Правилен ли е хранителният ми режим.

Добър вечер лостаджий :)
Имам главно банани , яйца , сирене , кашкавал , домати , краставици , пилешко месо имах до днес и не знам кога ще мога да си купя отново и др.

Може ли да ми кажете дали моят “хранителен режим” е правилен. Ако е много ще се радвам. Значи сутрин като стана се храня с пълнозърнест хляб , сирене , ( 9 часа) , във 12 със пилешко месо + половин кисело мляко , във 3 часа Кашкавал със домат + айрян , във 6 часа хапван пълнозърнест хляб със 80 гр сирене , във 7 часа хапвам банан , защото след 1 час съм на тренировка .  Като се прибера чакам да мине 1 час и нещо за да хапна яйца а след това като за десерт бананов шеик. И така , общо взето всеки ден това ям. Може ли да ми кажете дали е правилен режима.

Дори и да не е поне ще узная отговора на въпроса.

Темата беше редактирана от beceraful Костадинов на 29.07.12 20:55.

GI

29.07.12
21:04

А защо чакаш?!?!Няма смисъл.Аз те съветвам веднага след тренировка пиеш първо банановият шейк (въглехидрати) и после (след 10мин. влизаш да се изкъпеш примерно) ядеш яйца(белтък) :P
Успех

Много благодаря , но режима как е , не е правилен , нали ?

GI

29.07.12
21:15

1во не знам твоите мерки
2ро не знам каква ти е целта
3то колко интензивно тренираш
4то колко пъти седмично
............
Съветвам те да прочетеш темите за хранен и хран. режими избери си сметни си кал. прием и тн. и тога сподели с нас!

29.07.12
21:17

Какво значи “правилен” ли е? Ти си постнал само какво ядеш. Кажи какво целиш, ръст, килограми, години и ще ти кажем дали е правилен. За мен това е един РБД режим, но това дали е правилен се определя от целите ти. Вземи прочети малко от статиите във форума, не очаквай да ти решим проблемите без малко обратна информация преди това.

Първо ще започна с информацията за себе си.
Години - 16
Ръст - 190
Килограми - 85
Тренирам през ден  , целя покачване на мускулната маса. Пропуснах ли нещо ?

29.07.12
21:39

Цъкаш сега тук и гледаш хранителните режими за покачване на тегло. Както казах твоят ми прилича по-скоро на РБД, така че прочети повече за него. Ако не ти допадне - има и други. После като си прочетеш статийките, пиши пак тук, ако имаш въпроси. :)

Прочетох две статии , но не энам коя да иэбера , може ли да ми кажете коя точно е най-правилната и най-добра эа мускулна маса .Хранене - Покачване на мускулна маса——> Диетична система “Чист прираст” (Leangain) , Покачване на тегло чрез въглехидратна ротация , Воинска диета , Покачване на тегло с ниско въглехидратна - високо мазнинна диета (НВД-ВМ) , Високо въглехидратна диета (ВВД) , Равномерно балансирана диета (РБД) . Аэ статиите ге чета , но може ли да ми кажете коя е най-добрата , эащото аэ чета , но имам много неща , които са ми неясни и трудни и от коментарите виждам - Много добра статия , или пък обратното , че не е добра. Само кажете според вас коя е най-добрата статия , аэ ще продължа да чета , но няма да мога да иэбера , тъй като ми е трудно да ги раэбера . Ест с времето ще ги раэбера , но сега ако може да ми кажете коя е най-добрата.

29.07.12
22:34

Няма “най-добра” статия ... всичко си зависи от теб, кой начин на хранене ти допада най-много и се доближава до твоите хранителни навици. За мен, това, което си написал в първия си коментар клони към РБД, но, ако ограничиш малко хляба и увеличиш мазнините, може да стане и НВД-ВМ. И двата хранителни режима за добри за покачване на тегло. Всичко си зависи от теб - ти си решаваш.

Макар и да ми е трудно ще се опитам да раэбера нещата,благодаря эа отговорите.

Ако карам по начина , във който съм сега има ли гаранция эа порастване на мусулната маса ? Бавно/бърэо , но сигорно ?

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 29.07.12 22:53.

Благодаря предварително , ако някой отговори .

30.07.12
01:02

казано от beceraful Костадинов на 29.07.12, 22:49:

Ако карам по начина , във който съм сега има ли гаранция эа порастване на мусулната маса ? Бавно/бърэо , но сигорно ?

няма гаранция. вместо тва хвани си провери нещата дето Георги Иванов ти каза по-нагоре. ще ти отнеме буквално макс. 1 час. калорииния прием е най-важен за покачвантето на каквато и да била маса.

Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 30.07.12 01:04.

Ок , благодаря Ви .

30.07.12
09:39

Това дали ще качваш зависи от калорийния ти баланс, за да качваш трябва да си в калориен излишък. Прочети тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Благодаря эа темата , много ми е трудно да ги раэбера нещата , раэбран само , повече калории и това е и правилни храни преэ 3 часа.

Да речем , че съм раэбрал кое какво е , но проблем ли ще е ако тренирам всеки ден ? Ще се покачи ли мускулната маса ако тренирам всеки ден ? Мерси предварително . :)

02.08.12
03:53

Да, проблем е да тренираш всеки ден.

Струват ми се недостатъчно протеините в диетата ти. Изчисли си 170-200гр белтъчини от къде ще ти идват.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1