Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.06.13
20:33
#41
казано от Petq Pavlova на 05.06.13, 19:43:
На каква цена очакваш да е?
Не очаквам да е на някаква определена цена. Всичко е така, както трябва да бъде, особено ако гледаш от гледната точка на производителя. Казвам само, че съм избрал семената пред тахана по няколко причини и едната е, че зная каква суровина слагам.
казано от Ensiferum на 05.06.13, 11:45:
И аз не плащам за това, че някой пече и пресова овес само за да го пробута на хора, вместо да си храни животните, докато за теб 1000% надценка там не са проблем - разни хора, разни идеали. ;)
След като си решил да се заяждаш ок. Не зная дали си виждал някога овес “наистинско”. Ако е така би се съгласил, че на обикновения човек ще му е трудно и неприятно, да не говорим за опасно в дългосрочен период да папка овесените семена просто ей така, пък било то и разбити в блендер или машина за смилане на кафе. Със сусама нещата не стоят така.
Тук обменяме менения. Аз не се опитвам да коригирам мисленето на постовете над мен. Не се опитвайте и вие да коригирате моето, само за да оправдаете разходите за привилегията да си намажете филията със спокойно съзнание.
казано от Камен Илиев на 04.06.13, 23:46:
Аз всяка сутрин си правя закуска - смес от сусам, лен, бадеми,(понякога орехи или лешници към основното), фъстъчено масло и овесени ядки към кисело и прясно мляко всичкото това разбъркано в блендер. Държи ме сит от 6 30 - 7 поне до 11 часа.
Сусамовия тахан е вкусен, но като че ли не бих искал да плащам за това, че някой е смлял сусамово семе и му е прибавил олио да кажем. Калориите са повече по този начин и фибрите като, че ли са по-малко.
От фъстъци е много по-лесно да си направиш месло, отколкото от сусамовите семена - тахан в домашни условия. Но все пак плащаш за фъстъчено масло?
ПП: Фъстъчено масло с прясно мляко...о боже... (puke)
05.06.13
21:08
#43
казано от Маргарита Манева на 05.06.13, 20:37:
казано от Камен Илиев на 04.06.13, 23:46:
Аз всяка сутрин си правя закуска - смес от сусам, лен, бадеми,(понякога орехи или лешници към основното), фъстъчено масло и овесени ядки към кисело и прясно мляко всичкото това разбъркано в блендер. Държи ме сит от 6 30 - 7 поне до 11 часа.
Сусамовия тахан е вкусен, но като че ли не бих искал да плащам за това, че някой е смлял сусамово семе и му е прибавил олио да кажем. Калориите са повече по този начин и фибрите като, че ли са по-малко.От фъстъци е много по-лесно да си направиш месло, отколкото от сусамовите семена - тахан в домашни условия. Но все пак плащаш за фъстъчено масло?
ПП: Фъстъчено масло с прясно мляко...о боже... (puke)
Естествено, че плащам за фъстъчено масло по около 7,10 лв за 454 гр. Просто така ми харесва. А към прясното мляко прибавям и кисело ако можеш да си го представиш. Каква ли ферментация се случва в стомаха ми? Не зная, но до сега не съм имал стомашно-чревни проблеми или дискомфорт.
15.02.14
16:37
#44
Въпросът ми е дали мога примерно след обяд да ям 2 супени лъжици сусамов тахан и малко мед и това да ми е само за след обяда.Не целя нито покачване на теглото нито сваляне искам само да изчистя може би малко :D.Също така може ли да го приемам на закуска и да не ям мляко с овесени ядки и т.н.
казано от Georgi ivanov на 15.02.14, 16:37:
Въпросът ми е дали мога примерно след обяд да ям 2 супени лъжици сусамов тахан и малко мед и това да ми е само за след обяда.Не целя нито покачване на теглото нито сваляне искам само да изчистя може би малко :D.Също така може ли да го приемам на закуска и да не ям мляко с овесени ядки и т.н.
На всички въпроси - да. :)
И преди бях чувала за този сусамов тахан и най-накрая се реших да го опитам.Взех печен сусамов тахан на Балчо и сутринта като хапнах направо ми стана лошо.Някак си ми горчи много и мисля,че с каквото и да го съчетая няма да ми хареса.Не ме интересува колко е полезен просто тая отрова немога да я ям и го хвърлих :D
тия дни и аз купих един буркан, за да се тества. 1-2 лъжици (без мед) идват добре между храненията
казано от Ваня Колева на 21.05.14, 09:15:
Не ме интересува колко е полезен просто тая отрова немога да я ям и го хвърлих :D
да го беше подарила на някого поне
Нито семейството ми го хареса,а приятелите си ги знам така,че нямаше на кой да го подаря :)
Изморих се да търся НАТУРАЛЕН, да чета етикети. Взех едно пакетче сусам и просто го смлях в кафемелачката(което отне1 мин) и естествено трябваше да добавя някаква течна мазнина (получава се с като пластелин)аз предпочетох това да е Ленено масло, а можеше и зехтин, или масло от тиквени семки, овехово, сусамено и т.н., но не и Рафинирано слънчогледово олио-както пише на етикетите на бурканчетата. Така получих НАТУРАЛЕН тахан и то за време колкото да прочета 2, 3 етикета ;) и то с качествено маслов него .
