Роси търси баланса :)

Прескочи до:

09.04.15
13:37

Сряда, 8.04.2015

Храна:

- каша*: спелтови ядки, ленено семе, сусам, какао, червена боровинка, мака, мед; черен чай
- полента* с лешници; 2 варени яйца* L; 2 моркова; ябълка; зелен чай
- ябълка; чай хибискус
- редче шоколад 80%
- леща; салата от червено цвекло, земна ябълка, морков, ябълка с малко стафиди, зехтин и балсамов оцет; сирене; маслини; 1 филийка ръжен хляб; няколко хапки ананас + манго

Движение:
- Сутринта: ставни ротации, 5 поздрава А, 3х планк до отказ
- През деня: стандартното колело
- Вечерта: трен

Трен (Горна част А , корем):

- ставни ротации

набиране на машина подхват (@противотежест) - 5, 6, 5, 5, 5, 5@18кг
права лежанка - 10@17,5кг; 7, 6, 6, 6@22,5кг
едностранно гребане с дъмбел - 9@12,5кг; 5, 5, 5, 5@15кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 7, 5, 5, 5@2х9кг
руско извиване с топка 5кг - 4х20
къси коремни преси - 3х50

- стреч

- Получи се много приятно тренче. Нямам някакъв напредък с тежестите, но мисля, че техниката беше доста добре. При набиранията вече ръцете ми се натоварват все по-малко и все по-често усещам гърба :) Гребането също мисля, че се получи много добре този път.

- Както вече споменах ще разредя тренировките с тежести до 2 на седмица. Мисля да са за цяло тяло, но да съчетават същите упражнения като досега. Затова съм и в процес на мислене как точно да си съставя програмата. Примерно клек, тяга и лежанка в една тренировка ми се вижда доста? Ако има някой идеи, ще се радвам :) Ако не - каквото измъдря на своя глава :)

- И сега искам само да разкажа за вчерашния цирк в залата :D Има един мъж, който го виждам чат-пат и ми е направило впечатление, че е много шумен докато тренира - вика, пъшка, пръхти, псува...даже и пее, както установих вчера :D Та идва същият вчера и “загрява” явно - ръцете се въртят супер силно, ходи се с широки крачки, издават се там разни звуци. Очевидно е, че в големите бели слушалки кънти някаква надъхваща музика. Ок, разгрява се. После, обаче, започна едно диво бутане на смит машината. Аз не виждах какво става, защото бях с гръб, но това, което се чуваше бяха трясъци и яко пуфтене и от всичко това малката заличка се разтресе даже. Поогледах се, видях, че и другите трениращи се споглеждат и се смеят и се обърнах да видя какво прави човечецът, а той - с яка сила ама мнооого яка прави лежанка на машината без абсолютно никаква тежест :D Обаче звучи все едно вдига не знам какво. Преди време пак ми беше направил впечатление, но не чак с такава шумотевица. Тогава правеше коремни преси (giggle) Е, толкова ли е тежко и трудно всичко ;) Дишането ми се развали, защото се опитвах да си задържа смеха :D

Мнението беше редактирано от Роси на 09.04.15 13:38.

Теди Илиева

09.04.15
19:28

казано от Роси на 09.04.15, 13:37:

- И сега искам само да разкажа за вчерашния цирк в залата :D ......

:D :D :D Много весело!
А в нашата зала идвал някакъв “дервиш” ли е, йога ли е... различни са мненията по въпроса.  Прави 2 броя упражнения - първото е челна стойка, второто пердашене на собствения глутеус с двете ръце едновременно с боен вик. След това отива да си вземе душ, като запушва с хартия канала и прави нещо като наводнение. Вдигнали са ръце от него. За близо година, така и не го засякох, но е станал хит във фитнеса!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 09.04.15 19:29.

09.04.15
23:12

Теди, и твоята история си я бива :D Явно по залите много хора ги хапят главите ;)

10.04.15
10:10

Четвъртък, 9.04.2015

Храна:

- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, банан*, годжи бери, какао*; зелен чай
- салата: зелена, 1 авокадо*, печен сусам*, каперси, зехтин, балсамико; 4 царевични вафли*; зелен чай
- 2 ябълки
- какао* с кафява захар
- парче полента* с лешници; салата като на обяд, но без авокадо; 5-6 маслини; сирене; редче шоколад 80%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А
- Вечерта: бягане 4.92км за 29:59

- През деня се чувствах много добре - някак отпочинала и не заспала :) Бягането беше без разлика от вторник освен в дистанцията. Засега толкова. Имаше много красив залез, но понеже не искам да спирам не го снимах ;)

11.04.15
09:45

Петък, 10.04.2015

Храна:

- йогурт*  със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какаови зърна, банан*, мед*; черен чай
- полента* с лешници; 2 варени яйца* М; няколко маслини; банан*; зелен чай
- ябълка
- банан*; Roobar
- 5-6 царевични вафли докато стане вечерята
- супа* от праз; филия ръжен пълнозърнест хляб*; сирене*; извара* с рожков и мед; 2-3 хапки ананас и манго

Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А; 3х30 клек СТ; 3х планк до отказ

Трен (Горна част Б, корем):

- ставни ротации

раменни преси от стоеж - 8@2х9кг; 5, 4, 4, 3@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@18кг; 5, 4, 7@16кг; 4@14кг
кофи на машина (@противотежест) - 7@14кг; 5, 5, 5, 4@12кг
хоризонтален скрипец - 7@32кг; 5, 4, 4, 4@34кг
руско извиване с 5кг топка - 3х30
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50

- стреч

- Не бях правила тренировка Б за горна част от 2 седмици и затова си мислех как ще се гърча вчера, а то се оказа, че имам доста сила и на всички упражнения си вдигнах тежестите :) Беше много приятна тренировка - петък вечер, почти празна зала, терасата отворена и човек може да излезне да подиша въздух в почивките (sun)

13.04.15
13:15

Христос воскресе!

Събота, 11.04.2015

Храна:
Не си я спомням точно. Имаше супа от праз, а по едно време и капучино със сладкиш (wasntme)

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 5 поздрава Б; 3х30 клек СТ; 3х планк
- През деня: колело, пазар, домакинстване, миене на кола на ръчна автомивка и месене на козунак (giggle)
- Вечерта: бягане 4.5км за към 28-29 минути (телефонът ми се бъгна)

Неделя, 12.04.2015

Храна:
- козунак; козуначени кифлички; сладко от череши и банан; черен чай
- капучино
- козунак; козуначени кифлички; сладко от череши и банан
- круша; банан

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 поздрава Б
- През деня: разходка + мини голф :)

- Доста неща свърших този уикенд, а даже и си починах :) Отдавна исках да опитам да направя козунак. Обичам да готвя, но съм по лесните и прости рецепти и затова все отлагах, но този път се реших :) В събота падна голямо месене - на козунак и на едни козуначени кифлички с лешников пънеж. На вкус станаха страхотни, но не бяха на конци като истински козунак. Бяхме поканили и едни приятели вчера да се чукнем с яйца и да ги опитат :) Към тях имаше и едно сладкo, което купих в подкрепа на добра кауза от една монахиня на пазара. Комбинацията звучи странно - череша и банан, но истината е, че е изключително ароматно и вкусно. След като хубаво си хапнахме, излязохме на разходка, че тук вече е почти лято - слънце и 20 градуса. Помотахме се малко, поседнахме, а после отидохме да играем мини голф :) На мен ми беше за първи път и разбрах, че не ми се отдава особено :D Завърших последна с не знам си колко удара :D Голяма трагедия ;)

14.04.15
00:04

Понеделник, 13.04.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, мака, банан*, какао*, мед*; черен чай
- 2 варени яйца* М; шепа бадеми*; зелена салата с печен сусам, сушени домати, зехтин и балсамико
- 2 ябълки; какао* с кафява захар
- банан*; малък спелтов мъфин* с манго чатни
- киноа* с тиквички; зелена салата със зехтин; сирене; маслини; 20г шоколад* 85%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 поздрава Б; 3х30 клек СТ; 3х планк
- Вечерта: бягане 4.9км за около 27-28 минути (отново замръзнал телефон...май ще пробвам друг ап)

- Днес тичането ми беше изключително приятно и май вдигнах малко темпото. За съжаление не знам дали наистина е така заради бъгнатия телефон, но на око минах разстоянието за 2-3 минути по-малко от обикновено и като се прибрах бях толкова скапана, че се проснах на земята (wasntme). Прилагам няколко снимки от маршрута за тичане + съботните Великденски творения, че да не остана по-назад ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 14.04.15 00:05.

15.04.15
10:15

Вторник, 14.04.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака, банан*, малко годжи бери, какао*, мед*; черен чай
- парче киноа* с тиквички; малък спелтов мъфин* с манго чатни; маслини; 2 моркова; зелен чай
- ябълка; круша; какао* с кафява захар
- 3 царевични вафли*
- салата от червено цвекло, моркови и ябълка със слънчоглед, стафиди, зехтин и балсамико; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини; извара* с рожков и мед; 2 спелтови мъфинчета като горното

Движение:
- Вечерта: бягане 4.7км за 29:45 (прилагах някакви хватки на телефона предната вечер и май заработи ;))

- За бягането си знаех, че няма да се получи пак така добре - бях малко изморена и отделно не се бях наспала добре. Все пак важното е, че бях навън (sun)

- Вечерята ми дойде в повече. По-конкретно двете мъфинчета накрая. Чувствах се гладна преди да ги изям, а след това - преяла. Нещо не прецених нещата :) И като цяло малко повече въглехидрати ми се събраха - не сладки, но хлебни. По принцип нямам нищо против въглехидратите, но след определена граница не се чувствам добре - ставам по-мудна и задържам малко вода. Засега съм ок, но нека си имам едно на ум :)

- И сега нещо встрани от спортната и здравословна тематика: Вчера научих, че най-добрата ми приятелка от детството е бременна. Да, ще става майка. Много се зарадвах, разбира се :)...даже щях от стола да падна :D Но се замислих как времето лети и кога сме успели да станем толкова големи :( Сякаш вчера седяхме пред блока и обсъждахме момчетата от класа...

16.04.15
13:26

Сряда, 15.04.2015

Храна:
- 2 намачкани малки банана* със спелтови ядки, ленено семе*, какао*; черен чай
- омлет от 2 яйца* М с рукола, кресон и черни маслини + морков; зелен чай
- 2 ябълки
- супа* от див чесън; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с айвар*; сирене; маслини; и десертът, който стана по-голям от вечерята (wasntme): 40г черен шоколад* с бадеми; банан; 4-5 сушени фурми*; филия спелтов хляб със сладко от череши и банан

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк

Трен (Долна част Б, корем):

- ставни ротации; клекове СТ

преден клек с щанга - 12@17,5кг; 10, 6@20кг; 6, 7, 8@22,5кг
тяга с дъмбели - 10, 10, 12, 12, 12, 10@2х10кг
бедрено сгъване - 5, 5, 4, 5@36кг
повдигане на пръсти от стъпало - 4х до отказ @2х8кг

- стреч

- Последно правих тази тренировка на преди около две седмици и тогава за първи път опитах предния клек с щанга. Мисля, че вчера нещата се получиха доста по-добре и затова си позволих да кача до 22,5кг, което честно казано също не ми беше супер тежко. Все още обаче не съм много сигурна в хвата и затова не се напъвам :) Тягата ясно, че ми беше лека, но нямаше дъмбели. Следващите свободни бяха 17,5кг, което мисля, че щеше да ми дойде твърде тежичко при положение, че последно се кривих едвам с 15кг. Имам забележка към техниката си тук: кръстът трябва да е по-неутрален. Някак го извивам, което обаче не ми се получава сякаш при тягата с щанга. Странно. Иначе като цяло приятна тренировка :) Засега съм с лека мускулна на прасците.

- Като се прибрах от трен бях много гладна. Хубаво, че половинката беше започнал да готви :) Не се наядох обаче като хората (по-засищащото основно не беше станало) и затова после си доядох с десерта както се вижда :D

17.04.15
13:16

Четвъртък, 16.04.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака, банан*, какао*, мед*; черен чай
- зелена салата със спанак, 1 авокадо, печен сусам*, сушени домати, зехтин, балсамико; 2 варени яйца* М; зелен чай
- 2 ябълки; какао* с кафява захар
- 1/2 сладък картоф на фурна, пълнен с крема сирене със зелении (много вкусно - пак ще се яде :)); салата от червено цвекло и моркови със слънчоглед, стафиди, зехтин и балсамико; сирене и маслини; 20г черен шоколад* с бадеми

Движение:
- Вечерта: бягане 4.72км за 29:15

- Времето се развали, но снощи все още не валеше, така че тичах :) Мисля, че се получи добре въпреки насрещния вятър на връщане и мускулната на прасците.

- Днес има здравен ден в работата и ходих на кръвни изследвания и някаква консултация за гръбнака. Кръвните са много добре. Гръбнакът също е общо взето добре. Хубаво е да правя упражнения за малките мускули около кръста, защото със седенето по 8 часа на ден те оставали доста мудни. Също така да внимавам с натоварването докато тези мускули заякнат. Това го знам, разбира се, и се старая.

