Вроден порок

05.08.12
15:56

Интересува ме мили ББ тиймъри..някой от вас има ли вроден порок на сърцето? Как му се отразява тренирането? ПОзволява ли си  натоварване като такова при  човек с нормално функциониращо сърце ? Дали според вас след сърдечна операция може до 3 месеца да започна с леките тренировки като 10 кг на краче от лег пресата? Или трябва да се изчака доста повече ?

05.08.12
16:06

Всичко това според мен са въпроси, на които трябва да отговори кардиолог. Няма 2 идентични организма на този свят и от там няма идентични слуачи на каквито и да са заболявания, аномалии, здравословни проблеми. Затова, дори някой тук да е имал тпорок на сърцето, надали това е и в твоя случай. Затова не очаквай от тук обективно мнение, консултирай се с лекар (или лекари, ако нямаш доверие на един), защото колкото и специалисти в областа на фитнеса и здравето да срещнеш тук, това не са лекари и хора с наблюдения над описаните проблеми.

05.08.12
22:01

:) Това ми е ясно..но все пак :) Не съм срещала някой с подобен проблем и ми е интересно:) Благодаря ти за отговора

06.08.12
20:02

Консултирай се с кардиолог, и имай предвид, че по време на изпълнение на някои упражнения кръвното налягане се покачва до 3-4 пъти, че и отгоре.

Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 06.08.12 20:02.

06.08.12
20:23

Здравей  !
То моето не е точно порок а диагнозата е хемодинамично незначим пролапс на митралната клапа.Пия символично количество бетаблокери.Препоръките на кардиолога бяха,да не използвам пределни тежести и да  не правя повторения до отказ .Тренирам по тези препоръки и се чувствам здрав и жизнен отразява се и на вида ми съответно.Внимавам с яденето без да се вманиачавам с килограми, релефен корем и др ..
Това е по повод проблема ми(а от името му се разбира, че не е тежък) а иначе споделям мненията че е необходима консултация с лекаря .Той най-добре знае какви натоварвания да ти препоръча

Мнението беше редактирано от Svetli Nikolov на 06.08.12 20:25.

06.08.12
20:49

Между другото едно голямо ЕВАЛА и на Dizzi и Svetli Nikolov, че си тренирате, въпреки всичко!

10.08.12
17:08

казано от Dizzi на 05.08.12, 15:56:

Интересува ме мили ББ тиймъри..някой от вас има ли вроден порок на сърцето? Как му се отразява тренирането? ПОзволява ли си  натоварване като такова при  човек с нормално функциониращо сърце ? Дали според вас след сърдечна операция може до 3 месеца да започна с леките тренировки като 10 кг на краче от лег пресата? Или трябва да се изчака доста повече ?

Познавам фитнес инструкторка с порок на сърцето (наред с други оплаквания) - не съм забелязал да се е ограничавала кой знае колко откъм натоварване.

Чел съм за руснак с порок на сърцето, който тренирал здраво със железата и същевременно се занимавал с ушу.

При мен има така нареченият “прекъснат десен блок” - опитваха се да ми забраняват натоварване като малък (безуспешно). Никога не съм се ограничавал, бил съм състезател и шампион по сърф, а и в момента се товаря на макс. Слушай тялото си и му вярвай - то може да понесе повече отколкото си мислим.

За операцията - зависи от състоянието след операцията. Не може да си бил обездвижен цял живот, примерно, да преживееш сърдечна операция и да се юрнеш да тренираш. Стъпка по стъпка, постоянство и положителна нагласа.

14.08.12
14:57

Мен скоро ми  откриха порок , а съм тренирала цял живот и всяка год. ми е правена кардиограма. Казаха ми да тренирам както ми е свикнало сърцето, не повече.

02.01.13
01:32

При мен е ВПВ синдром , сърцето като цяло е абсолютно здраво и това е едно рядко състоние на по-ранно възбуждане на сърдечните камери, което се дължи на допълнителeн по къс път на провеждане, заобикалящ нормалния...при криза пулса стига до 230 удара в мин. Тук всички спортуващи могат да си представят какво е чувстово.
Лекува се с аблация.
Това никога не ми е пречело да тренирам , дори се чувствам по - добре , но живееш по - различен начин от всички останали :)
Винаги съм нащрек и с тази мисъл “Кога ще е поредната тахикардия” и да Ви кажа , кофти е !!!

16.03.14
11:10

Искам да кажа, че бях забравила за тази тема :))
Благодаря ви мили хора, че сте се включили  в отговорите.
Не стана както си мислех три месеца след операцията да тренирам, хаха! Положението си беше доста сериозно. Та след година се пуснах в приключението отново!
Гледам да тренирам леко, да не си стресирам излишно най-важното моторче.

Поздрави! И внимавайте

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1