малко риган.

11.01.17
21:37

Сряда, 11.01.2017

Храна:
- кокосов* кекс; ябълка
- салата* от пълнозърнести спелтови макарони* с пушена сьомга, тученица, зехтин, горчица; пуешко филе*; маслини; банан
- извара* с рожков и мед
- около 50г сирене*
- банан
- Следва нещо ново и странно: тиква на фурна с маскарпоне, чесън и салвия; фелд салата с портокал и зехтин

Течности:
- Към 1л вода (надявам се да добутам до 1.5л); 250мл чай за кърмачки

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + Swiss Ball Circuit
- Преди обяд: Разходка 3км

Swiss Ball Circuit (Фаза 1/Седмица 2/Трен 3):

- swiss ball squat and reach with twist - 3x10 на страна
- swiss ball lunge - 3x10 на крак (при мен обикновени редуващи се напади)
- swiss bal V-up with foot pass - 3х10
- swiss ball elbow roll-out - 3х10
- swiss ball pike - 3х10 (при мен - планк с крака върху швейцарска топка - 3х до отказ)
- swiss ball bird dog - 3х10
- swiss ball superman - 3х10

Предизвикателство (Ден 27)
230 клека СТ

- Стиснах зъби и ги направих тези 230 клека колкото и да ми се спеше и мързеше. После последва гадният трен с швейцарска топка. Отне ми към 30 минути, но какро да направя - трябва много баланс и затова правя упражненията бавно.

- От 2-3 дена имам едни странни болежки, които днес си обясних. Имам пак цикъл (dull) Някак не го очаквах толкова рано, но при всяка жена можел да дойде по различно време след раждането и това зависи от много фактори. Четох тези дни по темата и си обяснявам нещата с липсата на нощно кърмене при мен. Съответно е нужен по-малко пролактин и съответно това дава възможност на цикъла да се възвърне. Аз така си го обяснявам. Сега разбирам и защо съм малко по-заспала и мудна последните 2-3 дни, въпреки че спя не по-малко от други дни и имам не по-малко задачи. Ще видим. Доста е слаб за момента.

11.01.17
21:45

Страхотно е, че намираш желание да експериментираш в кухнята! Всичко звучи много вкусно! Поздрави и за тренировките, определено не скучаеш с тях. ;) (muscle)

Мнението беше редактирано от Диляна на 11.01.17 21:49.

12.01.17
22:22

Благодаря, Диляна (F) Желание имам, защото обичам да готвя, но нещо не намирам време (wasntme) Рецептата за тиквата е много лесна, но на мен ми отне няколко часа, защото беше прекъсвана от кърмене, смяна на пелени и други бебешки занимания :) Така е с всичко напоследък, но ти знаеш със сигурност ;) Аз пък искам да те поздравя за последователността и търпението ти, които виждам в дневника ти. На мен за съжаление ми липсват тези качества и може би затова още не мога да се реша да започна с йога. Не знам търпение ли трябва или тя самата учи на търпение ;)

Четвъртък, 12.01.2017

Храна:
- овесена каша* с банан, малко орехи, кокосови стърготини и малко какао*
- 2 спелтови крекера* със семена; ябълка
- 40г бял шоколад*
- 2 бъркани яйца* с пуешко филе* и малко масло; сирене; няколко маслини; банан; 6 фурми*
- 60г бял шоколад* (dull)
- тиква с маскарпоне на фурна; филия хляб; ябълка

Течности:
- 1.5л вода; 250мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: 15 Minute Workout

15 Minute Workout (Фаза 1/Седмица 2/Трен 4):

jumping jack - x50
коремни преси (при мен - глутеус мост) - х50
jumping jack - x45
клек СТ - х45
jumping jack - x40
коремни преси (при мен - глутеус мост) - х40
jumping jack - x35
jumping jack - x30
клек СТ - х30
jumping jack - x25
лицеви опори -х25 ( при мен 5, 5, 5)
jumping jack - x20 - стигнах до тук :x
скачащ напад - х20
jumping jack - x15
скачащ клек - х25
jumping jack - x10
bicycle crunch (при мен - преси за страничните коремни мускули) - x10
jumping jack - x50
бърпи - х5