казано от Unique на 01.09.14, 22:04:
Изморих се да търся НАТУРАЛЕН, да чета етикети. Взех едно пакетче сусам и просто го смлях в кафемелачката(което отне1 мин) и естествено трябваше да добавя някаква течна мазнина (получава се с като пластелин)аз предпочетох това да е Ленено масло, а можеше и зехтин, или масло от тиквени семки, овехово, сусамено и т.н., но не и Рафинирано слънчогледово олио-както пише на етикетите на бурканчетата. Така получих НАТУРАЛЕН тахан и то за време колкото да прочета 2, 3 етикета ;) и то с качествено маслов него .
Всъщност, твоят не е бил натурален, тъй като има примеси. ;)
Да да така е има примеси, Погрешно съм се изразила за “натурален” друго имах предвид :)
но поне не е с Олио и сигурно може и без да се добавят мазнина и др. (въпреки че толкова гъсто става, чеее направо е наложително)
казано от Unique на 09.09.14, 22:28:
Да да така е има примеси, Погрешно съм се изразила за “натурален” друго имах предвид :)
но поне не е с Олио и сигурно може и без да се добавят мазнина и др. (въпреки че толкова гъсто става, чеее направо е наложително)
Аз досега не съм срещала тахан, в който да добавят олио. Тахана се произвежда от сусамови семена (или съответно - кашу, бадеми, лешници и др.) - без примеси. Най-много да е от белени или печени семена. В домашни условия не би могъл да се получи истински тахан. ;)
11.09.14
15:48
#53
Защо да не може? Каменната мелница ли е единственото условие?
14.10.14
11:10
#54
Здравейте.
Когато преди около месец и нещо опитах сусамов пълнозърнест тахан,направо се влюбих във вкуса му. Хапвам по две чаени лъжички за закуска към 10 и нещо,това ми е доста след тренировката. Много съм доволна,дава ми енергия. Но...напоследък случвам все на тахан,който е отврат,има вкус на слънчоглед и е много гаден..Вече два пъти и то на различни марки. Не знам откъде да купувам вече,че да е с онзи вкус,който ме зариби в началото.
Дайте съвет,ако и вие сте попадали на такъв “сусамов”, в който дори съм намирала и цели слънчогледови люспи..Гадост.
25.11.14
08:19
#55
Модерация: Непозволено съдържание! Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.14 09:09.
16.12.14
18:20
#56
Сусамовия тахан е уникална храна - много богат на витамини и аминокиселини, жизнено важни за възтановяването! :P
казано от Стоил Антониев на 16.12.14, 18:20:
Сусамовия тахан е уникална храна - много богат на витамини и аминокиселини, жизнено важни за възтановяването! :P
Чак пък уникална...да кажем че е по-добра от конвенционалните храни в супермаркетите, но в него няма нищо, което да го прави уникален, просто е пълноценна храна. ;)
03.08.16
16:50
#58
Темата е старичка ,но реших и аз да се сдобия с тахан . Въпроса ми е от къде е най-удачно да се вземе гледам ,че в сайтовете с хранителни добавки цената е около 8-9 лв + доставката ,което не е мн удачно . В кауфланд каква е ориентировачно цената и качествен ли е ???
казано от Владислав Яньовски на 03.08.16, 16:50:
Темата е старичка ,но реших и аз да се сдобия с тахан . Въпроса ми е от къде е най-удачно да се вземе гледам ,че в сайтовете с хранителни добавки цената е около 8-9 лв + доставката ,което не е мн удачно . В кауфланд каква е ориентировачно цената и качествен ли е ???
Цената на сусамовия тахан е 9-12 лв/буркан. Моето наблюдение е, че повечето БГ фирми производители занижиха качеството през последните 4-5 години. Добър е турския и иранския тахан, но е различен от българския. Аз лично предпочитам да търся дребни производители от Южна България.
03.08.16
17:23
#60
Поръчах си SUPERHUMAN Protein Sesame Tahini / Chocolate от наш магазин за добавки + фъстъчено масло без овкусители и подсладители за да ми излезе доставката безплатна .
04.08.16
11:25
#61
И последен въпрос кога е най-добре да се консумира тахана и фъстъченото масло ????
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.08.16 11:27.
Препоръчайте марка за тахан от сусам (небелен), лешник, слънчоглед... по възможност български.
За сусам намерих едни занаятчии от Ивайловград, но още не е тестван. Работят само с местни сортове (производители). Недостатъка е че имат само сусамов.
Тръндеви и особено Савови - вече не бих препоръчал!
Тръндеви ползват внос.
Мнението беше редактирано от hakama на 04.12.18 19:02.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече