20.08.12
21:36
Време на приготвяне: 20-30 минути
Необходими продукти:
300 г съвсем млад и крехък зелен фасул
4-5 малки домата
1-2 скилидки чесън
2 с.л лъжици зехтин
3 с.л лимонов сок
копър и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Зеления фасул се почиства и се слага да се вари в подсолена вода за около 10-15 минути или до готовност. Докато се вари нарежете доматите на две на три по ваше предпочитание. След като е готов фасула се оцежда от водата и докато е още топъл се залива с 1 лъжица зехтина, като изстине се залива с лимоновия сок. След това се прибавя чесъна и копъра, обърква се и се добавят доматите, овкусява се с останалия зехтин. Нарязва се магданоз на ситно и се поръсва отгоре.
Аз лично предпочитам зеления фасул леко да хрупка, по желание може да добавите и лъжичка горчица към копъра и чесъна. Салата става за гарнитура.
Темата беше редактирана от Ивчето Пивчето на 20.08.12 21:38.