30.04.05
21:20
Ето нова статия по въпроса. Интересно ми е дали вие спазвате ли етикет? И ако имате нещо да добавите към статията или пък да коментирате ще бъде интересно. И няк’ви яки случки ако имате свързани със липса на хигиена или т.н., то имаше тема преди, но няма лошо да прочетем и за нова случка.
по-здрави
Аз лично да си призная не обичам да разтоварвам тежките щанги, защото много ме уморява и за да ги разтоваря трябва да почина след тренировката поне 15 минути. А за тези 15 минути винаги се намира някой да ги разтовари. И правилото за невикане не го спазвам, защото се подготвям като викна леко или пак накрая на повторението може да ми се изплъзне.
по-здрави
Аз винаги си разтоварвам щангата, която съм ползвал и си връщам дъмбелите на място, защото обичам да ги намирам по този начин. Виж за ръкохватките на скрипеца не е точно така - оставям ги на земята или където ми падне. :D
Аз също много държа и уважавам хора които спазват известен етикет в залата.Особено си спомням когато бях начинаещ и още тепърва започвах ,кат влязах в една зала.И кат ги видях ония ми ти хапчета дето само викат пускат от високо дъмбелите или просто само са бутат-напрао ми се дощя да изляза.Сега разбира се вече не е така :twisted: Иначе то си зависи и от залата.Ако си в някоя готина зала с прилични уреди ти праи кеф сичко да е подредено,ама ако си в някое мазе дето се вика и секи фарля кадет му падне не може и да става дума за етикет хигиена ит.н.Особено кат знаеш че тези след теб изобщо не им дреме-за ко да са праиш на прилежен билдър.Фърляш и ти :lol: (шегичка).Иначе тва с фърлянето на дъмбелите наистина е редовен номер.един мой приятел видял някав зобер че фърлял тежките дъмбели от високо и той решил че тва било супер газарска и нашия и той фарля та ша убие човек до него.Ама с леките дъмбели и напрао сам са попикавал от смях кат го вида. :lol: Ко го фърля тоя дъмбел10кл.от високо?Ше каеш че кой знае кво? :lol:
30.04.05
23:17
Напълно споделям. И аз винаги си разтоварвам, но най-мразя на лег-преса - там са много дисковете и докато ги разтоваря ...
Уважавам спазването на правилата, предварително упоменати и изготвени от управата на салона!
Вчера например, в залата, бях по клин и рег топ. Климатика беше включен и беше супер атмосфера, добра музика, тренировката вървеше! И е нормално да се поизпоти човек. Обаче доста ми се вдигна адреналина и се потях доста дълго време. И бях на лег пресата за крака. И понеже съм с цъфнато канче (ходя 0 номер) оставях следи по облегалката на лег-пресата.
Момчето ми направи културно забележка, че не е хубаво да се оставят или ползват така уредите и ми носеше кърпа, която да ползвам и да слагам по време на сериите (А докато достигнех 300 кила на пресата, поне още 10 минути работа имах там!)
Абе погледнах го малко криво, но някак ми просветна нещо и си изчистих с моята тениска, не с пешкира който ми даде! После така, той ми благодари за вниманието и станахме приятелчета с него и си говорихме след тренировката. Че ме и черпи 2 протеина :wink:
И наистина е добре да се спазват правилата. Може да ви е накипяло през деня, но все пак, етикетът си е етикет!
Бъдете разумни
правилата са важно нещо,трябва да има ред и дисциплина в залата,но и винаги се намира някой бабаит който да не ги спазва,някоя надувалка дето те гледа отвисоко,дори съм ставал свидетел на скандали заради неразтоварена щанга и засичне на уредите,хубавото е че пичовете излизат да се разберат по мъжки отвън,с тях и половината зала,и става готино като останат малко хора :wink:
В моя фитнес няма никаква вентилация и като влезеш(особено зимата) понамирисва на обор,много злеее...
