Честно казано, не съм си поставила конкретна цел. Може би 54-55, ще са ми добре. Въпреки, че и на 60 се харесвах.Но пък имам визуална представа как искам да изглеждам. Най-важното в момента е здравословното ми състояние и възстановяването на МЦ.
Това например ме устройва:
18.04.14
11:07
Мда, такова нещо и мен би ме устроило за следващите 40-50 години. :)
18.04.14
11:12
казано от Малечка Палечка на 18.04.14, 11:07:
Стига глупости,щом искаш и работиш върху въпроса-ще го направиш !
П.С. Много готин дневник и ти пожелавам да постигнеш целите си :) (и на двете)
Рада прада, благодаря ти.
Не мисля, че този тип тяло е супер трудно за постигане. Не е супер изчистено, нито супер мускулесто. И не е нужно да си на вечен зверски режим и да тренираш нон-стоп за да поддържаш такава форма. Поправете ме, ако греша.
Важно е за този режим такова потниче и гащички, да не подценяваме гардероба! (wait) (wasntme)
18.04.14
11:45
казано от Кико Сан на 18.04.14, 11:25:
Важно е за този режим такова потниче и гащички, да не подценяваме гардероба! (wait) (wasntme)
Аз пък мисля, че и без тях ще изглежда фантастично!
18.04.14
11:50
казано от Рада прада на 18.04.14, 11:12:
казано от Малечка Палечка на 18.04.14, 11:07:
Стига глупости,щом искаш и работиш върху въпроса-ще го направиш !
Не бе, имах предвид, когато веднъж си постигнал тази цел да я задържиш докато свят светува, демек докато ...минеш пенсия. А сега, де. ;)
Гащичките и аз им се вгледах. С една дума много удачно избрана снимка :)
Най-вече да тренираш с тези “дрешки”... (grin)
Днес заминавам. Ще празнувам Великден извън София. Искрено се надявам в хотела да има фитнес. Иначе докато всички са на СПА ще си умра от скука. (dull) Като се върна ще впиша какви съм ги свършила.
А и от утре смятам да започна бавно да навлизам в редиците на НВ-ВМД последователите .
Весели празнициии! (sun)
Мнението беше редактирано от Fighter на 18.04.14 13:17.
Христос Воскресе! (sun)
Моята идея за ВМ-НВХ си остана само в главата ми :D Ядох основно пилешки филета, сирене, яйца, но вчера имаше торта,сладолед, шоколад. Днес вече унищожих и втория и бонбони ядох. Иначе по цяяяяял ден разходки из Велико Търново (който го е посещавал е наясно за какви стръмни улици си говорим!). Фитнес нямаше, но мисля че движението ми си беше достатъчно. Друата седмица заминавам на екскурзия по Средиземноморието (party). Мисля, че няма смисъл да започвам режим ... причините са ясни. Хапвам стабилно, както винаги, но пък не съм смятала калории вече 3ти ден и не съм се самообвинявала за нищо, което си е голям напредък за мен. Утре се връщам в залата и продължавам да си пиша в дневничето.
Приятна и спокойна вечер! :)
казано от moon light на 21.04.14, 17:55:
Друата седмица заминавам на екскурзия по Средиземноморието (party). Мисля, че няма смисъл да започвам режим ... причините са ясни.
Средиземноморието е прекрасно място да се храниш здравословно. :)
...както всъщност и всяко друго място.
Имам 2 питанки:
- Какво да правя с тия ръце? Лятото идва... като облека потник, ръцете ми приличат на пръчки. Килцата не стигат до там и тва си е!
- Контузията за която споменах мин. седмица на гръдната кост, докато правех кофички още не е минала. Най-гадното е, че вече главата ме боли постоянно, не само когато се напрегна да правя нещо :( Някой има ли идея какво съм си причинила?
Велико Търново е от любимите ми български градове! :) А пък прекрасното Средиземноморие... (inlove) Много хубаво да си изкараш (не че има как иначе)! Поздравление за прогреса с калориите! Що се отнася до ръцете... И при мен много отслабват, когато съм на по-нисък % мазнини, най-чувствителна разлика имаше, когато започнах да тренирам за рамо и с по-тежко за ръце, като цяло. Дори бих казала, че фигурата ми доста се балансира от тези тренировки + тези за гръб. Не съм сигурна, обаче, дали ти можеш да качваш мускули така лесно, като знам колко ти е трудно даже някакви минимални мазнини да качиш... Нищо не пречи да опиташ! :)
Нат, аз тренирам за ръце, но единственото което се случва е, че се оформя по-добър релеф, но си остават много слабички.
