09.08.12
15:10
Здравейте. Първо мнение ми е, затова се извинявам ако съм нарушил някакви правила.
Набързо малко въведение - искам да си взема уред за кардио тренировка. Не ми е удобно да ходя на фитнес. От проучването което направих гребния тренажор натоварвал най-много мускулни груби отколкото велоергнонометърът, пътеката и кростренажора. Затова се спрях на гребен тренажор.
За тренировка използвам дъмбели (по програми от едно английско списание), но ми трябва нещо и за махане на мазнините. Идеята ми е понеделник, сряда и петък да си следвам програмата с дъмбелите, а вторник, четвъртък и събота да тренирам на гребния тренажор. Неделя = айляк :)
Целта ми е да качвам мускулна маса и да поизчистя мазнините. На 28 години съм, общо за този период съм тренирал около 5-6 месеца и никога не съм имал плочки на корема (поне не видими) и съм решил това да се промени. А това ще стане само намалее %та на мазнините. Затова смятам да комбинирам двата вида тренировки. Не смятам да се храня кои знае колко правилно - просто да се ограничавам от някои вредни храни (да ги намаля като цяло в менюто си).
Та... от проучването и прочетените теми относно гребните тренажори стигнах до извода, че тези с ръчки и амортисьори не са удачен избор. Всеки препоръчва тези с въже за дърпане.
От тях обаче има доста модели - единствения сайт който горе долу предлага модели е ето този -> ТОЗИ
Знам, че уредите на Concept2 са добри, но са по над 2000лв.
Решил съм да отделя 400-600лв (в зависимост от това дали ще си заслужава разликата в парите и т.н.)
Повечето хора са на мнение, че кардио уредите не вършат работа (може би защото почти не се изплзват след закупуването им) и затова не препоръчват да се купува уред за дома.
Ще ми е интересно да прочета мнения от повече хора и ако някой е запознат с предимствата и недостатъците на някой от уредите от линка - да ги спомене, за да мога да направя по-добър избор.
Предварително благодаря за помощта и отделеното време
П.С. Ако има значение - висок съм около 170см и тежа около 70кг
Темата беше редактирана от None None на 09.08.12 15:39.