Как да се върна?

Здравейте,

Не знам дали мястото на този пост е тук, ако не е нека модераторите да го преместят, където трябва.
Малко съм развълнуван, като пиша тези редове, поради няколко причини. Направо съм зашеметен от този страхотен портал, който открих едва преди няколко седмици. Изключително се радвам, че в нашата мила родина вече има истинско фитнес интернет общество в лицето на „BB-team”, където можеш да намериш всичко, което те интересува. Развълнуван съм, защото когато аз започнах да се занимавам с фитнес (преди близо 13 години) имаше само две-три списания и един вестник, които чаках с нетърпение, за да изям с кориците. Общуването и обмяната на информация по темите, които ни интересуваха тогава можеха да се осъществят единствено в кварталните зали и около ръждивите лостове.

Сега позволете да Ви запозная накратко с моята история. Започнах тренировки на 17 годишна възраст през все по-отдалечаващата се 1999 г. по лостове и успоредки, после в кварталната зала в Красна поляна. Тренирах една година и после отново преминах на успоредки и лостове, но вече в редовете на родната казарма – пак за период от една година (толкова траеше военната служба по това време). Впоследствие отново се завърнах към залата, вече поостаряла и без отопление през зимата, но все още „залата”, защото други просто нямаше. След около година обаче се появиха няколко нови зали и митарствах из тях още две години. С времето се запалих и по силовия трибой. Около 6 месеца тренирах в залата за вдигане на тежести на стадион „Славия” заедно с „нечовеци” и там разбрах всъщност какво е сила, но какво са и контузиите). Лекувайки се от тях живота изведнъж ме завъртя в други посоки – годината бе 2004. За тези години бях постигнал доста добри резултати. Оттогава до днес мога да кажа, че съм прекъснал връзката си с любимия спорт, макар и не напълно (от време на време влизах в някоя зала, набирах се на някой лост, но само за да разбера колко много съм се сгромолясал физически), но винаги съм знаел, че ще се върна.

Е, този момент настъпи, приятели! Наричам ви приятели, защото много ви четох и разбрах, че сте готови да си помагате безрезервно, а какво по-ценно от това?

Но да се върнем отново по същество. Какво бихте ме посъветвали сега, как да започна, с какво да започна „голямото завръщане”? Какъв тренировъчен и хранителен режим да избера? Признавам, че в храненето съм малко „бос”, тъй като никога не съм спазвал определен хранителен режим, но в последните 5-6 години неусетно качих 10-12 килограма и е крайно време да започна. Целта ми е най-вече да влезна в добра спортна форма, без излишни изхвърляния (като в ранната ми младост). Търпение имам.
Малко информация за сегашното ми състояние. Висок съм 1.75, 85 кг. С доволно количество подкожни мазнини и бирено коремче, но все пак и някакви остатъци от едно време във вид на мускули, спящи дълбок сън, някои завити с дебел юрган, други с по-тънко одеяло.

Аз разбира се имам някаква идея в главата си и някакви знания, складирани накъде там, но държа много да чуя вашите предложения, пък дано и аз да мога да ви бъда полезен с нещо...

07.08.12
11:56

Стандартна базова програма за начинаещи, 3 пъти седмично цялото тяло, само основни упражнения.
Относно храненето - качествени храни, достатъчно качествен протеин, ограничаване на боклуците, преработените храни, захарните и тестените изделия. Нищо сложно.

Съвет за тренировки ще получиш много. От мен имаш подкрепата. От написаното разбирам, че за теб спортът е бил начин на живот. С влизането в залата ще получиш отново искрицата живот. Да се чувстваш “у дома си”. Която и програма да избереш-бъди щастлив, че тренираш. СЛед толкова перипетии отново в залата. Успех.

Благодаря Ви за покдрепата! Миро, наистина искрата е жива, а в залата се почувствах, че се връщам у дома, след дълго отсъствие.

Мнението беше редактирано от Мариан Гяурски на 07.08.12 17:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1