има и един дето все насран ходи,не знам какво му има на тоя човек,ама вечно смърди на кенеф,и зимата като седне до печката,като се разнесат ония топли вълни..ходи че дигай,ама нищо не можеш да му кажеш щот е няква важна клечка
Хигиена ако не се спазва то е ебаси простотията не е тренировка и т.н. Това ми напомня на ЦСКА залата като ходихме със Стефан еее много зле тая зала. А и ние болни и потни от път и т.н. тренирам аее прасешка работа.
Но пичове ако сте сериозни трибойци или културисти няма начин да спазвате правилата в тия луксозни и т.н. фитнеси, както го правят жените и тънките мъжаги там. Ако сте културист ще ви трябва партньор и ще разхвърляте залата яко щото ще трябва да сменяте щанги и дъмбели и т.н. и ще трябва партньора да ви нахъсва и да виква отвреме на време. А ако сте трибоец ще трябва лег, клек и тяга да са само ваши, защото ще ги товарите яко и ще правите яко серии и ако трябва да ги разтоварвате и т.н. за всеки или нещо такова смятайте, че ще си навлечете контузия.
по-здрави
01.05.05
11:20
Залата на ЦСКА е трагична. Това за мен е единственото място, където може да сложиш два еднакви диска на щангата и от едната страна да влизат свободно, от другата въобще....
Ама не бяхме чак такива свини :) Все пак си носехме дрехи за преобличане, е нямахме кърпа, ама според мен и обстановката не го налагаше.
За етикета:
Нося си кърпа по някога. Най - често лятото. Имам предвид кърпа за подлагане.
Това да имам помагач според мен не е етикет. Надценяване на възможностите - зависи кой как гледа на нещата :) За един е надценяване, за друг е стремеж към нови върхове :)
Винаги подреждам дисковете и връщам стойки, пейки ако съм ги местил. Поне в моята зала, в ЦСКА трудно се ходеше по земята от дискове.
Викане... Ами понякога се случва по време на най - тежките серии. Не мисля, че е нетърпимо за околните....
За другите неща мисля че са ясни; те според мен не са етикет в залата, а признак на добро възпитание....
помня в моя фитнес как половин час чаках някав да си свърши 1000те серии на лежанката и като стана беше цялата мокра особенно на главата :evil: е как да тренирам :evil: :evil:
01.05.05
12:57
по принцип етикетът в залата е много важен и се стремя да го спазвам доколкото мога...но понякога и залата не предразполага към това...не знем дали някой е тренирал при биджи на дондуков...там понякога губех по половин час докато си намеря 2 еднакви дъмбела, а когато отидех сутрин рано, всички дъмбели бяха “подредени”-струпани 1 в/у друг в единия край на залата.... :?
При Биджи е супер бе бате, всичко си има!
Когато съм в Софето, там си джиткам!
етикета е хубаво нещо, тренира се по-приятно...работата е там че това е по-скоро въпрос на възпитание, а не толкова етикет и норми...в моята зала иам едни огромни ама винаги си връщат дисковете, подреждат, даже като е било голям фраш съм тренирал на един лост с единия, товарихме ,разтоварвахме, нищо не каза - е такива хора ме кефят, стабилни...ама има едни дет влизат кат си изпият химията, праят някйолко серии с по 100-200 кг и остаят така...та не знаеш някои тренира ли там , свободен ли...такива са противни....пък са ме викали да подам дъмбел, да пазя - на тях им отказвам...
Абе аз да кажа, че като ми кажат, че съм невъзпитан им благодаря. За мен възпатанието е яка глупост и стериотипи зверски. Даже това възпитание не помага за уцеляването пак камоли за друго. Етикета и знанията нямат общо с възпитанието и затова съм съгласен с вас.
по-здрави
Аз кадето ходя на фитнес мерише така че като излеза от там се чувствам в друго измерение за късмет там като сложиш повече кила ти плюят на дисковете така , че ако има място което не е затворено от хеи то това е то . Между другото там вече не ходя защото на един му излезе трето зърно :wink:
В старият ми фитнес един състезател хвана конюктивит. Беше пълно то и сега е де яко с цигани.