22/04/2014
11:30 - кафе с 2 сметани; домат, яйце, 5 маслини, плочка сирене, 12гр. масло
15:00 - зелена ябълка
16:30 - кафе с мляко
17:30 - шепа био бадеми и стафиди
18:30 - 20:30 - тренировки (тае бо и зумба)
22:00 - 160 гр. пъстърва на скара; зелена салата
00:00 - шоколадчеее (wasntme)
Мнението беше редактирано от Fighter на 23.04.14 01:07.
Малко среднощни размисли....
Пак минах всякакви граници със сладкото. Сутринта се теглих - 52?! Но дори най-тесния ми панталон си ми стои по същия начин. Оглеждах се, оглеждах се.. осъзнавам, че за 3 дни толкова кг няма как да се качат и проблема е или в кантара или съм задържала вода от много ВХ и антидепресантите. Но болното ми мозъче веднага започна да крои планове как още утре по възможност кантара да покаже 4ка отпред. Реших да мина НВД (не че не си съсипах тялото с това) и яко тренировки... е да ама не. Волята ми издържа до 12 вечерта. Едно време плюскаха покрай мен шоколади,торти и какви ли не изкушения, а аз кротко си нагъвах ябълки от страни (не че не ми се е ядяло, но имах воля). Имам чувството, че сама се опитвам да си отмъстя. Бива бива човек да върви срещу себе си, ама мойто взима връх вече. Имах надежда мин. седмица за МЦ, но ... отново фалшива тревога. Май ще гоня баланса още дълго, дълго време.
23.04.14
03:18
Дари,нали знаеш-всичко е на психическа основа и много зависи как ще погледнеш на нещата . Умно момиче си и ще се избавиш от лошите мисли които навлизат постоянно в главицата ти :) (хуг)
казано от moon light на 23.04.14, 02:18:
Малко среднощни размисли....
Волята ми издържа до 12 вечерта. Едно време плюскаха покрай мен шоколади,торти и какви ли не изкушения, а аз кротко си нагъвах ябълки от страни (не че не ми се е ядяло, но имах воля). Имам чувството, че сама се опитвам да си отмъстя. Бива бива човек да върви срещу себе си, ама мойто взима връх вече.
Все едно описваш мен и моята вътрешна борба :) Нямаш си на идея колко добре те разбирам :) Много воля ти трябва ,за да излезеш от омагьосания кръг.Аз самата още се “пържа” в този ад. Ту съм ок, ту се поевява някаква такава ситуация. Само спокойствието и здравия разум могат да ти помогнат. Също така силните емоции. При мен много радост или много тъга ми отвличат вниманието от яденето, но не мога да разичтам ,че във всяка една минута животът ми ще бъде достатъчно динамичен, за да се справя с храната.Понякога просто е добре да се замислиш и да си кажеш: “Добре де .. аз ставам роб на една глупава храна!!! WTF??? Това не е ок за мен!” :)
Стягай се ,мила! Борбата е продължителна,но не бива да се предаваш! (F)
Хубавото е, че поне това е последната фаза в борбата... поне това забелязах при другите момичета, които вече 99 % се пребориха с тази “зависимост”. Аз си обещавам до кантар да НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАМ. Иначе най-вероятно съвсем скоро време пак ще се започне с разни гладувания, лунни диети и т.н. Ще си ям, ще си тренирам ... дано се оттуча от ужасните, вредни навици по-бързо. Това с динамичното ежедневие е напълно вярно. И мен ме откъсва от мислите за храна донякъде, но не е възможно живота ти нон-стоп да е супер забързан. Има моменти, в които просто ще ти е скучно. В такъв момент мога само да си почивам. НЕ е задължително да ям. И без това гладна не оставам. Това трябва да си набия в русата тиква.
Извън темата - дадох шанс на сусамовия тахан и ми хареса доста, но с мед не мога да го ям - има вкус на халва, а аз халва не обичам много много. Чист повече ми харесва.
23/04/2014
Храната: шоколади (dull), 120 гр. пушена пъстърва; 2 яйца; 30гр. шунка; 250гр. котидж; 1 фпх; салати
Без тренировка
Мерих се със сантиметър:
бедро - 42,5
ханш - 82/3
талия - 61
височина - 171/2
Мнението беше редактирано от Fighter на 24.04.14 13:05.
Как сте машинки прекрасни? (sun)
Открих, че имам вече дупе, не ме боли толкова като съм седнала и гадната кожа между бедрата вече почти я няма. Най-готиното е, че въобще не съм отпусната (inlove) Притеснява ме, че много се филмирам като чуя “напълняла си”, но като си представя как отново мога да си нося къси роклички лятото, без да плаша народа си умирам от кеф.
- Храната днес си беше стандартната: 2 яйца, 100гр. пуешко филе, 2 преп. фх, домат, 2 шоколада
- Тренировките бяха зумба за кардио и разни “забавни” със собствена тежест.
- За утре срещата остава ли?
