01.08.12
21:59
Здравейте :)
понеже не съм почитател на нвд се чудя се дали правилно съм си създал дневният калоричен дефицит при по традиционната диета?
1.90, 89кг съм, бмр-то е 2070калм обаче с метода на Harris Benedict умножавам по 1.375, понеже ходя на фитнес 3 пъти и се получават 2850 кал. От тази сметка изваждам 20% кал, които се смятат за оптиминалните и се получават 2280 кал ?!
гложди ме, че имам бавен метаболизъм и по принцип на 1600-1800 кал свалям с много зор.. та как е възможно според тия сметки да свалям с 2300 кал ? :D
п.с верен ли е мита че 1кг мускули увеличава бмр-то с 10кал, щото идеята ми беше да си стегна метаболизма като кача 10кг маса, ама като го прочетох това и ми мина мерака (wasntme)
02.08.12
03:15
Тези формули са толкова приблизителни, че са направо погрешни.
Нито вземат в предвид % мазнини които имаш, нито има как да съобразят метаболизма на тялото ти.
Добави закръглянията от показателите за изгорени мазнини от разни велоергометри и само грубо смятане на калориите от храна...
И това което получаваш е нещо като математика, ама не точно. И нулев резултат.
Щом си установил, че с 1600-1800 кк. сваляш бавно, шанса с 2300 да сваляш е направо отрицателен.
Няма такова нещо като ‘безопасен дефицит’. Ако ядеш малко и правилно и но не си гладен, това е достатъчна дефиниция на ‘безопасност’.
ПС. Като се има в предвид, че сваляш трудно килограми, не е ли време да станеш почитател на НВД?
02.08.12
08:32
благодаря за подробният отговор, и аз съм на същото мнение :) но бях чувал, че ако човек падне под определени калории тялото влиза в режим “гладуване”, и мазнините си ги пази, а бмр-то пада надолу за да се справи с трудният период.. и за това си помислих да не съм стигнал до тази крайност, щото във ФДА пише че за мъжете калориите са минимум 1800 и за жените 1600
и с нвд и с дефицит съм свалял по 10кг (след наддаване при 2 травми), но разликата е че при нвд ми се въртеше свят по цял ден, не мога да се концентрирам, силна болка в главата, замаяност.. просто не е за мен, а и има научни изследваният,които показват че е вредна.. предпочитам да свалям по-бавно, но безопасно. и то при мойте 1.90 88кг (не 89) имам макс 8кг за сваляне, ама сега темпото почна да намаля, проблема отделно идва и че съм с дискова херния и още не съм се възстановил за кардио.