Роси търси баланса :)

Прескочи до:

10.01.13
23:40

10.01.2013 /Четвъртък/ - без трен

7:00 - Закуска: филия хляб от лимец отгоре с пастет от сушени домати, печена чушка и маслини (домашен) и 2 варени яйца; 2 парчета свинска шунка; 3 чери домата; парче ементал; чаша gunpowder

черен чай

12:00 - Обяд: маринован котлет от сьомга на фурна(ок. 100г); маслини; чери домати; 2 парчета Elbländer

мандарина; чаша зелен чай

мандарина

ужасен глад на връщане от работа -> брецел с масло :( Това беше най-безвредния джънк на ферибота по моя преценка

банан (за залъгване на глада докато чакам приятеля ми да се прибере и си приготвям яденето :))

20:30 - Вечеря: голяма зелена салата с риба тон, чери домати, маслини, малко слънчогледови и кедрови ядки и дресинг от горчица, зехтин и риган

Калории: Около 1200 - 1300. Белтък - 80 - 90г. Въпреки брецела въглехидратът е в нормата, но е желателно да е по-малко :)

Вода: малко + чайове

Добавки: комплексни витамини, рибено масло, витамини за очи

От вчерашната тренировка най-много е засегната задната част на бедрата - много боли. Имам лека мускулна и на вътрешната, стигаща до коленете, което много ме радва, защото не си харесвам изобщо тази част от краката.

12.01.13
13:05

11.01.2013 /Петък/

5:20 - 6:15 - трен:

Кръгова за цяло тяло
3 кръга:

раменни преси х15@2х3.5кг
супермен х10
повдигане на дъмбел от лег х20@2х3.5кг
чуково сгъване х20@2х3.5кг
кик-бек х15@2х3.5кг
планк @40сек
страничен планк (дясно) @40сек
страничен планк (ляво) @40сек
клек със собствено тегло х40
напади х40 на крак

Кардио
6 минути HIIT от fitnessblender

Кръговата сякаш не ме измори толкова колкото предните две тренировки за горна и долна част. Започнах обаче малко по-късно и съответно кардиото трябваше да си го избера да е по-кратко.

7:00 - Закуска: йогурт с ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокос, динкелови ядки и лъжичка мед; чаша gunpowder

черен чай

12:00 - Обяд: панирано филе от треска; няколко варени картофа + 1 лъжичка от някакъв странен сос подобен на майонеза, който имаше кисели краставички; зелена салата с краставици и домат

чаша зелен чай; ябълка

шепа сурови бадеми; мандарина

3 парченца сирена с 3 няколко глътки вино

20:30 - Вечеря: зелена салата с маслини, моцарела, слънчоглед и кедрови ядки, чери домати и олио от рапица(не ми хареса, предпочитам зехтин)

Калории: 1900, а може и към 2000 да отиват :( Много въглехидрати!

Мнението беше редактирано от Роси на 12.01.13 22:53.

13.01.13
13:39

12.01.2013 /Събота/ - без трен

Коментар: ден почти без млечни :)

9:30 - Закуска: филия хляб от лимец отгоре с пастет от сушени домати, печена чушка и маслини (домашен) и 2 варени яйца; 1 парче свинска шунка; мандарина; чаша gunpowder. Тук да отбележа, че си бях приготвила и едно парченце сирене, но като стигнах до него и осъзнах, че хич не ми се яде. Явно съм прекалила с млечните последните дни и най-накрая е започнало да ми втръсва.

банан

колело; разходка

13:30 - Обяд: пилешки гърди(към 150-200г) на тиган с подправки; гарнитура - задушени зеленчуци; по малко от 3 салати - моркови с ябълка, зеле и сурова тиквичка със зехтин; 300мл фреш от портокал

колело; разходка

много чистене и по време на него на интервали:

- мандарина; шепа сурови  бадеми

- парче(10г) млечен шоколад

- парче какаова маса

- филия хляб от ръж и лимец

23:00 - Вечеря: 2 парчета руло “Стефани”(смесена кайма, динкелови ядки, варени яйца и морков, много магданоз и чубрица); зелена салата с маслини, моцарела, зехтин, сол

Калории: Около 1600 - 1700. Много са за нетренировъчен, но пък беше доста активен ден. Белтъкът е добре, но въглехидратите са пак в горните граници заради плодовете и двете филии хляб.

Вода: малко

Добавки: почивка

Доста натоварен ден. Настроението ми беше като люлка - сутринта супер добро, после през деня нещо много се изнервих - само се дразнех за щяло и нещяло, късно вечерта бях пак сред нормалните. Приятелят ми каза, че този път ПМС-ът яко ме тресял :( Горкичкият - винаги е потърпевш от моите изблици на лудост :(

Мнението беше редактирано от Роси на 13.01.13 13:42.

13.01.13
23:54

13.01.2013 /Неделя/

Коментар: без млечни (не е умишлено, просто не ми се ядат и искам да видя колко ще продължи)

9:45 - 11:20 - трен:

Кардио
30 минути вело. Започнах с 5 минути на най-ниската степен, после 10 на втора и 10 на трета и последните 5 намалявах. Много пот се изля!

Долна част
3 кръга:
плие х40@3.5кг
кънки клякане х40
глутеус мост х50

3 кръга:
клек с топка и дъмбели х30@2х3.5кг
глутеус мост на един крак х40 на крак
глутеус ритник х 40 на крак

3 кръга:
напади х30@2х3.5кг на крак
глутеус ритник настрани х30 на крак

3 кръга:
Добро утро х30@3.5кг
тръстър х20@2х3.5кг

стреч

Бедрата ми щяха да гръмнат след тренировката. Едвам си обух дънките и мисля, че още не са спаднали.