по-здрави
Трябва да се спазват някакви правила но трябва да бъдат за всички а не някои “голями батковци” да се правят на интересни
в повечето зали,повечето хора си оставят тежеститите където им падне.
а пък аз мразя да тренирам в лигавите,подредени,чисти манекенски и женски и скъпи фитнесчета!
най си е яко да се тренира в зала в която се чуства че е пропита от пот и тежки тренировки.
няма начин ако тренираш тежко да не викаш,това си е някво надъхване и стимул да довършиш всичко докрай.
Според мен нещата описани в залата са важни и задължителни да се спазват. Каква е логиката в това да вдигаш тежко и да викаш като селянин?
Точно заради единични селски изяви като описаните тук на културистите им излиза име че са прости и тъпи...
03.05.05
04:48
Фитнесът изгражда преди всичко един вид култура у човека. В спортния център той или ще покаже тази култура, или ще бъде от онази категория, която както каза Калоян, създава лошото име на хората, занимаващи се с тежести.
Аз лично не пропускам да си подреждам тежестите, но просто го правя в края на тренировката, защото не съм херкулес и докато си разнеса дисковете и тя силата ми заминала. Друг е въпросът, че до края вече всички са ги разместили още по два пъти. :)
момчета, има няколко неща , които са дразнещи за сериозния трениращ в сериозна зала. на първо място това е културата на вдигане.не може ти да се напъваш на тяга на 250 и някой да застане или да минава пред теб точно когато си вече над щангата.в зала на щангисти за подобна постъпка ще изяде някой шамар.ти се съсредоточава6 , той доиде да те пита ,колко още серии имаш.ненормални . другото е пръскането на телесни течности из залата.взимаш си курпа и забурсваш себе си и уредите,ако си ги намокрил.никому не е приятно да ляга в чуждата пот и сополи:):):) иначе викане и пускане на тежки думбели са нормални нешта във всяка тежка зала:) успехи на всички:)
А така момчета и просто няма как да съм по-съгласен с вас. Но за общуването в залата има написано адски много и няма да можем засега да обхванем всички теми. Има тъй нареченото чуство за показност пред другите в залата, което също влияе и т.н. Много неща в залата могат да повлияят на психиката и от там на нервната система на трениращият. Етикета до известна степен прави изкуствена среда, както е навсякаде, но пак има неща които влияят.
по-здрави
03.05.05
10:16
[quote author=“kaloiancho”]Според мен нещата описани в залата са важни и задължителни да се спазват. Каква е логиката в това да вдигаш тежко и да викаш като селянин?
Точно заради единични селски изяви като описаните тук на културистите им излиза име че са прости и тъпи...
Логиката е проста . От напрежение. Пробвай и после ще кажеш. Не говоря за викане като селянин, а за викане въобще. Почни да правиш единици на клек и ще видиш, че то понякога е неконтролируемо. Е не е като бойния вик на Тарзан, но все пак.
Пускането, особено на дъмбели, за мен е признак на простотия. Никой не прави тяга на макс с дъмбели, че да приема, че може да ги е изтървал. Такива деяния нарушават концентрацията много повече от това да дойде някой и да те пита: “колко имаш”... Аде за щанга мога да го допусна в някои случаи че можеш да удариш силно земята. А дъмбелите обикновено си имат стойки.
Не съм съгласен за питането за уредите. В една малка зала, където идват повече хора, това е нормално. Какво - да седят и да ме гледат как се съсредоточавам ли? Ами аз мога да отпера по 10 мин. почивка между силови серии; на някои им трябва по малко за да минат уреда... Идват и питат, когато им трябва; да, това може да съвпадне с предварителната ти настройка.
Всъщност, убедил съм се, че нормалните фитнес зали не са най - доброто място за силова подготовка. Там хората тренират п одруг начин, а собствениците искат да правят пари и се дразнят от големите почивки и т.н.