18.04.15
10:59

Петък, 17.04.2015

Храна:

- черен чай; банан* (трябваше да са 2, но единият се оказа почти целият развален (devil)); някакво корни
- малък сандвич от спелтов хляб с айвар*, варено яйце* и кресон; 2 моркова; шепа бадеми*
- 2 ябълки
- към 10 фурми (преди трен - прибрах се зверски гладна)
- 5-6 спелтови вафли + банан (докато чакам за половинката да се прибере)
- 3 яйца* М на очи; зелена салата със зехтин и балсамико; 40г черен шоколад* с портокал

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 1 Б

- ставни ротации

раменни преси от стоеж - 5, 4, 4, 4, 4@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 5, 4, 4, 4@14кг
кофи на машина (@противотежест) - 7@12кг; 5, 5, 4, 5@9кг
хоризонтален скрипец - 5, 4, 4, 4@34кг
коремни преси с повдигнати вертикално крака - 3х50
странични наведи с редуване @2х8кг - 3х30

- стреч

- Тренировката беше много стегната и приятна, но ми липсваше сила. Просто всичко ми се струваше толкова тежко сякаш за първи път използвам такава тежест, а това всъщност са тежестите от предния път. Само на кофичките имам прогрес, но те по принцип някак по-леко ми вървят. Не знам защо :) Иначе викащо-пъхтящо-пеещият човек пак беше на линия и направо по едно време нямах търпение да приключа с тренировката в залата с тежести. Просто беше във вихъра си (giggle)

19.04.15
16:40

Събота, 18.04.2015

Храна:
- ябълка с тахан и канела
- 2 филии ръжен хляб с крема сирене с морков и портокал; доста сирене; маслини; круша
- капучино + шоколадов сладкиш
- аспержи на фурна; манго капрезе; 1 и 1/2 филия бял хляб*

Движение:
- През деня: много ходене
- Вечерта: бягане 4.72км за 28:32

- Много обикаляне из града се събра вчера. Толкова, че се чудех дали вечерта да тичам, но като се прибрахме помързелувах час - час и нещо и после бях като нова. Тичането се получи много добре и беше адски зареждащо (sun)

- От няколко дни ми се върти една мисъл в главата и трябва да взема решение до утре. Другата неделя има нещо като състезание по тичане за жени, организирано от града, и се чудя дали да не се запиша (wasntme) Ясно ми е, че нито имам подготовка, нито ще спечеля нещо, но пък отдавна искам да отида на състезание :) Знам, че звучи малко детско, но не знам...може би просто заради тръпката или за да казвам някой ден, че съм била на състезание :) Есента приятелят ми ходи на едно подобно, защото искаше да получи някаква си тениска (giggle) Трябваше да изтича 6-7км, а не беше тичал от месеци нито веднъж и всеки ден до състезанието го отлагаше :D

20.04.15
13:16

Неделя, 19.04.2015, почивка

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, банан*, какао*, мед*; черен чай
- 20г шоколад* 85%
- 3 пълнозърнести питки* с хумус*; няколко маслини; сладка царевица*
- къри от червена леща; сирене

Движение:
- само домакинска работа

- Направо ме е срам от мързела ми вчера. Нямах никакво движение освен домакинстването. Даже спах 2 часа. Времето беше чудно, но нещо не се организирахме с излизането (dull) А от миналата седмица с козунците се зарибих по правенето на тестени неща и вчера правих едни много яки питки с ким :) Много хляб се събира, но бяха тооолкова вкусни топли топли :)

- Все пак се записах за състезанието, пък ще видим :) Нещата зависят до някъде и от цикъла, който очаквам тази седмица. Ако дойде по план, в неделя ще съм с много енергия, но ако реши да закъснява като предния път, ще съм едно кълбо нерви с никаква енергия. Иначе ПМС вече от 2 дена ме мъчи, а аз мъча половинката с тъпите си настроения (tmi)

- От две седмици се каня да си сменя тренировъчната програма. Нали исках да тренирам 2 пъти седмично цяло тяло. Сега вече ми се въртят някакви варианти в главата. Знам, че ще прозвучи супер женско и банално, но краката ми са порастнали. Мога да кажа и даже коя част - квадрицепсите, защото всичките ми дънки там опъват. Усещам и нарастване в горна част, но тя е наистина минимална - някоя тениска опъва, друга - не. Затова се чудя дали да не тренирам долна част с повече повторения и по-малка тежест, а горна - както досега, защото в крайна сметка там нещата вървят по-бавно според мен.

Мнението беше редактирано от Роси на 21.04.15 10:09.

21.04.15
10:17

Понеделник, 20.04.2015

Храна:
- какао* с кокосова захар*; банан*
- зелена салата с 1 авокадо*, сусам*, червени боровинки, зехтин, балсамико; 2 варени яйца* М; маслини; зелен чай
- капучино
- 2 ябълки
- банан*
- къри* от червена леща; сирене; маслини; 2 магданозени кюфтета*; 40г шоколад* 85%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 1 Б; 3х30 клек СТ
- Вечерта: бягане 6.23км за 37:50

- Тичането можеше да е по-добре, но явно в неделя си бях минала споменатата граница за въглехидрати и съответно вчера бях леко водна. Затова първата част беше лек свински тръс :D После продължих още по една асфалтирана алея и обратно, за да направя по-голямо разстояние. Тук тичането ми се стори доста по-лесно, защото е абсолютно равно и затова предполагам, че средната ми скорост се вдигна. Общо 6.23км, а в неделя трябва да изтичам 6.7 :) Ако не ме беше домързяло да тичам до вкъщи, щях да навъртя към 6.6, но реших да не се престаравам ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 21.04.15 10:17.

22.04.15
10:16

Вторник, 21.04.2015, почивка

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака, банан*, какао*, мед*; черен чай
- 5-6 магданозени кюфтета* (фета, магданоз и др. неща); 2 варени яйца* М; репички
- такава риба с 4 печени картофа и аспержи + чаша бяло вино; сладолед
- филия домашен хляб от лимец (за проба)

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х10 колелце; не си спомням дали правих клекове (wasntme)
- Вечерта: разходка 5-6км

- Вчера се чудих цял ден да тичам ли, на зала ли да ходя, а най-накрая решихме да излезнем да хапнем навън :) Малко разнообразие трябва в това сиво ежедневие, а и ни мързеше да си сготвим (wasntme) Яденето беше повече от добро (inlove), но на това място винаги е така ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 22.04.15 11:01.