Браво, Дари! Много се радвам, че постигаш добри резултати! Да, срещата остава, 14:30 на входа на Южния, виж в дневника ми. :)
Храната днес - безобразие: сутринта започна добре - 8:30 - 1 яйце, 3 шайби пуешко, 5-6 лешника и кафе
10:30 - 12:00 - тренировка, доста натоварваща!
14:30 - мазало - малко печени пресни картофки, 1фх, сирене, 1/2 шоколад, 1 шоко яйце, няколко шок. бисквити... и няколко бонбончета M&M
19:30 - зелена салата (с доста зехтин и балсамико), 2 маслини, няколко вилички от 2 бъркани яйца и фъстъци... МНОГО фъстъци, половин купа :Д, после малко ягодки и се отлепих от масата да събирам багаж, не че не ми се ядеше още
22:30 - ягоди, 1/2 шоколад, 5-6 бонбона, бисквити... Пак си избухнах :D
Утре заминавам (party) Събрах багажа и вече нямам търпение да потегляме! Прибирам се на 8ми и очаквайте включване със снимков материал и мини-разказчета :D Да не ме забравите ей! (wait)
Приятна и спокойна вечер и весело изкарване на предстоящите почивни дни и празници! :) (hug)
Мнението беше редактирано от Fighter на 27.04.14 23:50.
27.04.14
23:22
Дариии весело изкарване :)) много усмивки и положителни моменти ти желая иии много снимки да правите :*
28.04.14
08:30
Весело, Дарии:) Да си изкараш супер и да пратиш поздрави на Барселона и Меси от мен :Д
Здравейтееее! (wave)
Върнах се преди доста време, но не съм писала. Екскурзията мина идеално! Почти никакво спане, доста алкохол, редбул, сокчета, водичка от време на време :Д Храната: чипсове, шоколади, от време на време някой плод или месце, но нямаше много време за това. Партито беше нон-стоп, спала съм 10 часа общо за 12 дни, но не съжалявам за нищо. Изкарах си НЕВЕРОЯТНО! Спря да ми пука за каквото и да е било. Спрях антидепресантите, абе изобщо живота ми коренно се промени. Като се върнах бях около 52кг., а тръгнах около 49. Апетита ми беше неукротим след завръщането и реших да отида на лекар. Направих си изследвания - всичко в норма. LH и FSH са ми в перфектно съотношение, за да ми дойде. Кортизола ми се е нормализирал. Инсулин и захар перфектни, но хемоглобина ми е паднал много за 2 месеца и съм си докарала някаква анемия. Ще я оправим и нея. Реших, че ще се стегна, ще мина на нещо подобно на НВД и дори спрях шоколада! За 1 седмица, хапвах основно извара и яйца, ВХ ми бяха само по 1-2 ябълки и 1-2 лъжички мед на ден. Не спирах да тренирам, но ...качих 5-6 кг (!!!) за седмица!!! Откачих и то не заради кг., а защото, ако това е истина значи нещо не е наред с мен. Мисля, че е вода, защото мерките и килограмите ми се менят с часове.. ту нагоре, ту надолу.От 3 дни пак ям въглехидрати повече и учудващо започнах да спадам някак си. Доста диня ям тези дни и съм нон-стоп във WC, може би и това играе някаква роля. Като цяло съм си стегната, само коремчето е леко омазнено, но ще го оправя. Мисля, че въглехидратите са за мен и това е. Имам гърди, дупе.. чак ми е странно, че приличам на жена в тялото вече :Д Боли ме адски много корема,кръста и трябва да ми дойде. Започнах Дуфастон и утре ще пия последното хапче. Надявам се другата седмица да се похваля с МЦ. Мисля да описвам храненето, най-вече за да разбера, кои храни ме карат да се надувам и кое как ми действа.
Това е за сега. Приятен ден! (sun)
30.05.2014
09:30 - 2 кафета, диня
13:00 - 2 яйца, 30гр. сирене, 4 маслини, 1ф. Вита, краставица, диня
16:00 - кафе с мляко, 3-4 малки печени гевречета (соленките), диня
18:00 - чиния пиле с картофи (в тенджера), 1ф. Вита
19:30 - 20:30 - тренировка
22:00 - 250 мл. мляко
23:00 - сложих доста мед в остатъка от млякото
00:00 - диня...много диня :D
31.05.2014
09:30 - кафе
10:30 - 12:00 - тренировка
13:00 - кафе, парче диня
13:30 - 2 яйца, 30гр. сирене, зелена салата с 4 маслини, 3-4 вилички миш-маш
16:00 - черно фрапе
19:30 - редче бял шоколад
20:30 - 2 яйца, доста сирене, 2ф. Вита, чушки от буркан (измих ги), диняяяя
23:00 - 2 ф. Вита с общо 3 ч.л. мед, и една с дом. сладко
Днес пия последното хапче. Дано ми дойде най-накрая. ПМС ме тресе с всички сили. Болките в кръста и корема ескалират всяка секунда. Апетита ми немога да определя какъв е. Май си е нормален, но ме влече по-малко към шоколада. Предпочитам плодове или мед с нещо и най-вече диняяяяя, мога да погълна цял тир :Д
Мнението беше редактирано от Fighter на 31.05.14 23:30.
