13.08.12
09:50
Ходих на фитнес вече 4 пъти (първите в живота ми), но нямам нито една мускулна треска! А същевременно навсякъде чета, че ако нямаш, все едно нищо не си направил. Програмата ми е:
велоергометър 20 мин
избутване за гръди 3х15
горен скрипец 3х15
разгъване на предно бедро 3х15
сгъване на задно 3х15
сгъване с гирички за бицепс 3х15
коремни преси на машина 3х15
пътека - карам по 25 мин с интервали. 5 мин разгрявка на 6, после редувам 7 и 10 през 2 мин.
Само да кажа, че тежестите за силовите упражнения са ми нагласени на абсолютния максимум, който мога да вдигам, сгъвам и т.н. така, че да мога да си направя серията. Инструктурът каза, че сигурно имам добра “мускулна памет”, но аз съм тренирала по-сериозно само тичане и то преди 2 години. Междувременно съм карала някакви спорадични сесии, но нищо сериозно. Няма откъде да ми е дошла и мускулната памет за силовите, тъй като не мога да направя една лицева опора. Моля ви, ако се сещате някакво обяснение или имате препоръка, ще ми е от огромна полза!
едит: След тренировките все пак изпитвам пълно изтощение, мускулите на ръцете ми в горната част направо отказват да се движат.
Темата беше редактирана от Lilka на 13.08.12 10:35.
13.08.12
17:25
Мускулният растеж се предизвиква не от ‘уморяването’ му, а от натоварване близко до максимума.
Тези много повторения са измислени за ‘уморяване’.
За качване на мускули, 4-6 повторения (нааааай-много 8). Всичко повече от това е безмислено.
Това означава ако ще правиш 6 повторения, седмото да ти е невъзможно да го направиш без помощ или ‘чийтинг’.