23.04.15
13:24

Сряда, 22.04.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака, банан*, какао*, мед*; зелен чай
- парче козунак (почерпка)
- омлет от 2 яйца* (май L) с плънка от рукола и маслини; дебела филия домашен хляб от лимец; ябълка
- ябълка; какао* с кафява захар*
- 4-5 динкелови вафли (докато готвя)
- гъбена супа*; филия от хляба*; сирене; маслини; извара* с какао* и мед; 40г шоколад* 85%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 2х40 клек СТ

Трен:

- ставни ротации

раменни преси от стоеж - 6, 5, 4, 4@2х10кг
клек - 4х10@32,5кг
тяга - 4х10@25кг
бедрено разгъване - 6@27кг; 10@29кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 6, 5, 5, 5@14кг
кофи на машина (@противотежест) - 6, 5, 5, 5@9кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50

стреч

- Ох, не мога да се мръдна :( Повече изцепки с такива дълги и натоварващи тренировки няма да има. Днес съм като препарирана - отгоре до долу в мускулни трески, а снощи не намерих сили да си направя обяда и затова се занимавах днес рано сутринта. За апетита няма да говоря :x Не знам с кой акъл реших, че мога да направя всичко това в една тренировка (headbang) Само искам да отбележа, че първо трябваше да е долна част и после всичко за горна, но стойката за клек беше заета и затова започнах с раменните преси. Трябваше да има даже и долен скрипец, но нямах желание. Общо взето се уверих, че не обичам обемните тренировки - след всяко упражнение си мислех колко много още има и ми ставаше тъпо. Свикнах с кратичките тежки тренировки, които ми допадат както като натоварване, така и като времетраене. Особено като преместих кардиото в отделни дни, животът ми стана песен :D Трябва да измисля как да приложа схемата за цяло тяло, а ако не стане може би ще остана на двудневен сплит за горна и долна част като в деня за долна може да сложа и 1 упражнение за горна, тъй като върви много бавно.

- От вчера пия витамини за кожа с по-високо съдържание на витамин Е, цинк и биотин. Преди 2-3 седмици, когато се разболях, ми излезе нещо като акне на челото и от тогава не спира. Не мога да разбера от какво е, защото не съм си сменила по някакъв драстичен начин храненето. Досега такива проблеми не съм имала, но сега почти всеки ден ми се появява някаква гадост на лицето, а по-старите оставят белег :( Идея си нямам от какво може да е.

Мнението беше редактирано от Роси на 23.04.15 15:17.

24.04.15
10:25

Четвъртък, 23.04.2015, почивка

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, банан*, какао*, мед*; черен чай
- зелена салата* със спанак, авокадо, пушена сьомга, каперси, зехтин; 4-5 динкелови вафли*; зелен чай
- сладолед на клечка (почерпка за РД)
- капучино
- ябълка
- голямото ядене: 3 банана*, 2 от които с лешников тахан*; фурми*...мисля, че имаше още нещо, но не мога да се сетя какво...
- гъбена супа*; хлебче със семена и докато готвих - царевица*, моцарела*

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б
- Вечерта: малко разходка

- Вчера се чувствах отвратително - всичко ме болеше, имах огромен апетит и едвам гледах. Тръгнах си по-рано, разходих се, а после готвих вкъщи. Тази седмица ми се събират повече почивки, но така се случи....няма да го мисля толкова. Хубавото е, че днес съм като нова (sun). Пак имам мускулни трески, но са доста по-леки и съм наспана :) Затова ще постна и аз като Рени една история, която прочетох преди известно време и ми хареса :):

Представи си, че си спечелил следната игра: Всяка сутрин в банковата ти сметка влизат $86 400. Както при всяка игра, обаче, и в тази има някои правила. Първото е, че парите, които не успееш да изхарчиш до края на деня, ти се отнемат безвъзвратно. Не можеш просто да прехвърлиш парите в друга сметка. Можеш само да ги похарчиш. Всяка сутрин още със събуждането си получаваш нови $86 400 в банковата си сметка за този ден.
Второто правило гласи, че банката може да прекрати играта без предупреждение. Всеки ден, във всеки един момент, играта може да бъде прекратена окончателно. Сметката ти се закрива и няма да получиш нова.
Какво би направил? Би си купил всичко, което искаш, нали? Не само за себе си, но и за всички, които обичаш, нали? Дори и за хората, които не познаваш, защото едва ли би могъл да изхарчиш всичките тези пари само за себе си, нали? Би се постарал да похарчиш и последния цент, без остатък, нали?
Всъщност, тази игра е реалност!!!
Всички ние притежаваме една такава магическа банкова сметка. Просто някакси не я виждаме. И тази банкова сметка е ВРЕМЕТО.
Всяка сутрин получаваш 86 400 секунди като дар от живота, а когато заспиш, останалото време не ти се връща обратно. Това, което не си преживял през този ден, е безвъзвратно загубено. Вчера е отлетяло завинаги. Всяка сутрин банковата ти сметка е презаредена, но въпреки това банката може да закрие тази сметка по всяко време. Без предупреждение.
Е, какво ще направиш със своите 86 400 секунди? Нима те не струват много повече от същия брой долари?
Помисли върху това, и никога не забравяй следното:
Наслаждавай се на всяка секунда от живота си, защото времето препуска и те отминава много по-бързо, отколкото си мислиш. Така че се грижи за себе си и се радвай на живота.

25.04.15
09:57

Петък, 24.04.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака*, банан*, мед; зелен чай
- броколи с моцарела* на фурна; репички; 2 спелтови вафли*; зелен чай
- какао* с кафява захар*
- 2 ябълки
- кафяв ориз* с боб и царевица; салата от червено цвекло и моркови със слънчогледови семки, лимон, зехтин, стафиди; сирене; маслини; черен шоколад* с лешници

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 1 Б
- Вечерта: бягане 6.40км за 38:26мин и след това доста стреч

- Бях много учудена като си видях средната скорост и времето след бягането, защото крачката ми бяха все още дървени от мускулните трески :) Имах и моменти с по-висока скорост, които си усетих, но все пак... Това ми е най-доброто бягане до сега, ако трябва да сравнявам средна скорост :) Днес трябва да ида да си взема номера за утрешното състезание. За съжаление още нямам цикъл и добрата ми форма може да изчезне много бързо, ако реши да се появи в неподходящ момент :( Ще видим :) Важното е, че утре съм на състезание - първото в живота ми (party)

25.04.15
18:37

На какво състезание си Роси ?

25.04.15
18:49

Ами, Веси, организират някакво състезание по тичане за жени от града и се записах ей така да видя какво е :) По-горе съм писала, че нямам никаква подготовка освен няколко тичания, но ми е мерак да участвам в нещо такова :) Ето взех си и номера:

26.04.15
23:10

Събота, 25.04.2015, почивка

Храна:
- ябълка с тахан и канела; черен чай
- 5 спелтови вафли* - 2 с маслинова паста* и 3 - с крема сирене с рукола, орехи и мед; сирене; маслини; банан*
- капучино + 1/2 парче чийзкейк
- 1 царевична вафла*; 3-4 фурми
- сьомга на фурна със зелени аспержи и чери домати; зелена салата с балсамико и зехтин

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 2х50 клек СТ; 3х10 колелце за корем със задържане
- През деня: пазар, разходка, колело, фучане из вкъщи + румба на токчета (giggle)

Неделя, 26.04.2015

Храна:
- банан*; 6-7 фурми
- ябълка + някакъв мюсли десерт тип корни
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с крема сирене като по-горе; сирене; маслини; извара* с рожков и мед
- айс-кафе с банан
- докато готвих опитах какво ли не: смес за кюфтенца от броколи + 2-3 готови кюфтенца; тесто за киш...може и нещо друго да съм подпукала ;)
- кафяв ориз с червен боб и царевица; 3-4 маслини; ябълка

Движение:
- По-късно сутринта: тичане 6.7км за 41.21мин
- През деня: кратка разходка

- Избутах ги тези 6.7км (rock) На 144 място съм, т.е. някъде по средата :) Толкоз мога :) Маршрутът беше много приятен и красив. Неприятното бяха два баира :D Финалът беше на стадиона и си мислех, че просто като влезна в стадиона ще е финалът, а всъщност трябваше още почти цялата писта вътре да се обиколи...Направо ми се дорева като го видях, но стигнах без почивки макар и без финален спринт, а супер лежерно ;) Много яко преживяване :) Накрая ни чакаха с цветя, вода, сладкиши и ябълки ;) Пак ще се ходи :) Пускам две снимки ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 08.05.15 00:12.

28.04.15
10:34

Понеделник, 27.04.2015

Храна:

- палачинка от 2 яйца* М, банан* и овесени ядки; какао* с кокосова захар*. Палачинката е открадната най-нахално от дневника на Зозо :) Само заместих триците с овесени ядки, защото нямам. Много ми допада :)
- 10 кюфтенца* от броколи и сирене; 2 моркова; маслини; зелен чай
- 2 ябълки
- 5-6 царевични вафли*
- парче киш*(блат - пълнозърнест лимец, плънка - рикота и яйца); зелена салата; извара* с рожков* и мед

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк до отказ

- ставни ротации

раменни преси от стоеж - 6, 4, 5, 5@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 6@14кг; 3, 4, 3@11кг
кофи на машина (@противотежест) - 7@9кг; 5, 5, 5@4,5кг
хоризонтален скрипец - 7@34кг; 3, 4, 4@39кг
руско извивне с топка 5кг - 3х30

- кратък стреч

- Отидох с намерението да правя тренировка А за горна част, но всичко беше заето :(. В последно време мъжете тренират супер усилено, а пък жени не се вясват изобщо. Съответно залата с тежести е пълна до горе, а кардио залата пустее. Сега за тренировката: получи се много стегнато. Мисля, че при раменните преси вече е време да мина на щанга. Тя така или иначе е 17,5кг, а тези 10кг дъмбели не могат да спрат да ми тежат :( При набирането реших, че щом вече правя 6 бройки с 14кг, мога да си позволя да намаля противотежестта. Беше ми трудно с 11кг, но пак успях нещо да скалъпя. Беше и ужасно топло (sweat) От кофичките съм най-доволна. Вече съм на минималната възможна противотежест, която даже вчера имам чувството, че не ми помагаше и можеше и без нея, но реших да не се опитвам още сама :) Нали все карам бавно :) Скрипецът беше ужасно труден. Вдигнах тежестта, но сега се сетих, че е можело вместо от 34кг да скоча на 36кг, а не на 39кг, но вчера не се сетих за малките тежести (dull)

- Не мога да разбера защо, когато съм доволна от тренировките си, не съм доволна от цикъла си. Винаги когато мисля, че се натоварвам адекватно, става нередовен :( Разредих тренировките с тежести, защото се усещах адски пренатоварена, но ето че пак закъснява. Тук ми е най-трудно да намеря баланса.

Мнението беше редактирано от Роси на 28.04.15 12:05.

Teddy

28.04.15
14:35

Ах че си готинаа, май не съм засичала до сега твоя снимка (sun)
Иначе пиша и за да попитам за рецептата за кюфтенца от броколи и сирене, много ме съблазни а в момента имам и двете (wasntme)

28.04.15
16:54

Мерси, Теди :)

Рецептата е на Иван Звездев (giggle) Преди време търсих рецепта за подобни кюфтета и попаднах случайно на нея. Хареса ми като съставки. Соса към кюфтенцата не го правя, защото не ми се занимава :) Вместо кашкавал използвам гауда или ементал, но с хубав кашкавал трябва да са също много вкусни :)

29.04.15
10:20

Вторник, 28.04.2015, почивка

Храна:

- палачинка от 2 яйца* М, банан* и овесени ядки; какао* с кокосова захар*
- 10-12 кюфтенца* от броколи и сирене; филия ръжен пълнозърнест хляб*; маслини; зелен чай
- сладолед + шампанско (почерпка към екипа за добре свършената работа в последните месеци ;))
- 2 ябълки
- ябълка; 6-7 царевични вафли*; 4-5 фурми; 20гг шоколад* 70% - тук много му отпуснах края. Бях се прибрала от работа и ме мъчеше някакъв глад, а самоконтрола го беше хванала липсата (tmi)
- голяма зелена салата с фета, моркови, маслини и някакъв дресинг от йогурт; още сирене; фурми; банан

Движение:
- През деня: няма колело - много валя вчера
- Вечерта: разходка 5-6км

- Не бях изморена от тернировката в понеделник, но ми дойде и затова се чувствах като парцал. Вечерта излезнaхме малко на разходка да подишаме и ние не-офисен въздух ;) Времето беше много приятно - като след обилен дъжд :) Много обичам (inlove)

- Забърках голяма каша с храната, но ще го преживея. Имах доста пикове и спадове на апетита, което май обърка нещата. Мисля, че всичко започна от сладоледа и шампанското. Лоши колеги! ;)

30.04.15
00:45

Сряда, 29.04.2015

Храна:

- палачинка от 2 яйца* М, банан* и овесени ядки; какао* с кокосова захар*
- зелена салата с 1 авокадо, печен сусам, зехтин; 2 варени яйца* М; зелен чай
- 2 ябълки
- 8 фурми
- лещено кюфте; 4 фалафела; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини; извара* с рожков* и мед; банан; 40г шоколад* 80%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк; 2х20 напада на крак

Трен (Долна част):
- клек с дъмбели на раменете - 12@2х10кг; 3х15@2х9кг
- мъртва тяга - 15@17,5кг; 3х15@20кг
- плие - 15@9кг; 3х15@10кг
- абдуктор - 20@18кг; 20@20кг; 2х22@20кг
- аддуктор - 20, 15, 20, 15@25кг
- коремни преси с повдигнати нагоре крака
- коремни преси пръсти към пети

- По-лека, но сравнително натоварваща тренировка се получи. Исках да правя клек, но стойката пак беше заета и затова нарамих дъмбелите ;)

- Днес имах повече време за лешперене в работата и пак се зачетох в статии за тежестите и повторенията и пак се обърках тотално (dull). Всичко тръгна от чуденката ми как да ги тренирам тези крака, които все си мисля, че растат (wasntme). Май в крайна сметка като се замисля не ги тренирам точно така както трябва, за да получа желания ефект. Досега тренирах тежко, стараейки се да използвам такава тежест, че да не мога да направя повече от 5 повторения. Почивките межу сериите, обаче, не са кой знае колко големи - може би минута. Отделно мисля, че когато правя клек и тяга в главата ми постоянно свети една лампичка да внимавам с тежестта и все пак не използвам достатъчно тежест :( От тези две неща (малките почивки + недостатъчно голямата тежест) следва, че не тренирам баш за сила, а и аз не знам за какво...може би за маса и съответно бедрата наедряват. При тренировките за горна част не виждам този ефект, но истината е, че там нямам този страх от по-голяма тежест или нещо такова - при набиранията има противотежест, а скрипецът няма какво да му треперя. Остава лежанката, но при нея пак не ме е толкова страх колкото при клек и тяга - не знам защо при положение, че горната ми част все пак е по-слаба. Много се раздрънках, но просто исках да си излея тези разсъждения тук. Мисля, че тежките тренировки си имат своите тънкости, в които може би се крие и голяма част от успеха им. Аз, обаче, май още не съм ги открила ;)

05.05.15
12:28

30.04.2015 - 3.05.2015

Активна почивка с повечко въглехидрати, които сега малко през носа ми излизат ;) Бяхме в едно малко селце в северна Италия на Lagо di Orta. Нямаше интернет, но имаше приятни места за разходка и това заедно със стабилния сън ми се отрази много добре :) Ще гледам да кача някоя и друга снимка от това райско кътче :)

Понеделник, 4.05.2015

Храна:

- ябълка с тахан; черен чай
- омлет от 2 яйца* М; маслини; черен чай
- 2 ябълки
- 4-5 фурми
- леща със сейтанова наденичка; сирене; 3 царевични вафли* с песто; банан; какаов мъфин с чили (пратка за мен...). Малко по-късно - няколко хапки извара с подправки.

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк; 2х50 клек СТ
- Вечерта: тичане 4,66км за 29:40мин

- Няма какво да си кривя душата - не съм доволна от тичането. Отдавам го на това, че не бях тичала една седмица + повечето въхлехидрати, които ме направиха леко мудна и тежка. Все пак важното е, че се раздвижих след работа :)

Мнението беше редактирано от Роси на 05.05.15 12:42.

06.05.15
00:58

Според мен ти е супер тичането—хоби тичането не е като това на състезанията, доста по-бавно е.  На съзтезанията ти е разчистен пътя, няма светофари и велосипедисти и от самия адреналин си бягаш просто по-бързо.  На мен единствените ми рекорди са от съзтезанията :-)  Освен това, ако не си мериш пулса, това тичане има вероятност дори да е прекалено бързо.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.05.15 01:00.

06.05.15
01:00

Вторник, 5.05.2015

Храна:

- банан с лешников тахан; зелен чай
- 3 елдени палачинки* - 2 с извара* и авокадо и 1 - с маслинова паста*; репички; зелен чай
- какао* с кафява захар*
- 2 ябълки
- 5 фурми
- леща; сирене; 4 царевични вафли*; няколко маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 Б
- През деня: стандартното колело + още толкова (имах извънредна работа)
- Вечерта: тичане 4,74км за 28:15мин

- Днес тичането се получи учудващо добре (sun) Изобщо не очаквах, защото ми се наложи да стана по-рано и бях леко заспала цял ден. Освен това през цялото време докато тичахме ни валя дъжд...накрая доста силен. Чудя се дали затова не развих тази скорост (wasntme)

- Ето и малко снимки от почивката ;):

Мнението беше редактирано от Роси на 06.05.15 12:51.

07.05.15
13:23

Сряда, 6.05.2015

Храна:

- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, банан*, какао*, мед; черен чай
- 3 елдени палачинки* - 2 с извара* и авокадо и 1 - с маслинова паста* и сирене; 1/2 краставица; зелен чай
- ябълка
- 1/2 бананова палачинка* (2 яйца, банан, спелтови ядки, масло)
- къри* от киноа с мандарини; сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3Б; 3х колелце за корем
- През деня: няма колело - валя

Трен (Горна част А , корем):

- 5мин кростренажор

набиране на машина подхват (@противотежест) - 12@36кг; 7@32кг; 8@18кг; 6, 5, 5, 5@16кг
права лежанка - 12@17,5кг; 7@22,5кг; 4, 5, 6@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 3х5@15кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 8@2х9кг; 2х5@2х10кг
руско извиване с топка 5кг - 3х30

-  5 мин кростренажор  + малко стреч

- Много съм доволна от вчерашната си тренировка (sun). Не толкова, защото увеличих работните тежести, а колкото, че се чувствах много добре през цялото време. Имах сила, не бързах и гледах наистина да се натоваря. Въведох, обаче, и промени - по-дълги почивки между сериите. Не съм засичала точно, но бяха по-дълги от обикновено и това определено се усети както в техниката, така и в силата при изпълнение. Друго, което направих бяха загряващата серия и адаптиращи серии при първото упражнение. Наложи ми се да почакам малко за лежанката, но бях твърдо решила, че ще правя :) От много отдавна не бях правила тази тренировка и не очаквах нещо кой знае какво, но наистина мисля, че се получи добре. Истината е, че трябва да се тренира спокойно и умно, а не да се бърза и да се претупват нещата ;)

07.05.15
23:41

Четвъртък, 7.05.2015

Храна:

- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака, какао*, банан*, мед; зелен чай
- зелена салата с малко спанак, 1/2 авокадо*, годжи бери*, печен сусам*, зехтин, балсамико; 2 варени яйца* М; 1 филия многозърнест хляб; зелен чай
- какао* с кафява захар*
- 2 ябълки
- 5 фурми
- къри* от киноа с мандарини; сирене; маслини; 2-3 царевични вафли*; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х10 колелце за корем; 2х50 клек СТ
- Вечерта: тичане 4,74км за 27:16 мин

- Тази седмица нещо много ми вървят тренировките :) Тичането мина много леко и приятно и си подобрих времето и от предния път (sun) Надявам се в края на седмицата да не съм абсолютния дроб от умора. Не знам на какво се дължи всичко - или това, че имах кратка, но много добра почивка, или че последните дни изхвърлих доста вода и се чувствам по-лека, или и на двете...И да не забравя да отбележа, че имам лека мускулна на раменете от вчера. Като цяло ми е леко дървена горната част, но нищо фрапантно :)

09.05.15
13:50

Петък, 8.05.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, банан, мед; черен чай
- зелена салата с панирано бяло сирене, ряпа, моркови, малко картофи + снежанка; топка ванилов сладолед върху сладко от ревен; газирана ябълкова напитка; зелен чай
- 1/2 палачинка* от яйце*, банан и спелтови ядки
- 2 бъркани яйца* М с рукола + малко доматен сос и балсамико концентрат; зелена салата със зехтин, репи, краставици; сирене; маслини; извара с рожков и мед; банан

