Протеин + аминокиселини?

10.08.12
21:07

Здравейте,
разгледах доста теми в този форум и прецених, че има кай да ми отговори компетентно. Случаят е следния: Занимавам се с бокс от 6 години и дойде време за покачване на категорията. До сега съм бил на 81, ще се качвам на 91. От 2 месеца тренирам по сериозно щанги по програма и хранителен режим и се чувствам много добре. Тренирам през ден, 3 пъти седмично и един път кардио. За 2 месеца съм качил само с ядене около 2 кг чисто. Мисля че дойде време за добавките и въпроса ми е, какви аминокиселини да си купя за да ме възстановяват качествено. Влизам в режим 5-6 тренировки седмично от който 3 са бокс /което е 100% кардио/ и не трябва да губя маса. Насочил съм се към Про Голд като протеин, защото ми се струва най- универсален, а и не разбирам толкова много. Покачвам мускулна маса не особено трудно, а и се храня сериозно както казах. Всяко мнение, което е аргументирано ще ми е от полза! Какво, кога, колко пъти дневно...  Спирам до протеин + аминокиселини, защото целта ми не е да изглеждам като манекен, а да си вдигна килограмите чисто, дори и по-бавно.
Благодаря предварително!

10.08.12
22:09

Ами БЦАА би било добър избор, аз лично пия Xtend, но поне едно 2 дози на тренировка. Също суроватка след тренировка и веднага след ставане ми изглежда най-икономичният вариант. И съвет бягаи далеч от Нутрим. В 100 грама пудра, само 60 грама протеин не е хава(дори тези 60 грама не са сигурни)!!! Също така веднага след тренировка би могъл да пиеш по 50 60 грама декстроза.

10.08.12
22:32

Да, и аз четох за тези ВСАА аминокиселини. Как се пият, по колко, кога..?
При варианта протеин+декстрова, гейнерът не е ли по-добре?

Мнението беше редактирано от Тонио Нунев на 10.08.12 22:38.

10.08.12
23:23

БЦАА преди, по време и след тренировка, като имаш предвид, че повечето хора се стараят да ги докарат между 20 и 30 грама общо. Или иначе казано 10 грама преди, 10 по време и 10 след. Всеки си има мнение, а моето е, че са най-нужни по време на самата тренировка. Колкото до гейнърът, бърз въглехидрат ти е нужен само след тренировка (отново лично мнение), а декстроза може да си набавиш 2 3 килограма за под 10 лева и да ти останат повече пари за качествена суроватка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1