за викането съм напълно съгласен,това е важно за мотивацията,рпосто се надъхваш,е аз лично предпочитам да се съсредоточавам наум,ама има и такива дето оглушават целия квартал(и това не е много хубаво) и верно понякога много пречат,но е абсурд да се збрани да се вика в залата.
а поведението в залата е реално отражение на живота,разхвърлян ли си в залата,ще си разхвърлян и вкъщи,някои хора просто не могат да се научат да бъдет по-подредени.
за телесните флуиди да не говорим,в 90% от случаите когато пазя някой на лег,като вземат да се пънат и да дишат тежко са като чисти гейзери,специална кърпа и затова ми трябва,но на кого мога а се сърдя,човешко е
според мен е нормално след тежка серия изтласкване с дъмбели,когато ръцете ти треперят и едвам задържаш дъмбелите да не ти паднат на главата,да ги свалиш до гърдите и малко по-надолу и да ги пуснеш,не хвърлиш!
иначе можеш да се контузиш лошо
03.05.05
19:07
Последния път правих с дъмбели 57,5 кила единия. Според мен са тежки? Но не ги хвърлям, свалям ги с ръце.
има някои хора които се стремят да създават колкото се може повече шум на скрепците отпускат бързо и до краи така че тежестите звучно да треснат ... може би така се мотивират нз
[quote author=“kaloiancho”]Каква е логиката в това да вдигаш тежко и да викаш като селянин?
Тъй като се припознах в горните думи,ще ти обясня.
1.Логиката е в това ,
че има спортове като силов трибой и вдигане на тежести.Печели този,който вдигне повече.
2.Викането по време на упражнение не е самоцелно,при активно издишане се стягат коремните мускули и долната част на гърба.Това поне на мен ми вдига силата.Не си ли виждал как каратистите трошат керемиди с вик - причината е същата.
Хм колко от вас тук са културисти, трибойци или щангисти? Не повече от 5 човека според мен. Не говоря за професионални сустезания или подготовката на състезатели. Говоря за обикновени хора които тренират по залите в Сф. Които викат за да се покажат като по велики.
Няма да споря. Ако искате викайте, за мен това е признак на слаба култура, оставям врата за малки изключения. Мда при тежка серия може да издадеш някакъв звук но чак пък да викаш? Или повечето които викате дигате чак толкова тежко?
Дори в голяма часто от по добре направените зали в сф викането е забранено. Такива зали си имат вътрешен правилник който трябва да се спазва.
Все едно не ми се спори, просто съм за това в залите да се спазват някакви правила и да има нещо като кодекс на трениращия. Така че всички да тренират без да си пречат.
[quote author=“xtasss”]според мен е нормално след тежка серия изтласкване с дъмбели,когато ръцете ти треперят и едвам задържаш дъмбелите да не ти паднат на главата,да ги свалиш до гърдите и малко по-надолу и да ги пуснеш,не хвърлиш!
иначе можеш да се контузиш лошо
Е то не е казано, че във всички ситуации трябва да свалиш дъмбелите леко. В някои случаи може да си се преуморил и да трябва да ги хвърлиш. Но е хубаво да има някой който да ти ги поеме. ;)
06.05.05
11:42
Не мисля че да викаш при тежка серия имаш право само ако си професионален състезател.
Що се отнася до т.нар. кодекси, да - съгласен съм. Всъщност в други зали кодексът гласи: “Оставяй тежестите и дъмбелите по местата!”
А за тея, дето не си разтоварват щангите и чакат някой друг да им ги разтовари, ще им кажа: “Еййййй. Момчета! Ами как не се уморявате и да ги товарите. Седнете следващият път и почакайте някой да ви ги натовари :) ? “
06.05.05
12:33
аз така правя.чакам някой да натовари щангата и бързо тичам пред него да направя серия :D
че какво като са съзтезатели?
какво са повече от мен?
имат повече права ли?
най-съществената разлика между мен и тях е бичат яко хапове!