Движение:

Трен (Долна част + корем):

- 5 мин. кростренажор

клек с щанга - 12@17,5кг; 8@30кг; 8@37,5кг; 5, 5, 6@40кг
мъртва тяга - 8@25кг; 7@30кг; 6@32,5кг; 6, 6, 6@35кг
бедрено разгъване - 7@39кг; 2х4@41кг
повдигане на пръсти от стъпало - 3х до отказ @2х8кг
коремни преси лакът-коляно  3х50

- 5 мин. кростренажор

- стреч

- Мисля, че тренировката се получи добре :) Отново по-дълги почивки и цел да се натоваря до колкото мога. При тягата, трябва да призная, че май можех и още, но след първите пъти, когато ме беше заболял кръстът все си имам едно на ум и ме е страх. Все пак мисля, че се натоварих добре. Днес гърбът и краката ми са.....дърво и половина. Единственото, от което мога да се оплача е, че имам синини по краката от щангата :( При първото ми клякане с 40кг, когато оставях щангата един инструктор ми помогна, въпреки че не мисля, че имах нужда. Той тренираше с едно момиче на смит машината зад мен и й каза, че трябвало да кляка толкова дълбоко колкото аз, а после получих и одобрителен поглед ;) Аз не клякам супер дълбоко, но гледам винаги да съм под мислената паралела.

- Вчера реших да обядвам с колегите, защото нещо ми е много асоциално напоследък. В петък обикновено ходят в едно заведение наблизо, в което готвят доста добре. Затова и реших да се присъединя. Обядът си заслужаваше. Само дето без да знам ми поръчаха и на мен десерт...много са лоши ;) А аз като послушно прасенце си го хапнах :D

Мнението беше редактирано от Роси на 09.05.15 13:55.

10.05.15
00:13

Събота, 9.05.2015

Храна:
- филия многозърнест хляб с маслинова паста* и варено яйце* М; сирене; маслини; ягоди
- капучино + няколко хапки сладкиш
- 2 странни, но вкусни азиатски сладки - от ориз с пълнеж от черен сусам и отгоре с бял сусам
- банан
- оризови спагети с кокосово мляко и зеленчуци; плодова салата от ананас, ягоди и сметана

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х10 колелце за корем
- През деня: пазар, разходка и доста колело

- Всичко ме боли от вчера. Едвам мърдам. Карането на колело ми се стори като мъчение - дори като седя ме боли Дто :D

- За вечеря правих някакви оризови спагети по азиатски. Станаха вкусни, но порциите - бая големи. Приятелят ми си изяде неговата до половината и каза, че не може повече. Аз също бях до половината, но можех да си я доям без проблем, но ме досрамя, че съм такава ламя и ям повече от него и си я оставих и аз за утре. Днес съм непослушно прасе ;)

- Не знам защо, но ме е налегнало едно кофти настроение (dull). Започнала съм нещо да си преосмислям живота и май имам нещо като комплекс за малоценност (dull) Все едно...няма да се занимавам с глупости :)

11.05.15
13:14

Неделя, 10.05.2015

Храна:
- банан; какао* с кокосова захар*
- аспержи със сос Холандез и 3 варени картофа; 1/2 от огромно парче сладкиш с ревен; капучино
- плодова салата от ягоди, ананас и бита сметана (без захар)
- оризови спагети с кокосово мляко и зеленчуци; зелена салата със зехтин, репи, краставица, балсамико; сирене; маслини. После малко опитванки докато готвих: сладък картоф на фурна + смес от извара и лук

Движение:
- колело около 20-25км
- домакинстване

- Вчера спах до късно, а после ходихме с колелата до една ферма за аспержи. Там обядвахме и после на обратно :) Навръщане се разходихме за кратко в едно малко градче наблизо. Общо взето събрах малко слънчеви лъчи и пробвах новото клинче за колело (sun). Хубав ден беше :)

12.05.15
13:43

Понеделник, 11.05.2015

Храна:

- ябълка с тахан; зелен чай
- омлет от 2 яйца* М; маслини; чери домати; зелен чай
- 2 ябълки
- какао* с кафява захар*
- 7 сушени фурми*
- 1/2 сладък картоф пълнен с извара с лук и подправки; сирене; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк; 2х50 клек СТ
- Вечерта: тичане 4,76км за 27:46мин

- Мисля, че тичането се получи добре, тъй като очаквах да е много по-зле, защото не бях наспана и цял ден бях парцал. Все пак темпото беше ок и мисля, че малко или много се влияех от това на половинката и затова тичах по-бързо. Ако бях сама май щях да се поспестя (wasntme) Днес съм наспана, но успана :D и затова не успях да си направя сутрешното раздвижване.

Мнението беше редактирано от Роси на 12.05.15 17:25.

13.05.15
13:05

Вторник 12.05.2015

Храна:

- йогурт* със спелтови ядки, сусам*, ленено семе*, банан, какао*, мед; черен чай
- зелена салата с 1/2 авокадо*, годжи бери, каперси, печен сусам*, зехтин, балсамико; 2 варени яйца М*; крайче ръжен пълнозърнест хляб*; зелен чай
- 2 ябълки
- 2 шепи сушени боровинки*
- 1/2 сладък картоф пълнен с извара с лук и подправки; сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: няма движение. Успах се
- Вечерта: тичане 4,75км за 27:33мин

- Вчера времето ми за тичане е с няколко секунди по-добро от това в понеделник, а самото тичане хич не ми беше леко. По-скоро имах чувството, че се влача. Беше доста задушно и трудно да се тича. През деня - 30 градуса (whew) В петък ще е 11 :(

14.05.15
01:16

Сряда, 13.05.2015

Храна:

- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака, банан*, какао*, мед; зелен чай
- 2 яйца* М, бъркани с тиквичка; маслини; краставица; зелен чай
- ябълка; какао* с кафява захар*
- 1/2 палачинка* от 2 яйца* М, банан, спелтови ядки
- спанак с панир; сирене; адски много маслини; извара* с рожков и мед; банан*, парченце шоколад* 85%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк до отказ; 50 клека СТ

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х5кг; 7@2х8кг; 5, 5, 5@2х10кг; 3 измъчени опита за преса с щанга
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@20кг; 4, 5, 4, 4@11кг
кофи на машина (@противотежест) - 7@4,5кг; 5@Х; 4, 4, 5 без
хоризонтален скрипец - 4, 4, 4@39кг
руско извивне с топка 5кг - 3х30

- 5 мин кростренажор
- кратък стреч

- Ще започна с коментари за самата тренировка: мина добре, макар и малко по-дълго, поради две причини - един странен инструктор и приятелят ми, който изведнъж снощи реши да дойде в залата с мен :D Нямам особен напредък при набиранията, но пък кофичките, както много се надявах, ги добутах до без противотежест :) Сега мисля да се боря за бройка, че 4-5 не ми харесва ;) Опитах да правя раменна преса с лоста (май се нарича военна), но много ми тежеше. До колкото знам е 17,5кг и не очаквах да е толкова зле положението щом правя преси с 2 дъмбела по 10кг, но явно е (dull) Мисля да изчакам още докато ми заякнат повече раменете.