12:00 - Закуска: филия хляб от лимец отгоре с пастет от слънчоглед и маслини(био);пушена сьомга; маслини; мандарина; чаша и 1/2 зелен чай с жасмин

15:00 - Обяд: 2 парчета руло “Стефани”.

3 scones с малко сметана и lemon curd. Имахме гости и правихме английси следобед ;) За себе си уж направих здравословни скони (лимец и лимон), но за съжаление се изкуших да опитам и от другите два вида, които си бяха от бяло брашно, а в едните имаше и шоколадови парченца и сушени боровинки. И така в рамките на половин час въглехидратчетата ми пак хвръкнаха.

22:00 - Вечеря: 2 парчета руло + салата от морков, ябълка, стафиди, лъжица зехтин, сол и балсамико - много яка комбинация

Калории: Без скконите са малко - около 800, а с тях - не знам...може би към 1200, но това пак е малко за тренировъчен и то с тази тренировкат, която ми взе здравето сутринта. Но вече започвам да забелязвам какво се случва с мен - по-голям апетит май имам в деня след тренировка.

Вода: по-малко от литър

Снимка на нездравословните scones ;) :

Мнението беше редактирано от Роси на 14.01.13 19:28.

14.01.13
23:03

14.01.2013 /Понеделник/

Коментар: без млечни, но ми се доядоха. Реших все пак да не ям, но не знаех какво да ям, защото обикновено като съм гладна ям сирене. Дойде ми на ум само яйце и ядки.

5:20 - 6:10 - трен:

Горна част
3 кръга:
раменни преси х10@2х3.5кг
повдигане на дъмбел напред х10@3.5кг

3 кръга:
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х3.5кг
ball hyperextension x10

3 кръга:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х20@2х3.5кг
лицеви на колене х10
лицеви на топка х10

3 кръга:
чуково сгъване х10@2х3.5кг
дъмбел зад глава х10@3.5кг на ръка
кофички на пейка х10

Кардио
20 минути HIIT workout for abs and obliques

Тренировката за горна част днес беше доста по-лека от тази миналата седмица. Истината е, че нещо не си бях структурирала упражненията като хората. Въпреки всичко пак се очертава мускулна на трицепс.

7:00 - Закуска: филия хляб от лимец и ръж отгоре с пастет от слънчоглед и маслини(био); 2 варени яйца; пушена сьомга; маслини; мандарина; чаша зелен чай с жасмин

12:30 - Обяд: вурст(ок.100-150г) с картофено пюре(ок. 200г) и задушени зеленчуци; зелена салата с краствица. Снощи изядохме всичко и трябваше днес да ям в кантината, където пак бяха заложили на полуфабрикатите.

зелен чай; мандарина

шепа и нещо сурови бадеми; мандарина

парче(10г) какаова маса

21:00 - Вечеря: пилешка кавърма; варено яйце; много маслини; шепа бадеми

Калории:към 1800. Имам ок. 110г мазнини, но за съжаление 45г от тях идват от вурста. Въглехидратите - ок. 80г. Белтък - ок. 98г.

Вода: 1 чаша + чайовете - зле. Сега пия чай от мента.

Добавки: рибено масло; комплексни витамини; витамини за очи

15.01.13
23:36

15.01.2013 /Вторник/

Коментар:
- има млечни, но малко в сравнение с други дни
- има и трен, въпреки че трябваше да е почивка. В петък заминавам за кратко на едно по-топло местенце и затова се опитвам да си “наваксам” тренировките за седмицата (sun) Мисля, че няма да успея :)

5:45 - 6:15 - трен:

Кардио
20 минути Brutal HIIT Ladder Workout

малко стреч

Наистина брутална!

7:00 - Закуска: филия хляб от лимец и ръж отгоре с пастет от слънчоглед и маслини(био); 2 варени яйца; пушена сьомга; маслини; чаша зелен чай с жасмин

черен чай; шепа сурови бадеми; мандарина

12:30 - Обяд: пилешка кавърма; маслини; 2 парчета Elbländer; мандарина

зелен чай

какаова маса(15г)

шепа бадеми

голям глад преди вечеря и все за сладко (и маслини)(явно ПМС, въпреки че не винаги е така): 4 сушени фурми; сушени червени боровинки; маслини. Тези дни ям много маслини, ама наистина много. Супер вкусни са ми. Аз по принцип много обичам, но тези дни обичам повече :)

21:30 - Вечеря: зелена салата с риба тон, маслини, чери домати, слънчоглед, тиквено семе и кедрови ядки, зехтин, сол. След това: 2 парченца шоколад(16г)

Калории:1600 - 1700 без шоколада, защото ме мързи да смятам

Вода:1.5л + чайовете . Сега - чай от мента.

Искам и утре, и в четвъртък да тренирам, но усещам как няма да стане. Най-вероятно утре ще ми се спи адски и няма да мога да стане, а и се чувствам леко изтощена, тъй като от неделя насам ми се събират 3 тренировки. Днес до обяд бях като ударена с мокър парцал. Ако утре не стана, в четвъртък ще си направя тренировката за долна част. Като замина, ако има място мисля да правя по някой клек, напад и лицева опора, че да не се отпускам.

16.01.13
23:10

16.01.2013 /Сряда/ - без трен

Коментар: no млечни ;)

7:00 - Закуска: филия хляб от лимец и ръж отгоре с пастет от слънчоглед и маслини (био); 2 варени яйца; пушена сьомга; малко кашу; чаша зелен чай с жасмин

черен чай; какаова маса

12:00 - Обяд: котлет от сьомга в марината(125г); чери домати; няколко маслини; варено яйце; мандарина

зелен чай;

какаова маса; мандарина; шепа и нещо сурови бадеми

3 сушени фурми; сушена боровинка; кашу

20:30 - Вечеря: 2 бъркани яйца с малко масло; зелена салата с маслини, чери домати, слънчоглед, тиквено семе и кедрови ядки

3 сушени фурми; сушена боровинка; кашу

Калории: Към 1800. Много за нетренировъчен. Белтък - 92г, бъглен - 109, мазнини - 94.

Вода: към литър + чайове

Добавки: комплексни витамини; витамини за очи; рибено масло

Не ям млечни и се чудя какво да ям, защото като няма достатъчно мазно все съм си гладна. Очевидно избивам на сушени плодове. Ядките не ме засищат особено. Както преди бях писала едва ли ще изключа някога сирената от менюто си, но сега май си правя някакъв експеримент...и аз не знам какво правя. Все пак е добър вариант поне да им намаля консумацията.

17.01.13
08:12

казано от Puma на 16.01.13, 23:10:

2 бъркани яйца с малко масло;
...
Не ям млечни и се чудя какво да ям, защото като няма достатъчно мазно все съм си гладна.

Ами, изяж примерно 3-4 яйца с много масло. :)

17.01.13
09:16

казано от Маргарита Манева на 17.01.13, 08:12:

казано от Puma на 16.01.13, 23:10:

2 бъркани яйца с малко масло;
...
Не ям млечни и се чудя какво да ям, защото като няма достатъчно мазно все съм си гладна.

Ами, изяж примерно 3-4 яйца с много масло. :)

Дааа...може и така, но вчера за закуска имах 2 яйца, на обяд още 1 и на вечеря вече не ми се ядяха особено. Днес не мога да ги гледам :D Може да ям само масло ;)

17.01.13
10:19

Може ли за нездавословните скоунс рецептичката? Такива най-обичам!  (nmuchfun)

17.01.13
22:42

казано от Кириаки Сани на 17.01.13, 10:19:

Може ли за нездавословните скоунс рецептичката? Такива най-обичам!  (nmuchfun)

Разбира се: http://www.joyofbaking.com/SconesChocChip.html
На този сайт има рецепти само за нездравословни сладкиши :) Всички до един са с all purpose flour :)

17.01.13
23:06

17.01.2013 /Четвъртък/

Долна част
3 кръга:
split squat x15
sissy squat x15

3 кръга:
pistol squat x15
goblet squat х15@3.5кг

3 кръга:
three way lunge x15
good morning х15@3.5кг

3 кръга:
one leg dead lift х15@3.5кг
бедрено сгъване с швейцарска топка х12

Кардио
8 минути Quick Sweat Cardio Workout от fitnessblender

Уж не правя почивки между кръговете и пак ми отне много време тази тренировка. Явно сутрин съм много флегматична. Въпреки това се поизпотих, но за съжаление ми остана много малко за кардио :(

7:00 - Закуска: филия хляб от ръж и лимец отгоре с пастет от слънчоглед и маслини (био), пушена сьомга, маслини, кашу; чаша зелен чай с жасмин

горещ шоколад по неволя -> тук натрупа много сняг и естествено транспортът се скапа. Закъсня ми първият автобус, съответно си изпуснах втория и трябваше да прекарам около час в съседния град. Затова седнах в една пекарна и тъй като не исках да пия кафе, реших шоколад, а той се оказа с млякооооо...изпих го, какво да правя.

черен чай

12:00 - Обяд: сандвич по неволя -> заради закъснението сутринта, реших че няма да ходя на обяд(а имаше днес омлет) и си купих един гаден сандвич от въпросната  пекарна. Беше бял мек хляб с шунка, зелена салата, домати, някакво сирене(махнах част) и някакъв сос, с който се омазах. Прекрасен ден...

4-5 ореха

20:00 - Вечеря: салата от радичио с маслини, малко паста от лимец, семена и зехтин; пушена сьомга

след малко може да ям кивита, че много са ми се дояли и си купих

Калории: не знам...сандвичът ме прецаква и не ми се смята

Скапан ден като пред отпуска макар и кратка. Развалих си безмлечното меню без да искам, но мисля да се опитам да карам на него поне докато ми мине цикълът. Все още съм в ПМС, но пък четох в книгата на д-р Christiane Northrup, че намалената консумация на млечни може да облекчи предменструалните болки. Затова съм готова да пробвам, тъй като последните пъти положението беше плачевно. Едва ли само това е фактор, но все пак.

17.01.13
23:11

Уф, на мен ми е трудно без млечни. Точно в ПМС най-много ми се ядат /особено кисело мляко/. Сега опитвам да ги огранича, но то се вижда - нямам особен успех. :D

25.01.13
00:06

18.01.2013 - 23.01.2012

Няма да описвам подробно храна и движение. Беше нередовна, с много въглехидрати, имаше и боклуци, но пък си прекарах едни страхотни 5 дена в Барселона. Движение до дупка всеки ден, защото там има какво да се види, а ние искахме да видим всичко - невъзможно за толкова малко. Тръгвахме към 10.30 да обикаляме по забележителности. Понякога закусвахме, друг път - не или само малко - някоя мандарина, някое капучино. След това - разкарване до късния следобяд, когато гладът си казваше думата и трябваше да се яде - тапас, паея, сандвич, каквото се намери. После пак обикаляне и късна вечеря - към 21.00- 22.00. Един ден успях да тренирам, но през останалите умората сутрин си казваше думата, а и исках да видя колкото се може повече! Имаше много горещ шоколад - истински разтопен, защото в Испания това разбират под “горещ шоколад”. Страхотен! Имаше и сангрия на няколко пъти, както и няколко сладки неща като чурос и захаросани портокалови парченца с шоколад.
Беше невероятно и с удоволствие бих се върнала на това място. Развалих си хубавото хранене и редовните тренировки, но не съжалявам изобщо :) Мисля все пак да продължа ;) Освен това, колкото и глупаво и банално да звучи, открих колко важно е да спортуваш редовно и да се грижиш за здравето си. Тъжно е като видиш хора на по 25-26 години да се изморяват от пет крачки и да се отказват да видят някои страхотни места, само защото “има много стълби” до тях. В самата Барселона, от друга страна, се изкефих като видях колко много хора тичат. Всеки ден по улиците и покрай плажа можеш да срещнеш тичащи хора. Един ден видях на плажа и една мацка, която точно на брега на една площадка правеше клекове и напади. Искрено й завидях!
Не ми се прибираше на студа тук. Там беше като пролет:

25.01.13
00:21

24.01.2013 /Четвъртък/ - без трен

Коментар: без млечни отново

7:00 - Закуска: филия хляб Mestemacher с ленено семе отгоре с пастет слънчоглед и домати (био); 1 варено яйце; няколко маслини; чаша зелен чай с жасмин

черен чай; 15г шоколад 96% (био)

12:00 - Обяд: руло от телешко месо вътре с нещо като горчица и някакъв сос към това. За гарнитура: едни тестени глупости подобни на макарони ама не баш. Отделно салата от домати и краставици.

дъвчащ бонбон

шепа орехи

глад преди неприготвена вечеря: банан; много сушени плодове без захар - ябълка, круша, ягода, синя слива и много сушени каисии

21:30 - Вечеря: купа леща; много салата от моркови с лимонов сок и зехтин. Струва ми се малко за вечеря, но се наядох със сушените плодове преди това и обърках всичко

Калории: Не знам

Вода: към литър + чайове. Сега пия ментов чай

Искам да влезна възможно най-бързо в ритъм след кратката и размазваща почивка. Днес не ми беше ден за тренировка, но едвам станах. Беше ми ужасно студено и ми се спеше зверски. Отдавна не бях тръгвала с такова нежелание за работа. Тъй като исках да поспя малко повече, реших че няма да ходя с автобуса, а независимо от студа ще си яхна колелцето. Добре направих, защото ме ободри.
Утре ми е ден за кръгова, но не знам дали ще мога да стана :( Бях отпуска, а сега не мога да се възстановя от нея :D Както и да е - ако утре не стана, неделната тренировка за краци си остава и продължавам както преди.

26.01.13
14:21

25.01.2013 /Петък/ - без трен

Коментар: без млечни

8:00 - Закуска: 2 шепи орехи; 15г шоколад 96%

зелен чай

12:00 - Обяд: риба пане с хрянов сос; няколко варени картофа и моркова; салата от домати, краставици и зехтин; мандарина

зелен чай

15г(може и малко повече) шоколад 96%

мъфин с плодов чай

банан; сушени плодове

21:30 - Вечеря: голяма купа леща; 2 парчета свинска шунка; маслини; варено яйце с пастет от слънчоглед и домати. По-късно - едно манго. Голяма вечеря!

Калории: Не съм смятала, но знам, че въглехидратите са ми много - сушени плодове, мъфин, картофи.

чай мента

Добавки: пропуснати

Станах в 7.20. Навън беше -9 и реших да си спестя колелото, а за автобуса трябваше да излезна в 7.30. За 10 минути се оправих и излязох без да закуся. По пътя ядох каквото имах в чантата си - шоколад 96% и орехите. Чай си направих в работата. За тези 5 дена, в които си спестявах закуската, съм се отучила да закусвам, което ми е супер странно. Ставам и не ми се яде особено. Днес направо си се насилих. Не искам да я пропускам, защото после всичко ми се обърква. В 17.00 изпитах ужасно желание да изям нещо тестено. Не толкова да е сладко, но да е от тесто. Затова изядох и този мъфин. Това не говори за добро хранене. Когато имам апетит за нещо толкова конкретно като тесто или сладко, означава че не се храня редовно и пълноценно през деня.

26.01.13
16:17

казано от Puma на 25.01.13, 00:06:

18.01.2013 - 23.01.2012

Имаше много горещ шоколад - истински разтопен, защото в Испания това разбират под “горещ шоколад”. Страхотен! Имаше и сангрия на няколко пъти, както и няколко сладки неща като чурос и захаросани портокалови парченца с шоколад.

ммм чурос с шоколад е много вкусно

31.01.13
23:14

26.01.2013 /Събота/ - 27.01.2013 /Неделя/ - без трен

В събота ми се прецака стомахът. Самият ден се храних нормално, но мисля, че може да се дължи на нещо от предния ден. Следобяда се подух ужасно и не ми се ядеше нищо. Ядох само препечени филии с масло. На другия ден продължи, но се пооправих към края на деня. Пак бях на филии и чай от лайка и цял ден се излежавах.
Така направих една седмица без тренировки - вярно, че имах много движение през отпуската, но не го зачитам щом няма истински трен.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

28.01.2013 /Понеделник/

5:15 - 6:15 - трен:

Горна част
3 кръга:
Повдигане на дъмбел напред х10@3.5кг

3 кръга:
супермен х10
едностранно гребане х10@3.5кг
ball bridge x10

3 кръга:
флайс х10@2х3.5кг
лицеви опори на колене х10
ball dumbell press х10@2х3.5кг

3 кръга:
бицепсово сгъване (с редуване) х10@2х3.5кг
кик-бек х10@2х3.5кг
кофи на пейка х10

Корем
100 Repetitions Abs and Obliques Workout

Кардио
17 Minute At Home Cardio

7:00 - Закуска: 2 варени яйца с пастет от домати и подправки; парче свинска шунка; ементал; кашу; чаша зелен чай с жасмин

черен чай

12:00 - Обяд: парче панирана риба; маслини; броколи с масло и индийско орехче

капучино

2 шепи кашу, парче какаова маса

преди вечеря: банан и малко сушени фурми

20:30 - Вечеря: мариновани пилешки гърди; маслини; ементал; много киви

Калории: Около 1800 - 1900. Стават за тренировъчен, но не се кефя, че са най-много от мазнини. Белтък и въглен са равни.

Калории: към 1900. П - 120г, В- 140г, М - 80г

Вода: 2л + чайове

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

29.01.2013 /Вторник/ - без трен

7:00 - Закуска: 2 варени яйца с пастет от домати и подправки; парче свинска шунка; маслини; филия хляб от лимец; ябълка; чаша зелен чай с жасмин

черен чай; шепа сурови бадеми; мандарина

12:30 - Обяд: парче панирана риба; маслини; броколи с масло и индийско орехче; няколко чери домата; мандарина

капучино

2 шепи кашу

преди вечеря: банан; сушени кайсии

22:30 - Вечеря: зелена салата с риба тон, маслини, чери домати, слънчоглед, тиквено семе и кедрови ядки, зехтин, сол

Калории: около 1600

Вода: към 1л + чайовете

30.01.2013 /Сряда/

Долна част
3 кръга:
split squat x15
sissy squat x15

3 кръга:
pistol squat x15
goblet squat х15@3.5кг

3 кръга:
three way lunge x15
good morning х15@3.5кг

3 кръга:
one leg dead lift х15@3.5кг
бедрено сгъване с швейцарска топка х12

Кардио
Bodyweight Cardio + Total Body Toning - Double Ladder Workout - 16 минути. Темпото ми беше доста по-бързо от това на видеото - учудващо за мен и при положение, че бях на 5 часа сън.

7:00 - Закуска: 2 варени яйца с пастет от домати и подправки; филия ръжен хляб с ленено семе
====> изведнъж ми стана много лошо на корема. Не можах да си изям останалите неща от закуската. Следващите 20 минути прекарах в 00 с ужасни болки и гадене. Не знам какво беше това, но беше ужасно и отшумя толкова бързо колкото и се появи. Все още се чудя за причината. Истината е, че в последните дни спя малко и правя хиляда неща и се чувствам супер отпаднала и все пак тренирах с доста високо за мен темпо - не знам дали нещо не съм се изсилила тогава. Друго, което си мисля, че че може да ми става нещо със стомаха след ядене на сушени плодове - вечерта бях яла доста кайсии и отделно в събота, когато пак ми се прецака, пак бях яла - кайсии и разни ябълки.

малко кашу, тъй като изпитах глад поради малката закуска

12:00 - Обяд: мариновани пилешки гърди; маслини; ементал;

кашу

21:00 - 23.00 - Вечеря: различни боклуци - зрънчо, бисквити, франзела с нещо отгоре; десерт от извара с малини; малко торта
====> Приятелят ми имаше РД - юбилей 30 и му организирах парти - изненада. Нищо не подозираше :) Бях поканила голяма част от приятелите му. Тъй като нямах време да готвя, защото бях на работа, бях купила различни бързи храни - солети, бисквити и т.н. и франзели за сандвичи. Съответно това беше и моята вечеря :) Получи се хубаво обаче (sun), въпреки че не беше добра идея да ям такива неща след сутрешните “ексцесии”.

Калории: не знам

Добавки: не

31.01.2013 /Четвъртък/ - без трен

7:15 - Закуска: филия ръжен хляб с ленено семе; парче свинска шунка

8:15 - Втора Закуска: хлебче с ементал, варено яйце и домат; капучино

12:30 - Обяд: парче Kassler няколко варени картофа и някакъв сос; зелена салата с домат и краставица

ябълка

мандарина

преди вечеря: 3 бисквити; няколко шепи зрънчо с фъстък; банан. Срам ме е :x

20:30 - Вечеря: мариновани пилешки гърди; няколко чери домата

Калории: не знам, но са много и все от гадни бързи, пълни с боклуци въглехидрати

Вода: малко

Мнението беше редактирано от Роси на 23.02.13 14:37.

31.01.13
23:25

Коментар за предните дни:
Много напрегната седмица - в работата стана нещо много напечено и отделно в понеделник и вторник правих промишлени количества мъфини след работа, за да може половинката да черпи за РД-то :) Събра ми се много малко сън - по около 5 часа. Въпреки умората не искам да спирам с тренировките, защото съм си казала два месеца без мърдане, а вече имам една пропусната седмица за трен.
Малкото сън и напрежението обаче си казват думата - повече умора, качеството на храната е надолу и съответно стомахът ми се бунтува. Щом прибягвам до капучино, за да се чувствам добре, не е добре. Както и да го гледам кафето ми влияе по различен начин от зеленият чай - ободрява по различен начин и сякаш ме прави по-концентрирана и свежа. Чаят просто ме ободрява. Затова като съм супер мега скапана прибягвам към кафе, за да ме концентрира и освежи повече. Това си е мое разсъждение за мен де ;) Може и да е плацебо :)
Друго, което направих - пак ям млечни под формата на сирена, но не много за момента. Просто видях, че на един ементал скоро му изтича срокът и реших да го изям навреме :) От РД-то остана много нездравословна храна - разни саламчета например, и не знам как ще се справя. Мразя да хвърлям храна и сигурно ще хапвам по нещо от време на време.

01.02.13
21:04

Имам нужда някой да ми каже, че бисквитите, солетите и зрънчото са много кофти и вредни неща :x Може би някакво детайлно обяснение с гадни примери би ме сепнало и ще изляза от омагьосания кръг, който си спретнах от вчера насам...

01.02.13
21:40

Аз нямам много-много дар слово, обаче ще опитам: най-силната ти мотивация да не ги поглеждаш всичките джънкове трябва да идва от това, че НЕ Е ХРАНА! Тялото ти няма никаква полза от нещо направено от химични съставки, сглобено в завод и затворено в пакетче. В никоя твоя клетка няма такава съставка и като я приемеш тялото ти се ошашква и се чуди какво да прави и как да се спаси: същата реакция като при поява на вирус или бактерия. Аз до този извод съм стигнала. (wasntme)
Не се обвинявай, не съжалявай, но спри да се тровиш (hug)

01.02.13
21:56

Мерси, Радост (F) Добро обяснение :) Надявам се да ми дойде акълът в главата! Знам, че са вредни и т.н. и едновременно с това ръката ми автоматично бърка в купа с бисквити, а другата в една с крекери - трагедия (headbang)

02.02.13
00:33

1.02.2013 /Петък/

5:40 - 6:15 - трен:

Кръгова за цяло тяло
3 кръга:

“Арнолд” преси х10@2х3.5кг
флайс с дъмбел х10@2х3.5кг
сгъване на дъмбел х25@2х3.5кг
чуково сгъване х20@2х3.5кг
кофи на пейка х10
foot-to-foot crunch x40
alternating curls x40
good morning х20@3.5кг
клек с дъмбел х20@2х3.5кг

стреч

Нещо не я направих като хората тази тренировка - сигурно, защото ми се спеше. Не се изморих достатъчно.

7:00 - Закуска: 2 варени яйца с пастет от домати и подправки; парче свинска шунка; филия ръжен хляб с ленено семе; 3-4 чери домата; чаша зелен чай с жасмин

капучино

12:00 - Обяд: панирано филе от трескаа някакъв сос; няколко варени картофа и брюкселско зеле; зелена салата с краставици и домат

чаша зелен чай; мандарина

50-60г сурово кашу; мандарина

====> преди вечеря - джънк изцепка: 3-4 бисквити; няколко шепи от едно зрънчо и едни крекери
Не знам какво ми стана и вчера и днес, но като се прибера от работа и отида в кухнята и видя тези глупости останали от РД-то и се лепвам за тях. До сега не съм имала  такива “копнежи” за зрънчо и бисквитки с шоколад. Направо не знам :x

21:30 - Вечеря: няколко саламчета; салата от морков, ябълка, зехтин и балсамов оцет. След като се бях натъпкала с боклуците, не ми се ядеше особено много...

Калории: много и от кофти неща

02.02.13
13:09

2.02.2013 /Събота/

9:40 - 10:30 - трен:

Корем:
10 Min Abs Workout At Home Abdominal and Oblique Exercises

Кардио:
Can You HIIT like a Girl 22 Minute Cardio HIIT Workout Challenge

стреч

Вчера след кръговата трябваше да има и кардио, но нямах време и затова реших да компенсирам днес. Отделно не съм доволна от натоварването на корема тази седмица и съответно включих малко упражнения и за него :)
HIIT тренировката беше безумна - накрая не можех да си кажа името. Отново ми стана лошо като в сряда, но не беше толкова екстремно и успях да се съвзема някак си. Вече започвам да мисля, че много вдигам интензитета по време на самата тренировка и после не се “охлаждам” като хората или, че кръвното ми пада изведнъж.

11:30 - Закуска: йогурт с лъжица ленено семе, лъжица сусам, 3 лъжици ядки от лимец, пшеничен зародиш, кокосови стърготини и лъжичка мед; чаша зелен чай от жасмин.
Коментар: В момента след тази закуска, която преди си хапвах почти всеки ден, червата ми издават странни звуци - къркорят, но не като на гладно. Съжалявам за описателното обяснение! Мисля си, че наистина съм си прецакала стомаха последните дни и затова днес ще се старая да не ям боклуци.

16:30 - Обяд: голям свински шницел с гарнитура гриловани зеленчуци и задушени карфиол и броколи; малко салата морков с ябълка и малко краставици

парченце шоколад 90%

мандарина

22:30 - Вечеря: рататуи; ементал; салам с орех; маслини. За десерт: банан и 1/2 нар

Калории: към 1600. Б - 78.5г, В - 190г, М - 80г. Не съм доволна от голямото количество въглехидрати. Всъщност понякога се чудя дали трябва да включвам зеленчуците в сметките изобщо...

Вода: почти липсва

Ден с доста движение - пазар,  разходка и колело, чистене...

Мнението беше редактирано от Роси на 03.02.13 00:41.

03.02.13
23:14

3.02.2013 /Неделя/

10:10 - 11:50 - трен:

Кардио
40 минути вело. Започнах с 10 минути на най-ниската степен, после 10 на втора и 10 на трета и последните 10 намалявах

Долна част
3 кръга:
плие х30@5кг
напади х20@2х3.5кг

3 кръга:
клек с топка и дъмбели х20@2х3.5кг
“Добро утро” х20@5кг

3 кръга:
клек с дъмбели х20@2х3.5кг
глутеус ритник х 30 на крак

3 кръга:
тръстър х15@2х3.5кг
глутеус мост х40

3 кръга:
глутеус мост на един крак х40 на крак
leg lift ь30 на крак

стреч

Още след велото краката ми бяха бомби. След силовата - няма да говоря...

12:30 - Закуска: плодова салата от банан, 1/2 ябълка, няколко какаови зърна, чиа и лъжичка мед; чаша и 1/2 gunpowder

14:30 - Обяд: рататуи, ементал, маслини, салам с орехи

15:00 - 19:00:
- 50г смесени ядки(кашу, орех, лешник, бланширан бадем); 3 сушени кайсии; 3 сушени фурми
- 2 чаши чай
- парче Elbländer и малко салам с орех

21:30 - Вечеря: рататуи, варено яйце, моцарела, свинска шунка, маслини

Калории: 1587, от които: Б - 18%, В - 38%, М - 44%. Най-много въглехидрати (98г) идват от рататуито.

Вода: 0.7л + чайове

Днес отчаянието в мен се обади, но сега не ми се мрънка. Важното е да не му се дам и да си повтарям, че всичко е в постоянството :)

04.02.13
23:07

4.02.2013 /Понеделник/

5:20 - 6:20 - трен:

Горна част
3 кръга:
повдигане на дъмбел напред х10@3.5кг

3 кръга:
ball arm-leg extension x10
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х3.5кг
ball hyperextension x10

3 кръга:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х20@2х5кг
лицеви на топка х10

3 кръга:
чуково сгъване х10@2х5кг
дъмбел зад глава х10@3.5кг на ръка
кофички на пейка х10

Корем
10 минути Cardio Abs and Obliques Workout

Кардио
When I say Jump HIIT - Total Body Toning and HIIT Cardio Workout

Тренировката за горна част трябв ада я преработя, защото не ме натоварва достатъчно. Поне не толкова колкото другата. Кардиото беше убийствено (whew)

7:00 - Закуска: филия ръжен хляб с ленено семе; пушена сьомга; маслини; банан; чаша зелен чай с жасмин

чаша черен чай

12:30 - Обяд: тиквичка с плънка от тиквичка, домати, чесън, пармезан и моцарела; 2 варени яйца с пастет от домат и подправки; свинска шунка

зелен чай; мандарина

шепа смесени сурови ядки (лешник, кашу, орех, бадем)

21:00 - Вечеря: омлет от 2 яйца, 60г сирене и чубрица; зелена салата с чери домати, маслини, тиквени семки и зехтин

1/2 портокал

Калории: 1900, от които Б - 85.8г(18%), В - 103.9г(21%), М - 130.3г(61%). Mай ста’а за тренировъчен ден въпреки, че все имам чувството, че ям много - не преяждам де. Напротив имам място за още след 1900 калории...

Вода: малко над литър + чайовете. Сега - чай от мента.

Днес имам приятна мускулна треска на бедрата от вчерашната тренировка. Честно казано очаквах нещо по-фрапантно, но и това става. Усещам си краката едни стегнати без да болят. За съжаление не харесвам гледката в огледалото (tmi) Но както казах по-рано - постоянство (wait)

Мнението беше редактирано от Роси на 04.02.13 23:16.

05.02.13
22:33

Минавам само да споделя, че пак съм супер объркана относно храненето и вече се чудя наистина ли съм толкова лакома ма*ка му. В който и дневник да погледна все калориите са доста по-малко от мойте и тренът повече. Аз съм 156см и вчера опуках 1900кал и си бях пак гладна. Сега си правих салата и реших да видя колко калории е една лъжица зехтин. Ясно, че очаквах да е доста, но се оказа, че със салатката снощи са заминали 360 калории, защото аз й сложих 3 лъжици, а и те ми се сториха малко :( В момента съм на 1280 кал за деня като днес ми е нетренировъчен, т.е. трябва да се яде по-малко, за да имам дефицит. И какво се оказва...ако си изям само салатата със зехтина ще съм стигнала вече лимита...а не мога да се наям само с нея (headbang) Писна ми да се въртя в този ш*бан кръг (devil)

Teddy

05.02.13
22:43

Не се отчайвай и аз съм така.. Даже съм 153, а ям 3 пъти повече от майка ми или от някои приятелки, за това напоследък се старая да контролирам количествата. Колкото повече го мислиш, по-зле става (кой го казва) :D

06.02.13
08:04

И аз така с калориите (dull)

06.02.13
08:20

казано от vania p на 06.02.13, 08:04:

И аз така с калориите (dull)

Чувствам се като гладно прасе :x Май не мога да съм в дефицит и това е....