31.05.14
22:59
оооо днес съм яла повече от теб 8-) :D
Много ядене днес, много нещо...
Легнах си в 6 сутринта. В 9:30 ми звънна алармата за тренировка...борих се с леглото... станах и обиколих апартамента за да помисля имам ли сила и реших да се върна в леглото. Въртях се 2 мин., но реших, че ако изобщо заспя, ще се събудя след половин час и многооооо ще ме е яд. Та да си дойдем на думата:
10:30-11:30 - тренировка - много добре ми се получи, не се изложих и не си пролича, че не съм спала (nod)
15:00 - 3ф. Вита, 180гр. пуешка шунка, 50гр. сирене, 2 яйца, домат
16:00 - 17:00 - поспинках малко и съответно се събудих още по-премазана (dull)
17:30 - чаша таратор, 1ф. Вита
18:00 - 1 чиния (стабилна) мусака и още 1 филия
19:00 - редче шоколад
21:00 - 2 парчета печена тиква, 3ч.л. тахан от тиквено семе (смесвах го с меда и пробвах да видя как съм го докарала)
И все още съм зверски гладна.... то аз и след мусаката в 18ч. си бях гладна, но станах, разходих се с надеждата да мине глада ама йок... оф :D
Мнението беше редактирано от Fighter на 01.06.14 22:01.
01.06.14
22:18
Свърши ли динята (giggle)
казано от moon light на 01.06.14, 22:37:
Не, но утре ще ям само диня, та реших днес да си отпочина от нея.
Ще ти се карам много жестоко, ако ядеш само диня цял ден , така че мислу му (muscle) :D
И наистина тази тиква и на мен ми извади очите.. така ми се прияде... От къде я изнамери? :P
Джун, задържам много вода, надувам се за минути. Корема ми е в плачевно състояние. Искам малко да се пречистя. А динята ми я донесоха от Гърция. Иначе тази, която е тук по магазините не съм я пробвала, но знам за пъпеша, че е много вкусен.
ДОЙДЕ МИИИ! (party) Няма такова готино чувство. Може да ме боли и да съм подута, но се чувствам преродена. След повече от 2 години липса, най-накраяяяяя се чувствам жена.(giggle) (nlove4)
03.06.14
22:26
Браво, Дари ! Това е ЧУДЕСНА новина :))
03.06.2014
09:30 - кафе + стабилнаа закуска - диня, риба, сирене ... :D
11:30 - 13:00 - тренировка (нз дали изобщо си трува да я вписвам: 10 мин. ходене под наклон 9 със 7км/ч., после по 20-30 повторения по уредите и 20 мин. кростренажор)
13:30 - кафе с мляко
16:00 - 250мл. фреш манго и пъпеш
18:30 - кафе с мляко
19:30 - дояждане на остатъците от пъстървата, 1 стабилна чиния булгур с малко агнешко, спанак и много др. зелении, 1ф. вита
00:00 - няколко лъжички сладолед Mr. Zero, диня
04.06.2014
През деня 4-5 кафета с малко мляко
19:00 - супа топчета, крайшник от ПХ, сирене, диня, няколо хапки печена тиква
21:00 - чаша вино
ЕДИТ: 22:00 - парченце тиква, 150гр. Mr. Zero пъпеш, 2 бисквити белвита
23:00 - ябълка и 2-3 лъжички мед
Движение: коремни, 80 клека от предизвикателството и импровизирано кардио сутринта на гладно.
Мнението беше редактирано от Fighter на 05.06.14 00:44.
Хелоууу (sun)
Имам една питанка: Пак се претеглих.. е тоя кантар си се върти около 60 и това е. Та въпроса ми е - възможно ли е някак си да си ми е заложено да съм 60кг, т.е. за тялото ми подходящото тегло да е това, тъй като на тези килограми ми спря МЦ, появиха ми се проблемите със сърцето и т.н. и сега като си ги върнах всичко ми се оправи? Тоест, има ли нещо като “генетично заложено тегло”? Въпреки, че сега съм доста по-стегната от предишните 60 де... но все пак . Даже нз как ги качих, ама айде.. станалото станало .
Чак пък заложени—не, просто наведнъж много килограми за тялото е стрес, то се шашка и прави промени. Посвикни малко на тия кила и после съвсем бавно отслабвай—по 2 кила на година да речем и с тренировки и храна.