Помооооооооооооооооооощ-гърдите отново

30.04.05
15:35

Здравейте, тренирам сериозно от близо 6 месеца и мисля че се развивам добре. Тежа около 81 килограма висок съм 180см.  и от доста време стоя пред сериозноя проблем с гърдите. Те са ми най- слабата мускулна група и не знам какво да правя. Пробвах няколко програми но не върви на добре. Горната част на гърдите е малко по добре развита, но като цяло гърдите са ми малки в сравнение  с другите мускулни групи и ще стои зле през лятото  :cry:  От прочетеното за “Видове Тяло” разбрах че се доближавам до Ендоморфа:

Този тип се характеризира с дебели и силни кости. Закръглените форми и високият процент подкожни мазнини са присъщи за Ендоморфа:
                               
Този тип няма проблем с качването на маса, но най-трудно може да постигне релефна мускулатура. Ендоморфите имат забавена обмяна на веществата и трябва да внимават с натрупването на излишни килограми.

Тренировка - тук целта е да се забърза метаболизма на тялото - това се постига чрез високоинтензивни тренировки с кратка почивка, повече повторения и не дотам големи тежести. Препоръчва се и използването на суперсерии и дропсерии. Добавете изолиращи упражния за да наблегнете на дефиницията и формата на мускула. Обръщайте достатъчно внимание на кардио тренировката за да не се “омазните”.

Хранене - хранете се често, но в малки количества за да ускорите метаболизма си. Избягвайте приема на наситени мазнини и прости въглехидрати, а наблягайте на храни съдържащи протеин и фибри. Приемайте повечето калории в началото на деня, а вечер наблягайте на високопротеинни храни и салати. Приемът на много вода ще забърза метаболизма Ви и ще изкара токсините от тялото. Приемът на изгарящи мазнините препарати(fat-burners) ще Wи помогне да запазите талията си.

Сега с тези 81 килограма можете да си представите че за 6 месеца не съм от най релефните :lol: и също имам и подкожни мазнинки които трябва да си ходят скоро  :wink: Прочетох колкото намерих в бб-теам за гърдите и забелязах че повечето препоръки са свързани с кофичките за по-добри резултати за гърдите. За това смятам да почна да правя и тях - до сега не съм(много ми е трудно да се изправям :? )
От известно време тренирам 2 пъти в седмицата гърди, но незнам как и кои точно упражнения  да комбинирам за да има максимален ефект.
Бих желал някои съвети за тези 2 дена за гърдите, защото смятам да пробвам една програмка от Т-Бърд(видяна от форума)
1.гърди рамо
2.гръб и трапец
3.почивка
4.гърди и трицепс
5.крака и бицепс
6.почивка
7.почивка

Преди всяка тренировка(от не дълго време) пия 2 кафета + аспирин. И след 1.-то упражнение лег доста се скапвам и почти нямам сила за следващите. Това би трябвало да значи да правя по около 3 упражнения на тренировка, иначе :cry: . До сега  правих по 5 и май се претоварвах :? . Един от залата ми каза да правя по 3, друг ми казва по 5 и съвсем се поубърках. Помощ моля  :wink:  Трябва ми подходяща комбинация от упражнения , серии , повторения за гърдите в двата дни.
От скоро смятам и да свалям и както казват в статията би било добре фат бърнър и това смятам да направя. Така че не знам как ще се отрази  :shock:  Очаквам компетентни отговори от хора ,които вече имат опит с такива проблеми и са им подействали определени методики на работа!! Благодаря предварително! Ако съм пропуснал нещо питайте. Критика също е очаквана :lol:  :lol:  :lol:

x_man

30.04.05
16:13

DjoNi

тренирам сериозно от близо 6 месеца и мисля че се развивам добре. Тежа около 81 килограма висок съм 180см. и от доста време стоя пред сериозноя проблем с гърдите.

за 6 месеца тренировки не очаквай много,но ако си претренирал гърдите/както предполагам/те не са и мръднали,а в същото време си качил маса/със съответното количество мазнина/ и те-гърдите “съвсем” са се заличили :wink:
Всичко,което си написал от рода на

Тренировка - тук целта е да се забърза метаболизма на тялото - това се постига чрез високоинтензивни тренировки с кратка почивка, повече повторения и не дотам големи тежести. Препоръчва се и използването на суперсерии и дропсерии. Добавете изолиращи упражния за да наблегнете на дефиницията и формата на мускула. Обръщайте достатъчно внимание на кардио тренировката за да не се “омазните”.