Предизвикателство (Ден 28)
Почивка

- Днес почивка от клекове и остават още два дни до края, но не искам да ги мисля :) Днес бяха мнго по-бавна от предните пъти, но довърших за още 4 минути отгоре. Както се вижда, малко измених упражненията. Вчера имах разговор на тема възстановителна гимнастика с една приятелка, която роди месец преди мен. Тя вече е минала един курс. Четох и доста по темата - става въпрос за тазовото дъно. Истината е, че 90% от нещата, които правя са противопоказни. Вярно, аз започнах със скачащите и коремните преси 2 месеца след раждането, но май е хубаво още да се изчака или да правя по-щадящи упражнения, ако не искам да си докарам проблеми по-нататък. Затова разкарах крънчовете. Ще гледам да преработя и другите тренировки. Тъй като не мога да си държа Дто на едно място и да се задоволя само с разходки, ще рискувам и ще си продължа с тези тренировки с кардио елементи - джакс, скачащи напади и клекове. Паралелно мисля да правя и разни възстановителни упражнения, а от края на януари, ако имам късмет, ще тръгна и на възстановителна гимнастика.

- Храната ми днес е под всякаква критика. От много отдавна не ми се беше случвало да изям цял шоколад :(

13.01.17
09:44

казано от Роси на 12.01.17, 22:22:

Аз пък искам да те поздравя за последователността и търпението ти, които виждам в дневника ти. На мен за съжаление ми липсват тези качества и може би затова още не мога да се реша да започна с йога. Не знам търпение ли трябва или тя самата учи на търпение ;)

Сетих се за тазки картинка по-долу. :D Истината е, че само ако пробваш, ще разбереш. Има много клипчета за напълно начинаещи, които са по около 20-ина минути. В канала на Кино има доста такива. :)

13.01.17
21:46

Петък, 13.01.2017

Храна:
- ябълка; крекер* от спелта със семена
- 2 бъркани яйца* с малко масло и пуешко филе; филия хляб; няколко маслини; 3 резена сирене; 2 моркова; ред шоколад* с нуга
- извара* с рожков и мед
- пилешко бутче* на фурна с малко масло; печени картофи с подправки и зехтин; зелена салата с репи и дресинг* от зехтин, мед, горчица, сол, пипер; няколко маслини; ябълка

Течности:
- 1.5л вода; 250мл чай за кърмачки

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + упражнения за корем

Предизвикателство (Ден 29)
240 клека СТ

- След като доста четох по темата за тазовото дъно и какво е удачно да се прави, заключих, че съм много глупава и нетърпелива (dull) Първо, след като родих сравнително скоро започнах с разни упражнения, за които не ми беше ясно дали не натоварват дъното или не. Ок, началните ми не са от най-натоварващите, но може би щеше да е по-добре, ако си бях кротувала. Добре че родителите ми дойдоха и нямаше къде да тренирам (giggle) Два месеца след раждането започнах с една програма за възстановяване на формата след бременност, която намерих в bodybuilдing.com. Следвах я до вчера. Първо правих едни тренировки за корем 3 пъти седмично. После започнах фаза 1, която продължава 4 седмици. В тренировките за корем имаше доста планкове, а също и крънчове  - кофти избор. В тренировките от фаза 1 има много скачане. За това ми беше ясно, че не е хубаво, но реших все пак да пробвам. Защо дълбая по темата? Защото като правех планинския катерач усетих някаква болка ниско долу в корема. Отделно при планк или подобията му усещам леко напрежения пак там. За мен това си е знак, че явно все още не съм във форма и не бива да минавам дори към този тип леки тренировки. Трябват още по-леки. Затова днес се рових и намерих модификации на доста от упражненията, така че да не оказват натиск върху тазовото дъно. Сутринта правих такива за корем, защото така или иначе си беше ден за корем. Правих и предизвикателство, което с начина, по който правя клекове също не е удачно,  но аз изкляках света. Както и да е - вижда се, че от както съм родила се чудя какво да правя и скачам от едно нещо на друго без много да си ползвам главата (нали писах и за закърнелия мозък). Малко след дъжд качулка са нещата, но по-добре късно отколкото никога. Все пак не мисля, че имам някакви проблеми с дъното, а просто е заслабнало от бременността и раждането и не бива да го товаря. Последното му по-сериозно натоварване ще е утре, защото искам да си довърша предизвикателството - поне едно завършено нещо да имам. Модификации на клек, напади, планк, лицеви, както и други подходящи упражнения намерих тук. Жената е физиотерапевт и добре обяснява. Мисля така да си структурирам тренировките, че да правя модифицираните упражнения, но ще ми трябва малко време. Затова утре само противопоказни клекове :)

- Днес и разходка няма, защото времето беше много ветровито и съответно променливо - цял ден се редуваха сняг и слънце. Поне успях да свърша доста задачи вкъщи.

- Храната днес е доста по-добре от вчера. Не знам дали не е много, но не искам дори едно нещо да премеря, за да не попадна в капана на изчисленията както преди няколко години. Ще гледам да си намаля по усет порциите. За два месеца и половина не съм мръднала. Седя 52кг (dull) Много ми бърка в здравето тоя кантар, въпреки че знам, че не бива.

Мнението беше редактирано от Роси на 13.01.17 23:03.

14.01.17
21:45

Събота, 13.01.2017

Храна:
- овесена каша* с ябълка, канела, орехи и малко “Демерара”
- малко пилешко бутче* на фурна (от снощните) с печени картофи с подправки и зехтин; 4 парчета сирене; няколко маслини; 20г шоколад*
- капучино (без кофеин)
- извара* с банан и рожков
- зеленчукова супа* (с бульона от пилето, защото го варих преди печене); 2 филии хляб*(овес и ръж); 4 резенчета сирене; няколко маслини; ябълка

Течности:
-Около 1л вода; 250мл чай за кърмачки

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Предизвикателство + упражнения

Предизвикателство (Ден 30)
250 клека СТ
Завършено! :)

Упражнения:
- лицеви опори от колене - 3х10
- нещо като френско разгъване с дъмбел - 3х12@5кг
- планк от колене - х3 до отказ
- страничен планк - х2 до отказ
- супермен - 3х10
- още едно упражнение за гръб - ляга се по корем и се повдигат ръцете нагоре като се свиват лопатките - 3х10

- Днес завърших предизвикателството с клекове и съм доволна :) Мисля, че допринесе доста за тонизирането не Дто ми - постегна се и се понадигна ;) След 250 клека реших да не правя днес други упражнения за долна част.

- Адапираните упражнения са естествено по-лесни и съответно не са ми така интересни. Липсва някакво предизвикателство или по-скоро трябва да понаправиш бая бройки или да поседиш доста дълго в планк, за да усетиш нещо. Затова ми е малко скучна такъв тип тренировка, но ще приема това като предизвикателство - известно време да тренирам съвсем леко. Предполагам, че ще си тренирам донякъде търпението ;) В крайна сметка за никъде не бързам, а не знам защо така съм се разбързала.

Мнението беше редактирано от Роси на 14.01.17 22:38.

15.01.17
19:54

Неделя, 15.01.2017

Храна:
- извара* с овесени ядки, маслини и лъжичка мед
- зеленчукова супа*; филия хляб* (овес и ръж); сирене; кисели краставички; 1-2 ч.л. пастет*(овче сирене, варении яйца, подправки); ябълка; 3 фурми
- протеинов кекс (яйца, банани, малко извара, подправки)
- ризото* с такива гъби; зелена салата със зехтин - това е планът

Течности:
- Малко над 1л вода; 300мл

Добавки:
- Doppelherz A-Z

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност
- Около обяд: Плуване - бруст - 14х50м

- Така :) Онзи ден се подсетих за IFS и Инес от дневника на Маргарита и пак се зачетох там :) Попаднах на упражненията за мобилност и реших да се пробвам някой път и това стана днес, тъй като нямах планове да тренирам сутринта. Оказа се, че съм голямо дърво. Наистина голямо дърво! Много ми харесва идеята за започване на деня с такива упражнения и мисля да го правя - ето ми ново предизвикателство :) Проблемът е, че не им знам имената (ако имат такива), за да си отбелязвам забележките и напредъка.

- От много отдавна - още докато бях бременна, обмислях да се върна към плуването. В гимназията имах един период, в който плувах по-често. После спрях за дълго. После пак в студентските години. Пак голяма пауза и после пак малко за кратък период.  Общо взето никога не съм била редовна, а сега от 3 години живея на 5 минути с колело от басейна. Реших най-накрая да се възползвам, защото е наблизо, а и защото мисля, че е добро раздвижване. Даже досто добро :) Та днес отидох за първи път пак след пауза от 2-3 години. Не знам за колко време ги изплувах дължините, защото нямах часовник, а много късно видях къде е стенният на басейна. Имах сила за още, но ми беше малко терсене да не се забавя за вкъщи и Маги да изтрещее от глад. В последствие се оказа, че съм й сметнала следващото хранене с половин час по-рано и изобщо не е трябвало да бързам (dull) Ще се опитам да ходя 2 пъти седмично. Поне планът е такъв засега. Единият път ще е събота или неделя, а другият - някоя вечер през седмицата като ще трябва да разчитам половинката да се прибере по-рано. Това малко ме притеснява, но както се получи :) Плувам бруст, защото на кроул имам много трески за дялане и почти мога да кажа, че не го мога.

- Днес и готвенето ми се получи доста успешно. За около 2 часа успях да направя следните неща: пица с блат от кайма, протеинов кекс, пастет от овче сирене и яйца, 2 омлета. Това са все неща за през седмицата. Междувеременно успях и да закуся и то спокойно, гледайки снега през прозореца :)

16.01.17
22:18

Понеделник, 16.01.2017

Храна:
- омлет от 2 яйца* с малко масло; сирене; 2 кисели краставички; 2 спелтови крекера* със семена и пастет* от овче сирене и варени яйца; 20г шоколад*
- протеинов кекс*; ябълка
- ризото* от снощното; 2 кисели краставички; ябълка

Течности:
- Малко над 1л вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност + Трен
- Около обяд: Разходка 8км

Трен:
- лицеви опори от колене - 3х12
- pull over - 3x12@5kg
- повдигане на дъмбели от хоризонтален лег - 3х12@2х5кг
- супермен - 3х10
- side plank hip lift - 3x10
- плитък клек - 3х30
- редуващи се напади - 20, 30, 30

- Днес пак започнах деня с мобилност...или вдървеност (wasntme) Най-голямо затруднение ми преставляват четвъртото упражнение и мостът. Мостът всъщност още изобщо не е мост ;) Тренировката след това ми отне около тридесет минути.

- Целият ми гръб е в мускулна от вчера :) На Д и крака е по-малка. Много съм доволна (sun)

- На обяд може би ядох повече от необходимото, но бях прегладняла. Закусих около 9.00, а стигнах до обяд в 14.30 :(

Мнението беше редактирано от Роси на 17.01.17 12:04.

17.01.17
21:12

Вторник, 17.01.2017

Храна:
- 2 рулца* (свинска шунка с бъркани яйца с чушка, лук и маслини); 3 царевични вафли*
- пица* с блат от кайма; краишник ръжен пълнозърнест хляб*; салата* (рукола, червено цвекло, морков, сусам, зехтин); 20г шоколад*
- 2 мъфина* (овесени трици, банан, ядки, фурми); извара*
- зеленчукова супа*; 1 рулце* от горните; сирене (40г); маслини; 2 царевични вафли*; ябълка

Течности:
- Малко над 1л вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Сутринта: Упражнения за мобилност + Трен за ядро

Трен за ядро:
- страничен планк - х3 до отказ
- хиперекстензии на швейцарска топка - 3х10
- повдигане на коляно от седеж върху швейцарска топка - 3х12
- alternate arm leg raises - 2х5 със всяка двойка ръка-крак

- Знам, че още е рано, но днес забелязах прогрес при моста - успях да се вдигна за няколко секунди. По принцип ме е и шубе да не си падна на главата. Много ми е любопитно с редовна практика до къде ще ги докарам тези упражнения :) Много приятно раздвижване за начало на деня са :)

- Днес правих основно упражнения за корем. Хиперекстензиите ги правя като опра крака в стената. Видях го от едно видео. Много ми харесва повдигането на срещуположни крак и ръка - изисква баланс и същевременно усещам как добре се напрягат коремните мускули.

- Не знам дали се забелязва, но се опитвам да се храня малко по-различно. В  смисъл, че отделям по-голямо внимание във всяко хранене да имам въгхлехидрат, протеин и мазнина. Не меря храната, но гледам да не прекалявам с порциите и се опитвам да се храня 4 пъти - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Режа си и по-тънки парчета сирене :) Не знам дали не ми е много, но не искам да се захващам със сметки. Не знам дали и ще сваля някое кило, но основната ми цел е да не стигам до преяждания като с шоколада миналата седмица.

18.01.17
23:09

Сряда, 18.01.2017

Храна:
- зеленчукова супа*; малко авокадо; пастет* от овче сирене и варени яйца; 3 царевични вафли*; маслини; 20г шоколад*
- ябълка с 2 ч.л. сусамов тахан*, канела и 1 фурма*
- супа* от тиква и моркови с 1 с.л. крем фреш*; сирене; маслини; пуешко* и телешко* филе; ябълка

Течности:
- 750мл вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Вечерта: Плуване - бруст - 18х50м

- Басейнът днес беше по-пълничък отколкото е неделя, но се получи добра тренировка. Върнах се с една огромна усмивка, а по пътя докато си карах колело към вкъщи пях (wasntme) Напоследък много пея за приспиване, но днес ми дойде отвътре и нали си бях сама в тъмницата ;) Дължините ги направих за около 45мин. Никога не съм можела да плувам бързо, а и не ми е цел и затова не си давам много зор. Имах и предостатъчно време.

- Голям клинч е тук, но не колкото в София. Под нулата - минус четири, но заради един гаден студен вятър се усеща около минус десет. Сутринта излезнах само с малката до пазара и пощата, които са наблизо, и кръгом обратно. Много ми стана студено. За съжаление го дават такова още доста време :(

- Мисля, че малко повечко мазнини имам днес в яденето.

Мнението беше редактирано от Роси на 18.01.17 23:15.

19.01.17
19:17

Четвъртък, 19.01.2017

Храна:
- палачинка* (2 яйца*, банан, коксови стърготини, канела, какао*, кокосово масло*)
- салата* (фелд, цикория, тученица, портокал, сусам, зехтин, балсамико); пуешко филе*; сирене; 4 лозови сарми* с ориз; 20г шоколад*
- извара с банан и малко рожков
- супа* от тиква и моркови с лъжица крем фреш*; сирене; маслини; малко телешко филе*; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; ябълка

Течности:
- Малко над литър вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:

Трен:
- лицеви от колене - 4х12
- супермен - 4х12
- глутеус мост - 100
- редуващи се напади - 2х50

- Днес успях малко по-дълго да се задържа на моста (sun) Но трябва да се снимам и да видя изобщо какво правя. От останалите упражнения също имам някои, които са ми доста труднички като например това, това и това. Тренът след това беше лек, защото не си бях починала много добре след плуването снощи. Като движение, което не отбелязвам, имам домакинска работа и танци с бебе (wasntme)

Мнението беше редактирано от Роси на 19.01.17 22:32.

20.01.17
23:22

Петък, 20.01.2017

Храна:
- спелтови ядки с овче сирене, 1 ч.л. мед и мащерка
- 3 бъркани яйца* с пуешко филе и крем фреш*; голяма чушка; 3 царевични вафли*; 20г шоколад*; 3 кестена
- извара с банан и малко рожков; 3 кестена
- сьомга котлет на фурна + салата* (тученица, ябълки, кестени, зехтин, балсамико, мед); ябълка

Течности:
- 750мл вода; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Следобяд: Разходка 6км

Трен:
- повдигане на дъмбели от хоризонтален лег - 3х12@2х5кг
- кофички на пейка - 3х10
- планк от колене - 3х до отказ
- side plank hip lift - 3х12
- плитък клек - 3х30
- напад-реверанс - 3х20 на крак

- Доволна съм от днешното раздвижване :) Всъщност цяла седмица си ходя с някакви леки мускулни трески и ми е кеф :)

- Храната е ок, но може би малко в повече. Обядът беше предвиден за половинката и затова е с 3 яйца. В крайна сметка той реши да си вземе нещо друго, което пък се оказа, че е забравил. Вечерята е гурме ;) Киснах стековете от сьомга няколко часа в марината. Салатата също стана много добра. Бяхме си купили кестени миналата седмица, а вчера ми докараха голямо количество тученица и намерих тази рецепта за салата. Абе чудя се какво да правя (wasntme)

- Днешната разходка беше с много бързо темпо. Първо, защото е клинч и второ, защото Маги така ревеше на тръгване заради грейката, че ме беше страх да не се обади пак някъде по средата и бях много експедитивна с пазаруването (wasntme) Тя откърти и се събуди чак вкъщи :)

Мнението беше редактирано от Роси на 21.01.17 01:01.

21.01.17
23:41

Събота, 21.01.2017

Храна:
- спелтови ядки с овче сирене, мед и мащерка
- запечена полента* с доматен сос и сирене; салата* (фелд, цикория, зехтин, балсамико); сирене; пуешко филе*; 20г шоколад*
- капучино
- ябълка* с 2 ч.л. сусамов тахан*
- таи къри с тофу и басмати
- 4 парченца сирене; банан; ябълка; ред шоколад*

Edit: Ядох три фурми с Лешников тахан (dull) Мразя така!

Течности:
- Вода - зле. Една чаша, примерно; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Около обяд: Плуване - бруст - 20х50м
- Следобяд: Разходка 6.7км

- Днес много движение, което е добре, но ей сега чак стигнах до компа. Храната не е добре. На обяд що-годе става. Едно парче от полентата ми беше малко и затова дояждах със сирене и пуешко филе. Чудех се дали просто да не си сложа още едно парче, но пък много въглехидрати щяха да станат за това ядене. Вечерта пък бяхме на гости (за първи път в троен състав ;)). Домакинът е веган и затова ядохме веган таи къри. Много вкусно беше, но не се наядох и затова като се прибрахме си доядох, но не особено качествено, защото и аз не знаех с какво. Бях си гладна де.

- Една снимка от разходката - мрачно и студено.

Мнението беше редактирано от Роси на 22.01.17 20:49.

22.01.17
20:49

Неделя, 22.01.2017

Храна:
- запечена полента* с доматен сос и сирене; 2 варени яйца*; малко телешко филе*; няколко маслини; 20г шоколад*; 1 тиквенка*(ленено брашно, тиква, яйца, орехи, мед) - за опит
- крем* (извара, тиква, кокосови стърготини, “Демерара”)
- предполагам, че като на обяд

Течности:
- Вода - към литър. 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:

- Нищо интересно за отбелязване.

23.01.17
22:27

Понеделник, 23.01.2017

Храна:
- капучино
- пиле* със зеленчуци (манголд, моркови, чесън); басмати; 2-3 маслини; 1 с.л. лешников тахан; 20г шоколад*
- 3 тиквенки* (ленено брашно, тиква, орехи, яйца) с йогурт*
- супа* от пащърнак; сирене; маслини; варено яйце*; ябълка

Течности:
- Вода - към литър; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
- Около обяд: Разходка 6.7км
- Вечерта: Възстановителна гимнастика

Трен:
- лицеви опори от колене - 3х12
- pullover - 3x12@5кг
- супермен - 3х10
- side plank lift - 3x12
- редуващи се напади - 3х40
- повдигане на крак настрани - 3х20@2кг

- Днес тренировката беше много бърза, защото станах късно, а имах ангажимент сутринта. Изобщо тази седмица до четвъртък съм все с ангажименти с малката и то все сутрин и не знам как ще смогна. Утре със сигурност сутринта няма да тренирам, защото сме на доФтор в центъра и всичкото приготовление с обличане, излизане, возене и т.н. отнема доста време :)

- От днес започнах с възстановителната гимнастика за раждали. Да си кажа честно поизморих се, а не отидох с такава нагласа ;) Правихме разни упражнения с едни ластици. Много ще е дълго за описване.

- От няколко дни се чувствам така малко по-лека ;) Вчера си пробвах едни по-тесни дънки и една пола и се оказа, че вече влизам в тях. После се качих и на кантара и се оказа, че съм 1.5кг надолу. Може да е малко, но си го усещам, а за моя ръст и визуално доста се забелязва. Поне аз така си мисля (wasntme)

24.01.17
20:56

Вторник, 24.01.2017

Храна:
- извара със спелтови ядки, маслини и 1 ч.л. мед
- фритата* (праз, яйца, сирене, маслини, кисели краставички на фурна); пуешко филе*; 3 лозови сармички* с ориз; 20г шоколад*
- 3 тиквенки* (ленено брашно, тиква, орехи, яйца) с йогурт*
- супа* от пащърнак; сирене; филия овесено-ръжен хляб*; ябълка - план

Течности:
- Вода - към литър; 500мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Омега 3

Движение:
Упражнения за мобилност
- Трен за ядро
- Разходка около 6км

Трен за ядро:
- страничен планк - х3 до отказ на страна
- alternate arm leg raises - 2х10 със всяка двойка ръка-крак
- повдигане на коляно от седеж върху швейцарска топка - 3х12
- хиперекстензии на швейцарска топка - 3х10

- Успях днес да се раздвижа, макар и разхвърляно през деня. Сутринта не успях да стана толкова рано колкото исках, защото пак приспивах 3 часа снощи и много ми се спеше. Упражненията за мобилност ги започвах два пъти и чак на третия път успях да направя всичко :( Посещението на яслата следобед отпадна и затова имах малко време да направя нещо за ядрото. Мисля, че добре се получи :)

- Имам лека мускулна на Д и ръце.

Мнението беше редактирано от Роси на 24.01.17 21:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1