и не знам тренираш ли тежко,ама мисля че е невъзможно да тренираш с цялото и сърце и душа,да влагаш всичко в тренировката и по време на най-тежката серия на последните 1-2 повторения да не викаш.
забелязал съм,че в такива моменти,когато риска от контузии е най-голям викането ме предпазва контузии,заради това че се стяга цялото тяло.
и тези измислени манекенски зали не стават за яка тренировка,аз бягам от такива зали,много са комерсиални.
това е зала не е кафенце,не всички отиват там да бягат на пътечки!
и тези правила по залите ще им ги навра на собствениците в г*за!!!!!!!!!
xtasss, не искам да те обидя, ама заради такива подобни на тебе дето постоянно викат, хвърлят дискове и дъмбели, не подреждат тежестите като си свършат работата, заемат по няколко уреда а тренират само на 1ия и т.н. е много неприятно да се тренира на много места
Никой не е казал че състезателите са нещо повече от тебе, ама в мойта зала тренират няколко състезатели, и са по-тихи и прибрани от някой други екземпляри....
пък ми се иска да видя как, ако някъде наистина се напишат правила в залата, ти идваш и навираш няколкото листа хартия в задника на собственика
06.05.05
17:19
Състезатели по какво, Марципан? По културизъм? Или по шахмат?
Защото едва ли са трибойци или щангисти.
Това, че човекът вика, не значи, че се старае да изплаши едно стадо антилопи, просто отпуска напрежението.
И щом вика, не значи и че хвърля.
Но правила в залата трябва да има. Истина е обаче че в тея залици никой не се интересува какво и как тренираш, всичко е устроено тъй, че да отидеш, по - бързо да свършиш, да ти вземат парите, да влезе следващия, пък резултата - кучетата го яли. Ти може да си най - сериозния, но правилникът предпочита повече и по - несериозни от теб, които не са запалени, а идват, оставят си парите и тръгват. Колко профита културисти ссте видели да тренират в залите? Малк осигурно, като изключим трениращите в собствени, където никой нищо не може да им каже. А колко трибойци, щангидти? Нито един, предполагам. Може някой да е дошъл за една тренировка като му е била затворена залата.
При първа възможност ще мигрирам към собствена маза :)
За ужас на Калоянчо :)
Бъзикам се... Имаше една тема, където беше изразено мнението че мазите ще стават все по - малко :)
За всеки влак си има пътници. Който му е кеф да вика и тряска има си мазета и дупки, пък и трен там е 1 лев. Има си прилични зали с правила които се спазват - там тренират сериозни и интелигентни хора. Каквото и да ми говорите викането в залата и разхвърлянето на тежести си е признак на слаба култура. Както каза марзипан и аз познавам няколко културисти - интелигентни момчета, разчистват си, не викат, изчакват другите трениращи - независимо че самите те са хилави или не знаят как да тренират. Това е въпрос на възпитание не на това колко си як. Колкото и да се изпуска напрежението с викане това си е признак на ниска култура...
xtasss пък това с навирането в задниците не вярвам в реалния живот да си толкова смел ;) но нищо за това са форумите :wink:
Докато всички го караме по лесния начин и не спазваме правила, ше си останем на това дередже.
Питайте Диджей Мадман във Виена хората разчистват ли си тежестите и викат ли? Съмнява ме.
Хайде и не приемайте поста ми много навътре, не целя да засягам никого. Просто изказвам мнение
06.05.05
19:11
Собствена маза означава в моето мазе да си сложа щанги да тренирам, както е Джорджио например. Погрешно си ме разбрал, конкуренте :)
Залите имат сегментация на пазара.
В зала, където има 95% разни разтягащи, разчекващи и подобни уреди, хора не ходят да вдигат. Ходят - за социален контакт, за да се покажат, за някакви дамски диетки, за тонус, но не и маниаци към спорта. Особено кат додадеш до залата и солариуми, и иглотерапевт ако щеш и козметик....