е точно така :Dно в крайна сметка ти тренираш едва от 6 месеца,замисли се върху това.

Сега с тези 81 килограма можете да си представите че за 6 месеца не съм от най релефните  и също имам и подкожни мазнинки които трябва да си ходят скоро

моят съвет е следният,направи си една програма за изчистване-диета,тренировка за почти начинаещ с повече кардио и без това лятото дойде.Не прави повторно грешката да “акцентираш” на гърдите като ги претренираш-2,максимум 3 упражнения седмично.Успех!

01.05.05
14:10

не тренирай гърдите 2 пъти седмично, още повече с толкова малко стаж. Аз тренирам година вече и правя по 2 уппражнения, и аз като тебе май съм ендоморф. При мен промяната дава добри резултати - всяка тренировка променям с малко - +/- 1-2 серии на лег или на кофичките (това са ми упражненията), кофичките я с тежест, я без тежест, играя си с повторенията при тях, 1-2 пъти съм правил двойна пирамида на лега (качваш тежест и намаляш поврторения, 1 серия 2-4 повторения макс, после обратно намаля тежестта и се увеличават повторенията) - много брутално нещо е :)
Успех, дано съм бил полезен

02.05.05
14:47

ок момчета благодаря, но бих искал да чуя още мнения по въпроса :wink:

02.05.05
14:58

[quote author=“DjoNi”]ок момчета благодаря, но бих искал да чуя още мнения по въпроса :wink:

marzipan според мен ти го каза.


От мен:
Прави 1 път седмично гърди, от повече се претренира и не растът. Прави кофички + пул-овър/ако ти е малък гръдния кош/ ПРави сериите в пирамидална форма и така... ВАжното е да правиш яко кофички и да не претренираш с много видове упражнения. Сменяй ги, но никога всичко на куп. Прави си
-лег
-флайс
-КОФИЧКИ
-пул-овър

Комбинирай си ги както прецениш, че най-добре действат. С тренировките, ще получиш рутина и ще намериш най-доброто.

02.05.05
15:13

ами както бях казал всичко доста повече ми върви от гърдите + гръдния кош - бая съм го развил. Така че ще пробвам лег + кофички +флайс. Хмм ами за горната част кофичките ще допринесат ли ?

02.05.05
15:20

О да.. Днеска ходих на лостове за малко лицеви и кофички. Но както споменах ми е много трудно да ги правя и се получава че правя по  3-4 и издъхвам и ми трябва почивка. Колко серии и как да ги правя?- с широк хват на лостовете нали ?

05.06.05
00:06

Пич пробвай да сложиш цицепса(гърдите) в друуг ден с цел по-голямо разстояние между двете тренировки (примерно аз ги играя понеделник и петък)за да имат време да се възстановят :) Има ефект поввярвай ми !!! 8)

05.06.05
20:47

[quote author=“DjoNi”]О да.. Днеска ходих на лостове за малко лицеви и кофички. Но както споменах ми е много трудно да ги правя и се получава че правя по  3-4 и издъхвам и ми трябва почивка. Колко серии и как да ги правя?- с широк хват на лостовете нали ?

Ами да ти кажа... няма място за притеснение, факта, че си едър/съфя покилограи-ръст/ и не особено силен говори, че имаш база за развитие. Добре е, че можеш да правиш поне 3-4 с определени упражнения.

С кофичките при това положение в което си ти съвсем спокойно ще може да развиеш формата си/релеф + сила/. Явно гърдите ти са доста слаби/за килограмите ти/

Освен кофичките, прави и лицеви опори качен на успоредка/крака и ръце/. Те са по-леки от кофичките и ще спомогнат да навлезеш във форма.

За серии... ами чесно казано ми е трудно да ти определя, след като се задъхваш така здраво... Но прави примерно:

+загрявка
1) 2-3 серии лицеви опори/по-широк хват, по-добре/
2) 2 серии лиц. опори на успоредка
3) 2-3 серии кофички

Ако правиш добро хранене и почивка ще може да напреднеш сравнително бързо. /за тази цел, чети инфото в сайта и форума/

Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1