04.08.12
23:36
Здравейте!
От няколко дена изпитвам болка зад колената, в прегъвката, във външната част ако се гледа кракът отзад. Болката се усеща само когато клякам ниско долу, или си сгъна крака в опит да докосна с пета седалището. Имам подозрение, че са преразтегнати сухожилия, но ще се радвам, ако някой сподели дали е имал подобен проблем и какви мерки се вземат.
Благодаря!
05.08.12
07:43
Имал съм го тоя проблем, когато тичах в кръг на малко футболно игрище, и понеже в стремежа си да завивам почти непрекъснато си замятах външният крак в завойте ме заболя десния крак отзад на коляното.
После няколко месежа всеки път като го натоваря ме болеше.
Накрая изрових вкъщи една ластична наколянка (най-обикновенна бяла от аптеката за 3-4-5 лева ..)
Слагах я преди да тичам, или да карам колело, или да стоя клекнал дълго време.
Не само спира да те боли като си натовариш ставата, ами ако я слагаш превентивно преди тежки тренировки ще ти мине много по-бързо.
05.08.12
11:43
Пробвай с мазила и варианта който ти каза колегата.Дай си 2-3 дни пълна почивка, и ако болката не изчезне или се увеличи незабавно на лекар и по възможност ЯМР.Това че са и двете колена най ме притеснява.Аз имах подобен проблем и заради подценяване,мислейки че е от преумора, накрая бях поставен пред дилемата или около година физио и кинезитерапии,мазила и обезболяващи, или за 2 месеца кортикостероиди.В крайна сметка спешно ми трябваше бързо въстановяване и избрах гадния вариант.За 2 месеца оправих коленете, но съсипах стомаха и бъбреците, след което имах още месец диети и лечение на стомаха.За коленете се оказа скъсан заден рог на минискус и меки тъкани,хипертрофия на медиална плика и още нещо, но го забравих че беше на латински.Не искам да те плаша излишно,казвам ти го като превантивна мярка,тъй като коленете са доста фина и сложна материя.През тях минават хиляди меки тъкани,нервни окончания и т.н.
05.08.12
18:59
Мерси за инфото. Sashometila, след 1-2 дена почивка определено болката намалява, така че искрено се надявам да нямам усложнения като твоите. Интересно за мен беше, че след като кляках с 85кг в 5 серии, болката също доста намаля. Както и да е, мисля да вкарам наколенките в екипировката и да си дам малко почивка за сега.
12.04.16
19:26
Здравейте !
Тренирам футбол и от 2 дни имам ужасни болки в областта зад дясното коляното на прегъвката във вътрешната част ако се гледа кракът отзад . Болката се проява най-силно когато се ОПИТАМ да изпъна крака , подчертавам ,,опитвам ” защото изобщо не мога и да си помисля за такова движение , болката е меко казано ужасна , най учудващото е че когато крака ми е свит пак има болка но тя е много по лека. Треньора ми каза да слагам лед но не помага .
Благодаря !