На, да оставим Виена, ама ти кажи в Боевски - залата на Гълъбин - подготвят ли се негови колеги? Щото аз съм сигурен, че той има приятели - колеги?
Що не се приготвят? Защото изглежда по логиката, която излиза на преден план, са тъпи селяни без никаква култура? За това ли?
От друга страна една зала предимно с тежести си е направо за целта. То си и личи - зала, където най - големия дъмбел е примерно 20 кг. зала за вдигане ли е?
С Боевски според мен е нещо подобно... Зала приоритетно за дами и начинаещи, пък и с детски кът(вервай ако имам дете, дай боже занапред ще го държа само край железата и боксовите круши още преди да навърши 4 години)... Въобще някой ползва ли ги тея боксови круши, освен да им бият шамари за мъжество? Нормално да са други правилата? 10 лева е тренировката и дефакто аз ако отида не съм сигурен, че имам условия да тренирам. Дъмбели 60 кг. има ли? Стойка за клек с подвижни опорни стълбове? Обезопасител на клека? Тяга на земята може ли да се прави?
Много сериозно си се захванал за това викане. И пак казвам: не говоря за културисти. Те няма за какво да викат. Освен за хипертрофия ?!?!?!?!?
В зала, където има 95% разни разтягащи, разчекващи и подобни уреди, хора не ходят да вдигат. Ходят - за социален контакт, за да се покажат, за някакви дамски диетки, за тонус, но не и маниаци към спорта.
Напротив ходят точно за да вдигат. Макар да са начинаещи те бележат доста добри резултати. Всеки е бил начинаещ, въпроса е трениращите да се учат.
Особено кат додадеш до залата и солариуми, и иглотерапевт ако щеш и козметик....
Значи според теб това в една зала да има допълнителни екстри като козметик и солариум е минус? Тук коментар мисля че е излишен. За всеки е по-удобно ако може да си направи масажа/солариума във фитнеса където тренира вместо да търси на друго място (загуба на време)
На, да оставим Виена, ама ти кажи в Боевски - залата на Гълъбин - подготвят ли се негови колеги? Щото аз съм сигурен, че той има приятели - колеги?
Приятели не, но се подготвят няколко момчета културисти и то успешно бих казал.
То си и личи - зала, където най - големия дъмбел е примерно 20 кг. зала за вдигане ли е?
Най-големият дъмбел е 40 кила, което не е много но не е и малко
Въобще някой ползва ли ги тея боксови круши, освен да им бият шамари за мъжество?
Да, много хора ги ползват - в началото за загрявка или в края на тренировка доста хора обичат да боксират. Да не говорим че доста от трениращите проявяват интерес и към бокса.
пък и с детски кът(вервай ако имам дете, дай боже занапред ще го държа само край железата и боксовите круши още преди да навърши 4 години)...
Тук пак няма какво да коментирам. Колко опасно може да е да си държиш детето в залата, при условие че има къде то да се занимава с мини уреди и дъмбели заедно с други деца.
Стойка за клек с подвижни опорни стълбове? Обезопасител на клека?
Стойка за клек има и то именно с обезопасител.
Тяга на земята може ли да се прави?
Да може да се прави тяга на земята.
10 лева е тренировката и дефакто аз ако отида не съм сигурен, че имам условия да тренирам.
Виж сега ако гроздето ти се струва че е високо недей да викаш че е кисело ;)
По твойта логика всички лукс зали в софия не са добре направени и са само за манекени? Хубаво но всички те са пълни с трениращи. Вижданията ти са доста отживели...
Повече няма да споря с теб, защото ти си прав.
07.05.05
17:46
Да, така е, прав съм.
Но това не пречи ти да не си схванал основния смисъл на изказването ми и да ловиш отделните думи. Даже и на всичките ми въпроси относно мене си и моята тренировка не си отговорил, но нейсе. Така или иначе знам за какво става въпрос и едва ли бих дошъл да тренирам в “Боевски”. Не защото нивото не ми отговаря, а предимно защото атмосферата не ми отговаря - даже и ако беше 50 ст. тренировката...
Основният смисъл е следният:
99,999999% от залите са комерсиални. Включително и твоята, да не кажа най - вече тя.
Спортни зали, за активни и запалени спортисти почти няма. Просто правещите залите са се ориентирали към залици от типа на луксозни кафененца.
За запалените спортуващи място няма.
Не винаги е супер приятно да тренираш с такива хора. Нито амонякът мирише добре, нито е приятно да ти ръмжат като вдигат, нито е кеф да правят една тренировка на уред за половин час и три минути да се настройват за едно повторение и ти да ги чакаш и да се сърдят като им се буташ и да разтовариш половината зала с тях за да става по - бързо.
От друга страна - не можеш да очакваш те да захвърлят спортните си навици, щото видиш ли, залата имала “кодекс”. Сорка, обаче... Става въпрос за много по - високо стоящи в ценносната система неща, и то често и в ценностната система на всички хора - да кажем здравето, психиката.
Обаче - няма и зала за тях. Не всеки иска да стане шампион, както и не всеки каратист иска черен колан. Затова те не могат да си позволят и да тренират в залите на професионалните състезатели; най - малкото не могат да си позволят да имат техния режим, а и залите на отборите не са с бог знае какъв капацитет и са по предназначение!
И от няма къде, те са принудени да идват в такава зала. С барче с ракийки, цветен телевизор и личен уокмен и работи, които в повечето случаи никак, ама никак не им трябват.
Мислиш ли, че на мен ми е било приятно? Още от първите дни собственикът на моята зала беше ме почнал: “Много дълго тренирате. Не става така. Много големи почивки. Нищо не правите и т.н. Закво ти е таз сила? По добре вземи орелефи малко, ще ти кажа как!” И к’во да направя аз? Какво правя, аз си знам и резултата виждам, човекът иска оборот и посещаемост, но най - добрата ми възможност е да сменя залата с друга подобна. Обаче е супер неприятно да ти набиват таквиа простотии в главата.
А иначе нищо не пречи и в кодекса на залата да пише: максимална тренировка : един час. После се плаща на ново да кажем :)
Това е дереджето, братле. Докато не се инвестира в спорта и здравето на хората, ще се налага по някой път да се търпим. Иначе и аз съм за правилата. И ги спазвам. Ама понякога е необходима малко повече толерантност, това казвам аз. Като тренирам в залата примерно с една мадама с дънки и ризка, не тренираме нито по един начин, нито с един темп и се налага да се съобразяваме един с друг, а не да се превъзнасяме кой е по - изтънчен. Всички зали гонят една и съща аудитория и търсят начини да им се плаща за всяаккви глупости. Е не всички трениращи искат това. Даже и да мога да си го позволя, а аз вероятно мога, ако си го сложа приоритет, не го търся и не го искам.
Сега надявам се вече да си разбрал. Има истински селяни и противни личности в залата. Но повечето зали, като “Боевски” - поне за мен - са ориентирани не към истински, активно спортуващите, а към лигавещите се, склонни да дават пари за щяло и нещяло, просто щото чули. И заради тях и заради парите са склонни да правят дори и прекалени компромиси, които често са за сметка на истински запалените.
Kaloiancho,гледай далеч съм от мисълта да се сравнявам с тези хора,
но все пак гледай филмите на Рони Колман и Дориян Йетс и и ще видиш за какво хвърляне и викане става въпрос.Искам да ти кажа че спорта е за истински мъже,а не за манекенчета.Васко Ламбов ми е казвал,че не познава добри културисти,които не са се изградили в
залите от така наречения тип “мазета”.
