Общи въпроси за храните

03.08.12
01:22

Здравейте,

Имам няколко въпроса, на които ще се радвам да ми отговорите.

1. Кое от следните е по-евтино за еднакво количество: пилешко бяло месо, пуешко бяло месо или риба (меч, сьомга, треска, тон) - предполагам, че цените се различават от магазин на магазин, но не мисля, че има кой знае какви амплитуди в тях.

2. Полезни ли са мазнините в рибите и в нискомаслените млечни продукти?

3. Какво ястие се приготвя с така наречения “овес”, овесена каша ли и ако да, то какво представлява тя?

4. Как се приготвят бобовите храни (леща, грах, боб, зелен фасул), защото не съм сигурен дали така наречените “манджи” са здравословната крайна гозба.

5. Кое от следните е най-здравословно и кое е най-евтино: маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло?

6. Вредни ли са стандартните подправки?

7. Спагетите паста ли са и полезни ли са?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.08.12 13:10.

2.Мазнините в рибите са полезни, а нискомаслени продукти не си купувай, нямат никаква хранителна стойност
3.Овесът също няма особена хранителна стойност. Аз когато ям овес, си го приготвам с прясно мляко.
4.Яж си манджи спокойно.
6.Ако не прекаляваш с тях - не.
7.Ако имаш големи проблеми с наднормено тегло, не яж спагети. Въобще намали въглехидратите, иначе ако си кльощав като мен, няма никакъв проблем. Даже има рима :D
За другите не мога да ти помогна. Относно 5 въпрос - бих си купил зехтин.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 03.08.12 01:33.

03.08.12
08:36

Напиши някаква цел качване сваляне здравословно..........
1Смятай :Пилешки гърди -42 г=Пилешки гърди, без кожа-28 г=Риба-42г=7 грама протеин
съвет:в карфур в последния хладилник(най в ляво при рибите) понякога вадят чистена скумрия по 4.5лв килото
иначе най евтино е 56 грама извара която е равна на горните неща
2 Мазнините в рибите са моно наситени и има много омега3 и 6 така è са полезни и не се лепят,в ниско маслените млека няма мазнини а другите неща са като в другите млека
3 Овеса го рупам така той ако неможеш проèти някъде овесена каша приготвена на тих огън
4 Яж си ги спокойно но ако търсиш здравословно без пържене при приготвянето
5 Незнам целта ще готвиш ли с тях или за прием на мазнини
ако няма да готвиш направо си вземи маслини в кауфланд има редовно по 4-5лв килото
зехтина е най полезен ама трябва да е екстра върджин и то не менте последното е най важно
другите полезни мазнини са от фъстъци бадеми авокадо като в карфура има евтини сурови фъсъци
6 Подправките се ядат в толкова малки количества че не са вредни даже някой са стимулиращи и полезни
не прекалявай с лютото солта е вредна
7 Спагетите са като хляба - бързи въглехидрати демек като захар
ако искаш все пак напиши целта на занятието каква е
колко си години килограми колко тренираш........
има значение
ако има нещо неясно питай

03.08.12
12:35

17 години почти, мезоморф, 178см, 67.5кг, около 10% подкожни мазнини, покачване на мускулна маса, 4 пъти в седмицата тренирам, в момента си съставям хранителен режим и имам някои неясноти, и също така се старая да избера възможно най-добрия вариант в съотношение качество/количество/цена. :)

03.08.12
14:08

това че си на 17 означава че рябва да ядеш всико
това че си мезоморф означава че няма да ти пречи на фигурата
аз за протеини ям пилешко, пуешко, всички видове евтина риба без цаца
извара много ако не си пробвал търси олимпус насипна към 3.40 килото има я в хит,кауфланд,била има сол но е единствената която може да се яде така без нищо
за пилета обикалям няколко места където има пиле на грил на промоция от време на време цени от5 до 6.50
беля му кожата и ям в нея има холестерол
за риба обикалям всики хипермаркети и обирам промоциите
за пуешко само в карфур съм виждал на промоция към 4 лева кило бутчета стандартната цена е 5 лева
рибата на фурна или ако имаш скара още по добре на пара пак е полезна ама не ми харесва много
за въглехидрати ям яко плодове според сезона сега праскови и грозде като зеленчуци в неограничени количества

за мазнини зехтин маслини бадеми и фъстъци и авокадо като има на промоция
сурови фъстъци барабар с шушулката в карфур 4.70 килото
маслини по 2.9 3.9 и 4.9 в кауфланд
обезмаслените млека и кисели и пресни са комбинирани протеини и въглехидрати
почти винаги в карфура или в кауфланда има кисели млека на промоция
както и пресни такива дето са по 2 лева намалени на 1.30 или нещо такова

ако имаш въпроси с количествата и броя на храненията питай

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1