- Сега малко за странния инструктор: някакъв нов е и мислех, че е италианец, защото го бях чула да говори на италиански. Както и да е...много говори и наблюдава и т.н. Първо дойде при мен да ме пита дали не съм рускиня. Като казах не, започна да изброява всичко каквото се сети, но не и България, но каза, че със сигурност съм била от изток...Казах му, че съм от България и започна да ми дрънка някакви неща за Стоичков. Приключи и се махна. После ме видя, че ще правя раменна преса с лоста и дойде да ме гледа. Не трябвало така както аз го правя. Ок, аз наистина малко се кривях в кръста, защото ми  тежеше, но неговата забележка беше, че не трябвало да са ми така изправени краката. Обясних му, че се опитвам да си държа краката и пояса максимално стегнати, за да имам стабилна основа. Той взе лоста и ми показа, че трябвало краката ми да са леко свити в коленете и също така като избутваше лоста нагоре някак подскачаше, а не стоеше стабилно залепен за пода. Аз му казах, че съм чела това за стабилната основа и също съм гледала филмчета (справка - статия, видео, видео). Отговорът беше, че сега съм имала здрави мускули, но нямало да мога да го правя това движение с напредване на възрастта и отделно, че той е гледал и е чел повече. Аз нищо не казах. Опитах още веднъж, но понеже ми тежеше, а и вече бях леко..и аз не знам...май сдухана, реших да се върна на дъмбелите и да заяквам още с тях. Че техниката ми не струваше, така е, но не знам дали точно това в нея не струваше, за което той говореше...Докато си правих пресите с дъмбели пак дойде. Този път да ме разпитва дали разбирам руски и не знам си още какво. Задава ми въпрос, аз тръгвам да отговарям и той ме прекъсва с друг въпрос или някакво изказване. Е, такова чудо не бях срещала. Седя и ми бърбори за руски, румънски, ирански, за София, за бедността, за циганчета, които дишали лепило....баааа си. Направо щях да падна. Не знаех какво да кажа :x Иначе за раменната преса с щанга, ще се радвам на мнения от по-опитните. Може и аз нещо да не разбирам.

- Оставям инструктура и да кажа за половинката: реши, че ще дойде с мен на фитнес днес :) Дойде и искаше му показвам основно неща за горна част (giggle) Направи лежанка, набирания на машината, хоризонтален скрипец и раменни преси. Казах му да се опитва с такава тежест, с която може най-много 5 повторения да направи (както James Hinks ме е учил ;)), но той се пестеше според мен. Накрая заяви, че май наистина съм по-силна от него (muscle) Мисли, обаче, да си направи карта....ще видим дали е ден до пладне или нещо сериозно :)

15.05.15
11:53

Четвъртък, 14.05.2015

Храна:
- банан* с лешников тахан. Малко по-късно - капучино.
- 2 сандвича от ръжен пълнозърнест хляб* с малсинова паста* и сирене; варено яйце* М; 2-3 банана; ябълка; сушени смокини; сладолед
- “пица” от полента с  гъби; зелена салата с краставица, репи, зехтин, балсамико; маслини

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 поздрава Б
- През деня: планина - около 4 часа изкачване

- Вчера тук беше почивен ден и ходихме на разходка в планината. Зимата бяхме ходили в близост до това място в Швейцария със снегоходки. Вчера се изкачихме до един връх - Кронберг - 1662м. Времето беше идеално :) Изкачването, както всяко изкачване, си беше изморително. Навръщане поспах много сладко във влака :) Ето и малко снимки:

16.05.15
10:43

Петък, 15.05.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, банан, мед; черен чай
- “пица” от полента с гъби; зелена салата с репи, краставица, зехтин, балсамико; сирене; маслини
- извара с рожков и мед; 2 банана
- огретен* от алабаш и моркови; маслини; плодова салата от ягоди, ананас и бита сметана, поръсена с малко кокосова захар. Докато готвих: малко ягоди и сметана

Движение:
- До следобяд: домакински истории вкъщи
- Следобяд: трен

Трен (Долна част + корем):

- 5 мин. кростренажор

клек с щанга - 12@20кг; 8@32,5кг; 7@40кг; 6, 5, 5@42,5кг
мъртва тяга - 12@30кг; 6, 7@35кг; 6,5@37,5кг
бедрено разгъване - 4, 4, 5@41кг
повдигане на пръсти от стъпало - 3х до отказ @2х9кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50

- 5 мин. кростренажор

- стреч

- Тренировката  мина спокойно. Отидох по-рано от обикновено в залата, тъй като бях отпуска :) От клека съм доволна, но от тягата - не толкова. Мисля, че предния път ми се получи по-добре. Вчера на едната от сериите хватът на лявата ръка ми беше много слаб и отделно синините от предния път още не са минали и боляха, а днес са още по-големи :( Все пак си качих работната тежест, защото усетих, че мога и малко повече :) Мускулната започна още снощи. Както винаги на гърба е най-силна, Дто и бедрата ги чувствам сковани.

17.05.15
12:48

Събота, 16.05.2015

Храна: (tmi)
-  огретен* от алабаш и моркови; маслини; сирене; плодова салата от ягоди, ананас и бита сметана, поръсена с малко кокосова захар; банан
- капучино + нещо като бонбон от марципан, обвито в шоколад
- смути от спанак, портокал, киви, джинджифил + няколко пържени картофа
- банан с лешников тахан; 1-2 лъжици лешников тахан с мед; крайче + филия ръжен пълнозърнест хляб*
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини

Движение:
- До следобяд: пазар и малко разходка

- Вчера се чувствах ужасно цял ден. Всичко ме болеше и бях непрекъснато гладна :( Ходихме малко по магазините и докато приятелят ми си търсеше каквото му трябва, аз седях като баба на столчетата за клиенти, защото така ми беше най-добре (dull) Апетитът ми нямаше край...чак към 23.00, когато се бях натъпкала вече с какво ли не, му се видя краят. Обяснявам си го с тренировката от предния ден, но може би не толкова със самата нея, колкото с това, че целият ден ми беше много активен, тъй като не бях на работа. Преди самия трен бях седнала сигурно за 30 минути да обядвам и това беше. После съм се довършила в залата и така се е натрупало всичко. По принцип по цял ден съм на бюрото и после тренировката ме смазва, но не чак до такава степен като вчера. Днес спах до късно и се събудих без будилник и съм доста по-добре :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1