Затруднения при изпълнение на лицеви и скокове

02.08.12
22:13

Здравейте. На 17год. съм 189см висок и 83кг. имам стаж във фитнеса около година. Но за тази година не мога да мръдна от заветните 20 повторения на лицеви опори(колкото и смешно да звучи) колкото и максимално да тренирам във фитнеса за мен не мога да мръдна от тази бройка а връстниците ми правят по 40-50 мин. същото е и със скока на дължина едвам ги докарвам 1.80 а някои скачат по 2.80. Нз това просто е страшно демотивиращо и имам чувството че нищо не правя при условие че се движа много през деня и се храня добре гледам всеки ден в менюто ми да присъстват млечни продукти,месо,плодове,зеленчуци,яйца,овесени ядки и строго спазвам хранителния си режим без да се отклонявам, правя кардио и променям тренировките да не остана в застой но все същото... направо нз много са смешни тия 20 лицеви. Според вас какъв е проблемът и на какво мускулна група да наблегна.

Темата беше редактирана от qqqqqq qqqqqqqq на 02.08.12 22:15.

02.08.12
22:18

Наблегни на гърди , трицепс и рамо.Кога правиш лицеви опори , как и по колко серии.
Отностно скока , най-вероятно нямаш техника , защото то не е е така просто скачане напреде.

02.08.12
22:19

Ако за теб е важна бройката лицеви,то тогава прави лицеви.Прави през ден по 1-2 серии до отказ от различните хватове(трябва да станат 7-8 серии общо) и веднъж на 10 дни си прави контролен ден ,в който правиш само 1 серия максимум бройки да видиш докъде си стигнал.

03.08.12
00:00

Аз пък предлагам да правиш серии с допълненитела тежест , а не до отказ , понеже бързо ще ти дойде застоя

04.08.12
18:43

Аз преди да започна да тренирам във фитнес, години наред правех лицеви упори удома, просто за спорта. Като няма какво да правя, падам и удрям 20 примерно. С времето числото взе да се увеличава, правех ги спонтанно, без някакъв особен умисъл.
Бих ти препоръчал като станеш сутрин, да правиш по 4-5 серии, вечер преди лягане примерно пак. Да речем 3 пъти в седмицата. Сутрин ги прави с широк хват, вечер с тесен. Експериментирай, ще се получи. За скоковете не се наемам да дам съвет, тъй като нямам особен опит с тях, съжалавям :(
Успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1