16.08.12
03:45
Здравейте :)
От близо месец спрях фитнеса, но преди това си тренирах и фитнес, и лостове.
Сега от близо седмица тренирам по следния начин:
1 ден - Набирания за груб 50 повторения; набирания за бицепс 50 повторения
2 ден - кофички 50 повторения; лицеви опори 4/5 серии; кофички на пейка 3/4 серии
И забелязвам напредък в повторенията.
Като почти всеки ден правя корем примерно, един ден тежка тренировка, другия ден лека тренировка.
И така редувам това всеки ден без почивка .
Искам да ви попитам мога ли така да тренирам, мускулите ще могат ли да се възстановяват или им трябва повече почивка и също така мисля, че трябва да добавя още упражнения, като за гърди, както и за рамо ?
Поздрави !
Според мен е по-добре да тренираш през ден,като корема го тренираш в почивните дни.Рамото се натоварва достатъчно от стрийт фитнеса,но ако искаш може да добавиш например 3 сери по колкото можеш handstand push ups.Също така защо не тренирш краката?
16.08.12
10:15
Всичко зависи от целите.Аз например тренирам 3-4 пъти седмично през ден/два за цяло тяло с по 1-2 упр за група и понякога използвам тежести,за да се придържам към 8-25пов не повече,тоест да е тежко,а не да правя “аеробика” ;) Може да си ги комбинираш и в суперсерии,дропсерии и тн.
Примерно една тренировка обхващаща цялото тяло:
1)Набиране Широк хват (гръб) 3 серии
2)Набиране Тесен хват (Бицепс и Гръб) 4 серии
3)Кофички (Гърди и рамене) 4 серии
4)Лицеви опори тясно (Трицепс) 3 серии
5)Бърпита или клек с подскок само в 2-3 серии (крака)
6)Повдигания краката от вис за корем или коремни преси с надолу главата 3-4 серии
7)Спринтове на макс 50-70м (Крака)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 16.08.12 10:18.
16.08.12
12:40
Корема е малка мускулна група, може да се тренира през ден. Колкото и странно да е, и да мускулите ще могат да се възстановят, още повече с приема на повечко протеин. Не обръщайте чак толкова голямо внимание на почивката, което не значи, че е ненужна.
16.08.12
14:02
Говорих с Росен Дойчинов ( член на EFC ) . Не бих имал съмнения,защото като го виждам какъв е явно има огромен ефект.Каза ми,че през 2 месеца си сменят програмата,но засега тренира така
Понеделник - Гръб и Бицепс
Сряда - Гърди и Трицепс
Петък - Рамо
И така през ден.Упражненията наистина са за напреднали,защото НАПРИМЕР за рамо прави силови, handstand push ups и още много вкарва по 5-6 упражнения за всяка мускулна група като при всяко упражнение има от 3 до 4 серии.Каза ми,че е най - хубаво след всяка тренировка независимо за какво е да има ден почивка.С правилно хранене,спане и ако си достатъчно постоянен ще постигнеш големи резултати.
17.08.12
00:25
Благодаря много за информацията, ще ми е от полза .
И също така да попитам като тренирам гърди кофички, лицеви опори, кофички на пейка достатъчни упражнения ли са, защото там искам да наваксам ?
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Kristian FriX на 17.08.12 00:26.
19.08.12
10:37
Първоначално да,но после се ориентирай към някаква раница с тежести или жилетка с тежести.
Поздрави!