Мнението беше редактирано от Роси на 06.02.13 08:22.

06.02.13
08:56

Попадна в моя омагьосан кръг :D Аз пак съм се насочила натам, но мисля да се опомня по-рано.
Спри се, не брой калории или ако не искаш, поне не слагай салатите в сметката. Яж когато и каквото ти се яде, но без боклуци. Аз установих за себе си, че трябва да съм спокойна и да не се вманиачвам, един ден ще ям много, в друг по-малко, просто организЪмЪТ си знае. Колко лесно изглежда, ама колко ми е трудно и на мен да го спазвам (tmi)

06.02.13
09:06

Салатите не ги смятам. Само зехтина им :D. Почнах пак да смятам, защото все си мисля, че щом искам да отслабна трябва да има дефицит, а ако не смятам съм сигурна, че няма...

06.02.13
09:13

Ама тези килограми са ти идеални според мен. Защо ти е дефицит???

06.02.13
09:27

Защото искам слаби бедра :)

06.02.13
09:29

И аз, ама това става само като намаля въглехидратите, а не калориите.
ПП: На нас дребчовците явно ни е писано да сме си по пълни в бедърите :(

Мнението беше редактирано от Deskameska на 06.02.13 09:31.

06.02.13
10:02

казано от Deskameska на 06.02.13, 09:29:

И аз, ама това става само като намаля въглехидратите, а не калориите.
ПП: На нас дребчовците явно ни е писано да сме си по пълни в бедърите :(

Аз гледам да са ми ниски въглехидратите в нетренировъчни дни. Все имам чувството обаче, че повече се влияя от мазнините. Иначе и аз съм чувала, че по-дребните жени “нямало как” да имат слаби бедра, но от друга страна съм виждала не е една миньонка с такива и затова все още тая надежда :)

06.02.13
10:32

Моята колежка е от тези миньонки - не яде по цял ден или кара на едно кисело мляко или някви солети, не тренира, пуши като комин. Слаба е и генетично надарена с хубава фигура, на 42 е с 2 деца. Няма проблеми с цикъла.
На мен просто не ми е писано да ми е толкова лесно :(

Аз сигурно съм най-дребос от всички ви. Само 151см съм. Пък бедрата мен много не ме  притесняват е имам от вътрешната страна ама аз първо там дърпам със см , повече ме дразни коремчето. Направоо много искам да имам някаква преса, ама много търпение си трябва. Пък и храната е много важна дали е качествена и т.н Ами и аз си мисля, че като имам дефицит ще сваля мазнинки и т.н  Ама пък на моменти си мисля, че преди като не броях ккал хапвах колкото ми се яде както казва Деси. Свалих 1кг за 2 месеца без да съм усетила глад или липса. Тогава не ядях никакви боклуци, освен по някоя “мазна”  закуска. Та и аз сега се много чудя на къде да продължа. Защото реално не виждам ефект никакъв в момента. И аз за този кръг си мислех онзи ден. Хем правя нещо, хем нищо не излиза. Кантара варива нагоре надолу, см и той. И все едно нищо не правя. Та може би е най-добре да не ядеш боклуци, и да хапваш колкото ти се яде. Има дни в които организма иска повече, дни в които иска по-малко. Та може би това е рецептата+ някое и друго подобрение.

06.02.13
10:41

Ох,защо са тези нерви момичета? :D Както е казала и Десето,гените определят голяма част от това как ще изглеждаме,а на тях може да им се месим до една степен,не колкото на нас ни се иска.Пума,аз не мисля,че имаш големи бедра,май съм виждала снимка.Може там да имаш повече мускул,зависи и как са ти разположени мастните депа.На мен са ми баш там и като трупам мазнини се почва първо от там,ама на мен ми харесва,щото корема се включва последен (giggle)
Относно яденето на въгл.или мазнини при всеки пак е различно.Аз при мен съм забелязала,че мазнини свалям с умерено количество въгл.и ограничени мазнини.Като направя обратното си качвам мазно и т’ва си е,кой каквото ще да твърди.Всеки организъм е различен.За това сега ги въртя да не объркаме и хормоните.
Пума,абсолютно права си,че ако целиш отслабване трябва да си в малък дефицит.Но не е нужно толкова да се затормозяваш :) Принципно броенето на калории на някои не им е проблем,но други ги обсебва.Ако не се чувстваш добре не го прави,и не гледай другите как правят.Прави както на теб ти е удобно,наблюдавай тялото си и го опознавай.Това е най-сигурния начин според мен (wasntme)

Мнението беше редактирано от DS* на 06.02.13 10:42.

06.02.13
10:48

@Деси: Абе аз не вярвам в това писано - неписано. Все си мисля, че щом при 90% от жените става с хубава храна и трен и при нас трябва да става. Може би наистина много мислим, но от друга страна както писах - ако не ги броя 100% съм без дефицит и често над КБ.

@Ивчето: При мен е точно обратното - ръце и корем се стягат и оформят лесно, а краката - ако ще да се спукам от трен нищо не става. Кантара и сантиметъра ги зарязах преди няколко седмици, защото ми писна да гледам все едни и същи числа...Реших, че докато не минат двата месеца, които си поставих като цел за постоянство, няма да се меря. Гледам само огледлото, но не се харесвам за момента (dull)

Мнението беше редактирано от Роси на 06.02.13 10:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1