[color=red]КАКВО ЗНАЧИ ДА НЕ СЕ ВИКА В ЗАЛАТА БЕЕ!!!ТОВА ДА НЕ Е БИБЛИОТЕКА????[/color]
Търси признаците на интелигенстност на други места,а не в залата
където истинските маниаци дават всичко от себе си и играят на живот
и смърт.Толкова
09.05.05
15:15
Момчета мисля, че говорите за две съвсем различни неща.Доколкото разбирам Калоян ви говори за масовия спортист онзи който влиза в залата по два пъти на седмица за да се разтовари от напрежението в работа семейството или където и да е, онзи който не гоно 55 ръце и онзи на който н ему трябва 200кг дъмбели.Онзи който влиза за удоволствие без да си мери ръцете през ден и без да се нерви, че днеска е приел 180гр белтък вместо 200.Това за мен е фитнес.Останалите дето ходят по 5 пъти седмично четът като луди хранят се здравословно и гонят резултати те са сериозни билдери на който им трябва зала в която да викат колкото си искат и да имат дъмбели тежки колкото им трябват.
[quote author=“MisHkiN”] гледай филмите на Рони Колман и Дориян Йетс и и ще видиш за какво хвърляне и викане става въпрос
Иди в една сериозна чиста и климатизирана зала където тренират хора от гореописаните, такава зала в която НЕ тренира Дориян Йетс Рони Колман или един от топбилдерите в света, а разни дами бизнесмени ученици студенти и хора които просто спортуват, а не се готвят за олимпия нито за републиканско като Васко Ламбов.Иди в зала чиято цел не е да се изградят:
[quote author=“MisHkiN”]добри културисти
Които да имат 50 ръце 3 % подкожна мазнина и сепарация като нарисувани.Тук Калоян говори за масовия спорт фитнес(ако греша нека ме поправи).Сигурен съм, че над 50% от хората които влизат във фитнес залите не са и чували за Васко Ламбов или Дориян тях не ги и интересува този вид спорт.Просто трябва да разграничим фитнеса като спорт от културизма като друг спорт макар да са много близки единия е масов а другия не чак толкова.
[quote author=“MisHkiN”]
Търси признаците на интелигенстност на други места,а не в залата
Защо да не ги търся там.Неможе ли един умен интелигентен човек да посещава фитнес залата за да спортува както би спортувал плуване бягане футбол или каквото и да било.При тези другите спортове също се ходи по зали или спортни площадки може би и там нетрябва да търся интелигентност.Може би за теб интелигентния човек е човек с атрофирали от седене мускули, а не този който спортува.
[quote author=“MisHkiN”] истинските маниаци дават всичко от себе си и играят на живот
и смърт.
Дай ми дефиниция за “истински маниак”.Понеже от това ти изречение разбирам, че истинския манияк играе на живот и смърт тоест той не спортува за да е по жив и здрав а играе с живота и смърта.Как чрез хапчета бесни тренировки и ненормален и натоварващ психиката хранителен режим?!?.Аз познавам доста от тези маниаци и някой от тях достигат до ненормални маниашки нива, но не това е масовия спорт за който се изгращат масови зали които се целят в масовия потребител.
[quote author=“MisHkiN”]Искам да ти кажа че спорта е за истински мъже,а не за манекенчета.
Аз пък искам да ти кажа, че спорта е за тези на който им се спортува ниски, дебели, мъже, манекени, монтиори, шофиори, черни, бели тези на които им се спортува.Ти като спортуваш фитнес по пет пъти на седмица следствието е, че не си манекен, а мъж ли ?!?Аз лично неходя в залата с идеята да възмъжавам.
Благодаря за вниманието.Избягвах да пиша по темата и ще продължавам да го правя.
а тука тоя форум не е ли повече за маниаци?!
кой иначе друг ще си губи времето тук?
и какви обикновено трениращи обсъждаме,нали всеки трябва да говори за себе си?
в тоя форум май не говорим много за “обикновен” фитнес ами за здраво трениране.
залата си е зала,колкото и да си интелегентен ако си достатъчно надъхан да тренираш здраво няма начин да не повикаш,когато трябва.
а сравнението с играта с живота и смъртта,не буквално,ако не се сещаш или се чудиш за какво да се захванеш :?: