казано от fire.is.my.nature на 04.12.14, 13:28:
Друг вариант да се откажеш от меренето е, да пробваш обратната стратегия. Кажи си, че ще се мериш всеки ден и че не ти пука какво ще виждаш на кантара, за да провериш дали наистина не ти пука. :Д
Аз така почнах преди няколко месеца и затова всяка сутрин се повтаря, а не виждам смисъл...само някакво подсъзнателно търсене на някакво неопределено(!) число....И аз не знам дали ме разбираш. То аз не се разбирам :D
04.12.14
13:42
Знам, че няма да прозвучи здравословно, ама що не пробваш да отслабнеш и да видиш дали ще се харесаш повече? :Д
В смисъл, щом нещо такова те мъчи, няма как бутайки го под килима то да изчезне с немерене или говорене на себе си, че сегашното число е супер. Или може би има де, не съм експерт. Просто така ми се струва. : ) Човек или се харесва достатъчно или... не : )
Иначе чисто по женски мисля, че знам кво имаш предвид. :Д И аз съм го усещала тва лутане
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 04.12.14 13:43.
Ами не знам...Може би искам да се опитам, но проблемът е, че много яко задълбавам в изчисления и всякакви такива вместо да си гледам живота и да правя по-смислени неща в свободното си време :) Общо взето в една голяма част от времето си започвам да мисля за това колко ям, кое кога точно ям и т.н. Явно ми липсва усет...
И да отслабна не ми е изобщо някаква цел, така че да ме мотивира да се тормозя с разни сметки. Цел ми е да намеря баланса и да спра да се връщам на меренето без обективна причина. Харесва ми да живея здравословно, да готвя, да се движа, да чета, да се разхождам навън. Не мисля, че трябва да си създавам излишни грижи за едни 1-2кг, защото ако трябва да свалям нещо това е толкова. По-малко от 45 не искам да ставам :)
Мнението беше редактирано от Роси на 04.12.14 14:00.
04.12.14
14:09
Дам, все пак е въпрос на приоритети : ) Готино се храниш (макар да е тотално обратно на това, което аз правя изглежда вкусно и добре) и от дневника ти лъха позитивизъм. Пожелавам ти успех и спирам със спама : ) :)
Четвъртък, 4.12.2014
Храна:
7:20: портокал*
10:30: банан*
12:00: брюкселко зеле, овкусено със соев сос, зехтин и сусам; сандвич от пълнозърнест ръжен хляб* с маслинова паста* и патладжан на фурна
14:30: ябълка
17:00: 35г орехи
21:00: леща; салата морков и червено цвекло със зехтин и лимон; сирене*(берг, ементал, бри); маслини; фурми; 2 парченца шоколад* 85%
Трен (Гръб, трицепс, корем):
5 минути кростренажор, ставни ротации
придърпване на вертикален скрипец - 15@18кг; 2х15@20кг
придърпване на долен скрипец - 15@11кг; 2х15@15кг
гребане с дъмбел - 2х15@6кг; 15@7кг
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 15@13кг; 12@13кг; 15@11кг
френско разгъване с щанга - 12; 2х15 само с щанга
разгъване на скрипец за трицепс - 3х10@4.5кг - много ми е трудно това (dull)
коляно към лакът бързо темпо - 3х50
вдигане на краката от висилка - 3х12-15
извивки встрани -2х15@7кг; 15@8кг
30 мин пътека - редуване на тичане с ходене по наклон
- Нещо ми липсваха сили на тренировката. Отделно имам проблеми със стомаха. Не знам точно от какво e, но не се чувствам много добре. Малко като се напрегна с тежестите и ми се догажда с извинение. Затова и на пътечката не си давах много зор днес.
- За първи път ходя в четвъртък в залата и бях приятно изненадана колко празна е :)
- Утре е петък, а аз съм на коледно парти (party)
Мнението беше редактирано от Роси на 05.12.14 00:45.
Петък, 5.12.2014, почивка
Храна:
7:00: чаша мляко от лимец* с какао*, кокос* и лъжичка кафява захар*; по-късно - зелен чай
12:00: 3 яйца* М в масло с тиквичка и лук; маслини; круша
16:00: ябълка
18:00: 3-4 царевично-амарантови вафли*; няколко маслини
19:30 - 23.00 (на коледно парти): маслини; гриловани зеленчуци; капрезе; ризото със зеленчуци; десерти. Много вкусна и качествена храна, но нездравословна. Отделно порциите бяха огромни. Не изядох цялото ризото, защото ми стана тежко, но въпреки това после успях да прекаля с десерта и след това ми беше доста лошо. Чак до сутринта на другия ден...
Движение:
- Сутринта: 4-5 поздрава А; малко разтягане
- През деня: Освен колелото към работа, обратно и към партито и обратно - не
Събота, 6.12.2014, почивка
Храна:
9:00: зелен чай; три фурми*
14:00: пълнозърнест ръжен хляб* (2); крем сирене от кашу; печен патладжан; маслини; сирене; банан; 2 парченца шоколад* 85%
16:00: капучино
19:00 (навън): 2 фалафела с малко хумус и кус-кус със зеленчуци; 1 голяма коледна сладка; чаша греяно вино
Движение:
- Цял ден общо взето не съм спряла - пазар, пак пазар, из града разни неща за вършене, после коледен пазар и накрая заседнах за 3 часа в киното за Interstellar. Много ми хареса филмът. Не съм доволна от храната преди него, но бях навън неподготвена и гледах да избера най-малкото зло. Пак не е супер зле, но след коледното парти не ми се ядяха пак недомашни неща.
07.12.14
19:57
Харесва ми,че консумираш различни храни :)
Неделя, 7.12.2014
Храна:
8:45 (преди трен): извара с орехи; зелен чай
12:30 (след трен): банан*; 5-6 фурми*; смокиня*
15:00: голямо парче сьомга на фурна с пармезан, лимон и подправки; смесена зелена салата с дресинг от зехтин, портокалов сок, сушени домати и още неща
18:00: 2 сурови бонбона* (фъстъчено масло, бадеми, слънчоглед, мед, сушени плодове); парче шоколадов сладкиш* с кестени; чаша бадемово мляко*
19:00: суров бонбон*
21:30: Edit:салата от моркови и червено цвекло с орехи, зехтин и балсамико; кисела краставичка; маслини; 3 парченца сирене* (берг, ементал). Направих тартата, но не ми се ядеше нещо тестено и не бях много гладна. Още ме държеше сякаш късната следобедна закуска.
Трен (Долна част, корем):
5 минути кростренажор, ставни ротации, клекове СТ
клек с щанга - 2х15; 1х10 (само лост)
бедрено разгъване - 20@11кг; 2х20@6,8кг
бедрено сгъване - 20@13,3кг; 2х20@15,6кг
аддуктор машина - 30@11кг; 30@13,3кг; 30@15,6кг
абдуктор машина - 30@13,3кг; 2х30@15,6кг
глутеус мост - 3х50@2,5кг
повдигане на пръсти- 3 серии до отказ
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х30
вдигане на краката от висилка - 20; 15; 20
хиперекстензии - 2х20; 1х15
30 минути пътека: 5 минути бързо ходене; 5-6 минути интервали; 20 минути монотонно тичане
- Доволна съм от клека. Бях се приготвила много да ми тежи и като взех лоста ми се стори много по-лек от миналата седмица. Това, което ме спря да направя 15 повторения и на третата серия беше рамотo. Май ще трябва да се ходи на лекар (dull). Както се вижда от вариращите работни тежести, днес разучавах кое е за мен, т.е. с кои тежести за момента мога да направя необходимите повторения, за да усетя натоварване, но да държа броя повторения и в последвалите серии. Не съм сигурна дали утре ще съм с мускулна, но все пак се раздвижих.
- Така наречената глутеус машина във фитнеса не е като тази, която е показана на упражнението от програмата. Много е странна - все едно риташ назад. Хич не ми е удобна. За да не си губя времето, реших да заменя упражнението с глутеус мост с тежест.
- Тъй като навлизам в ПМС и очаквам ненаситния си апетит, днес се посветих на приготвяне на домашни калорични сладки неща, с които да се укротявам в случай на безумен глад за сладко (дано не се налага често :)). Слагам и снимки - шоколадов сладкиш с кестени и сурови бонбони от сушени плодове, фъстъчено масло и мед. Правих и бадемово мляко (inlove). След малко пак трябва да се посветя на готвенето...този път за вечеря.
Мнението беше редактирано от Роси на 07.12.14 23:27.
Може :) Ето рецептата. Нямам снимка на моя разрязан, но се получи като на линка, само е малко по-дебел, защото го пекох в по-малка форма. Много е мекичък :)
Понеделник, 8.12.2014, почивка
Храна:
7:20: чаша бадемово мляко* с какао*, кокос* и лъжичка кафява захар*; по-късно - зелен чай
12:00: парче тарта* от лимец с плънка от извара и чери домати; маслини; парченце бри*; чушка
16:30: круша
17:30: 2 шоколадови мечета (dull)
20:00: Edit: 3 сурови бонбона*; парче тарта*, зелена салата със зехтин и балсамико; няколко маслини; сирене*; парче брауни* с кестени; мъфин с матча (пратка за мен по половинката, която хич не се поколебах да откажа); банан*; филия ръжен хляб* с мед....Не ми се говори. ПМС пристигна с гръм и трясък. Още мога да ям, но си измих зъбите....
Движение:
- През деня: Освен колелото към работа и обратно - не
- От петък насам колегите оставят разни шоколадчета заради Николаус. В петък имах два големи дядо Коледа, но ги занесох вкъщи за украса :) Днес пък две мечета...Но съм ужасно гладна и тях ги ометох преди малко, колкото и да не съм им фен. Май утре ще трябва по-стабилен обяд или пък ще си взема от домашните сладости. Вчера толкова ги приготвях и днес купешки шоколад да ям (dull)
- И да се похваля със стабилна мускулна треска на долните крайници :) Както вчера разправях, че едва ли ще имам, днес имам затруднения с ходенето. Най-силна е на прасците. Не съм толкова яка колко си мислех ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 08.12.14 23:26.
Вторник, 9.12.2014
Храна:
7:20: чаша бадемово мляко* с какао*, кокос* и лъжичка кафява захар*; по-късно - зелен чай
10:00: 2 сурови бонбона*
12:00: средна глава броколи на пара с масло, сол и индийско орехче; шепа бадеми*; филия пълнозърнест ръжен хляб* с маслинова паста*; зелен чай
14:30: банан*
17:00: голяма круша
...докато правех вечерята почти се навечерях: 3 сурови бонбона*; малко парче брауни*; 4-5 лъжици смес от булгур и зеленчуци; лъжица-две пастет от извара с варени яйца, сирене и подправки; 2 кисели краставички
22:30: 2 сарми от вирзинг с пълнеж от булгур (булгур, морков, лук, стафиди, кашу) + 1-2 лъжици от пълнежа за гарнитура; портокал*
Движение:
- Вечерта: 30 минути вело вкъщи; 3х15 колелце за корем
- Пак стана сто часа...Вечерята отне доста време. Вкусна стана, но не е за през седмицата...Даже и снимки направих, но сега ме мързи да resize-вам. Може би пък не трябваше да карам колело, а да почна веднага с готвенето, но пък имах нужда от раздвижване. Да не говорим, че муслулната на краката още ме държи.
Мнението беше редактирано от Роси на 10.12.14 01:00.
Сряда, 10.12.2014
Храна:
7:20: бадемово мляко* с какао*, кокос* и кафява захар*; 3 сурови бонбона*
10:20: банан*
12:00: омлет от 3 яйца* М с пармезан и плънка от рукола и чери домати; маслини; малка кифличка (ужасно сладка); мъфин; зелен чай
14:00: капучино
15:00: ябълка
17:00: шепа орехи
21:00: 2 сарми* от вирзинг с плънка от булгур + още 2 лъжици от плънката; пастет от извара, яйца и сирене; няколко маслини; доста сирене*; 4-5 сурови бонбона*; банан*
Трен (Гърди, рамо, бицепс, корем):
пек-дек - 3х15@18кг
повдигане на щанга от полулег - 1х9; 2х5 - само с лост
избутване на дъмбели от полулег - 3х15@2х4кг
раменни преси с дъмбели - 2х15@2х2.5кг; 12@2х2.5кг
разтваряне с дъмбели - 3 х15@2х3кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 3х15@4кг;
коремни преси лакът-коляно - 3х50
повдигане на краката от висилка - 2х20; 1х12
хиперекстензии - 2х20;
30 минути пътека:
- 4 мин: ходене бързо темпо
- 10 мин: интервали (30 сек спринт, 50 - 60 сек бързо ходене) - максимална скорост 13.5км/ч
- 15 мин: тичане с 9.5км/ч
- Вчера през първата половина на деня се чувствах ужасно - заспала, в много кофти носталгично депресирано настроение...изобщо не е за разказване. При мен ПМС по принцип освен на апетита влияе и на настроенията и понякога е много неприятно :( Гладът пак ме гонеше както се вижда - от сутринта с бонбоните, през обяда с мъфин и кифличка и вечерта - пак бонбони. Имах късмет, че половинката беше хапнал браунито за закуска и така нямаше за мен :D Е, мисля обаче, че от днес всичко трябва отново да влезе в релси :)
- Залата както всяка сряда беше пълна. Да оставим това на страна, но има хора, които седят на някои уреди по ужасно дълго време като по-голямата част от това време се прекарва в писане на телефона, гледане на телефона, говорене на телефона (dull). Вчера след като загрях и първото ми упражнение беше наклонената лежанка. Гледам там седи един младеж, но с телефон в ръка. Реших, още малко да загрея като го наблюдавах от време на време. Е, изобщо не я вдигна тая щанга...Отидох и го попитах дали тренира и той каза “да” и веднага започна. Затова аз реших да ходя на пек-дека. После като се върнах лежанката беше свободна и даже разтоварена ;) , но аз май си бях дала част от силата за пек-дека. Не знам дали това ще да е причината, но очаквах малко повече от предния път, а направих даже по-малко повторения. Като цяло иначе тренировката мина спокойно. На кардиото имах много енергия, което предполагам, че се дължи на повечето въглехидрати, които ометох през деня. И от тях да има малко кяр :)
11.12.14
10:45
Роси, много увлекателно разказваш :Д
Струваш ми се мило момиче, но мисля, че трябва да ги нагазиш тия мъже в залата. Другият път директно му вземи или телефона или щангата :Д
fire, те са големи и силни, а аз малка и крехка :D Но ме нервят (devil) Истината е, че ми е малко неудобно така да ги пришпорвам, но те не се усещат наистина...Така преди няколко седмици правих напади вместо смит заради един дето си беше оставил там нещата и беше забягнал нанякъде, но все пак тренирал...
Четвъртък, 11.12.2014, почивка
Храна:
7:20: портокал; зелен чай
12:00: сандвич от 2 филии пълнозърнест ръжен хляб*, намазани с 1/4 авокадо и вътре - варено яйце и маслини; пастет от извара, яйце и сирене; чушка
17:00: огромна ябълка*
20:00: 2 сурови бонбона*
20:30: 2 сарми* от вирзинг с пълнеж от булгур*; салата от моркови и червено цвекло с малко орехи, зехтин и балсамико; маслини; сирене* (80-90г); 4-5 сушени кайсии*; банан* и малко по-късно - 3 парченца сушен джинджифил
Движение:
- Сутринта: 4 поздрава А + ставни ротации + малко висене на лост
- Днес имам много яка мускулна на рамене и бицепс. Събличането и обличането са си мъчение :D
- С един колега се засякохме следобяд в кухнята докато си режех ябълката и ми каза, че се чувствал гузно като ме гледал колко здравословно съм се хранела. Как вече изобщо не съм ходела в стола и все съм си носела храна от вкъщи и т.н. Преди ходех чат-пат и аз в стола, но по едно време започнаха много да се излагат не само с качество, но и с вкус и един път ми беше много лошо след една риба. От тогава никакви компромиси (devil) Не ме интересува, че ми е без пари...
Мнението беше редактирано от Роси на 11.12.14 23:37.
Петък, 12.12.2014
Храна:
7:20: портокал*
12:00: 3 яйца* М, бъркани с масло, тиквичка, лук и подправки; сирене*; маслини; 3 чери доматчета
14:30: голяма ябълка
17:00: 35г орехи
20:30: 3 сушени смокини*; 2 сушени кайсии*; банан*
21:00: голяма порция пълнозърнести спагети* с доматен сос* (половинката се погрижи за вечерята (inlove)); няколко лъжички шоколадов мус (авокадо, какао, агаве, лешников тахан) за опитване - правих, защото днес ще имаме гости и да си имаме някакъв хубав десерт :)
придърпване на вертикален скрипец - 3х20@20кг
придърпване на долен скрипец - 15@13кг; 2х15@15кг
гребане с дъмбел - 3х15@7кг
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 3х15@11кг
френско разгъване с щанга - 3х15 само с щанга
разгъване на скрипец за трицепс -15@4,5кг; 12@4,5кг; 11@4,5кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
планк - 3х до отказа
извивки встрани -3х15@8кг
30 мин пътека: 4 минути ходене бързо темпо; 5-6 минути интервали и после монотонно с 9.5км/ч
- Вчера залата беше рай - малко хора, свободни уреди, никакво чакане. Много съм доволна. Много приятна тренировка се получи и виждам, че имам лек напредък в някои упражнения. Май следващия път ще вдигна тежестите с някое и друго килограмче :)
- Не искам вече да ставам банална с мъжовете от мойта зала, но вчера пак имаше лека изцепка...Един супер нацепен лошо гледащ и винаги трениращ с шапка(!) с козирка латино прави клекове на смита (естествено между сериите се галят мускулите и се проверяват плочките да не са избягали някъде). Прави клекове с някъде 60кг - имаше 2х2 диска по 15кг както видях в последствие. Като приключи си остави така машината и каза на едно чакащо момиче, че вече бил готов. Тя отиде там, мига на парцали и после дойде да ме пита не мога ли да разтоваря тежестите (!). И аз помигах така и реших, че ще ми е тежко (нали се бях опитвала преди няколко седмици и залитах назад :D). Затова айде при инструктурите да ги молим...Та така..не си спазват някои правилата в залата дето ги има написани черно на бяло ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 13.12.14 09:40.
казано от Puma на 13.12.14, 09:39:
Затова айде при инструктурите да ги молим...Та така..не си спазват някои правилата в залата дето ги има написани черно на бяло ;)
Трябвало е на него да му кажете да си ги разтовари, за да запомни (евентуално) за следващия път.
Мнението беше редактирано от Диляна на 13.12.14 09:56.
Дили, права си за това. Това, което ме спря е, че не обичам да се разправям, а и отделно той не говори немски и щеше да стане едно сложноо...Но сега ми хрумна за следващия път да науча на испански как e “Веднага си разкарай тежестите от смита!” и да го изненадам :D
Мнението беше редактирано от Роси на 13.12.14 10:08.
Мъжленцата в залата ти няма да ги коментирам, ама... и ти си за “бой” :Д Спри да си мълчиш, дай го по-така, малко от малко поне, щото в крайна сметка ти не си правиш тренировката... Има едни граници, дето не трябва да се преминават. 2-3 пъти като си кажеш, ще видиш, че нито е страшно, нито срамно...
13.12.14
12:25
Роси, в началото, когато започнах да тренирам и аз бях като теб, мълчах си, и се съобразявах с глупостите на всички. Ако продължаваш така обаче , изобщо няма да можеш да си правиш тренировките както ти искаш и всеки път ще излизаш неудовлетворена от залата.
Когато мен нещо ме издразни, като седене по пейките например, оставени вещи или пък неразтоверни щанги, казвам нещо което знам, че ще накара човека да се почувства неудобно и ще видиш как от 1, 2 пъти се научат. Просто вдигаш главата и да не ти пука, ти отиваш там да се разтовариш и да ти е готино, а не да се изнервяш от някакви си хора : )
13.12.14
13:36
Да, ето например днес един не си беше почистил потната пътека (доста беше потичкал) и елегантно го върнах да си я дезинфекцира с препарат, защото беше единствената свободна...В Германия си все пак, правилата винаги са добър аргумент :Д
Всички сте прави. Няма да си кривя душата :) Просто не обичам да влизам в конфликти с непознати хора, но като се замисля не е нужно да се влиза в конфликт, а просто да се каже спокойно. Пък ако не стане спокойно тогава ще го мисля :)
Събота, 13.12.2014, почивка
Храна:
8:20: извара*(Quark) с какао, спелтови ядки, мед; зелен чай
10:30 - 13:30: чаша сок от дюля*; 3 парченца сирене*
14:30 (навън): морковено-портокалова супа*; малко салата*; 1/2 десерт изварен крем* със сладко от сини сливи
16:00: капучино (inlove)
19:30 - 23.00: няколко парчета различен вид домашна пица, а за между другото - маслини, зелена салата, малки камбички пълни със сирене, червено и бяло вино; парче пица с ябълка, сметана и канела; шоколадов мус* от авокадо и тахан;
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + ставни ротации
- През деня: Много ходене и накрая много бързамо каране на колело с един самар пълен със стъклени бутилки и още неща :D
- Първо да отбележа мускулната треска на трицепс и гръб от петък :)
- Иначе събота - ден за чистене и пазар. Сутринта на пазара, после вкъщи шетане, после в града за докупуване на някои неща и освен това търсихме разни подаръци, което се оказа почти загубена кауза. Навсякъде имаше толкова много хора, някои и те за подаръци, стандартните швейцарци, които идват всеки уикенд, туристи...кой ли не. Купихме по един щолен за родителите и едни малки подаръци за приятели и това е. Ядохме навън, което се оказа, че не сме правили от доста време. Ходихме в едно заведение, където правят основно супи, но използват само био продукти. Не беше зле, но пак предпочитам домашното :)
- Вечерта се бяхме уговорили с едни приятели да правим пица вкъщи. Те бяха приготвили тестото от четвъртък и ги пекохме на една специална фурна за пици, която също донесоха :) Тези неща не са за фитнес дневник, но да споделя, че станаха много вкусни както винаги. Имаше и десертна пица - с ябълка, сметана (крем фреш), малко захар и канела, а накрая и моят шоко мус :) Ето и малко снимки (тесто с мехурчета преди да го метнем във фурната, една от пиците, пица-десерт, шоко мус):
Мнението беше редактирано от Роси на 14.12.14 12:44.
Неделя, 14.12.2014
Храна:
10:30: извара с орехи; зелен чай
12:30 - 14:00: трен
14:00: 3 сушени смокини*; 3 сушени кайсии*; банан*
15:30: 2 филии пълнозърнест ръжен хляб*; пастет* от извара с варени яйца и подправки; сирене*; сок* от дюля (inlove)
16:00 - 19:00: разходка (чай, 2 хапки сладкиш от на половинката)
19:00: 4-5 парченца сушен джинджифил; сок* от дюля
21:00: смесена зелена салата с лук и малко чери домати, зехтин, балсамико; доста сирене*; маслини; 3 сушени смокини*; 3 сушени кайсии*; банан*
клек с щанга - 20, 18 (само лост)
напади - 20@2х8кг на крак
бедрено разгъване - 14@15,6кг; 2х20@13,3кг
бедрено сгъване - 3х20@15,6кг
аддуктор машина - 35@15,6кг; 2х30@18кг
абдуктор машина - 30@15,6кг; 2х30@18кг
глутеус мост - 60@2,5кг; 2х50@5кг
повдигане на пръсти- 3 серии до отказ
коремни преси лакът към коляно - 3х50
вдигане на краката от висилка - 3х20
25 минути пътека: 20 минути тичане с 9.5км/ч; 5 минути ходене под наклон 6% с 6.8км/ч
- Днес няма нищо интересно за разказване освен, че много ме мързи цял ден: сутринта станах късно и ме мързеше да ида в залата, после в залата ме домързя да си направя хиперекстензиите и си съкратих кардиото с 5 минути, после ме мързеше да правя обяд и накрая ме домързя и вечеря да направя и затова утре след работа ще готвя. Голям мързел!
15.12.14
06:00
казано от Роси на 15.12.14, 00:20:
Днес няма нищо интересно за разказване освен, че много ме мързи цял ден: сутринта станах късно и ме мързеше...., после в залата ме домързя.... после ме мързеше да правя... и накрая ме домързя... Голям мързел!
:D Това са ми любимите дни! :D
Понеделник, 15.12.2014, почивка
Храна:
Няма да я описвам, защото ще пропусна нещо. Днес между здравословните закуска, обяд и вечеря изядох хиляди боклуци. Общо взето май не съм спирала да дъвча. Мисля, че е на нервна почва, защото ми е трудно да се задържа на едно място както и да си събера мислите и да си върша работата като хората. Да минава тази седмица!
Движение:
- През деня: Колело към работа и обратно
- Вечерта: Стреч на долна част
- Имам сериозна мускулна треска на бедра и Д от вчерашната тренировка :)
Вторник, 16.12.2014
Храна:
7:20: каша от спелтови ядки, ленено семе, сусам, чиа, мака, какови зърна, лъжичка мед
12:00: пюре* от ряпа и целина; чушка; 60г бадеми
17:00: ябълка
21:00: парче* праз на фурна със сметана* и гауда*; сирене*; 2 лъжички фъстъчено масло*; 1/2 райска ябълка; банан*; смокиня*; няколко парченца джинджифил
Движение:
- Вечерта: 30 минути трен от fitnessblender
- Днес голямо бързане и на отиване, и на връщане. Сутринта се замотах нещо и щях да си изпусна ферибота. Вечерта ми се спеше и исках малко да се “съвзема”. Затова така се забързах с колелото, че щях да развия трета светлинна :D
- Хич не ми се правеше кардио на велото. Много ми е скучно :( Днес се присетих за fitnessblender и реших да си избера някоя тренировчица от там. Не се изморих кой знае колко, но пак си е раздвижване :)
Мнението беше редактирано от Роси на 17.12.14 14:59.
Сряда, 17.12.2014
Храна:
7:20: извара* (Quark) със спелтови ядки, ленено семе, сусам, какао, лъжичка мед; зелен чай
12:00: сандвич от пълнозърнест ръжен хляб* с 1/4 авокадо и маслини; 50г лешници
15:00: ябълка
16:30: голям суров бонбон* (2 ч.л. лешников тахан, 2-3 ч.л. кокос + смлени бадеми)
18:50 - 20:30: трен
21:00: 3 сушени смокини*
21:30: 3 малки сварени яйца* с маслинова паста*; пюре* от целина и ряпа; салата от моркови, червено цвекло, малко орехи, зехтин и балсамико
Трен (Гърди, рамо, бицепс, корем):
повдигане на щанга от полулег - 10, 8, 7 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от полулег - 3х15@2х5кг
пек-дек - 17@18кг; 2х15@20кг
раменни преси с дъмбели - 15@2х2.5кг; 2х12@2х2.5кг
разтваряне с дъмбели - 3 х15@2х3кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 12@5кг; 2х11@5кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
повдигане на краката от висилка - 2х20; 1х15
хиперекстензии - 2х20;
30 минути пътека: редуване на 10 минути тичане с 9.5км/ч; 5 минути ходене с 6,8км/ч под наклон 7%
- Макар и с миши стъпки напредвам :) Бройките на наклонената лежанка днес бяха повече, а при дъмбелите и пек-дека качих малко тежестта. Рамото беше леко слабо, но не по-зле от предния път. Усещам, че утре пак няма да мога да се преобличам :D
Четвъртък, 18.12.2014
Храна:
7:20: ябълка с лъжица сусамов тахан* и малко канела; зелен чай
12:00: 3 яйца* S, бъркани в масло с тиквичка и лук; чушка; 50г сирене*
17:00: ябълка
20:30: пюре* от целина и ряпа; сирене*; киноа* на фурна; 4 маслини; зелена салата със зехтин и балсамико; няколко ядки; 3 ч.л. фъстъчено масло*; 1/2 портокал*
Движение:
- Вечерта: 5 кръга редуване 100 скока на въже + 50 клека СТ
- Мускулната на рамене и гърди се оказа по-лека от очакваното. Въжето вечерта взаимствах от Злати :) Отдавна не бях подксачала и дойде добре като малко разнообразие :)
- Храната ми е малко хаотична на вечеря, но сме в процес на дояждане на някакви неща, защото скоро излизаме в отпуска и няма да ни има :)
Петък, 19.12.2014
Храна:
7:20: каша от спелтови ядки*, ленено семе*, сусам*, мака*, какаови зърна*, мед
10:30 - 11:30: парче козунак с кайсиево сладко; шоколадов бонбон - и двете почерпки
12:00: броколи на пара със сусам и соев сос; 60г лешници*
13:30: ябълка
15:30: 2 сурови бонбона (лешников тахан*, кокос*, смлени бадеми*)
21:00: парче киноа* на фурна; броколи на пара; салата от червено цвекло и моркови с малко орехи, зехтин и лимон; варено яйце* L; малко сирене*; 3 сушени смокини*; 2 парченца шоколад* 85%; банан*
придърпване на вертикален скрипец - 17@20кг; 2х15@22кг
придърпване на долен скрипец - 17@15кг; 2х15@18кг
гребане с дъмбел - 3х12@7,5кг
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 17@11кг; 2х12@13кг
френско разгъване с щанга - 17 само с щанга; 2х15@3кг
разгъване на скрипец за трицепс - 15, 7, 8@4,5кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50
планк - 3х до отказ
30 мин пътека: 3 минути ходене бързо темпо; 10 минути интервали и после монотонно с 9.5км/ч
стреч
- Доволна съм от тренировката (sun) Имах сила и вдигнах тежестите на доста от упражненията. На долния скрипец даже съм учудена как така успях да вдигна, защото по принцип той много ме мъчи. Залата днес, както и в сряда, беше почти празна - рай за мен :) Личи се, че повечето посетители са студенти, които явно вече са по родните места ;)
- И малко лирическо отклонение: чудя се Коледа или Великден наближава - 10 градуса, дъжд, пеят птички и яйцата в магазина бяха свършили!? И една снимка от хубавото начало на последния работен ден за тази година :)
Мнението беше редактирано от Роси на 20.12.14 00:42.
Събота, 20.12.2014
Храна:
До 18.00 някъде: що-годе ок. След това правих тези и тези коледни сладки и покрай това занимание се наядох с ядки, фурми и кокос. Доста късно (към 22.00) хапнах само малко сирене и маслини и това беше.
Движение:
Сутринта: 5 поздрава А + ставни ротации
През деня: Доста ходене, колело, готвене
Неделя, 21.12.2014
Храна:
10:00: извара с орехи; зелен чай
12:00 - 13:30: трен
14:00: 3 коледни сладки* (2 бадемови с шоколад + 1 сурова с кокос); банан*
15:30: парче киноа на фурна*; айсберг с резене, портокал, лук, ябълка, зехтин; маслини*; сирене*
16:00 - 18:30: малко колело (капучино, 2 бадемови сладки* с шоколад)
20:30: супа* от червена леща, зеленчуци и кокосово мляко; 1 варено яйца* L; няколко маслини*; малко сирене*; 2 бадемови сладки* с шоколад; малък банан*
клек с щанга - 3х20 с лост (17,5кг)
бедрено разгъване - 2х20@13,3кг; 15@13,3кг
бедрено сгъване - 22@15,6кг; 2х20@18кг
аддуктор машина - 33@18кг; 2х30@20кг
абдуктор машина - 2х30@18кг; 30@20кг
глутеус мост - 2х100@5кг
повдигане на пръсти от стъпало - 3 серии до отказ
коремни преси с крака нагоре - 3х50
къси коремни - 3х50
повдигане на таза от лег - 2х30
30 минути пътека: 10 минути тичане с 9,5 км/ч; 10 минути ходене под наклон 7% с 6,8 км/ч; 10 минути тичане с 9,5 км/ч
- Днес като отидох на тренировка не се чувствах много във форма - леко заспала и не ми беше много комфортно, защото вчера прекалих с въглехидратите. Та загрявката беше една такава много мудна. След това обаче на клека се оказа, че имах доста сила. Мисля, че открих проблема за болката в рамото преди и днес не ме болеше. За първи път успях да направя 3 серии с максимума бройки от програмата и така да се каже се почувствах много добре (sun). После успях да вдигна тежестите и на някои от другите упражнения. Изобщо...имах сила. Тази седмица ми се оказа доста силна :) Жалко, че в следващите две не е ясно как и какво ще тренирам. Ако успея да си намеря удобна зала ще е много хубаво :) Но имам и едни важни работи за вършене ;)
Понеделник, 22.12.2014
Храна:
9:30: ябълка със супена лъжица тахан* и малко канела; зелен чай
14:00: 2 яйца* L в масло; айсберг с резене, ябълка, лук и зехтин; малко сирене*; малко маслини; банан*
15:30: 2 ч.л. лешников тахан с още толкова кокос*
18:30: извара* с какао* и агаве*
21:00: супа* от червена леща и кокосово мляко + още нещо малко за дояждане
Движение:
- разходка из града, вкъщи чистене и гладене
- 30 минути пътека: 10 тичане с 9,5 км/ч, 10 ходене под наклон 7% с 6,8км/ч, 10 тичане с 9,5км/ч; стреч
- Ужасна мускулна на краците...
- Първи ден от отпуската (sun) Беше занимателен: из града, домакинска работа, даже малко фитнес...друго си е да разполагаш с време ;) Сега ме чака багаж, че утре рано рано дестинация София :)
Мнението беше редактирано от Роси на 09.01.15 10:24.
Вторник, 23.12.2014
Храна:
- ябълка с лъжица тахан
- чабата с парче кашкавал
- зелен фасул (манджа), броколи с моцарела на фурна, 1 виенска кифла (wasntme), банан, мандарини и портокал
- 2 мандарини, кисело зеле, соленки от виенски кифли с извара
- зелен фасул, шопска салата, няколко соленки, 2 мандарини, шоколадов бонбон, 2 giotto
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А
- През деня: разходка от Гео Милев до СУ
- Ми какво да кажа...родителите ми сготвили няколко неща (както винаги ме питаха предварително какво съм искала и аз както винаги им казах да не се тормозят, но те си знаят...). Майка ми направила любимите соленки, в които сякаш слага нещо, така че да не мога да спра да ги ям...Отделно някакви други сладки неща...Трябва да се стягам!
- И искам да пожелая топла и весела Коледа на всички мили хора тук :)
Мнението беше редактирано от Роси на 23.12.14 22:51.
Сряда, 24.12.2014
Храна:
- банан, 2 пресни фурми, 2 сушени сливи, 2 сушени смокини
- броколи на фурна с моцарела, извара и гъби; извара; 5-6 соленки; 2 пресни чушки;
- 2 мандарини; банан; малко сушени плодове
- 2 сарми и 1 чушка с ориз и стафиди; питка от бяло брашно - парче и половина; боб; 2 парчета тиквеник; печени фъстъци; мандарина
Движение:
- Сутринта: 10 кръга без почивка: 10 лицеви + 30 клека СТ
- През деня: разходки, чистене, месене на питка :D
Мнението беше редактирано от Роси на 25.12.14 00:26.
Четвъртък, 25.12.2014
Храна:
- извара с какао и мед; сушени плодове; парче тиквеник; зелен чай
- пуйка със зеле; малко ядки; баклава; мандарина; зелен чай
- сушени плодове
- доматена супа; малко ориз с гъби; царска туршия; 1/2 камба с кисело зеле; 1 парченце бри; парче щолен; мандарина
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А; ставни ротации
- През деня: само малко ходене. Иначе цял ден на маса...
- Лицевите опори ми разказаха играта. Имам брутална мускулна треска на ръце и гърди...
Петък, 26.12.2014
Храна:
- каша от 3 лъжици овесени ядки, лъжица какао, малко чиа и лъжичка мед; 5-6 сурови фурми; зелен чай
- доматена супа; ориз с гъби; малко парче баница; малко парче баклава; банан
- 4-5 сушени сини сливи; мандарина
- кафе + бадемово-сметанов мус с круши
- навън: малко зеленчуци и парче сирене с малсинова паста; 3 магданозени кюфтета с млечен сос; 1/2 чесново хлебче
Движение:
- Сутринта: 10 кръга: 10 лицеви + 20 напада СТ със смяна на краката; 2х15 повдигане на дъмбел настрани за рамо (@2х3кг); 3х30 плие с дъмбел 7-8кг (по усет...не знам по колко са дисковете)
- През деня: ще има малка разходка
- Не знам дали, защото се наспах, но днес почти нямах мускулна, а снощи направо не можех да се мръдна. Затова реших пак да се изтезавам с лицеви :D
Мнението беше редактирано от Роси на 27.12.14 00:08.
Събота, 27.12.2014
Храна:
- банан; 4-5 сушени сини сливи; 2-3 сушени смокини
- 4-5 пресни фурми
- доматена супа; ориз с гъби; маслини; баклава; тиквеник
- мандарина; 2 лебкухена
- салата от зеле и домати; сьомга на фурна със сметана; малко салата от червена леща и авокадо; 2 филии бяла франзела като едната беше с домашна лютеница (влюбена съм); няколко домашни сладки; шоколадов бонбон....Много яко преядох
Движение:
- През деня: дълга разходка
- Ям не много, а само въглехидрати и вече не се чувствам много добре. Купих тахан и бадеми и трябва да започна да ги консумирам отново...
Мнението беше редактирано от Роси на 28.12.14 10:54.
Неделя, 28.12.2014
Храна:
- банан; зелен чай
- малко ориз с гъби (ще ми се дръпнат очичките вече); зелена залата с репи, лук, яйце; 2 тънки резенчета бри; шепа бадеми; маслини
- 1 мъничък лебкухен; голяма ябълка с лъжица тахан; зелен чай
- веган винено мезе (пресовани като луканка червено цвекло, ядки и още нещо с много подправки и увити в оризова кора); домати с авокадо и песто; маслини; няколко пълнозърнести билкови крекера; сурово руло; веган чийзкейк; червено вино
Движение:
- През деня: 10 кръга без почивка: 10 лицеви + 30 клека СТ; 3х20 напади със смяна на краката @2х3кг; стреч
- Цял ден съм като дроб....отпаднала и изморена като че ли не съм в отпуска, а на бригада :D Добре, че се раздвижих следобяда, за да се освежа. В началото ми беше много смотано, но към края усетих колко добре съм направила като реших да потренирам.
- Днес имаме една специална годишнина (много голяма :D ) и ще хапнем навън в едно заведение с хубава храна (или поне така пише по разни review-та). Ще допиша после какво съм хрупала :)
- Останах меко казано очарована от ресторантчето, в което вечеряхме. За любителите на здравословна, веган и по-нестандартна кухня го препоръчвам задължително. Като обстановка също е много приятно и уютно :)
Мнението беше редактирано от Роси на 29.12.14 18:06.